Sadece ağlamak otizm mi?(5 yaş kız )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
merhaba ben kendımden örnek vermek ıstıyorum bebekken ve cocuklen aşırı aşırı ağlıyordum annem topluma gıremezmiş hiç bi şekılde sokakları fılan yıkıyormuşum ılk okulda annem 6 ay sınıfta oturdu çılgın gıbı ağlıyordum kuran hocası ne bılıyor allah aşkına densiz içinız rahat etmıyorsa doktora gıdın ama üzülmeyin bence goz teması cok onemlıymıs cıddı belırtılere bakın. not:korkmayın ılerde ağlamayacaktır, duygularmı bellı etmem guleryuzlu oldum buyuyunce😂

Benm arkadaşımın oğlu otizimli ama aglak bı çocuk değil aşırı takıntılı. Ve bize karşı ilgisiz kendi kendine oynar oturur çevresiyle pek bağı yok gibi çocuğunu en iyi sen bilirsin kuşku duyduğun bişey varsa bı doktora göster

Toplama derken bir artı üç gibi mi toplama yoksa iki basamaklı da yapabiliyor mu?
Ya da kendi kendine keşfettiği yaşından yüksek bilgilere sahip mi?
Soruları sizi zorluyor mu?
Duyuları ve duyguları çok hassas mi?
Belki üstün çocuk olabilir öyleyse bu da aklınızda olsun.
Takip edin.

İstediği yemeği yani sevdiği yemeği yer. Acı ise anne çok acı ben yemem anneler yer der su ister. Düzen takınsıtı yok. Oyuncakları kuralına göre oynar. İş bölümü var kaşıkları getirir sofra kurup kaldırır ve akşam yatınca anne ışığı ve televizyonu kapat benim uyumama engel oluyor der. Direk bu cevabı verir. Evde de enerjisini atmak için koşuyor yada zıplıyor.
Çocuğunuz normal yaşıtları gibi bir çocuk bence bir sorun görmedim ben anlattiklarinizda sadece ağladı diye otistik demisse söyleyen kişi bence bir durup kendini sorgulamalı sadece ağlamak otizm demek değildir bir çok sorun vardır beraberinde kendini ifade edip akranları ile iletişimi iyiyse göz teması kurmasında sıkıntı yoksa bence gayet sağlıklı maşallah

Toplama derken bir artı üç gibi mi toplama yoksa iki basamaklı da yapabiliyor mu?
Takip edin.
Çok doğru belkide üstün iyi izleyin evladınızı eğer bir yeteneğini fark ederseniz doğru yerlere yönlendirip yardımcı olun ileride çok iyi yerlere gelebilir

merhaba ben kendımden örnek vermek ıstıyorum bebekken ve cocuklen aşırı aşırı ağlıyordum annem topluma gıremezmiş hiç bi şekılde sokakları fılan yıkıyormuşum ılk okulda annem 6 ay sınıfta oturdu çılgın gıbı ağlıyordum kuran hocası ne bılıyor allah aşkına densiz içinız rahat etmıyorsa doktora gıdın ama üzülmeyin bence goz teması cok onemlıymıs cıddı belırtılere bakın. not:korkmayın ılerde ağlamayacaktır, duygularmı bellı etmem guleryuzlu oldum buyuyunce😂
Kızım bu yaşına kadar söylediklerini yaptı. Çok ağlardı. Hatta çevreden müziği geliyor kesin odur diye 😂 teşekkür ederim bilgiler için

Takip edin.
Basit rakamları. 3+3=5 gibi. Ama sorular çok zorluyor. Mantık arıyor geçen bak kuzen 300e kadar sayamadı ama 9 yaşında ben sayıyorum kaç yaşındayım der. Bazen de soyut sorulara mantık arar ve çok soru soruyor hemde fazlasıyla sorar. Ama mantıksız değil öğrenmek için sorar

Çok doğru belkide üstün iyi izleyin evladınızı eğer bir yeteneğini fark ederseniz doğru yerlere yönlendirip yardımcı olun ileride çok iyi yerlere gelebilir
Üstün zekalı olup olmadığını bilmiyorum ama bir şeyi öğrendiği gibi aklında tutup unutmaz. Sonra sorar aynı cevabı almazsa yanlış söyledin o bu dur diye düzeltir

Araştırdım hiçbir belirti yok. Hatta o kadar kibar ki sevdirmeyi de sevmeyi de bilir. Erkek kardeşiyle çok iyi oyun oynar. Şimdi yaşıtları eğlendiği için evde kalmaktan sıkılıyor. Anne sıkılıyorum ne yapayım diyor. Cümleleri yetişkin gibi. Bu aralar gezegenleri izlediği izin bütün gezegenleri ezberlemiş ve gördüğü gibi bu şu gezegen der dünya güneş etrafında dönünce neden sadece 4 mevsim oluşyor 5 mevsim olmuyor diye soru tarzları var. En son da kardeşi nasıl oldu diye sordu. Normal soru tarzı değil mi
Evet normal bence siz kreşe yollayın, yaşıtları ile sosyalleşir, yeni şeyler öğrenir.

Basit rakamları. 3+3=5 gibi. Ama sorular çok zorluyor. Mantık arıyor geçen bak kuzen 300e kadar sayamadı ama 9 yaşında ben sayıyorum kaç yaşındayım der. Bazen de soyut sorulara mantık arar ve çok soru soruyor hemde fazlasıyla sorar. Ama mantıksız değil öğrenmek için sorar
O zaman destek verin devamlı.
Sorduğu sorulari tam net cevaplayın gecistirmeyin.
Belli ki öğrenmeye bilgiye hevesli.
Üstün olmasa da potansiyeli yüksek.
Tübitak vb dergiler var aylık abone olabilirsiniz.
Maddi durumunuz iyiyse bir iki kaynak daha söyleyebilirim.
Evde yaparsınız sıkılmaz belki.

Benm arkadaşımın oğlu otizimli ama aglak bı çocuk değil aşırı takıntılı. Ve bize karşı ilgisiz kendi kendine oynar oturur çevresiyle pek bağı yok gibi çocuğunu en iyi sen bilirsin kuşku duyduğun bişey varsa bı doktora göster
Çevreye karşı ilgisiz değil ama doğduğundan bu yana yanlız oynadığı için arkadaş bulmayınca oynar. Sonra sıkıldığında anne sıkıldım ben der. Farklı bir uğraş ister. Geçen yapboz verdim bir kez gösterdim hemen kendisi tamamladı.

1 ayda çeşit çeşit otizimli gördüm
Hepsi birbirinden o kadar farklı ki...
Sadece bir ağlama ile bu teşhis konulamaz,bu sadece ortak bir özellik ve yine herkeste geçerli değil ama çoğunda bu var evet ama bu bir gösterge değil asla

O zaman destek verin devamlı.
Sorduğu sorulari tam net cevaplayın gecistirmeyin.
Belli ki öğrenmeye bilgiye hevesli.
Üstün olmasa da potansiyeli yüksek.
Tübitak vb dergiler var aylık abone olabilirsiniz.
Maddi durumunuz iyiyse bir iki kaynak daha söyleyebilirim.
Evde yaparsınız sıkılmaz belki.
Bütçe konusunda sorun olmaz. Ama zamanla sıkılır diye yaşıtlarıyla oynasın kafasındayım bebeklerle oynamadı sadece legolarla ve kule yapmayı seviyor. Ayrıca çok yaratıcı şekiller çıkarabiliyor. Ejderha yaptım bak nasılda ateş çıkarıyor der. Şekil tıpkı ejderha ve ağzında kırmızı bir şey var onu da alev yapmış. Teşekkür ederim cevabınız için o dergileri de alırım. Önce anaokuluna göndereyim bakalım sonuç ne olacak

1 ayda çeşit çeşit otizimli gördüm
Hepsi birbirinden o kadar farklı ki...
Sadece bir ağlama ile bu teşhis konulamaz,bu sadece ortak bir özellik ve yine herkeste geçerli değil ama çoğunda bu var evet ama bu bir gösterge değil asla
Haklısınız. Ama alanında uzmanla görüştüreceğim. Çünkü otizm olduğu için değil en azından kızımı tam tanımak için. Teşekkür ederim

Otizmin tipik belirtileri oluyor diye biliyorum. Göz teması kurmama, eşyaları üstüste dizme, dönen cisimlere aşırı ilgi, iletişim kurmama ya da çok az kurma vb gibi şeyler.
Ağlıyor diye otizm mi olur ya ne alaka.
Çocuk sosyal uyaran az olduğu için birden kalabaliga girince korkmuş basmış yaygarayı.
Ben de uyaran eksikliği diye düşünüyorum. Sonuçta toplum pek görmedi ve kendince yeni yeni düzen kuruyor. Ve yaşın verdiği özlliklere göre 4 yaşında yaptığını şimdi istemiyor yeni şeyler keşfetmek istiyor. Normal 5 yaşındaki çocuklar ne yapar merak ettim.

Allah aşkına çocuklarınızı pedagojik formasyondan bir haber olan insanlara veriyorsunuz sonra onların abuk subuk teşhisleriyle tedirgin oluyorsunuz. Çocuğunuz asla otizmli falan değil. Otizmli çocuklar çok geç konuşur 15 yaşında otizmli tanıyorum ben daha ne söylediğini anlayamıyorum çocuk annesi ile iletişim kuruyor o anlıyor toplama falan 5 yaşında yapamaz vs vs Her neyse çocuk otizmli değil çekingendir zorlamışlardır çocuğa kendini güvende hissettirmemişlerdir ağlamıştır başka açıklaması yok. Çocuğunuzun çekingenliğini atması için anaokuluna gönderin eğitim almamış kişilere lütfen emanet etmeyin daha büyük travma yaratır çocukta siz öğretin Kur'an-ı Kerimi
Ben tedirgin olduğum şeyin pat diye söylemesi. Yoksa tabiki takmam sonuçta her çocuk kendine özeldir. Kardeşi çok farklı misal. Toplama yapar okuması da var misal anne bak burda Bölüm yazıyor. Ben rakamları kesintisiz 300 yada 500 arasına kadar sayar. Bazıları yanlış sayınca yanlış saydın 3ten sonra 4 gelir 7 değil der. Ama tek sorun sosyal hayatta panik yapmasi. Ben varken rahat ama ben yokken ağlıyor. Amacım o yüzden anaokulunun açılmasını beklemek kaydını yaptım.

Ben tedirgin olduğum şeyin pat diye söylemesi. Yoksa tabiki takmam sonuçta her çocuk kendine özeldir. Kardeşi çok farklı misal. Toplama yapar okuması da var misal anne bak burda Bölüm yazıyor. Ben rakamları kesintisiz 300 yada 500 arasına kadar sayar. Bazıları yanlış sayınca yanlış saydın 3ten sonra 4 gelir 7 değil der. Ama tek sorun sosyal hayatta panik yapmasi. Ben varken rahat ama ben yokken ağlıyor. Amacım o yüzden anaokulunun açılmasını beklemek kaydını yaptım.
Ben sizi çok iyi anlıyorum sizinle aynı nedenlerden sosyalleşmesi için vs kardeşim çocuğunu yazdırdı gerçi o sizden bir tık farkla anaokulu yerine sübyan mektebini tercih etti ben kendi kardeşime anlatamadım ben dindar bir insan değilim o yüzden diyorum sandı ama öyle değil. Evet dindar değilim ama başkasının hassasiyetlerine karışmam .Ona da çocuğunuzda zeka geriliği var dua ezberleyemiyor demişler üzülüp duruyor, deli oldum. Kim ki hangi sıfatla teşhis koyuyor ? Gitti testler yaptırdı her şey normal çocuğun eksik yanı sosyallik çıktı testlerde. Onun zaten farkındayız. Ben öğretmenim 17 yıldır kimsenin çocuğuna senin çocuğunda zeka geriliği var demedim, diyemem de. Sorun olan çocuklar tabi ki çıkıyor ama onların velilerini çağırıp rehberlik servisine ya da RAM 'a yönlendiririm. Ben teşhis koyamam ki eğitimim o değil ama pedagojinin p'sinden habersizler takır takır teşhis koyuyor. Bir veli ile bile düzgün iletişim kuramayan küt diye senin çocuk böyle böyle diye etiketleyen birileri çocuğa kendini nasıl hissettirir.

8 yaşında otizmli oğlum var , yüzlerce otizmli çocuk gördüm . Otizm değil eğer olsaydı bu yaşa kadar bir farklılık olduğunu anlardınız siz. Ama kaygı bozukluğu olabilir , pandemide Eve alışıp şimdi kalabalığa alışamıyor olabilir anaokuldan başlamadan önce bir uzmana gidip görüşün ne yapabilirsiniz diye . Not : oğlum 1 yaşında renkler 2 yaşında sayıları ve şekilleri öğrendi, 3 yaşında 10 kelimeli cümle kuruyordu ama otizmli . Zeka geriliği ve otizm farklı şeylerdir

Ben sizi çok iyi anlıyorum sizinle aynı nedenlerden sosyalleşmesi için vs kardeşim çocuğunu yazdırdı gerçi o sizden bir tık farkla anaokulu yerine sübyan mektebini tercih etti ben kendi kardeşime anlatamadım ben dindar bir insan değilim o yüzden diyorum sandı ama öyle değil. Evet dindar değilim ama başkasının hassasiyetlerine karışmam .Ona da çocuğunuzda zeka geriliği var dua ezberleyemiyor demişler üzülüp duruyor, deli oldum. Kim ki hangi sıfatla teşhis koyuyor ? Gitti testler yaptırdı her şey normal çocuğun eksik yanı sosyallik çıktı testlerde. Onun zaten farkındayız. Ben öğretmenim 17 yıldır kimsenin çocuğuna senin çocuğunda zeka geriliği var demedim, diyemem de. Sorun olan çocuklar tabi ki çıkıyor ama onların velilerini çağırıp rehberlik servisine ya da RAM 'a yönlendiririm. Ben teşhis koyamam ki eğitimim o değil ama pedagojinin p'sinden habersizler takır takır teşhis koyuyor. Bir veli ile bile düzgün iletişim kuramayan küt diye senin çocuk böyle böyle diye etiketleyen birileri çocuğa kendini nasıl hissettirir.
Teşekkür ederim cevabınız için. Dinine bağlı biriyim ama hiçbir zaman kızım böyle olsun şöyle olsun diye hiç baskı yapmadım. Amacım yaşıtları ne yapıyorsa onu yapsın. Rakamları kendi öğrendi merakı arttı. Harfleri biliyor okuyabiliyor 2 cümleli kelimeleri. Toplamayı yapar basit olanları. Ve çok soru soruyor ama mantıklı ve merak ettiği için soruyor. Otizmli çocuklar soru sorar mı mantıklı sorular. Bu aralar soyut olan herşeyi soruyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X