- Konu Sahibi Yasamakguzel123
Çok şaşirıyorum. Kuran kurslarında sürekli tecavüz kötü olay vs.oluyor haberlerde. Hala nasıl gonderiyorsunuz. ustelik 5 yasında.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mantıklı soru sorar mı? Nasıl anladınız. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Sonuçta 2 yıldır topluma tam giremedi.8 yaşında otizmli oğlum var , yüzlerce otizmli çocuk gördüm . Otizm değil eğer olsaydı bu yaşa kadar bir farklılık olduğunu anlardınız siz. Ama kaygı bozukluğu olabilir , pandemide Eve alışıp şimdi kalabalığa alışamıyor olabilir anaokuldan başlamadan önce bir uzmana gidip görüşün ne yapabilirsiniz diye . Not : oğlum 1 yaşında renkler 2 yaşında sayıları ve şekilleri öğrendi, 3 yaşında 10 kelimeli cümle kuruyordu ama otizmli . Zeka geriliği ve otizm farklı şeylerdir
Normalde onunla birlikte gider gelirim hepsi kız ve hoca da kadın. Bu gittiğim yer farklı idi yanlız da gitmedi yanında kuzeni vardı 1 saatliğine almaya gittim. Tecavüz olayları konusunda çok hassasım. Bir sorun oluyorsa sadece Kur'an kursunda olmaz her yerde olur. Ön yargılı olmayın. Ben kızımı kimsenin kucağına bile oturtmadım ki alışmasın. Her gün de o eğitimi veririm yasak organlarını bir bir anlatırım.Çok şaşirıyorum. Kuran kurslarında sürekli tecavüz kötü olay vs.oluyor haberlerde. Hala nasıl gonderiyorsunuz. ustelik 5 yasında.
Dalga geçmek için demiyorum ,her ağlayan çocuk otizmlidir diye algilarsaniz o zaman ben kesin otizmliyimdirMerhabalar arkadaşlar moralim bugün çok bozuk. Kendi bilmez dengesiz bir kadın 5 yaşındaki kızımın otizm var dedi. Ama pat diye. Yazın Kur'an kursuna götürdüm. Ama başka bir kursa misafir olarak. Almaya gittiğimde. Kızın çok ağladı bu kesin otizm ve yeğenimde otizm demez mi..
Otizm olursa sorun değil eğitimini verirdim. Tek problemi yanlız yaşadığı için farklı bir topluma girince ağlaması o da korkudan.
Kızım bütün sayıları bilir toplama yapar çok yaratıcı sorular sorar evde çok uyumlu ve her şekilde düzgün konuşur.
Bu sene anaokula gidecek. Amacım topluma uyum sağlaması. Otizmli olan yada tanıyan varsa bana yazabilir mi? Sadece ağlamak bir belirti mi o da elinden alınan bir oyuncak vb. Şey ise?
Kesinlikle farklı genelde otizmli çocukların çok çok öne çıkan bir yeteneği oluyor .Bir öğrencimin abisi inanılmaz takvim biliyordu nasıl başarıyor bilmiyorum ama 9 ağustos 2030 diyorum mesela hangi gün olduğunu söylüyor ve asla yanıldığını görmedim. Ev sahibimin oğlu vardı inanılmaz resim yapıyor. Keşfetmediyseniz eğer yoğunlaşın onun yeteneğine. Oytun ERBAŞ ta bir otizmli bir hekim.8 yaşında otizmli oğlum var , yüzlerce otizmli çocuk gördüm . Otizm değil eğer olsaydı bu yaşa kadar bir farklılık olduğunu anlardınız siz. Ama kaygı bozukluğu olabilir , pandemide Eve alışıp şimdi kalabalığa alışamıyor olabilir anaokuldan başlamadan önce bir uzmana gidip görüşün ne yapabilirsiniz diye . Not : oğlum 1 yaşında renkler 2 yaşında sayıları ve şekilleri öğrendi, 3 yaşında 10 kelimeli cümle kuruyordu ama otizmli . Zeka geriliği ve otizm farklı şeylerdir
Kur'an kursu derken nasıl anlıyorsunuz anlamadım ama kreş gibi ortam sadece eğlence şeklinde öğretilen rakamları ve harfleri bu sefer arapça harfleri olarak öğreniyorlar ve birşey de ezberletilmiyor. Lütfen olayı başka yöne çekmeyin. Kreş de olabilir anaokulunda da sorunlar oluyor.5 yaşında kızı Kuran kursuna mı götürdünüz![]()
O zaman o Arapça kursudur. Kuran kursu değildir.Kur'an kursu derken nasıl anlıyorsunuz anlamadım ama kreş gibi ortam sadece eğlence şeklinde öğretilen rakamları ve harfleri bu sefer arapça harfleri olarak öğreniyorlar ve birşey de ezberletilmiyor. Lütfen olayı başka yöne çekmeyin. Kreş de olabilir anaokulunda da sorunlar oluyor.
Başkası açsa aynı tepkiyi kesin ben de verirdim ama anne olunca insn bildiklerini de unutuyor. Teşekkür ederim yorumlarınz içinDalga geçmek için demiyorum ,her ağlayan çocuk otizmlidir diye algilarsaniz o zaman ben kesin otizmliyimdirçünkü anam babam benim aglamamdan yılmışlar
Kesinlikle katılıyorum. Benim kız da toplum pek görmedi. Aylarca sadece anne ve babasını gördü ona rağmen çok iyi ama gelde böyle dengesizler yüzünden üzülüyorum. İlk göz ağrım. İnsan bazı şeyleri konduramıyor bazenBenim kızım da yalnız büyüdüğü için ayda yılda parkta gördüğü çocuk dışında çok görmediği için bir kursa falan giderken yaş 6 bu arada 1,2 gün ağlar beni yanında ister. Alışması 1 haftayı bulur.ama eve yaşıtı çocuk gelsin, yada yaşıtı çocuk olan arkadaşıma gideyim saatlerce oynarlar kahkahalar kikiler havada uçuşur. Yani otizm farklı bir durum. İşgüzarlık yapmış size bunu söyleyen. Kendi çocukları ortamın anasını ağlattığı için onlar ağlayan çocuk görünce anormal sanıyorlar.
Tabiki olsaydı öğrenirdim ve eğitimini aksatmazdım sonuçta ebeveyn olarak yapmam gerek. Ben de onu anlamıyorum nasıl doktor olmadan böyle bir teşhis koyması.... Teşekkür ederim yorumunuz içinAyrıca otizmli de olabilir onun görevi bunun teşhisini koymak değil ona en faydalı nasılsın olacağını düşünmek
işim gereği oldukça haşır neşirim otizmli çocuklarla. bakın otizmli bir çocuğun en belirgin özellikleri: ismi söylendiğinde bakmama, göz teması kurmama, ayak uçlarında yürüme, oyuncaklarla oynamama, oyuncakları yan yana dizme davranışı, sosyal ilişkilerin minimum düzeyde olması, hatta hiç olmaması, dış dünyaya kapalı olması, konuşmaması. zaten 3 yaşında farkediliyor ve o yaşlarda teşhis konuluyor. sadece ağladı diye otizm mi olur:)Merhabalar arkadaşlar moralim bugün çok bozuk. Kendi bilmez dengesiz bir kadın 5 yaşındaki kızımın otizm var dedi. Ama pat diye. Yazın Kur'an kursuna götürdüm. Ama başka bir kursa misafir olarak. Almaya gittiğimde. Kızın çok ağladı bu kesin otizm ve yeğenimde otizm demez mi..
Otizm olursa sorun değil eğitimini verirdim. Tek problemi yanlız yaşadığı için farklı bir topluma girince ağlaması o da korkudan.
Kızım bütün sayıları bilir toplama yapar çok yaratıcı sorular sorar evde çok uyumlu ve her şekilde düzgün konuşur.
Bu sene anaokula gidecek. Amacım topluma uyum sağlaması. Otizmli olan yada tanıyan varsa bana yazabilir mi? Sadece ağlamak bir belirti mi o da elinden alınan bir oyuncak vb. Şey ise?
Her çocuğun gelişimi kendine özeldir bence...yani benim çocuklar büyüdü o yüzden yanlış yönlendirmek istemem ama ağladı diye otizm yakıştırması uç bir nokta. Otizm olsa 5 yaşına kadar anlamamak çok zor bence. Göz teması kurmaz kendi dünyası içerisinde yaşar özel çocuklar melekler bence. Hergun parka götürün, tv tablet olabildiğince az olsun. Kursa devam etsin yılmayın bu konuda. Grup sporları da iyi gelir.Ben de uyaran eksikliği diye düşünüyorum. Sonuçta toplum pek görmedi ve kendince yeni yeni düzen kuruyor. Ve yaşın verdiği özlliklere göre 4 yaşında yaptığını şimdi istemiyor yeni şeyler keşfetmek istiyor. Normal 5 yaşındaki çocuklar ne yapar merak ettim.
Cidden sizinle tartışmak istemiyorum ama böyle düşünerek kendinizi ifade etmişsiniz. O kadar ön yargılısınız ki ne desem boş. Ben çocuğum zeki olduğunu söylemedi bile. Yaşıtları gibi olsun dedim. Her çocuk aynı şekilde şanslı olmuyor. Kreşte de görüyoruz neler olduğunu. Ama ne desem de boş. Anaokulu olarak yazsaydım yada kreş diye acaba aynı cevabı yazacak mıydınız. Teşekkür ederim yorumlarınız için....Madme çocuğunuz akıllı bir insan niye Kuran kursunda ziyan ediyorsunuz, göndersenize adam gibi bir kreşe sosyalleşsin... Bilinçsiz ve akılsız ebeveynler çocukları ziyan ediyor resmen. Çocupa gelince sabahtan akşama kadar zam zum zümbür zeyli dinlemekten, anlamadığı şeyleri ezberlemekten ağlamıştır. Çocuk istemiyor işte ağlayarak belli etmiş, verin adam gibi bir kreşe sosyalleşsin yaşıtı bebelerle oynasın. 5 yaşındaki çocuğun yeri yaşıtlarının yanı. 2 yıldır evden çıkmadı diyorsunuz yazık çocuğa evde patlamıştır.
Soyut konularda sorular sorması kurstan kaynaklı olabilir. Bildiğim kadarıyla çocukların soyut dünyayı anlamalarının da bir yaşı var. Erken olabilir belki. Bildiğim bir konu değil.Teşekkür ederim cevabınız için. Dinine bağlı biriyim ama hiçbir zaman kızım böyle olsun şöyle olsun diye hiç baskı yapmadım. Amacım yaşıtları ne yapıyorsa onu yapsın. Rakamları kendi öğrendi merakı arttı. Harfleri biliyor okuyabiliyor 2 cümleli kelimeleri. Toplamayı yapar basit olanları. Ve çok soru soruyor ama mantıklı ve merak ettiği için soruyor. Otizmli çocuklar soru sorar mı mantıklı sorular. Bu aralar soyut olan herşeyi soruyor