Sadece diyet yetmiyor bana

argleton

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2013
826
85
43
36
...........................................

Son düzenleme:
yapılamayacak seyler degıl canımm nerde yasıyorsun kı bu kdar ımkanlar kısıtlı

Moralini bozmak istemiyorum ama seni kendine getirmek istiyorum, o yüzden bazı şeyler yazacağım şimdi.

Öncelikle evliliğin daha birinci yılını bir kutlama bile yapmadan geçirmek ne demek bunu hiç düşündün mü? Bir yılda bu kadar uzaklaşabildiniz, kıymetiniz bu kadar azaldı demek... Erkekler konusunda uyanık olmak lazım. Kadın kilolu olunca kimi bir ayda sıkılıyor, kimi bir yılda, kimi on yılda... Ama sonunda hepsi bıkıyor, öncelikle bunu bir kabul etmek lazım. Normal kilodayken göreceğimiz değeri görmüyoruz kiloluyken. Üstelik sen evlendikten sonra 15 kilo almışsın, yani evlenirken iyi kötü normal kilondaymışsın. Evlenirken kocan seni öyle beğenmiş ve sen bir yıl gibi kısa bir sürede değişmişsin.

"Hem güzel görünmemi istiyor, hem dalga geçiyor." demişsin. Bunun nedeni belki onun da kendi içinde gel-gitler yaşaması... Eski güzel karısını istiyor, onu yine güzel görmek istiyor, baktığında içi bir hoş olsun istiyor. Ama bir yandan da "Bu kilo veremez ki..." düşüncesi artık ona yerleşmeye başlamış ki dalga geçiyor.

Hiçbir şey için geç değil, henüz hiçbir şey bitmiş değil ama böyle devam ederse bitebilir. 15 kilo bir hiç, 50 kilo veren insanlar var. Sen bu 15 kiloyu vereceksin, hatta üstüne bir 10 kilo daha vereceksin. Ne olacak o zaman? Kocan etrafında daha önce hiç dönmediği gibi dönecek. Herkesten kıskanacak, seni memnun etmek için sürekli bir şeyler yapacak.

İnsanın bilinçaltı atalarımızdan gelen bilgiler doğrultusunda da şekillenir ve orda binlerce yıl çok eşli yaşayan atalar var. Yani insanın bilinçaltı aslında çok eşli. O yüzden bir ilişkide eşinin çok güzel, çok yakışıklı, çok karizmatik vs. olduğuna inanan, yani karşı başkalarının ilgisini çekeceğine inanan insan; farkında olarak ya da olmayarak, eşi başkasına gitmesin diye sürekli kur yapar. Çünkü bilinçaltı evlilik cüzdanı nedir bilmez, ama elindekini bir başkasına kaptırabileceğini bilir.

Her neyse... İlk hedefin 15 olsun, ama 25 kilo vermek asıl hedefin olsun. Kilo verince daha güzel işler de bulacaksın emin ol. Hatta sen rejiminle beraber iş aramaya da başla. Kilo verdikçe yaşadığın o mutluluk sana şans getirip güzel bir iş bulmanı da sağlayabilir.

Hiçbir şey için umudunu yitirmeyeceksin, hayatını kendi üstüne kuracaksın. Her şeye hazırlıklı güçlü bir kadın olacaksın.

Gereken enerjiyi bulamadığını yazmışsın, yanılıyorsun. O enerji içinde, hemen şu an senle birlikte. Eğer öyle olmasaydı sen bu yazıyı yazmazdın. Kilo vermek ve buraya yazdığın, yapmak istediğin diğer şeyleri yapmak hayatını daha önce hiç yaşamadığın şekilde değiştirecek. Belki de bunun korkusu var sende. Ama mantıklı düşünürsen bu değişimin olumlu yönde olacağını görürsün. Korkmaya gerek yok. Korktuğun ve başlamadığın her an sadece istediğin hayatı ertelemekle kalmıyorsun, şu anki hayatını da gittikçe kötüye sürüklüyorsun.

Burda kal, bir ucundan başla. Ben elimden geldiğince sana destek olurum. Tanımadığın birisiyim belki ama bu yolda seni destekleyen +1 kişiyim ki bu da önemli bir şey. :34:

önerilerin için teşekkür ederim funda. tüm suç bende mi peki. neden hep biz çabalaması gereken taraf oluyoruz ki. ben azimliydim. her şeye vakit ayırabilirdim. yapamayacağım şey yoktu. şimdi ise hiç bir şeye gücüm yok sanki. işe git gel. yat uyu. ne akşam yemek yapar oldum ne kahvaltı hazırlar oldum. doğru düzgün temizlik yapmıyorum. her şeye üşeniyorum. beni pis biri sanmayın. aksine temizlik hastasıydım. şu ara onu da boşladım. bunların nedeni biraz da herşeyi benim yapmak zorunda olmam. sabah erken kalk kahvaltı hazırla giyin eşimi uyandır kahvaltı yapalım o hazırlanırken bulaşıkları yıka işe git gel yemek yap ortalığı temizleyip topluycam diye koştur masayı kur o gelsin yesin tv karsısına geçsin ben gene topla yıka kahvesini yap çayını demle ütü çamaşır ve gün bitti yat. bir yerden sonra yoruldum. eşime bunu anlatamadım. birlikte hareket edersek birbirimize zaman ayırabilirdik. o bunu tercih etmedi. ne zaman bişey istesem söylendi. şimdi ne oluyor biliyo musun. son bir haftadır pes etmek üzere olduğumu anladı sanırım. yemek yapmama yardım ediyor. daha doğrusu ben ona yardım ediyorum. bulaşıkları yıkıyor. bulaşık makinesini boşaltıyo şu ara hem de ben söylemeden. dün kahve yapmış gelmiş şaşırdım. yani aslında belki de çok yüklendiğini anladı. ya da geçici bir durum. ben normale dönersem o da yine eskisi gibi olacaktır. kim bilir

Heyyy kendine gel ne mala baglamasi,kendini mutsuzluga itme!!!

Gel katil bizlere burda yaz rahatla,bak kendine,bosver sen simdi kocan icin yapmayi,kendin icin yap.

Bak bende evliyim 100 kiloyum,yani evlendikten sonra geldi en az bi 20 kilo amaaaa verecegim bu kilolari ve hayata tekrar sarilacagim,nefes aldigimiz sürece mücadele etmeliyiz!!!

Hemde kendimiz icin,bu can bize emanet ona iyi bakmaliyiz ;)

Arkadaşlar haklı, böyle ömür geçmez, toplamalısın kendini. Hayat acımıyor insana, sen de hayata acıma, inadına dolu dolu yaşa, bakma kim ne yapmış ne demiş, sen izin vermediğin sürece kimse seni üzemez.

Ama şunu unutma, biz senin yanındayız arkadaşım :)

haklısınız bayanlar. bende farkındayım durumun. zaten bu yüzden buradayım. kendime gelebilmek için. güzel bir plan yaptım bile kendime. bu hafta için her şeye birden yüklenmek bi anda hızlanmak istemiyorum. iki gün içinde yorulup vazgeçmek istemiyorum. bu yüzden öncelikle planıma ders çalışma saatleri ekledim. çünkü bu benim için şart. bunun dışında spor da ekledim. eşime ayıracak vaktim de belli. ev işlerine ayıracağım zaman da. kağıda dökünce farkında olmadığım çok boş vaktim varmış bunu gördüm. bu hafta bunları düzene oturtmaya çalışacağım. öncelikle düzene alışmam lazım. önümüzdeki hafta diyete başlayabilirim. bunu da diyetisyen yardımıyla yapmayı düşünüyorum. bünyem yavaş yavaş tempoya alışacaktır. hızlı yaşamak gerçekten güzel aslında kaplumbağa gibi davranmaktan her şeyden üşenmekten sıkıldım. geri dönüyorum hayat.

önerilerin için teşekkür ederim funda. tüm suç bende mi peki. neden hep biz çabalaması gereken taraf oluyoruz ki. ben azimliydim. her şeye vakit ayırabilirdim. yapamayacağım şey yoktu. şimdi ise hiç bir şeye gücüm yok sanki. işe git gel. yat uyu. ne akşam yemek yapar oldum ne kahvaltı hazırlar oldum. doğru düzgün temizlik yapmıyorum. her şeye üşeniyorum. beni pis biri sanmayın. aksine temizlik hastasıydım. şu ara onu da boşladım. bunların nedeni biraz da herşeyi benim yapmak zorunda olmam. sabah erken kalk kahvaltı hazırla giyin eşimi uyandır kahvaltı yapalım o hazırlanırken bulaşıkları yıka işe git gel yemek yap ortalığı temizleyip topluycam diye koştur masayı kur o gelsin yesin tv karsısına geçsin ben gene topla yıka kahvesini yap çayını demle ütü çamaşır ve gün bitti yat. bir yerden sonra yoruldum. eşime bunu anlatamadım. birlikte hareket edersek birbirimize zaman ayırabilirdik. o bunu tercih etmedi. ne zaman bişey istesem söylendi. şimdi ne oluyor biliyo musun. son bir haftadır pes etmek üzere olduğumu anladı sanırım. yemek yapmama yardım ediyor. daha doğrusu ben ona yardım ediyorum. bulaşıkları yıkıyor. bulaşık makinesini boşaltıyo şu ara hem de ben söylemeden. dün kahve yapmış gelmiş şaşırdım. yani aslında belki de çok yüklendiğini anladı. ya da geçici bir durum. ben normale dönersem o da yine eskisi gibi olacaktır. kim bilir

Tabi ki sende değil. Ama bir arkadaş demiş, ne güzel demiş; kendin için yapacaksın bunları, kocan için değil... Bu hayat senin. Kontrol sende olmalı. Haftaya başlama rejime, hemen başla. :34:

slm günlük. ağlaya ağlaya yazıyorum şu anda. öncelikle derslerime çalışmaya başladım. diyet de yapıyorum spor da. evde kondisyon bisikletim var onu kullanıyorum. evliliğim ciddi çatırdamaya başadı. eşimin en yakın arkadası geldi istanbuldan. bu yüzden dün akşam onunla buluştular. eve geldiğind yarımı geçiyodu. nsılsa bugun pazar diye bir şey demedim. pazar için tüm gün birlikte oluyoruz çünkü normalde. sabah y,ne arkadasımla gezcem dedi. gitme birlikte olalım bugun dedim. dinlemedi. sen de annenlere gidersin dedi. gözyaşlarıma adırıs etmeden çekti gitti. sabahtan bu saate doyamadılar arkadasıyla birbirlerine. bir de bana yazmıyor aramıyor bile. ama facesine giriyorum iş yerinden bi kızla yazışıp duruyolar. keyfi çok yerinde. bense burda hayatı kendime zehir ediyorum :(

evin bi odasına kapattım kendimi. tüm kıyafetlerimi makyaj malzemelrimi kitaplarımı bisikletimi bilgisayarımı aklınıa gelebilecek her şeyi aldım bu odaya. bi süre benim evim sadece bu oda. kendime bakımlarımı yapıyorum. ders çalışıyorum spor yapıyorum. zamanı böyle geçiriyorum. yarın da ben arkadaslarımla buluşurum eve gelmem. ondan öc almak onu üzmek hiç ama hiç zor değil. evlilik yıl dönümü çiçeği kapının önünde atılmayı bekliyo. her yer darmadağın o sinirle sabah nasıl dağıtttım hatırlamıyorum. yatak odasında ikimzin resminin oldugu çerceve vardı su an yerde paramparça. aglamamı durduramıyorum. ağlama salak diyorum o gezip keyfine bakıyo sen burda neyin kafasındasın diye ama kendime engel olamıyorum.

hafta içi görüşemiyoru zaten aynı evde. o işte ben işte akşam yemek bulaşık ıvır zıvır yat uyu. bi pazarları var bizim için o da yok oldu. pazarları dediğim de kayınvalidem uakta. bi hafta biz gidiyoz bi hafta onlar geliyo bask şeyler cıkıyo derken ayda bir basbasa olan bir pazarı zor buluyoruz.bu yüzden pazarları hiç plan yapmam kimseye de yaptırmam kendi aileme bile gitmem eşimle başbaşa kalayım diye. ne de salakmışım ben. bu arada eşimi de sıkmıyorum çok sıkma diycekler için. istediği zman arkadaşlarıyla dışarı çıkabiliyor. bu konuda anlayışlı davranıyoruz bibirimize. anlayış dediğim. o geceleri çıkabilir ama ben çıkamazmışım. bundan sonraa kim çıkamıyomuş onu da görücez.

slm günlük. ağlaya ağlaya yazıyorum şu anda. öncelikle derslerime çalışmaya başladım. diyet de yapıyorum spor da. evde kondisyon bisikletim var onu kullanıyorum. evliliğim ciddi çatırdamaya başadı. eşimin en yakın arkadası geldi istanbuldan. bu yüzden dün akşam onunla buluştular. eve geldiğind yarımı geçiyodu. nsılsa bugun pazar diye bir şey demedim. pazar için tüm gün birlikte oluyoruz çünkü normalde. sabah y,ne arkadasımla gezcem dedi. gitme birlikte olalım bugun dedim. dinlemedi. sen de annenlere gidersin dedi. gözyaşlarıma adırıs etmeden çekti gitti. sabahtan bu saate doyamadılar arkadasıyla birbirlerine. bir de bana yazmıyor aramıyor bile. ama facesine giriyorum iş yerinden bi kızla yazışıp duruyolar. keyfi çok yerinde. bense burda hayatı kendime zehir ediyorum :(

evin bi odasına kapattım kendimi. tüm kıyafetlerimi makyaj malzemelrimi kitaplarımı bisikletimi bilgisayarımı aklınıa gelebilecek her şeyi aldım bu odaya. bi süre benim evim sadece bu oda. kendime bakımlarımı yapıyorum. ders çalışıyorum spor yapıyorum. zamanı böyle geçiriyorum. yarın da ben arkadaslarımla buluşurum eve gelmem. ondan öc almak onu üzmek hiç ama hiç zor değil. evlilik yıl dönümü çiçeği kapının önünde atılmayı bekliyo. her yer darmadağın o sinirle sabah nasıl dağıtttım hatırlamıyorum. yatak odasında ikimzin resminin oldugu çerceve vardı su an yerde paramparça. aglamamı durduramıyorum. ağlama salak diyorum o gezip keyfine bakıyo sen burda neyin kafasındasın diye ama kendime engel olamıyorum.

hafta içi görüşemiyoru zaten aynı evde. o işte ben işte akşam yemek bulaşık ıvır zıvır yat uyu. bi pazarları var bizim için o da yok oldu. pazarları dediğim de kayınvalidem uakta. bi hafta biz gidiyoz bi hafta onlar geliyo bask şeyler cıkıyo derken ayda bir basbasa olan bir pazarı zor buluyoruz.bu yüzden pazarları hiç plan yapmam kimseye de yaptırmam kendi aileme bile gitmem eşimle başbaşa kalayım diye. ne de salakmışım ben. bu arada eşimi de sıkmıyorum çok sıkma diycekler için. istediği zman arkadaşlarıyla dışarı çıkabiliyor. bu konuda anlayışlı davranıyoruz bibirimize. anlayış dediğim. o geceleri çıkabilir ama ben çıkamazmışım. bundan sonraa kim çıkamıyomuş onu da görücez.

yazdıklarını okudummm ve çok üzüldüm :( ama bu eşinin yaptığı bi kereye mahsus değil mi yani sadece arkadaşı geldi diye bu pazarı seninle geçiremedi.. eğer bi kerelik bişeyse lütfen kendini boş yere heder etme bak belki çok özlemişlerdir birbirlerini hemen sinirle gaza gelip yanlış bişey yapma bi sakinleş lütfen ve ağlama :(

yazdıklarını okudummm ve çok üzüldüm :( ama bu eşinin yaptığı bi kereye mahsus değil mi yani sadece arkadaşı geldi diye bu pazarı seninle geçiremedi.. eğer bi kerelik bişeyse lütfen kendini boş yere heder etme bak belki çok özlemişlerdir birbirlerini hemen sinirle gaza gelip yanlış bişey yapma bi sakinleş lütfen ve ağlama :(

teşekkür ederim ilgin için öncelikle. bizimkisi sadece bu değil ki bu bi dolmuşluk. her sey birike birike patlıyo işte bi yerde. mesela ben bi oje sürerim renggi de çok çirkin der. bi ayakkabı giyerim beğenerek hiç güzel değil. beni bi gören için kararrır. 24 yasındayım babaannem gibi giyiniyom onun yüzünden. saçımı düzleştiririm kötü oldun dio. ama kendi şu an son erce bakımlı iş arkadaşıyla facede yazışmaktan bi hal oldu

teşekkür ederim ilgin için öncelikle. bizimkisi sadece bu değil ki bu bi dolmuşluk. her sey birike birike patlıyo işte bi yerde. mesela ben bi oje sürerim renggi de çok çirkin der. bi ayakkabı giyerim beğenerek hiç güzel değil. beni bi gören için kararrır. 24 yasındayım babaannem gibi giyiniyom onun yüzünden. saçımı düzleştiririm kötü oldun dio. ama kendi şu an son erce bakımlı iş arkadaşıyla facede yazışmaktan bi hal oldu

1. Eşini dinleme ve bakımlı ol, güzel giyin. O istediği kadar dalga geçebilir.
2. Sen de gez. Çık dışarı eğlen, en azından ona eğleniyormuş gibi görün.

Sen bunları yapınca ne olacak? Karısını tekrar kıskanmaya başlayacak. Hiç evli değilmişsin gibi düşün. Erkeklerin ilgisini çekmek için önceden ne yapardın, şimdi de onları yap. Bir süre böyle geçsin, böylece o da elindeki kuşun uçabileceğini anlasın. Arada bir kendi telefonunu karıştır falan, onu şüpheye düşür. Bu tip hareketler benim tarzım değil aslında. Ama kocanın yaptıklarına ve senin olmasını istediklerine bakarak bunların iyi geleceğini düşünüyorum ama tabi yine karar senin.

Bir yandan da kilo verilecek tabi. Böylece bu karısına karşı oduna bağlamaya başlamış olan herif "Lan bu kadına ne oluyor da böyle kilo veriyor, oje sürüyor, değişik giyiniyor..." diyecek. Olur da seni sıkıştırırsa sen de kaçamak bir "Yok canım bir şey." cevabı vereceksin.

Kendini odaya kapatabilirsin, sonuçta bunu kendi gelişim planının bir parçası olarak yapıyorsun. Sana ait bir oda seni iyice kendine ve hedeflerine yönlendirirken, olur ya belki kocanın da aklını az da olsa başına getirir.

3. O konuştuğu kadının hesabını kesinlikle sor! O neymiş öyle canım. İş arkadaşı, çocukluk arkadaşı tanımayacaksın! Benimki böyle bir şey yapacak olsa gebertirim onu. Kimseyle de konuşamaz öyle zaten. Sen de ipleri eline al. Evlisiniz siz ya, başkasıyla konuşmak ne demek. Bahanesi yok bunun. İşler daha kötüye gitmeden el at bu duruma, söyleyeyim sana...

Hayatının merkezine kendini almışsın zaten. Dersler, rejim, spor, bakımlar kol kola gidiyormuş. Bu şekilde devam et. Hiçbir şeyin seni pes ettirmesine izin verme. Böyle yaparsan önünde iki ihtimal olacak.

- Kocanı tekrar kendine çekip hayatına daha güzel ve daha çok para kazanan bir kadın olarak devam edeceksin.
- Olur da ilişki kurtarılamaz duruma gelecek olsa bile sen ayakları üzerinde dimdik kalan taraf olacaksın ve emin ol seni mutlaka kıskanacaktır. Hangi kadın ya da erkek, bir zamanlar beraber olduğu kişiyi daha güçlü ve güzel gördüğünde kıskanıp özlemez ki? :34:

Aynen devam et. Konuşman gerekenleri konuş, kafanı da olduğunca rahat tutmaya bak. Bu hayat senin.

1. Eşini dinleme ve bakımlı ol, güzel giyin. O istediği kadar dalga geçebilir.
2. Sen de gez. Çık dışarı eğlen, en azından ona eğleniyormuş gibi görün.

Sen bunları yapınca ne olacak? Karısını tekrar kıskanmaya başlayacak. Hiç evli değilmişsin gibi düşün. Erkeklerin ilgisini çekmek için önceden ne yapardın, şimdi de onları yap. Bir süre böyle geçsin, böylece o da elindeki kuşun uçabileceğini anlasın. Arada bir kendi telefonunu karıştır falan, onu şüpheye düşür. Bu tip hareketler benim tarzım değil aslında. Ama kocanın yaptıklarına ve senin olmasını istediklerine bakarak bunların iyi geleceğini düşünüyorum ama tabi yine karar senin.

Bir yandan da kilo verilecek tabi. Böylece bu karısına karşı oduna bağlamaya başlamış olan herif "Lan bu kadına ne oluyor da böyle kilo veriyor, oje sürüyor, değişik giyiniyor..." diyecek. Olur da seni sıkıştırırsa sen de kaçamak bir "Yok canım bir şey." cevabı vereceksin.

Kendini odaya kapatabilirsin, sonuçta bunu kendi gelişim planının bir parçası olarak yapıyorsun. Sana ait bir oda seni iyice kendine ve hedeflerine yönlendirirken, olur ya belki kocanın da aklını az da olsa başına getirir.

3. O konuştuğu kadının hesabını kesinlikle sor! O neymiş öyle canım. İş arkadaşı, çocukluk arkadaşı tanımayacaksın! Benimki böyle bir şey yapacak olsa gebertirim onu. Kimseyle de konuşamaz öyle zaten. Sen de ipleri eline al. Evlisiniz siz ya, başkasıyla konuşmak ne demek. Bahanesi yok bunun. İşler daha kötüye gitmeden el at bu duruma, söyleyeyim sana...

Hayatının merkezine kendini almışsın zaten. Dersler, rejim, spor, bakımlar kol kola gidiyormuş. Bu şekilde devam et. Hiçbir şeyin seni pes ettirmesine izin verme. Böyle yaparsan önünde iki ihtimal olacak.

- Kocanı tekrar kendine çekip hayatına daha güzel ve daha çok para kazanan bir kadın olarak devam edeceksin.
- Olur da ilişki kurtarılamaz duruma gelecek olsa bile sen ayakları üzerinde dimdik kalan taraf olacaksın ve emin ol seni mutlaka kıskanacaktır. Hangi kadın ya da erkek, bir zamanlar beraber olduğu kişiyi daha güçlü ve güzel gördüğünde kıskanıp özlemez ki? :34:

Aynen devam et. Konuşman gerekenleri konuş, kafanı da olduğunca rahat tutmaya bak. Bu hayat senin.

evet evet evet..... ben de aynen böyle düşünüyorum. ilişki kurtarmak falan umrum değil ben kendimi kurtarmak istitorum. yarın iş çıkışı kızları ayarladım bile :) yarın akşamcıyım :52:

slm günlük. bu gün güzel bi gün. kendimi rahatlamış hissediyorum. hiç bir şey değişmiş değil aslında. alışmışlık mıı diyelim ki buna?

uzun zamandan sonra saçlarımı düzleştirdim bugün-biraz önce. ne de güzelmiş saçlarım. uzun belime kadar. su gibi oldu diyebilirim. durup duru aynaya bakıyorum. annem olsa kafayı yicen derdi :) alnım kapalı benim yani alnımla kaşlarım arasında pek bi boşluk yok. ilk defa bugun alnımı actım. saçları yoldum alnımdan. yüzüm ortaya çıktı resmen. biraz önce eşim geldi eve. odamın kapısı acıktı. öyle bi daldı yüzümde ne oldugunu anlamadı. bağırıp kovdum odadan :P bakım yapmak kendinle ilgilenmek ne kadar da güzelmiş insanın kendine güveni geliyor. unutmuşum ben bunları.

bu arada diyete devam. kendimde ciddi bir incelme hissetmeye baslayana kaddar tartılmama kararı aldım. tartılınca moralimi çok çabuk bozuyorum. bu yüzden tartıyı yasakladım kndime. kendimi seviyorum....

Back
X