Sadece içimi dökmek istedim.

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
43
Memleketime 850 km uzakta yaşıyoruz. Tayin istemek istiyorum . Çok özledim şehrimi. Ama burada kapıda baktığım 20 civarı kedi var. Hiç düşünemedim onları mama koyarken bunu. Bir de arasında ağzında kronik sıkıntı olan ve özel sulandırılmış ilaçlı mamayla beslenen yabani bir erkek kedi var. Sırf onlar yüzünden tayin isteyemiyprum. İşin içinden çıkamıyorum. Küçük bir şehir. Arkada emanet edebileceğimiz kimse yok Ağzı problemli kediş strese gelemiyor. Zar zor veterinere gitsek daha kötü oluyor. Evde bir haftalık 4 bebişimiz ve anne var. Sağım solum kedi ve ben sadece onların yüzünden çok istediğim memleketime taşınamıyorum. Gözümü karartıp gitsem vicdan azabı ömür boyu beni bırakmaz .

Gitmiyorum zaten. Gidemiyorum. Dedim ya sadece içimi dökmek birilerine anlatmak istedim . Tanıdıklara anlatsam aman kedi işte diyorlar ama can ya

Bulunduğunuz yerde illa ki hayvansever bi kuruluş örgüt vs.vardır. durumu anlatın devralsinlar bu işi

Kediseverleri göreve çağırın
Haytap gibi, besleme yapan kişiler illaki vardır o şehirde
Siz mamalarını karşılayın
Onlar besleme yapsın
Böylece sorun çözülür
Düzenli mama gönderimi yaparsınız
Onlar da zaten hali hazırda oluşturduğunuz beslenme noktasında beslerler

Geçen iki yıl içinde benzer çok ilan açtım ama ne yazık ki bir dönüş olmadı. Burası küçük bir şehir.sokak hayvanlarına mama vermek yaygın değil. Hadi sağlıklı kediler bir şekilde doyar da ağzı problemli kediş canımı sıkıyor. Kaç defa Büyükşehire veterinere gittik. En son kronik olduğu, hayatı boyunca böyle olacağı ve stres yer değiştirme gibi olaylarla artacağı söylendi . Ona özel blenderdan tavuk geçirip ilaçlı yaş mama ile karıştırıp günde 5-6 defa kapıya gelmesini bekleyip başında durarak yediriyorum. Psikolojik sorunları da var. Ya araba altında yiyecek ya dar merdiven altında ya da gecekondu gibi terkedilmiş ev var onun içine giriyoruz camından orada yiyor . Davranış sorunları da var.

En iyisi belki de onu da mı götürmek acaba? Ama yer değişimi de sıkıntılı diyorsunuz
Sizin gibi ilgilenenin çıkacağını sanmam
Yine de siz besledikçe o kediler hep orada var olacaklar ve gidemeyeceksiniz
Belediyeye başvurup kedi evi talebinde bulunsanız sizin muhite kediler için bir yer yaparlar mı? Mama kapları falan koyuyorlar ya belediyeler.
O zaman konu komşu da besler hem. İnsanların bir kısmı hala duyarlı.

Evet ne yazık ki mama olduğu sürece yeni kediler geliyor. İki sıkıntılı kedi vardı Biri hamile, diğeri de ağzı rahatsız olan. Hamileyi eve aldım. 4 yavrumuz var bir haftalık. Ama diğeri için bazen uykularım kaçıyor . Boşa koysam dolmuyor olayı. Belediyenin herhangi bir kedi evi uygulaması yok burada . Komşular da ne kadar koyar ki. Kim ömrü boyunca böyle bir sorumluluk alır

Kedi sayınız da çokmuş
Ben evde ancak birine yetişebiliyorum kuru maması yaş maması aşısı derken...

Sokaktaki kedilerin kısırlaştırılması lazım ya
Çok hızlı artıyorlar
Populasyon çok olunca yemek zaten az, iyice içinden çıkılması zor bir durum oluyor

Babamın kedisi de ev kedisi ama kısırlaştırmadı inat etti, bahçeye çıkıyor hamile kalmış 3 yavrusu var evde bakıyorlar şimdi
Ama kara kara düşünüyoruz ne yapacağız yavruları diye...

Aynı durumu yaşadık 1 saatlik mesafeye taşındık. Orada sağ olsun bizle beraber komşumuz vardı besleyen. Ona ve diğer komşumuza mama bıraktık. Her ay annem gidip mama alıyor. Sağ olsun komşular da beslemeye devam ediyor.

Sizin komşular nasıl? Biraz bahsetseniz nasıl olur acaba? Maddi olarak mama masrafını karşılasanız onlar beslese.
Yabani ağzı problemli kedi sizle gelse olmaz mı ?

Bizimkiler sırtlan gibi hepsi yabani neredeyse. Evcil olsalar ben onları çoktan kısırlaştırma yaptırırım da

Bende aynı dertten muzdairibim annemin baktığı yaklaşık 10 kedisi var . Taşınınca ne yaparız bunları diye taşınamıyoruz . Arada bir bağ oluşuyor .

Bende aynı dertten muzdairibim annemin baktığı yaklaşık 10 kedisi var . Taşınınca ne yaparız bunları diye taşınamıyoruz . Arada bir bağ oluşuyor .
Aynen. Ev sahibimizde dalga geçiyor Çok şükür kediler var kiracı sıkıntımız yok, 10 yıldır aynı evde oturuyoruz.

Bence taşınmalısınız.
Öyle hayvan düşmanı biri falan hiç değilim. Gittiğiniz yerde daha ihtiyacı olan Canlar da çıkar karşınıza. İnsanlarının olduğu yerleri değerlendirmelerinden yanayım.
Bu gibi keskin bağlılıkları çok anlayamıyorum, kusura bakmayın.
Verdiğiniz emeğin boşa gideceğini düşünmeyin.
Bugün orada ihtiyacı olana cevap verdiniz, yarın başka bir yerde.
Sadece evde baktığınız yavrular biraz büyüdüğünde onları bırakıp özel beslenmesi gereken kediyi de kendinizle getirmenizi önerebilirim.
Yer değişikliği açlıktan ölmekten iyidir.

bak ben olsam dürüst davranıoyorum tahammül edemem yani sorumluluk alamam en fazla yaptığım sağa sola mama bırakmak kışın kutu falan yapmak.
gerçekten helal olsun size Allah size nasıl bir güç kuvvet sabır yani ne diyim gerçekten böyle harika insanlar var kendi hayatlarından ödün verip başka hayatlar kurtaran.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…