sadece ben mi böyle düşünüyorum :(

amazing girl

sevdiceğinle mutlu :)
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2014
266
70
33
merhaba arkadaslar. bende dertlerimi ya da kendime dert ettiğim şeyleri yazıp sizin de fikirlerinizi almak istedim. 1 aylık nisanlıyım. Nişanlımı çok seviyorum ve kısmetse ağustos ayında düğünümüz olacak. Nişanlım polis ve izmir de görev yapıyor, ben de bursa da memurum. nişanlımın ailesi balıkesir de ve benim ailem de bursanın bir ilçesinde yaşıyor. benim sorunum şu. ben anneme çok bağlı biriyim. nişanlımın şark görevi var ve ortalama 4 yıl aileme yakın olamayacağım kesin. şark dönüşü için benim fikrim ailelerimize yakın bir ile yerleşmek tabi mümkün olursa. ama oda ankarayı istiyor. çalıştıgı birim ile alakalı, mesleğe başladığından beri uğrastığı hedefleri için. onu hayallerinden vazgecirmek istemem ama, bende düşününce şark için bile annemden uzaklaşmak bana cok ağır gelecekken neden dönüşte hiç bilmediğimiz yabancı bi memlekete yerleşelim ki bunu düşündükçe ağlayıp duruyorum. aklımda bi sürü sahne canlanıyor. evden cıkarken nasıl ailemle vedalasıcam, dayanabilecekmiyim. bi sürü şey ve bunları düşünmekten anın tadını cıkaramıyorum. boğulduğumu hissediyorum arkadaşlar lütfen yardım edin

Bu tür duyguların baskın olması normal ama 4 yıl niye uzak kalasın? Çok mu özledin çık yola günü birlikte olsa

evet o konuda haklısınız, belki de ben abartıyorum bilmiyorum. kendi kendime nasıl olur diye düşünüp duruyorum bu sefer nişanlıma da haksızlık yapıyorum, ama gurbette cok zormus gibi geliyor.

Şimdiden bunları dert etme kendine artık yer yer yakın Ankara bursa 4 5 saat uzak sayılmaz heryerede uçak var sanada baha olur gezersin :KK76: Sen düğün hazırlıklarını düşün cnm sakin ol

bunları düşünmek için çok erken bir şark hizmetiniz bitsin bunlar sonraki konular daha 4 yıl var sen ye iç dua et bence balıkesire gitmek istemesin :)
ben balıkesire bile razıyım :) cok mu hüsnü kuruntuyum acaba o_O ya da evlenme arifesinde böyle şeyler düşünülüyor mu hep

Şimdiden bunları dert etme kendine artık yer yer yakın Ankara bursa 4 5 saat uzak sayılmaz heryerede uçak var sanada baha olur gezersin :KK76: Sen düğün hazırlıklarını düşün cnm sakin ol
bunları düşünmektem diğer hazırlıkların tadını bile cıkarmıyorum. bide aramızda mesafe olduğu için bu tarz konuları telefonda konusmak zorunda olduğumuz için birbirimizi bazen yanlıs anlıyoruz :KK42:

bunları düşünmektem diğer hazırlıkların tadını bile cıkarmıyorum. bide aramızda mesafe olduğu için bu tarz konuları telefonda konusmak zorunda olduğumuz için birbirimizi bazen yanlıs anlıyoruz :KK42:

Canım bekarken o evden ayrılmak uzaklaşmak zor geliyo ama evlenip kendi evinde yaşayınca ailene gidince kendi evini özliyeceksin ibran evel evime gideyim diyeceksin cnm üzülme :KK25:

önemli olan mutlu olmak canım
arkadaşlar hep demiş artık heryer yakın gerçekten de
her iki aileye de yakın olmamak lazım belki hiç kopamayacaksın aranızda sorun olacak
hayırlısı neyse o olsun.. bence anın tadını çıkar..

bence çok çok uzakları düşünüp moralinizi bozmayın. zira dediğiniz şeye yaklaşık 5 yıl var değil mi?? kim öle kim kala.

evliliği yaşayınca anlayacaksınız. hele bir de çocuk olunca kendinize bile vaktiniz kalmayacak değil ki anneye zaman ayırmak ..

belki çocuk olunca annenin yanında olmak mantıklı olabilir. bence zamanın tadını çıkarın.. ha benim eşimde polis biz doğu görevini hakkaride 2 yılda bitirdik. zor ama zaman kaybı fazla değil..

Bunları düşünmek için çok erken. Ayrıca onun ailesi aile değil mi. Oda uzak kalıyor. Bence sırf siz ailenize yakın olmak istediğiniz için esinizin ideallerine engel olmayın. Zaten 4 yıl ayrı kalınca bu duruma alışırsınız. Ank- Bursa çok uzun bir mesafe değil ki.

genel olarak düşünceleriniz aynı olduğuna göre ve sanırım çoğunuz tecrübelerinize dayanarak bunu söylüyorsunuz bende yasadıkca işallah haklı olduğunuzu görürüm

bence çok çok uzakları düşünüp moralinizi bozmayın. zira dediğiniz şeye yaklaşık 5 yıl var değil mi?? kim öle kim kala.

evliliği yaşayınca anlayacaksınız. hele bir de çocuk olunca kendinize bile vaktiniz kalmayacak değil ki anneye zaman ayırmak ..

belki çocuk olunca annenin yanında olmak mantıklı olabilir. bence zamanın tadını çıkarın.. ha benim eşimde polis biz doğu görevini hakkaride 2 yılda bitirdik. zor ama zaman kaybı fazla değil..
cok zorluk yasadınız mı

cok zorluk yasadınız mı

biz o zaman nişanlıydık o yüzden zorluk yaşadık. yani farklı bir kültür var orada. arkadaş yok falan.
ama aynı evi paylaşmaya başladıktan sonra her şey daha kolay oldu. siz muhtemelen direkt evli olarak gideceksiniz o yüzden çok da zor olmaz. tatil günlerinde falan çevre illere gidebilirsiniz. çocuğu biraz ötelersiniz (sadece öneri :) ) çabucak biter.
ha bir de zorlu bir bölge olduğu için dönüşte hemen ilk tercihe gidiyordu birçok memur..

biz o zaman nişanlıydık o yüzden zorluk yaşadık. yani farklı bir kültür var orada. arkadaş yok falan.
ama aynı evi paylaşmaya başladıktan sonra her şey daha kolay oldu. siz muhtemelen direkt evli olarak gideceksiniz o yüzden çok da zor olmaz. tatil günlerinde falan çevre illere gidebilirsiniz. çocuğu biraz ötelersiniz (sadece öneri :) ) çabucak biter.
ha bir de zorlu bir bölge olduğu için dönüşte hemen ilk tercihe gidiyordu birçok memur..
evet kısmetse evli olarak gidicez yine Allah bilir ama bende 2 sene falan düşünmüyorum, ağustosta düğünüm olacak ama nerde yaşıyacağım bile belli değil :KK61:

önemli olan ikinizin anlaşması inan gerisi önemli değil. hem memurmuşsun senin içinde sorun yok nereye gitsen işin olacak canın sıkılmaz.. hayırlısıyla sorunsuz bir şekilde kurarsınız inş yuvanızı.
şimdiden lütfen dert etmeyin.. boşuna çünkü..

X