Sadece dertleşmek istedim..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nyks-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Herkese merhaba,

Bir aydır işsizim. İşsizlik maaşım çıkmadı. Avukatta haberler iç açıcı değil.
Evde boğulacak gibi oluyorum.

Kayınvalidemle hala konuşmuyoruz. Önceden evin alışverişini vs o yapardı. Şimdi çekildi kenara. İşime geldi tabi ki. Ancak arkadaşından borç almış. Ben aynı sofraya oturmuyor diye aman canı çekmesin diyerek garip şeyler yememeye çalışırken (hala sonsuz insanlıkla) o aldığı borçla gözümün önünde etler pişiriyor. Odasına kuruyemişler, meyveler saklıyor.
Oysa biz dışarda bir kap tatlı bile yesek gelirken ona da alıyoruz.
Yemesinde değilim ancak bu nasıl insanlık. Ne yapmaya çalışıyor.

Ayrıca borcu altın olarak almış. Canımı çok sıkıyor. Çünkü evlenmeye çok az zaman kala yine başkasının kartına borç yaptığı ortaya çıkmıştı ve biz ödemiştik. Şimdi yine aynısı olacak diye korkuyorum. Eşim ödemem maaşı çıkınca kendi ödesin diyor ama eminim ki öder.

Evde birşey eksik değil ancak tahmin edersiniz bu koşullarda her gün kuzu pirzola yiyemiyoruz. Yada kilolarca kuruyemiş alamıyoruz. Ancak çok şükür aç değiliz. Artmıyor ama karnımız doyuyor.
Yeme içme konusunda yapılan ayrımcılık bana çok dokunuyor. Dolapta et türü kahvaltılık varsa kayınvalidem bizi beklemeden kalkıp kahvaltısını ediyor ancak o tarz bişey yoksa normal peynir zeytin varsa bizi bekliyor. Ben kalkıpta hazırlayayım diye. Nazlı nazlı geliyor bir de masaya sanki lütuf gibi.

Şükür benim de gördüğüm yediğim şeyler ancak bir insan et yemek için borç alır mı?

Sadece pazar günleri aynı sofraya oturuyoruz. Ama inanın ben mi yemek yiyorum, yemek mi beni yiyor anlamıyorum. Öylece kalkıyorum masadan, ha doydum ha doymadım.
Çok zorlanıyorum.

Borçlar korkutuyor. Hem eşiminkiler hemde kayınvalidenin aldığı borçlar.

Ayrıldığım iş yerinden henüz paramın tamamını alamadım o canımı sıkıyor.

Böyleyken böyle hanımlar. Dağınık anlattım ancak bu kadar toparlayabildim.

NOT:
Yanlış anlaşılmak istemem. Derdim asla onun yemek yemesi değil ancak yemek konusunda bu kadar açgözlü olmak ve memnun olmamak. Lütfen bu konuyu saptırmayın. Bu beni fazlasıyla üzer

Gerçekten çok aç gözlüymüş.
Lürfen borçlarını falan ödemesin eşiniz.
Asalak gibi sırtınızda mı taşıyacaksınız onu? Kendi maaşı çıkınca kendisi ödesin.

Gerçekten çok aç gözlüymüş.
Lürfen borçlarını falan ödemesin eşiniz.
Asalak gibi sırtınızda mı taşıyacaksınız onu? Kendi maaşı çıkınca kendisi ödesin.
Maaşı çıktı ancak daha yatmamış. Düşük bir meblağ. 400 civarı sanırım aylık. Eşim ödemem diyor ancak biri gelip istese anında çıkarır verir. Çünkü önceden annesi çalışmasına rağmen kredi kartına 3.000 tl civarı borç yaptığında ödemişti. Ki eşimin sonradan haberi olmuştu bu borçtan. Alacaklı isteyince

Kayınvalidenin borcunu siz ödemeyecekseniz takmayın. Madem yeme içme ayrı, siz de eşinizle birlikte istediğinizi yiyin.
Eşim müsade etmiyor. Rica minnet yalvar yakar sofraya getirtiyor onu. Oda bunu fırsat bilip nazlanıyor.

Yazık vallahi eşinize,size.
Lürfen eşinize bir aile olduğunuzu unutturmayın,siz artık ayrı bir ailesiniz.
Eşiniz annesinin saçma sapan borçlarını ödemek zorunda değil.

Yazık vallahi eşinize,size.
Lürfen eşinize bir aile olduğunuzu unutturmayın,siz artık ayrı bir ailesiniz.
Eşiniz annesinin saçma sapan borçlarını ödemek zorunda değil.
O ödemezse kim ödeyecek ki. Ben tabi ki ödemem ancak eşimin cebinden fazla fazla para çıkması ikimizin ekonomisini etkiler. Eşim tüm parayı borca verse gelir yine benden harçlık ister. Sonuç olarak bende etkilenmiş olurum

Dediğim gibi.
Aile olduğunuzu eşinize hatırlatmanız lazım.
Herkes kendi borcunu ödesin yahu,size güvenerek mi borç yapmış.
Bence evet,nasılsa oğlum ödüyor gelinde ses etmiyor.
Bu kervan böyle yürüsün demiş.
Bir kere karşı çıkıp hayır anne kendi borcunu kendin öde dese,bir daha borç yapmaya korkar kayınvalideniz.

aynı evde misiniz? ben bişey anlamadım konudan.
Evet beni hatırlarsınız sanırım bir çok konumda fikir vermiştiniz bana. Ancak son zamanlarda bazı şeyler çığrından çıktı. Vaktiniz varsa son iki konuma bakabilirsiniz

Sanırım aynı evde yaşıyorsunuz, dimi?
Sorunun büyüğü eşinizde o zaman. Sizi huzursuz etmeye hakkı yok.
Evet aynı evdeyiz. Geçen akşam tatlı yedik dışarda. Eşim anneme de alıcam dedi. Alma dedim. Çünkü haftaiçi eşim yokken neler yediğini içtiğini biliyorum. Sonra utandım da böyle yaptığım için. İnsanlığım ile kayınvalideme duyduğum nefret arasında sıkıştım

Oğlu.. biricik oğlu.

Benle evlendiği için hiç hoşuna gitmeyen ama evlenince kıymetli olan oğlu.

Üf en sevmediğim oğluna aşık kayınvalide tipi.
Bunlar bekarken birbirini senede 1-2 gören insanlardı. Eşim uzun yıllar şehirdışında çalıştı. Sonra evlendik eşimin düzenli bir hayatı oldu. Evcil insanlarız. Ne olduysa ondan sonra oldu. Kayınvalide kara sevdalara kardı kendini

Dediğim gibi en mantıklısı eşinle konuşup mesafe koymak,borcu kabul etmemek.
Kvnizde oğluna güvenip borç yapmasın bir zahmet.

Evet beni hatırlarsınız sanırım bir çok konumda fikir vermiştiniz bana. Ancak son zamanlarda bazı şeyler çığrından çıktı. Vaktiniz varsa son iki konuma bakabilirsiniz
baktım da hatırlayamadım.
aynı evde misiniz?

Dediğim gibi en mantıklısı eşinle konuşup mesafe koymak,borcu kabul etmemek.
Kvnizde oğluna güvenip borç yapmasın bir zahmet.
Tekrar konuşacağım eşimle. Ama kendimde daha fazla huzursuz olmak istemiyorum. O yüzden erteliyorum konuşmayı. Yanlış anlaşılmaktan da korkuyorum. Annemin lokmasını mı sayıyorsun derse diye

Evet maalesef aynı evdeyiz.
bence yok gibi davranın. görmeyin duymayın.
eşiniz et pişirdiğini, kuruyemiş sakladığını biliyor mu? bilmiyorsa söyleyin.

benim de babannem biz köye gidince cevizleri saklardı. allah belasını verir böyle insanların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…