• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sadaka i cariye

eshes

:) (:
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
189
110
53
36
merhaba sevgili kk üyeleri.
dert sayılmaz ama fikir almak ıstediğim bir konu var.
tam bir ay önce babaannemi kaybettim. çok hayırsever bir insandı. elindeki avucundaki herşeyi dağitirdi.
Vefat ettiğinden beri onu hep rüyalarımda görüyorum.
amel defteri kapanmasın istiyorum.
hep açık kalsın ki sevap yazılsın hanesine.
sizin fikirleriniz nelerdir?
bana öneri verebilir misiniz?

2. sorum ise

bizim büyük amcamızın torunu evlenecek. annesi ve babası art arda vefat ettiler. kızcağız hem yetim hem öksüz.
uzaktan akrabaları var sadece. bu kızcağızın düğünü var. kendini eksik hissetsin istemiyorum.
düğününde bu kıza bilezik yapsam diye düşündüm. ya da altın mı daha uygun düşer?

Babaanneniz için hayır yapsanız içiniz rahat eder. Ben olsan hayır dağıtırdım. Hiç olmazsa simit alır işyeri arkadaşlarıma dagıtırdım. Başınız sağ olsun.

İkinci durumda ben bilezik takardım. Maddi anlamda çok zorlanmayacaksam eğer. Tam da olabilir. Hem ona ilaç gibi gelir.

tam bir ay önce babaannemi kaybettim. çok hayırsever bir insandı. elindeki avucundaki herşeyi dağitirdi.

2. sorum ise

bizim büyük amcamızın torunu evlenecek. annesi ve babası art arda vefat ettiler. kızcağız hem yetim hem öksüz.
uzaktan akrabaları var sadece. bu kızcağızın düğünü var. kendini eksik hissetsin istemiyorum.
düğününde bu kıza bilezik yapsam diye düşündüm. ya da altın mı daha uygun düşer?
Babaanneye Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.
Ölümden sonra sevap günah olayı biter diye biliyorum ama siz içinizden geleni yapınız,vicdani açıdan.
Evlenecek akrabanız için de altınlardan hangisi daha pahalı ise o uygundur,
Allah kabul etsin.
Ayrıca, başlığın anlamı nedir?

Basiniz sagolsun öncellikle babaanneniz dediginiz gibi bir insansa elbet mükafatini alir.
Gelinede altin bilezik takabilirsin
Tabi eger seninde takcak durumun varsa

İhtiyacı olan tanıdıklarınız varsa onlara yardım edin yoksa çocuk sevindirmek inanılmaz güzel bi şey..

Durumunuz uygunsa bilezik yapın tabi.. hatta ben olsam elimden geldiğince imkanlarımı zorlar başka ihtiyaçları varsa onları da halletmeye çalışırdım.. ne güzel bi yüreğiniz var Allah kabul etsin inşallah şimdiden..

Dini konu yasak ..o sebeple konun kapanacaktır. .

Basın sağolsun! Ben de babamı kaybettim ..hergün rüyamda görüyorum . Yaşlı bir amca var yakinlarimda. .ona her ay yardım etmeyi düşünüyorum .babama bir dua etse yeter ..

Sen de yardima muhtaç birilerine yardım edebilirsin ..

2.konuda maddi olarak seni etkilemeyecekse, bozdurunca değer kaybetmeyen bir bilezik almanı öneririm.

Gelin için yazacağım bilezik yapmayın belki damadın ailesi filan el koyacaktır altınlara bilemezsiniz bence kızın bir eksiğini giderin mesela yatak örtüsü yoktur Çeyizi eksiktir üzülüyordur belki yemek takımı yoktur ne bileyim o tarz yardım edin derim ben

Ölümden sonra sevap günah olayı biter diye biliyorum ama siz içinizden geleni yapınız,vicdani açıdan.
Allah kabul etsin.
amel defterini kapatmayn ıkı şey var. hayırlı evlat, cami ya da okul tarzı bişey yaptırmak.
bu tarz şeyler.

Basiniz sagolsun. Allah rahmet eylesin. Ben karsi tarafin en cok takdir edecegi hayrin kimsesiz cocuklara veya sokak hayvanlarina gidecegini dusunurum.
Cocuk esirgeme kurumundan bir cocugu ya da birden fazla kesenize gore, giydirebilirsiniz ya da oglen yemegi ayarlayabilirsiniz. Kurumla konusmakta fayda var tabi kurallari nelerdir bilmiyorum. Sokak hayvanlarini besleyebilirsiniz. Maddi gucunuz daha iyiyse bir cocugun 1 yillik okul masrafini karsilayabilirsiniz. Babaannenizin adiyla burs vermis olursunuz.

Diger soru icinde karsi tarafa maddi anlamda destek en fazla ne olacaksa kessnize gore onu yapin derim.

2. sorum ise

Bence bir kısmını o kıza bir kısmını yeni yapılan cami mescid vb. yerlere verin oralar ayakta kaldıkça yapılan ibadet sevapları o kişiye gider

Konu başlığı biraz dini olmuş..
Riayeti bozmadan eskiden hayrat yaparlardı ben artık hiç görmüyorum onlardan neden ki demeden edemedim..

Kıza da en münasibi bilezik olur..

Allah rahmet etsin. Adına hayrat yaptırabilirsiniz, fidan diktirebilirsiniz ya da herkesin nasiplenebileceği bir yere meyve ağacı dikebilirsiniz.
Kızcağız'a da güzel bir bilezik yeterli bence...

Allah kabul etsin.
Sadaka-i Cariye:
Öldükten sonra da amel defterimize sevap yazdıran sadakaya denir. Örnek: Çeşme yaptırmak, okul yaptırmak, cami yaptırmak, köprü yaptırmak, ilim adına kitaplar yazmak.

Babaanneniz icin hayir yapmak istiyorsaniz yiyecek gibi seyleri bence cevrenizdekilere dagitmak yerine muhtac insanlara yardim edin kimsesizlere dagitin yahut cocuklara dagitin.

Basiniz sag olsun.

Bilezik yapılmaz,alınır.
Konuya gelince uzman değilim ama ölünün arkasından yapılan iyilik fayda sağlamıyor diye biliyorum.

2. sorum ise

Ben konuyu tam anlamadım, babaannenin amel defteri ne alaka nasıl acık kalacak?

Back
X