O zamanda bu nasıl bir kids clupmuş derdik ki çocuğumu da gözetimsiz bırakmadim hiç 1 hafta bilemedim 10 gün kalacağım bir yerde tanımadığım insanlara kendi adıma. Bırakmayı da düşünmem. Bende gidip oturuyordum orda çocuğumla genelde. Kaldı ki öyle birşey diyecek,teşhis koyacak yetkinlikleri yok ,demezler ,diyemezler emin olun. Hadlerini bilirler.
Öte yandan,
1.çocuğun yanında böyle şeyler konuşulmamalı. Niye duysun ki çok aglıyor,otizm var vb cümleleri. Başka bir kurumda da çocuğun yanında bunu dile getiren kim olursa olsun olumsuz bulurdum durumu,çocuğumu göndermek istemezdim.
2.sırf ağlıyor diye yetkinliği olmadan dan diye teşhis koyan bir kara cahil nerede karşıma çıkarsa çıksın,çocuğumu emanet etmekten imtina ederdim.
Bunun nerede,nasıl olduguyla alakasi yok.
Korumuş olmak için korumayın Allasen.
5 yaşında çocuğunuza,hemde çocuk yanınızda bu söyleneni duyuyorken,"BUNU eğitime götürüyorsunuz dimi BU otistik "deseler sizde hoşlanmazsınız emin olun. Kadının söyleme tarzı bile irrite edici,"BU "nedir yani,"BU" dediği iletişim kurup birşeyler öğreteceği çocuk yani.
Anaokulunda da çocuğuma "BU"diye hitap edilsin istemezdim,kidsclupte de başka bir yerde de. Tanımayan biri dese olabilir ama tamda ismini öğrenip iletişim yakalaması gereken,eğitim vermek,birşeyler öğretmek amaçlı orada olan biri bu şekilde hitap ediyorsa olayın nerede gerçekleştiğinden bağımsız ortada kocaman bir sorun var bence.