- Konu Sahibi gurtmingotam
Kurufasulye pilav 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok teşekkürler canımEllerine emeğine sağlık başarılar![]()
Teşekkür ederim canım çok sağolEllerine sağlık ,başarılar dilerim...
Çok teşekkür ederim sana da başarılar canım pilavı hem çok severim hem güzel yaptığımı söylerler hep tadı bakımından princin cinsiyle de alakalı oluyor bazen ölçüleri tutturmak bu yüzden zor olabiliyor bütün yemekleri göz kararı yapıyorum alışkanlık olmş :)Elinize sağlık başarılar dilerimÖlçüsünü çok zor tutturduğum pilavdır kendileri. Şehriyesiz olunca ayar kaçıyor bende garip olarak
![]()
Teşekkürler canım bende başarılar dilerimEllerinize sağlık başarılar dilerim :)
Teşekkür ederim :)Bakalım nasip:)Çok teşekkür ederim sana da başarılar canım pilavı hem çok severim hem güzel yaptığımı söylerler hep tadı bakımından princin cinsiyle de alakalı oluyor bazen ölçüleri tutturmak bu yüzden zor olabiliyor bütün yemekleri göz kararı yapıyorum alışkanlık olmş :)
Tariflerin hepsi birbirinden güzel gerçekten görüntülerine öyle hepsi iddialı kim 1. Olucak çok merak ediyorum :)
Merhaba arkadaşlar sonunda katılabildim yarışmaya aslında birden bire katıldım akşama yemeğe pilav yapıyordum fotoğraflarını çekip şansımı denemek istedim imkanlar el verdiğince birşeyler yaptım umarım beğenirsiniz
Malzemeler:
- 2 su b. Prinç
-2 buçuk su b.su
-1 yemek kaşığı tereyağı
-3damla limon suyu tane tane olsun diye
-1 yemek kaşığı zeytin yağı parlak olsun diye
-tuz
-karabiber
-bulyon (tavuk)
Öncelikle prinçlerimizi ıslayıp yıkıyoruz
Sonra tavamızı ısıtıp tereyağını eritip az zeytinyağı koyuyoruz.ardından yıkayıp süzdüğümüz prinçleri tavaya ilave ediyoruz üzerine biraz tuz koyuyoruz ki prinçlerimiz kırılmasın diye azıcık kavurup suyunu koyuyoruz bir kaç damla limon . damlatıp bulyonu da eritip tavamıza ekliyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Suyunu çekince demlenmeye bırakıyoruz üzerine havlu koyup. Princin çeşidine göre ilave edilen su miktarı değişkenlik gösterebilir bazılar daha fazla su çekebilir ona göre su ekleyebilirsinz benim kullandığım normal pilavlık pirinçti annem vermişti yüzüne çıkacak kadar su yetti göz kararıyla dengeleyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 1991591 Eki Görüntüle 1991606
Eki Görüntüle 1991593 Eki Görüntüle 1991594
Eki Görüntüle 1991596 Eki Görüntüle 1991597
Ve sunum akşam yemeğinde kuru fasulye olduğu için böyle yaptım ister nohutla ister köfteyle yanında da turşuyla servis edebilirsiniz. ilk deneyimim kusurum olduysa affola Umarım beğenirsiniz hepinize afiyet olsun. Herkese başarılar...
Eki Görüntüle 1991598 Eki Görüntüle 1991599
Eki Görüntüle 1991600 Eki Görüntüle 1991601
Eki Görüntüle 1991603 Eki Görüntüle 1991604
Teşekkür ederim canım :)ellerine sağlık günlük ev malzemeleriyle yapılabilen bi tarif bence çok iyi
Çok sağol canım bnmellerine sağlık başarılar![]()