• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece arkadaşız

sadgirl_

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2012
41
0
16
Ankara
merhaba.. bundan 5 yıl önce kursta tanıştığım vee ozamanlar çok hoşlandığım ama hiç söyleyemediğim çocukk beni ekledi faceden. ve 1 hftadır konuşuyoruz. etkilenmedim değil açıkçası.çünkü geçmişten ilgim vardı veee konuşmları çok tatlıı. msn de cam açtık sohbet ettik saatlerce. ben ona gçmişte olan aşk sorunlarımı anlattım çünkü bilsin die bidaha darbe almak istemiyorum diy o da anlattı. ve benden hoşlandığını amaa yaşadıklarımızdan dolayıı çok zor günler geçirdiğimizi ve sevgili değil de arkadaş olmamız gerektiğini sööyledi. bende tamam zaten arkadaşız dedim oda sana değer vermesem seninle sevgili olabilirmiyiz die teklif ederdim ama çok korkuyorum üzülmemizi istemiyorum dedi...bu nedemek şimdi ben hiç anlamadım. hoşlanıyo, benimde hoşlandığımı biliyo amaaaa arkadaşız:) bu nedirr? napmalıyım

ciddi düşünmüyorum senlen ama vakit geçirmek istersen sen bilirsin demek olabilir yada hoşlanmıyorum ama seni kırmakta istemiyorum demek. Bu arada erkekler gizemi sever. çünkü erkekler başkasının eskide olsa düşüncesini sevmezler. acaba onunla şunu mu yaptı bunu mu yaptı filan felan...

hayır tatlımm. dedi ki senden hoşlanıyorum ama çok korkuyorum dedi. sen de kötü şeyler yaşadın ben de dedi. ikimizde bi üzüntüyü daha kaldıramayız dedi. arkadaşım kal senle herşeyi paylaşırım dedi. nedemek istio anlamıyorum. sana değer vermesem sevgilim olmanı isterdim ama şimdi korkuyorum üzerim seni diye dedi

hımm saçma geldi. Tabi detayları bilmiyorum. erkek bir kadını istiyorsa ne yapar allar pullar kendini yamar. o eskiyle ne zaman bitmiş o önemli. beklediğin sevgiyi veremem diyor ne anlattıysanız:) Bence onun dediğini yapmak en iyisi. Ama siz onlan birşeyler düşünüyorsunuz gibi ve anlam veremiyorsunuzy ada emin ıolmak istiyorsunuz. Onu kazanmak isterseniz ne yaptığınızı tahmin etmesine izin vermeyin sizi düşünmesini sağlayacaktır.Siz adım atmayın yalnız.

Gecici iliskiler istiyor olabilir. Sen de ciddi iliskiler istedigin izlenimi yaratmis olabilirsin. O da seni uzmek istemiyorum, vakit gecirip ayrilacak kiz degilsin demek istemistir. Ciddi iliski istiyorsun diyerek evliligi kastetmedim, yani zamanla ileriye de donuk olabilir, belki olmaz da ama vakit gecirmek icin sevgili olmak istemiyorsundur demek istedim.

anladım canım. zaten bana da saçma geldi bi insan hoşlanıyo bunu söylüyo ama arkadaş kalmak istiyo çokk çelişkili hiç sevmem net olmayan şeyleri onlar da hep beni buluyor:(

Bir erkek eğer cidden istiyorsa eder mücadelesini elde de eder sevdiğini.
Senin şimdilik yapman gereken bir şey yok bence zamana bırak sadece.
O zaten söylemiş söyleyeceğini.
Kendini sakın konuşmalara kaptırma da iyi kötü şekilde de umut etme üzülmemek için.
Sonra ne olacağını bilemeyiz çünkü.

Bence seninle bir ilişki istemiyor ama kırmak da istemiyor çünkü değer veriyor.Bu yüzden böyle bir bahane uydurmuş.Yoksa kimse onu üzmek istemem diyip hoşlandığı kişiyle sevgili olma fırsatını kaçırmaz.

bencedee peki ben napmalıyımm?

Kendini kaptırma ona,arkadaş gözüyle bakabilceksen konuşmaya devam et.Ama sürekli onunla konuşursan ona giderek bağlanabilirsin aşık olabilirsin ve bu çok kötü olur senin için.

Bence yavaş yavaş muabbetini azalt o kişiyle.

dedi ki senden hoşlanıyorum ama çok korkuyorum dedi. sen de kötü şeyler yaşadın ben de dedi. ikimizde bi üzüntüyü daha kaldıramayız dedi. arkadaşım kal senle herşeyi paylaşırım dedi. nedemek istio anlamıyorum. sana değer vermesem sevgilim olmanı isterdim ama şimdi korkuyorum üzerim seni diye dedi

Bir erkek "sebebi ne olursa olsun" arkadaş olarak kalmanızı istiyorsa sizinle bir ilişki istemiyordur bu bir...

"Arkadaş kalalım seninle her şeyi paylaşırım" diyorsa da "Sen benden hoşlanıyorsun ben de senden hoşlandığımı söyledim bu sebeple sen beni umutsuzca bekleyeceksin ama ben kafama göre birini bulursam onunla ilişkiye başlarım, seninle de arkadaş olduğumuz için bana hesap soramazsın çünkü sana karşı bir sorumluluğum yok, sevgilim değilsin" de diyordur bu da iki...

Bu kadar iyi niyetli kızlar olmasaydı bu uyanık erkekler ne yapardı... Dediği gibi gerçekten sevgiliniz olmak isteseydi üzülmekten ve sizi üzmekten ziyade bir başkasının hayatınıza girmesinden sizi kaybetmekten korkardı ama onun böyle bir endişesi yok, ikinizden birinin hayatına biri girene kadar sizinle laflayacak, kendine değer veren bir kız tarafından iyi hissettirilecek, az şey mi bunlar, yurdum erkekleri kendilerini pohpohlayacak kıza hayır derler mi hiç... Bunu göremiyor olmanız tamamen sevginizden, eski duygularınızın tekrar harekete geçmesinden, belki boşluktan ama sebebi ne olursa olsun o sizin hissettiklerinizi hissetmiyor, nedenlerini de yukarıda yazdım...
:ssz:

söylediklerinii tek tek okudumm ve her cümlesi o kadar anlamlı ki. öncelikle böyle içten vee uzun bi mesaj yzdığın için tşkkürler canım. gerçektenn söylediklerin çok mantıklı . ama işin içine duygularım girdiği için napmam gerektiğini bilmiyorum:(

Ben fesat düşüncelere sahip bir insan değilim..

Siz,kendinizden emin bir şekilde geçmişinizi karşı tarafa anlatmaktan çekinmeyip karşınızdaki insanla paylaşmışsınız.Bu güzel bir şeydir.

Karşınızdaki insanda,geçmişte yaşadığı ilişkileri anlatmış size burda güzel bir şeydir.
Bir erkek bir kadın için,acaba der.Fakat bir kadının ,bir erkek için acaba diye sorular sorması mümkün değil..

Farklı anlamda ilişkiler yaşamış mı etmiş mi aralarında ne geçmiş gibi sorulardan bahsediyorum.Erkeklerin geneli böyle ,olmayanlarda vardır onlar konu dışı kalsın..

Sizin yaptığınız davranış , yanlış anlaşılacak bir mevzu değil aksine,kendinden emin duruş sergiliyorsunuz.
Geçmişim temiz ,der gibi ..

Erkeğin size dediğine gelince,önce bir arkadaşlık evrenizi iyice yaşamanız gerektiğini dile getirmek istiyor.
Bu sözden ciddi değil anlamını çıkartan arkadaşlara anlam veremiyorum açıkcası ..
Sizi kaybetmek korkusu olabilir,sevgili olursanız arkadaş kalmanız çok daha zorlaşır.
Ama siz bundan bir zaman önce hoşlanmışsınız etmişsiniz önce bir arkadaşlığınızın keyfini çıkartın ,acele etmeye lüzum yok

Kolay gelsin
:34:

söylediklerinii tek tek okudumm ve her cümlesi o kadar anlamlı ki. öncelikle böyle içten vee uzun bi mesaj yzdığın için tşkkürler canım. gerçektenn söylediklerin çok mantıklı . ama işin içine duygularım girdiği için napmam gerektiğini bilmiyorum:(

Yeter ki doğru adımlar atacak olun daha uzun cevap da yazarım, zordur insanın ikilemde kalması, ne tarafa gideceğini bilmesi, mantığıyla kalbi arasında sıkışıp kalması... Göremediklerinizi belki görmek istemediklerinizi ifade edelim ki kurtulun bu karmaşadan... Hak verin, karşı çıkın ama mutlu olun yeter ki... Nihai karar elbette size ait ama duygularınız nedeniyle ne yapacağınızı bilemediğinizi söylüyorsunuz madem o halde kimsenin duygularınızdan faydalanmasına izin vermemenizi önerebilirim...

Hisleriniz yeni de değil, kimbilir ne zamandır onunla ilgili ne hayaller kurdunuz, bir ilişkiniz olmasını ne kadar çok istiyorsunuz belli... Bu durumdaki bir genç kıza iyimser yaklaşıp "Arkadaş olarak devam et, belki ilişkiye dönüşür" şeklinde iyimser bir yorum yapmak isterdim ama karşı tarafın tavrı net:

"Sana değer vermesem sevgili olalım derdim ama seni üzerim"...

Bir erkek değer verirse mi sevgili olur, değer vermezse mi? Kendisini seven kızla bir ilişkiye başlarsa mı onu üzer başlamazsa mı? Bu "Issız Adam" filmi değil ki "Sen daha iyilerine layıksın" durumu yaşansın, sizi incitmekten korkuyormuş madem seviyormuş sizi incitmesin o zaman çocuk uyuşturucu kaçakçısı kanun kaçağı vs. değil ki hayatınızı berbat etsin, bu klişe laflara ne gerek var... Eninde sonunda bir ilişki yaşamayacak mı bu insan? Yaşayacak, rahip değil ya... Ettiği laflara bakılırsa üzmekten çekinmeyeceği bir kız bulacak sonunda, kulağa ne kadar "mantıklı" geliyor değil mi?

"Senden hoşlanıyorum ama korkuyorum, arkadaş kalalım her şeyi paylaşalım"...

Bir erkek hoşlandığı kızla arkadaş kalmaktan çekinir acele eder hatta kendisi teklifte bulunur ki söz konusu genç kızın aklına başkaları girmesin, kız başkasına aşık olmasın... Kaybetmekten korkar seven erkek... Sizden dediği gibi hoşlanıyor olsa bu ihtimale dayanabilir mi? Ödü kopar başkasıyla bir ilişkiye başlarsınız diye... Siz seviyorsunuz mesela, onunla arkadaş kalmak ister misiniz? İstemezsiniz... Onun bir başkasıyla birlikte olmasına "arkadaşınız" sıfatıyla sevgilisiyle nerelere gittiğinden neler yaptığından bahsetmesine dayanabilir misiniz? Dayanamazsınız... Neden? Çünkü seviyorsunuz...

İster iyimser ister kötümser yaklaşın olaya... Eğer gerçekten onu istiyorsanız kendi duygularınızdan eminseniz ve ona güveniyorsanız her koşulda onu sevdiğinizi, arkadaş kalamayacağınızı ve olası ilişkinizdeki tatsız durumları enine boyuna konuşun... Söylediklerinin bahane mi yoksa gerçekten yersiz bir cesaretsizlik mi olduğunu ancak böyle anlarsınız... "Sizi yedekte tutup duygularınızdan faydalanıyor mu, yoksa gerçekten seviyor da ilişkiyi başlatamıyor mu"... Mırın kırın ederse yukarıda yazdığım ihtimaller doğrulanmış olur, soru işareti kalmaz, siz de kendi yolunuzu daha rahat çizersiniz... Aksi halde daima kafanızda kuşkular olacak, burada kimimiz "güvenilmez erkek" ilan edeceğiz onu "kimimiz mahcup aşık" hangimize inanacaksınız daha çok karışacak aklınız... Sorularınızın cevabı onda... Umarım dorğu kararı verirsiniz...
:ssz:

okadar doğru söylüyorsun ki. bende umutlanmak istiyorum çübkü seven insan her harukarda sever düşüncesine sahibim. ilgim var ilgisi var biz nasıl arkadaş olabiliriz ki diyorum bendee. bunları yüzyüze konuşmayı planlıyorum. zaten dünden beri mesaj atmadım. o da atmadı. bilimiyorum ne olcak.. bugün face ine şöyle bişi paylaşmış. bilmiorum ne için ama : Erkek; ne kadar yakışıklıysa o kadar yalnız, ne kadar zorsa o kadar hayalleri yıkılmış, ne kadar ağır başlıysa o kadar kırılmıştır...

Bence birinden hoslanmak bir iliskiye baslamak icin yeterli degil, karsinizdaki insanda benimle ayni sekilde dusunuyor olsa gerek. Gecmisimizden bahsettik diyorsun, o demekki henuz o gecmisi atlatamamis, ve tam olarak kendine gelmeden ciddi bir iliskiye baslayamayacaginin farkinda. Suanda anca gunluk, ciddi olmayan biseyler yasayabilir yasarsa, ve bu ruh halindeyken kaliteli bi insani harcamak istemiyordur. Bence onun size bu kadar durust davranmasindan hoslanmaniz gerekir. Ve ustelemeyin derim, yoksa geri teper.

dün geceden beridir çok stresli,zor bi gece gün geçirdim belkide 2012 en skıntılı bi günüydü benim için çok snirliydim anlıyacağın
Ben boşlukta oluğum için eklemdim seni bi arkadaşa,sohbet edecegim bi insana ihtiyacım vardı snde saolsun kabul ettin.Sohbetin,samimiyetin ve en öenmlisi dürüstlüğün yüzünden senden etkilendm.
Her insanın kötü bi geçmişi olablir bu yüzden sakın aklına başka bi neden gelmesin.
Aciz biri değilim demişsin senin gibi iyi bir insan en iyilerine layıksin
beni beğenmen benm hoşuma gitmio öyle takıntılarım yok.Sevgili iken birbirimizi üzeceğimize arkadaş olalım birbirimize destek olalım demek istedm sana.Hoşlandığım sevdiğim biride yok hayatımda ama gerçekten kimse olsunda istemiyorum öğlen seni aramak istedim aç gözlü davrandm saat 12 civarı tam çalacakken telefonun geri kapattım kafanı şişirmek istemedm.
Dediğim gibi inan çok berbat bi gün,halsizlik, 0 moralli bi gün geçirdim senide üzmek aklımdan bile geçmior
Lisede kompozisyon sınavında bile bu kadar şey yazmayı becereedm ben
Çok iyi birisin sen beni kendine çeken noktanda bu zaten ömür boıyu arkadasım ol konusalım,görüselim yanlız biraz skıntılarımdan dolayı zamana ihtiyacım var senile ilgisi yok olanların.
Umarım affetmişsindr beni aklıma gelen ne ise yazdım inş anlarsın ..... bunu yazmış nedemek bu?

imla hatalarıyla dolu,anlatımdan bşhaber demek:))şaka bi yana da elimin altında dur sen güzelim ben bi dolaşıp geleceğim belki uğrarım hee bak açık kapı bırakıyrm rüzgarı o tarafa esiyordur heralde demek.tabii bu benim fikrim.

dün geceden beridir çok stresli,zor bi gece gün geçirdim belkide 2012 en skıntılı bi günüydü benim için çok snirliydim anlıyacağın
Ben boşlukta oluğum için eklemdim seni bi arkadaşa,sohbet edecegim bi insana ihtiyacım vardı snde saolsun kabul ettin.Sohbetin,samimiyetin ve en öenmlisi dürüstlüğün yüzünden senden etkilendm.
Her insanın kötü bi geçmişi olablir bu yüzden sakın aklına başka bi neden gelmesin.
Aciz biri değilim demişsin senin gibi iyi bir insan en iyilerine layıksin
beni beğenmen benm hoşuma gitmio öyle takıntılarım yok.Sevgili iken birbirimizi üzeceğimize arkadaş olalım birbirimize destek olalım demek istedm sana.Hoşlandığım sevdiğim biride yok hayatımda ama gerçekten kimse olsunda istemiyorum öğlen seni aramak istedim aç gözlü davrandm saat 12 civarı tam çalacakken telefonun geri kapattım kafanı şişirmek istemedm.
Dediğim gibi inan çok berbat bi gün,halsizlik, 0 moralli bi gün geçirdim senide üzmek aklımdan bile geçmior
Lisede kompozisyon sınavında bile bu kadar şey yazmayı becereedm ben
Çok iyi birisin sen beni kendine çeken noktanda bu zaten ömür boıyu arkadasım ol konusalım,görüselim yanlız biraz skıntılarımdan dolayı zamana ihtiyacım var senile ilgisi yok olanların.
Umarım affetmişsindr beni aklıma gelen ne ise yazdım inş anlarsın ..... bunu yazmış nedemek bu?

Daha onceki soylediklerinden farkli veya ek olarak soyledigi hic bisey yok. Yalniz sanirim. Yalniz kalmis ve konusacak, onu dinleyecek birilerine ihtiyaci var. Yani bi arkadasa, belki de bi sevgiliye, ama o sevgili suan sen degilsin bu kesin. Onu ictenlikle dinlemen ve samimiyetin onu dinleyecek biri oldugunu gostermis ona ve o da dertleri ve sorunlari oldugu bi donemde en cok onu dinleyecek birine ihtiyac duyuyor sanirim. Senin ilgini sana icini bosaltip rahatlamak icin kullanmak istiyor. bugun sana bu mesaji atmasinin sebebi de bunun icin senden izin istemesi gibi bisey. Yani "sevgili gozuyle bakmiyorum sana, bir cok sorunum var, ve beni dinleyecek birine ihtiyacim var. ama sana anlatmam kafani sisirir diye korkuyorum, anlatabilir miyim?"

Eger onun icin bi dost olmak istiyorsaniz, konusun. Ama karsinizdaki adamin tavri suan icin oldukca net. Bu sorunlarinin sebebi belki baska bi kiz.. Size kimseden hoslanmiyorum falan demis ama erkekler cok yalanci, inanmayin derim. O kisiden ask anlaminda umudunuzu kesseniz iyi olur ki bu mesajda size direk onu belirtmek icin yazilmis..

Back
X