Selam kızlar..
bnm bi sorunum var..
esim cok secici ve pilavimi begenmiyor ve birazda hakli sanki..
Biraz Lapa oluyo suyunu komple cekio ama birbirine yapisik ve kuru kaliyor bir türlü suyunu tuzunu ve terayagsini ayarliyamiyorum..
tadi tuzu yok kuru(
1 bardaga 2 su bardagi su koyuyorum yag hep göz karari kuru olmasin diye biraz sivi yag kullaniyorum ve tuzuda göz karari yapiyorum..
Yardim edin kizlar tane tane olsun pilavim tadi olsun istiyorum bana yardim edin kizlar(
En güzel pilavin püf noktasi nedir kızlar ?(
Selam kızlar..
bnm bi sorunum var..
Biraz Lapa oluyo suyunu komple cekio ama birbirine yapisik ve kuru kaliyor bir türlü suyunu tuzunu ve terayagsini ayarliyamiyorum..
tadi tuzu yok kuru(
1 bardaga 2 su bardagi su koyuyorum yag hep göz karari kuru olmasin diye biraz sivi yag kullaniyorum ve tuzuda göz karari
yapiyorum..
Yardim edin kizlar tane tane olsun pilavim tadi olsun istiyorum bana yardim edin kizlar(
Selam kızlar..
bnm bi sorunum var..
tadi tuzu yok kuru(
1 bardaga 2 su bardagi su koyuyorum yag hep göz karari kuru olmasin diye biraz sivi yag kullaniyorum ve tuzuda göz karari yapiyorum..
ben hep soguk su ile yapiyordum kızlar iyice kavuruyordum 1 su bardagi pirince 2 su bardagi su ekliyordum sicak suda bekletmiyordum teflonda soguk suyla yapiodum demek püf noktasi önce sicak suda bekletip ondan sona kavurup ondan sonada 1,5 su bardagi su eklemekmiş :)) sagolun kizlar.. limonu bende kullaniorum bembeyaz olsunm diye.. bulyon kullanamiyorum malesef eşim bulyonu sevmio(
ben hep soguk su ile yapiyordum kızlar iyice kavuruyordum 1 su bardagi pirince 2 su bardagi su ekliyordum sicak suda bekletmiyordum teflonda soguk suyla yapiodum demek püf noktasi önce sicak suda bekletip ondan sona kavurup ondan sonada 1,5 su bardagi su eklemekmiş :)) sagolun kizlar.. limonu bende kullaniorum bembeyaz olsunm diye.. bulyon kullanamiyorum malesef eşim bulyonu sevmio(
bnde teflonda yapiorum acaba ölcümü fazla 1e 2 :))
kesınlıkle sorunun bu suyu fazla koyuyorsun. 1 e 1,5 koyacaksın teflonda. bırde eğer kalabalığa yapacaksan 4-5 bardaklık pılavdan yapacaksan suyunu bıraz daha az koy hatta.
bir su pardağı pirincini beyazı akana kadar güzelce yıka.
sıcaksuya çok az tuz ve 2-3 damla limon ekleyip 15-20 dk kadar beklet.
yağı göz kararı koyarım fakat ben biraz sıvı yağ biraz markarin ve birazda tereyağı ekliyorum pilav bol yağlı olunca daha güzel oluyor.
yağları erit içine yarım tavuk bulyon ekle bulyonuda yağla erit.
şehriyelerini ekle hafif rengi değişince pirincini güzelce süz ve ekle iyice kavur (teflon veya seramik tencerede yap çok büyük veya küçük olmasın tenceren pilavına uygun seç). pirinçler tahta kaşığa yapışmaya başladığında tuzunu ekle biraz daha kavur ve 1,5 su bardağı ılık su ekle karıştır ve suyun tadına bak tuzsuzsa az tuz daha ekle ve ocağının en küçük gözüne al ocağıda iyicene kıs kapağını kapat ve pişmeye bırak. sakın pişirirken karıştırma pilav göz göz olunca ocaktan al ve bi örtü ile tencereni iyice sararak dinlenmeye bırak..
ben bu şekilde yapıyorum ve tane tane çok lezzetli oluyor..
afiyet olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?