Sadece bir 'merhaba'

lullaby1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2015
204
73
32
İyi geceler arkadaşlar. Tavsiye almak için yazmıyorum ama tabi zaman ayırıp yorum yapmanız benim için çok değerli. Olumsuz ya da olumsuz. Zaman ayırıp yazıyorsunuz parmaklarınız dert görmesin, teşekkür ederim.
Daha 1 hafta önce akşamları üç beş kişiyle bile dışarı çıkamıyordum. Evde arka odalara gidemiyor, akşamları inanılmaz korkuyordum. Şimdi bunları zemin katın balkonunda tek başıma oturmuş sıfır korku ile yazıyorum. Namaz bile kılamıyordum. Tek başına evde duramıyordum. Ama bakın ataklarım bitti. Biliyorum yeni bir şeyle çıkacak karşıma. 3 4 aydır bu ataklarla yaşıyorum. Önce cennet cehennem sonra ölüm, ölüp yok olma, sonra arkamda biri var korkusu. 3 4 yaşamadım inanılmaz acı çektim. Sadece kendim için korkmuyordum cehennem için, Allah'a dua ediyordum 'Allah'ım nolur kimse cehenneme gitmesin, cehennem diye bir şey olmasın' diye ağlıyordum. Bilinçli değildi biliyorum, Allah da biliyor. Psikoloğum 'atakların yer değiştiriyor sakın dinleme' demişti. Evet dinlememeliydim. Allah kimseye psikolojik dert vermesin. Somut olmayan şey daha çok korkutuyor, acı veriyor emin olun.
Ölmek, yok olmak, benden sonra olanları görememek. Dayanılmaz geliyordu. Gözümü kapatamıyordum, kapattığım an kendimi ipe asılı görüyordum. Ağlıyordum sürekli, odamdan çıkmak istemiyordum.
Sonra da arkamda biri var korkusu anlattığım gibiydi işte.
Bakın karşınızda savaşacağınız şeyin adını, sanını bilmezseniz daha çok korkar, acı çekersiniz.
Çarşamba günü psikiyatrise gittim. Tedavinin başında antidepresan vermişti, 1 ay yataktan çıkamadım. Bir dahaki seansa iki kişinin tutmasıyla yürüyordum. Şaşırdı doktor kesti direkt. Kullanamam ben antidepresan dedim. Neyse 10 ay sonra obsesiyon için tekrar yazdı ve bu 2 3 gündür yine yataktan çıkamadım. Tuvalete bile annemle gidiyordum. Kullanmadan önceki gün kuzenimle ona tutunmadan rahatça dolaşırken ertesi gün annemle tuvalete gittim. Dün aradım doktoru söyledim. Şaşırdı yine ben hiçbir hastamda görmedim böyle bir şey dedi. İçme artık bırak dedi. Bugün ayağa kalkabildim zar zor yine yürüyorum tek. Doktorlar da her haltı bilmiyormuş bu gördüm.
Burada biri dualarınız kabul edildi mi diye konu açmış. Çocukken parkta oyun oynarken ezan okununca 'Allah'ım nolur yürüyeyim, iyileşeyim' diye dua ediyordum. 23 yaşıma geldim. Bir kere tek başına bakkala gidememiş ben bu sene gittim. Artık birileriyle dolaşırken onların kollarına girmeden özgürce dolaştım. Onca günahıma rağmen Allah'ım dualarımı kabul ediyor. Aslında beni sevdiğini biliyorum. Çünkü günahlarımdan döndürdü beni, telafi etmem için ömür verdi, Kuran'ı her açışımda aynı ayeti okudum 'Allah bütün günahları bağışlar'. İçim rahatladı her zaman.
Maddi durumumuz çok kötü ama ailem mükemmel bir aile, Allah bizi seviyor, dertlerle sınıyor, en sevdiği insanı Hz.Muhammed'e acılar veren Rabbim bizi sevmediği için mi acı verecek? Ataklarım gelmese ve böyle normal halde olunca mantıklı düşünüyorum.
Sadece içimi dökmek için yazdım, isterseniz okumayın bile ama çok iyi insanlarsınız bunu bilin. Allah razı olsun sizden, herkesten.

Cok karmasik bir ruh haliniz var.
Yuruyememe sebebinizi anlayamadim.
Allah hepimizin dualarini kabul etsin guclu olmaya calisin.

gecmisini bilmiyorum, rahatsizligini, neden yüreyemedigini...
icindeki karisikligi yazdiklarina yansitmissin
ama ne olursa olsun, insallah dahada iyi olursun
Allah hepimizin dualarini kabul eder, sagilikli hayirli ömürler nasip eder insallah

Cok karmasik bir ruh haliniz var.
Yuruyememe sebebinizi anlayamadim.
Allah hepimizin dualarini kabul etsin guclu olmaya calisin.
Yaygın anksiyete problemi. Düşmekten korkuyordum herhalde çocukken herkes tabiri caizse 'sakat' sanıyordu. Tam annem tekerlekli sandalye almak için doktora götürdü, liseden sonra psikolojik çıktı. Ben de tedavi görüyorum işte.
Amin inşallah, güçlüyüm Allah var :)

gecmisini bilmiyorum, rahatsizligini, neden yüreyemedigini...
icindeki karisikligi yazdiklarina yansitmissin
ama ne olursa olsun, insallah dahada iyi olursun
Allah hepimizin dualarini kabul eder, sagilikli hayirli ömürler nasip eder insallah
Aslında ondan değil, içimden geçenleri yazdım, toparlamakla uğraşmadım, doğal aktarayım dedim.
Amin herkes daha da iyi olsun, inşallah.

Yaygın anksiyete problemi. Düşmekten korkuyordum herhalde çocukken herkes tabiri caizse 'sakat' sanıyordu. Tam annem tekerlekli sandalye almak için doktora götürdü, liseden sonra psikolojik çıktı. Ben de tedavi görüyorum işte.
Amin inşallah, güçlüyüm Allah var :)
Cok fazla dini seyler yazmissiniz yani bundada bir obsesyon olabilir mi diye dusundum.

Doktorunun "şaşırması" ve daha önceki konunda da yine doktorunun söyledikleri gözüme batmşıtı. Merdiven altı psikiyatr mı buldunuz naptınız bilemedim de, bi psikiyatr tavsiyesi başlığı açmanı öneririm, daha iyi bir doktora gitsen iyi olur, zira durumun ciddi.
Çok iyi bir psikiyatra gittiğime eminim ama yine de teşekkür ederim, bu arada durumum ciddi olmasa ilaçlı tedavi görmem değil mi?

Çok iyi bir psikiyatra gittiğime eminim ama yine de teşekkür ederim, bu arada durumum ciddi olmasa ilaçlı tedavi görmem değil mi?
İlaç tedavisini durumun ciddiyetini ölçmek için kullanmamak lazım, çocukluğundan beri yürüme problemi çekiyorsun, senin durumunda olmayan ama yine de ilaç tedavisi gören çok insan var.
Yine de tavsiye almanda fayda var, yabana atma.

İlaç tedavisini durumun ciddiyetini ölçmek için kullanmamak lazım, çocukluğundan beri yürüme problemi çekiyorsun, senin durumunda olmayan ama yine de ilaç tedavisi gören çok insan var.
Yine de tavsiye almanda fayda var, yabana atma.
Son 3 yıldır psikiyatr psikiyatr gezdim ve en son bu kadına geldim bana bir hap yazdı, ben onu ilk içtiğim gün dolmuşa bindim ki yıllarca dolmuşa inip, binmek azaptı benim için. Doktorum sadece antidepresanı tedavin oturmuştur artık diye yazdı. Sonra yine böyle olunca şaşırdı. Başkalarına tavsiye edebilirsiniz, teşekkür ederim :)

Ah şu iç sesimiz bi'sussa da rahata ersek.
Tabi biz onu dinledikçe gevezeliğini sürdürür.
Mümkün olduğunca içimizden çıkıp dışımızda olup bitenlerle kontak kurmalıyız.
İç sesimiz hep başa sarar, aynı nakaratı tekrarlar. Sıkılır bunalırız.
Oysa dışımızda, iyi kötü sürprizlerle dolu sürekli değişen bir akış vardır.
Dışımızdaki akışa kendimizi bırakabildiğimiz kadar özgürüz aslında.
Yoksa düşüncelerimizin tutsağı oluruz.
Buraya içini dökmekle önemli bir adım atmışsın lullaby1.
Konunu güncel tutarak bundan böyle, kendinle konuşmak yerine bizimle konuşabilirsin.

Ah şu iç sesimiz bi'sussa da rahata ersek.
Tabi biz onu dinledikçe gevezeliğini sürdürür.
Mümkün olduğunca içimizden çıkıp dışımızda olup bitenlerle kontak kurmalıyız.
İç sesimiz hep başa sarar, aynı nakaratı tekrarlar. Sıkılır bunalırız.
Oysa dışımızda, iyi kötü sürprizlerle dolu sürekli değişen bir akış vardır.
Dışımızdaki akışa kendimizi bırakabildiğimiz kadar özgürüz aslında.
Yoksa düşüncelerimizin tutsağı oluruz.
Buraya içini dökmekle önemli bir adım atmışsın lullaby1.
Konunu güncel tutarak bundan böyle, kendinle konuşmak yerine bizimle konuşabilirsin.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Yazdıkça rahatlıyorum ve anlıyorum her şey saçmaymış ve sonra gerçeğe dönüyorum o saçmalıklardan kurtuluyorum bir nebze

Birincisi su icteki seslerin vesvese. Yani kuruntular. Onlari ciddiye almamalisin. Ikincisi su kullandigin antidepresanlar bir gunde etki etmezler. Hani demissin ya ilaci ictim hemen yurudum doktor sasirdi diye. Ben bile sasirdim cunku antidepresanlarin etki etmesi icin vucutta belli bir miktarda birikmesi lazim. Bu da duzenli kullanildiginda en az 3 ay.
Ve son olarak da olumden neden korkuyorsun ki. Olum bu kapidan cikip baska kapiya girmek gibi birsey. Soyle dusun anne rahmindeyken de dogmaktan korkuyorduk belki. Ama dogduk baska bir hayata basladik. Simdi de vakti gelince baska bir hayata gidicez gibi dusun. Hicret gibi. Hayatimiz hep hicret. Bir yerden bir yere gidiyoruz. Bir sekilden baska bir sekle giriyoruz. Bebeklikten de yasliliga gitmiyor muyuz? Yasamaktan korkma. Olmekten de. Ona olum dediklerine bakma. Aslinda belki de burda oluyuz de orda yasayacagiz. Kafani bunlarla mesgul etme. Ani yasa. Bunlarla ani kaciriyorsun.

Birincisi su icteki seslerin vesvese. Yani kuruntular. Onlari ciddiye almamalisin. Ikincisi su kullandigin antidepresanlar bir gunde etki etmezler. Hani demissin ya ilaci ictim hemen yurudum doktor sasirdi diye. Ben bile sasirdim cunku antidepresanlarin etki etmesi icin vucutta belli bir miktarda birikmesi lazim. Bu da duzenli kullanildiginda en az 3 ay.
Ve son olarak da olumden neden korkuyorsun ki. Olum bu kapidan cikip baska kapiya girmek gibi birsey. Soyle dusun anne rahmindeyken de dogmaktan korkuyorduk belki. Ama dogduk baska bir hayata basladik. Simdi de vakti gelince baska bir hayata gidicez gibi dusun. Hicret gibi. Hayatimiz hep hicret. Bir yerden bir yere gidiyoruz. Bir sekilden baska bir sekle giriyoruz. Bebeklikten de yasliliga gitmiyor muyuz? Yasamaktan korkma. Olmekten de. Ona olum dediklerine bakma. Aslinda belki de burda oluyuz de orda yasayacagiz. Kafani bunlarla mesgul etme. Ani yasa. Bunlarla ani kaciriyorsun.
Siz tam tersini anlamışsınız. Ben antidepresan içtiğimde yatalak olduğumu söyledim. Ve dolmuşa bindim dediğim ilaç antiepileptikti. Antidepresan kullanamadığımı söyledim, hata kullandığımda iki kişiyle yürüdüğümü yazdım.
Ve ataklardı onlar, ölüm korkuları falan. Bitti çok şükür, yanlış anlamayın ama isterseniz tekrar okuyun.

Ne guzel toparlanmissin.
Allah kimi yari yolda koymuski biz gonulden inandikca?
Super gidiyosun boyle devam.

Ama en ufak bi sorunda hic ertelemeden doktoruna gitmeni oneririm.
Dgru ve yanlis dusuncelerin tam orta cizgisinde demiyelimde, 0.0001 cm birz daha dgru tarafindasin bence. Yanlis tarafa kayman olasi.

Bu kadar derdin arasında Allah ı bulmanız mucize sakın kaybetmeyin bu duyguyu..unutmayın Kalpler sadece allahı anmakla huzur bulur..Allah şifa versin İnşaallah daha da iyi olun ..size birazda tesbih çekmenizi öneririm rahatlatır baya...

Çok fazla dini terim kullandım ve elhamdülillah gayet saglikliyim :)

İyi geceler arkadaşlar. Tavsiye almak için yazmıyorum ama tabi zaman ayırıp yorum yapmanız benim için çok değerli. Olumsuz ya da olumsuz. Zaman ayırıp yazıyorsunuz parmaklarınız dert görmesin, teşekkür ederim.
Daha 1 hafta önce akşamları üç beş kişiyle bile dışarı çıkamıyordum. Evde arka odalara gidemiyor, akşamları inanılmaz korkuyordum. Şimdi bunları zemin katın balkonunda tek başıma oturmuş sıfır korku ile yazıyorum. Namaz bile kılamıyordum. Tek başına evde duramıyordum. Ama bakın ataklarım bitti. Biliyorum yeni bir şeyle çıkacak karşıma. 3 4 aydır bu ataklarla yaşıyorum. Önce cennet cehennem sonra ölüm, ölüp yok olma, sonra arkamda biri var korkusu. 3 4 yaşamadım inanılmaz acı çektim. Sadece kendim için korkmuyordum cehennem için, Allah'a dua ediyordum 'Allah'ım nolur kimse cehenneme gitmesin, cehennem diye bir şey olmasın' diye ağlıyordum. Bilinçli değildi biliyorum, Allah da biliyor. Psikoloğum 'atakların yer değiştiriyor sakın dinleme' demişti. Evet dinlememeliydim. Allah kimseye psikolojik dert vermesin. Somut olmayan şey daha çok korkutuyor, acı veriyor emin olun.
Ölmek, yok olmak, benden sonra olanları görememek. Dayanılmaz geliyordu. Gözümü kapatamıyordum, kapattığım an kendimi ipe asılı görüyordum. Ağlıyordum sürekli, odamdan çıkmak istemiyordum.
Sonra da arkamda biri var korkusu anlattığım gibiydi işte.
Bakın karşınızda savaşacağınız şeyin adını, sanını bilmezseniz daha çok korkar, acı çekersiniz.
Çarşamba günü psikiyatrise gittim. Tedavinin başında antidepresan vermişti, 1 ay yataktan çıkamadım. Bir dahaki seansa iki kişinin tutmasıyla yürüyordum. Şaşırdı doktor kesti direkt. Kullanamam ben antidepresan dedim. Neyse 10 ay sonra obsesiyon için tekrar yazdı ve bu 2 3 gündür yine yataktan çıkamadım. Tuvalete bile annemle gidiyordum. Kullanmadan önceki gün kuzenimle ona tutunmadan rahatça dolaşırken ertesi gün annemle tuvalete gittim. Dün aradım doktoru söyledim. Şaşırdı yine ben hiçbir hastamda görmedim böyle bir şey dedi. İçme artık bırak dedi. Bugün ayağa kalkabildim zar zor yine yürüyorum tek. Doktorlar da her haltı bilmiyormuş bu gördüm.
Burada biri dualarınız kabul edildi mi diye konu açmış. Çocukken parkta oyun oynarken ezan okununca 'Allah'ım nolur yürüyeyim, iyileşeyim' diye dua ediyordum. 23 yaşıma geldim. Bir kere tek başına bakkala gidememiş ben bu sene gittim. Artık birileriyle dolaşırken onların kollarına girmeden özgürce dolaştım. Onca günahıma rağmen Allah'ım dualarımı kabul ediyor. Aslında beni sevdiğini biliyorum. Çünkü günahlarımdan döndürdü beni, telafi etmem için ömür verdi, Kuran'ı her açışımda aynı ayeti okudum 'Allah bütün günahları bağışlar'. İçim rahatladı her zaman.
Maddi durumumuz çok kötü ama ailem mükemmel bir aile, Allah bizi seviyor, dertlerle sınıyor, en sevdiği insanı Hz.Muhammed'e acılar veren Rabbim bizi sevmediği için mi acı verecek? Ataklarım gelmese ve böyle normal halde olunca mantıklı düşünüyorum.
Sadece içimi dökmek için yazdım, isterseniz okumayın bile ama çok iyi insanlarsınız bunu bilin. Allah razı olsun sizden, herkesten.
inşallah en yakın zamanda iyice iyileşirsiniz
hepsi bizim aslında içimizde bastırdığımız başka nedenlerden kaynaklanıyor galiba
bende de bir ara gece korkusu başlamıştı ışığı kapatınca uyuyamıyordum
sonra farkettim ki kardeşim gidince başlamış(şehir dışına gitmişti okumaya)
farkedince alışması hazmetmesi daha kolay oldu korkum geçti çok şükür
çok saçma absürt gelebilir ama içten içe nelerden etkileniyoruz farkında bile değiliz
sizi huzursuz rahatsız eden şeyleri keşfedip onlardan kurtulmaya bakın
kendi beynimizde yaptığımız doğru sorgulamalar çoğu zaman ilaçlardan bile iyi geliyor bence
ama bazen hormonlarımız düşünüş şeklimizi etkiliyor işte karamsarlaşıyoruz pnaikliyoruz vs bunlar için ilaç gerekiyor da
doktor sanırım size uygun ilacı bulamamış..
çok geçmiş olsun bir an evvel düzelirsin inşallah..

X