Canim ben de hemen hemen ayni seyleri yasadim, benim esim dogum sirasinda ve bebek 3 aylik olana kadar yanimdaydi, ancak 3 aylik olduktan sonra o da yurt disina is icin gitti ve ben de simdi kendi ailemin yanindayim. Ben de dogumdan sonra kendimi cok yalniz ve caresiz hissettim, ben de esimiin benimle yeterince ilgilenmediginden yakiniyordum, ayni sekilde bana cocuga soyle yap boyle et demesi canimi sikiyordu. Bir de kayinvalide ve avanesinin uzerime gelmesi ve bebegi kendi mallari gibi gormeye isi bastan siki tutmaya calismalari vardi, esim ailesine hic toz kondurmuyor, her durumda onlari kayiriyordu ve bu zamana kadar oyle birsey olmadigi icin ben de deliriyordum. Ancak bunlari esimle konusup durumumun ne kadar nazik oldugunu ve kendimi hic iyi hissetmedigimi anlattigimda ve bunun sutu etkileyecegini soyledigimde esim hareketlerine daha cok dikkat etmeye basladi. Bir sure sonra hormonlarim normale donup sinirlerim yatisinca ben de olaylarin bana oldugundan daha agir gorundugunu farkettim, asil mesele cocuktan sonra hayatimin eskisi gibi olmayacagina yonelik korkularimdi, asla vazgecmemem boslamamam gereken sorumluluklarimin olmasi fikri beni korkutmus ve tepki vermeye baslamistim. O psikolojiyi duzeltmeden esimi yurtdisina ugurlasaydim, saniyorum cok zorlanirdim. Yazmak konusmaktan her zaman daha kolaydir, eminim esin de sen de mail kullaniyorsunuzdur. Oturup uzunca halini anlatan bir mail yazip gonder, yazdikca acildigini ve kendini daha iyi ifade ettigini goreceksin, esin de o maili okuduktan sonra eminim daha fazla ozen gosterecektir.
Bir de bana 1 saat icin bile olsa cocugu annemlere birakip tek basima ya da kafa dengi birisiyle disari cikmak, 3. ayi doldurduktan sonra kilo vermek icin uzman kontrolunde diyet ve spor programina baslamak cok iyi geldi. Madem ailenle birlikteymissin, sen de emzirmeyi bir duzene koyarak, ornegin bazi ogunleri sagip vererek bu dediklerimi yapabilir, disarida bir hayatin oldugunu kendine hatirlatabilirsin.
Her durumda hic endise etme, 1-2 aya kadar hersey yoluna girecek ve emin ol kendini cok ama cok daha iyi hissedecek, anneligin tadini doya doya cikartmaya baslayacaksin.