• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçma sapan sistem

merhaba..
yaklaşık 18 senedir bir amlabaj üretim firmasının grafik bölümünde çalışıyorum..
başlangıcı ise şu şekilde oldu;

ben, inşaat önlisans mezunuyum ve auto cad programına hakimdim, hatta bu işi yapan mimarlık ofislerinde de çalışıp projeler çizdim..

devamında çok umudum da olmayarak büyük bir ambalaj firmasının grafik birimine başvurdum. Şansıma alındım ( hem de iş öğretilmek üzere )..

şu an kullandığım tüm programları ofiste öğrendim, büyük bi şirkette başlamayı, yemek,yol,ssk ve bayram harçlık ve extraları olur diye istiyordum.. ve çok büyük heyecanla başladım bu yeni işe...

aktif kullanılan tam 4 ayrı programı aynı anda öğrenmeye çabaladım, ama bu süre içinde hep ofiste başka işlere de yardım etmeye, diğer ekip arkadaşlarıma ( aldıkları çıktıları hazırlamak, ya da extra işlerini yapmak gibi ) destek vermeye çabaladım, kabul görmek, kendimi tanıtabilmek için epey zaman geçirmiş oldum..

neticede o şirkette 4 yıl çalıştım ve bunun üzerine başka bir firmadan transfer teklifi aldım.. 14 senedir de buradayım..

benim tavsiyem, çok seçmeye çalışmadan bi şekilde bi yerden başlamak olur..
devamındaki iş ahlakı, iş hevesi ve öğrenme isteğiniz diri kaldıkça siz de sevilir ve istenirsiniz ..

şu an ekonomik durumlardan dolayı bu durumu yaşıyorsunuz, ama umudunuzu kesmeyin, siz başvuru yapmaya devam edin, sosyal medya iş başvurularına da cv bırakın..

önünde sonunda bir şekilde başlarsınız..devamı zaten sizde..

kolaylıklar dilerim ..

merhaba..
yaklaşık 18 senedir bir amlabaj üretim firmasının grafik bölümünde çalışıyorum..
başlangıcı ise şu şekilde oldu;

ben, inşaat önlisans mezunuyum ve auto cad programına hakimdim, hatta bu işi yapan mimarlık ofislerinde de çalışıp projeler çizdim..

devamında çok umudum da olmayarak büyük bir ambalaj firmasının grafik birimine başvurdum. Şansıma alındım ( hem de iş öğretilmek üzere )..

şu an kullandığım tüm programları ofiste öğrendim, büyük bi şirkette başlamayı, yemek,yol,ssk ve bayram harçlık ve extraları olur diye istiyordum.. ve çok büyük heyecanla başladım bu yeni işe...

aktif kullanılan tam 4 ayrı programı aynı anda öğrenmeye çabaladım, ama bu süre içinde hep ofiste başka işlere de yardım etmeye, diğer ekip arkadaşlarıma ( aldıkları çıktıları hazırlamak, ya da extra işlerini yapmak gibi ) destek vermeye çabaladım, kabul görmek, kendimi tanıtabilmek için epey zaman geçirmiş oldum..

neticede o şirkette 4 yıl çalıştım ve bunun üzerine başka bir firmadan transfer teklifi aldım.. 14 senedir de buradayım..

benim tavsiyem, çok seçmeye çalışmadan bi şekilde bi yerden başlamak olur..
devamındaki iş ahlakı, iş hevesi ve öğrenme isteğiniz diri kaldıkça siz de sevilir ve istenirsiniz ..

şu an ekonomik durumlardan dolayı bu durumu yaşıyorsunuz, ama umudunuzu kesmeyin, siz başvuru yapmaya devam edin, sosyal medya iş başvurularına da cv bırakın..

önünde sonunda bir şekilde başlarsınız..devamı zaten sizde..

kolaylıklar dilerim ..
Ne kadar güzel. O zamanlar hiç içinizden demediniz mi ben inşaat alanında okudum hani grafik yapmak istemiyorum tarzında. Bayağı da yapmışsınız.
Teşekkür ederim Yorumunuz için.❤️

şöyle ki;
bulunduğum şehirde inşaat sektörü fazlasıyla erkeklerin tekelinde ( hala ), beraberinde birlikte çalıştığımız iç mimar kız arkadaşlarımız bile zorlanıyordu .. kaldı ki ben de sadece önlisans mezunu olduğum için karar vermek daha kolay oldu.

rica ederim, size de bol şans dilerim..

Ne kadar güzel. O zamanlar hiç içinizden demediniz mi ben inşaat alanında okudum hani grafik yapmak istemiyorum tarzında. Bayağı da yapmışsınız.
Teşekkür ederim Yorumunuz için.❤️

iş bulana kadar udemy üzerinden tanıdık bilindik sektörde çalışan insanlardan kurs alsan. Bazısı kurs sonlarında linkedIn den öğrencilerini destekliyor. Tanınmana yardımcı olabilir.

Lisans mezunları her sene girebiliyormuş ama. Önlisanslar 2 senede birmiş. Grupları gördüm de henüz detayına bakmamıştım.
a grubu için de genel yetenek genel kültür sınavı puanı hesaplanması gerektiği için sen de onlarla birlikte her sene girebiliyor oluyorsun çünkü a grubu gibi lisans düzeyindesin ama b grubunda olduğun için tekli yıl puanınla ataman olmuyor yani puanın hükmü yok
diyelim bu sene girdin o puanla ataman olmuyor kendini test etmek için girdin yine 1 sene bekleyeceksin seneye tekrar gireceksin hangi puanın daha yüksekse onu kullanabiliyorsun çift yıl sınavından sonra (ha bundan emin değilim öyle okumuştum)
merkezi atamayla kurum ataması da farklı oluyor bazı kurumlara sen bireysel başvuruyorsun onu da araştır
şurada da 8:20'den sonra açıklıyor kadın faydalı video

a grubu için de genel yetenek genel kültür sınavı puanı hesaplanması gerektiği için sen de onlarla birlikte her sene girebiliyor oluyorsun çünkü a grubu gibi lisans düzeyindesin ama b grubunda olduğun için tekli yıl puanınla ataman olmuyor yani puanın hükmü yok
diyelim bu sene girdin o puanla ataman olmuyor kendini test etmek için girdin yine 1 sene bekleyeceksin seneye tekrar gireceksin hangi puanın daha yüksekse onu kullanabiliyorsun çift yıl sınavından sonra (ha bundan emin değilim öyle okumuştum)
merkezi atamayla kurum ataması da farklı oluyor bazı kurumlara sen bireysel başvuruyorsun onu da araştır
şurada da 8:20'den sonra açıklıyor kadın faydalı video

Ne kadar saçma bi sistem ya. Tam konuyu adına göre açmışım. Bu kadar karışıklığa gerek var mıydı yani.😬 Neyse bakacağım tekrar teşekkür ederim ❤️

Herkese hayırlı akşamlar. Girişi uzatmıcam.

Ben exden ayrıldıktan sonraki süre annemlerin yanına geçtim. Geçen sene mezun olmuştum. Bir süre kendi halimde kaldıktan sonra iş hayatına başlıyım dedim. Ama işlere bakıyorum dönüş yok zaten deneyimsizlikten dolayı sanırım. Bu durumda kendimi ispat için portföy yaptım başvurularda kullandım yine dönüşler olmadı. Dedim ki vardır bunda da hikmet. Bugün ilanlara bakarken grafikle alakalı eğitmen işi gördüm ve bende ne sınavına yada belgesi gerekiyorsa yapıp olayım dedim. (Grafik sanatlar mezunuyum) pedagojik formasyonu araştırırken yeni bi sistem gelmiş ags diye. Net bir bilgi vermeden ücreti belli olmuş. Sabahtan beri ben girip giremediğime bakıyorum, ÖSYM ye girdim baktım branşım yok ama kimisi girer kimisi girmez demiş. Kpssye baktım grafikerlik olarak alım varmış. Ben anlamadım ki grafik eğitmenleri gökten mi indi. O kadar video izledim yorumlar yazılar okudum sonuç hiç olunca şimdi bile gergin yazıyorum yazıyı. Allah aşkına bilen birisi beni aydınlatsın. En sonunda kpssde emekli dayılar gibi bi işe razı olup kafa dinlicek moda geldim.

Böyle ne zamana kadar boş kalıcam birde sizde nasıl oldu iş hayatına başlamanız? Hani ayak işi yaptırılmalı olan işler bile önüme düşmüyor o derece. (O tarz iş yapmakta istemiyorum ama bu süreç çok yıldırdı.) Evde kala kala körelip ev hanımı moduna girmek istemiyorum.

Güncelleme: Görüştüğüm yerler oldu. Tanıdık bu işin içinde olan birisiyle konuştum. Ayak işleri yapmadan yükselinmiypr. Diye konuştuk. Hemen hemen birkaç sektörde de bu durumu duydum ama cidden böyle midir yani? İş yaptığınız yerde ayak işleri yapmadan ileri gidilmiyor mu?
Esimin bir sozu vardi. Boyle durumlarda hep aklima.geliyor merdiven basamak basamak derdi.

Back
X