• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece erkekler mi suçlu... ?

alonef

Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
20
1
6
Ankara
Bugüne kadar yaşadıklarımın ektisinden olsa yanlız yaşamayı seçen birisi olsam da ilişkilerimizde sürekli suçladığımız erkekleri, yaşadığımız muhafazakar toplumun, önyargılarının ve tabuların onları getirdiği noktada bu kadar şikayetçi oluyor olmamız bana biraz tuhaf biraz da gereksiz geliyor doğrusu.
Erkeklere pek çok hemcinsimiz de dahil olmak üzere, erkek gibi ol, kadın gibi gülme, ağlama, giyinme vb. o kadar çok baskı uygulayarak onları o kadar kalıplaştırıyoruz ki iç dünyalarını ve duygularını adeta yok edip ya da baskı altına alıp, sonunda kendi yarattığımız kişilerden şikayetçi oluyoruz.
Zaman zaman da olsa hiç bizler ne veriyoruz neler istiyoruzu düşündük mü hanımlar... ?

Erkeklere mi baskı yapılıyor?
Bence tam tersi onlar çok rahatlar.
Her ne olursa olsun sorumluluğun çoğunu kadınlar alıyor.
Erkek aldatıyor kadın affediyor. Erkek terkedip gidiyor belki gelirim diyor, kadın bekliyor.
Erkek ikinci bir alternatif arıyor, kadın sadık kalıyor. Tabi hep böyle değil bazen tam tersi de olabiliyor ama genellikle böyle.
Ha bunun böyle olmasına sebep yine hemcinslerimiz mi? Malesef evet.
Haklarımızı koruyamadığımız sürece onlar bizden üstün olmaya çalışıyorlar ve bunu kendi hakları gibi görüyorlar.
Benim düşüncelerim bunlar. Baskı yapılan bir taraf varsa oda kadınlara uygulanan baskıdır.

Erkeklere mi baskı yapılıyor?
Bence tam tersi onlar çok rahatlar.
Her ne olursa olsun sorumluluğun çoğunu kadınlar alıyor.
Erkek aldatıyor kadın affediyor. Erkek terkedip gidiyor belki gelirim diyor, kadın bekliyor.
Erkek ikinci bir alternatif arıyor, kadın sadık kalıyor. Tabi hep böyle değil bazen tam tersi de olabiliyor ama genellikle böyle.
Ha bunun böyle olmasına sebep yine hemcinslerimiz mi? Malesef evet.
Haklarımızı koruyamadığımız sürece onlar bizden üstün olmaya çalışıyorlar ve bunu kendi hakları gibi görüyorlar.
Benim düşüncelerim bunlar. Baskı yapılan bir taraf varsa oda kadınlara uygulanan baskıdır.

herzaman bizler eziliyoruz deneyimledim hala daha yaşıyorum erkekler rahatlar..

herzaman bizler eziliyoruz deneyimledim hala daha yaşıyorum erkekler rahatlar..

Hanımlar ben de bundan bahsediyorum zaten, erkeklere baskı uygulanması değil toplumun ve hatta bizlerin onları getirdiği noktaya dikkat çekmeye çalıştım. Onlara kadın erkek kalıplarından sıyrılıp önce insanlıığı vermeye ve öğretmeye başlayabilirsek gerisinin kendiliğinden geleceğini düşünüyorum. Yoksa sen şusun sen busun diyerek yetiştirilen erkeklerden daha çoooook çekeceğimiz olur...

bir erkeğin nasıl hissetiğini önemseyen ve duyguları olduğunu hatırlayan bir kadın :)))

valla seni bulsalar müzelerde en kıymetli yerlerde saklarlar .

Genelde anne olmamış türk kızı o kadar düşüncesizdir ki . Erkeklerin ne hissteğini önemsemek yerine - "hislerimmmmiiii varrrrr yooookkk artık ? " diyen insanlarız kabul edin . :D

bir erkeğin nasıl hissetiğini önemseyen ve duyguları olduğunu hatırlayan bir kadın :)))

valla seni bulsalar müzelerde en kıymetli yerlerde saklarlar .

Genelde anne olmamış türk kızı o kadar düşüncesizdir ki . Erkeklerin ne hissteğini önemsemek yerine - "hislerimmmmiiii varrrrr yooookkk artık ? " diyen insanlarız kabul edin . :D

Bu saatten sonra mümkünse beni pek kimseler bulmasa daha iyi olur, ama bilhassa büyük kızıma vermeye çalıştığım şeylerin başında önce insan olmak ve ilişkilerinde de toplumsal kalıplardan mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışan insanlarla birlikte olmasıdır. Çevremde ve buralarda da çok fazla örneğini görüyorum ve okuyorum, kızlarımın da ileride bu konular yüzünden mutsuz olmasını istemem doğrusu...

Ayrıca, sanırım zor bir konuda aynayı kendimize çevirmiş olmalıyım ki o kadar okuyucu arasından çok az kişi yorum yaparak ayrılmış. Görüşleri ne olursa olsun yorum ve fikirlerini paylaşan arkadaşlarıma teşekkürler :)

Bizim de abarttigimiz noktalar cok erkekler dertlerini duygusalliklarini belli edemiyolar maalesef... Her ayrilikta erkegi suclamak yükümüzü hafifletiyor maalesef ben mesela ayrildigimdan bu Yana kendimi cok sucladim bazi yerlerde ona destek olamadim onu gercekten can kulagiyla dinlemedim.. Sadece birsey vardi ben aci cekmek istemiyordum , ben ugrasmak istemiyordum herseyi o yapsin butun yuku onun ustune biraktim ben sadece mutlu olayim... Ilgim azaldi zamanla mutlu olamiyordum yaninda bu Adam zamanla tabi gider... Artik ikinci iliskimde nelere dikkat etmem gerektigini biliyorum... Onu kaybetmek bana cok buyuk tecrube oldu... Ha tabiki onun da hatalari yanlislari coktu ama dedigim gibi bi iliski her zaman kadinin elinde bunu ogrendim

Bizim de abarttigimiz noktalar cok erkekler dertlerini duygusalliklarini belli edemiyolar maalesef... Her ayrilikta erkegi suclamak yükümüzü hafifletiyor maalesef ben mesela ayrildigimdan bu Yana kendimi cok sucladim bazi yerlerde ona destek olamadim onu gercekten can kulagiyla dinlemedim.. Sadece birsey vardi ben aci cekmek istemiyordum , ben ugrasmak istemiyordum herseyi o yapsin butun yuku onun ustune biraktim ben sadece mutlu olayim... Ilgim azaldi zamanla mutlu olamiyordum yaninda bu Adam zamanla tabi gider... Artik ikinci iliskimde nelere dikkat etmem gerektigini biliyorum... Onu kaybetmek bana cok buyuk tecrube oldu... Ha tabiki onun da hatalari yanlislari coktu ama dedigim gibi bi iliski her zaman kadinin elinde bunu ogrendim

"... ben ugrasmak istemiyordum herseyi o yapsin butun yuku onun ustune biraktim ben sadece mutlu olayim... "
Ne güzel dile getirmişsin, tebrik ederim. İçten ve samimi özeleştiri yapabilmek de bir erdemdir. Umarım bundan sonraki ilişkilerinde birlikte mutluluğu yakalarsınız :)

maalesef haklılık payı var yetiştirmekte cok onemli annelerin aman oglum sevgilimi bulmus deyip kızına senin yasın ufak ayıp vs demeleri zaten bir kadın olarak bir cocuk yetiştirmedigini gosteriyor..erkekdir yapar diyipde oglunu savunan anneler yokmu evlendiklerinde bile gelinler kaynana derdi cekmiyormu işte hepsi bunlar yuzunden erkekleri bir adım once tutan kadın zihniyeti sebebiyet veriyor cocuk anne su getir diyor annesi kalkıp getiriyor oglum git kendin al diyemiyor ama kız cocugu istese vayyy baslarlar ne bicim bu kız demeye erkek padisah kız köle sanırsın annenin rolu buyuk aslında ne olursa olsun cocugunu kadın erkek eşitligini anlatarak yetiştirmeli adam sonradan degişir o ayrı ama cogunluk boyle yetiştiren ailelerin cocukları kadınlara daha saygılı oluyor

"... ben ugrasmak istemiyordum herseyi o yapsin butun yuku onun ustune biraktim ben sadece mutlu olayim... "
Ne güzel dile getirmişsin, tebrik ederim. İçten ve samimi özeleştiri yapabilmek de bir erdemdir. Umarım bundan sonraki ilişkilerinde birlikte mutluluğu yakalarsınız :)

güzel dileklerin tesekkur ederim canm umarim ayni hatalara tekrar düsmem

maalesef haklılık payı var yetiştirmekte cok onemli annelerin aman oglum sevgilimi bulmus deyip kızına senin yasın ufak ayıp vs demeleri zaten bir kadın olarak bir cocuk yetiştirmedigini gosteriyor..erkekdir yapar diyipde oglunu savunan anneler yokmu evlendiklerinde bile gelinler kaynana derdi cekmiyormu işte hepsi bunlar yuzunden erkekleri bir adım once tutan kadın zihniyeti sebebiyet veriyor cocuk anne su getir diyor annesi kalkıp getiriyor oglum git kendin al diyemiyor ama kız cocugu istese vayyy baslarlar ne bicim bu kız demeye erkek padisah kız köle sanırsın annenin rolu buyuk aslında ne olursa olsun cocugunu kadın erkek eşitligini anlatarak yetiştirmeli adam sonradan degişir o ayrı ama cogunluk boyle yetiştiren ailelerin cocukları kadınlara daha saygılı oluyor

evet hanımlar, benim iki kızım olduğu için erkek çocuk yetiştiremedim ama sanırım biz kadınlarla başlayacak herşey, kız gibi kalıplarından uzaklaşıp (ki bu tanımlamadan nefret ettim yıllardır, bu kadar mı kötüyüz ? ) önce insan olabilmelerini sağlamak biz annelerden başlıyor...

Haklılık payın var ve zaten tek tarafa yüklenmek her hangi bir olgunun, eylemin içinden sıyrılmaktır.

Back
X