- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 43
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Geçen iki yıl içinde benzer çok ilan açtım ama ne yazık ki bir dönüş olmadı. Burası küçük bir şehir.sokak hayvanlarına mama vermek yaygın değil. Hadi sağlıklı kediler bir şekilde doyar da ağzı problemli kediş canımı sıkıyor. Kaç defa Büyükşehire veterinere gittik. En son kronik olduğu, hayatı boyunca böyle olacağı ve stres yer değiştirme gibi olaylarla artacağı söylendi . Ona özel blenderdan tavuk geçirip ilaçlı yaş mama ile karıştırıp günde 5-6 defa kapıya gelmesini bekleyip başında durarak yediriyorum. Psikolojik sorunları da var. Ya araba altında yiyecek ya dar merdiven altında ya da gecekondu gibi terkedilmiş ev var onun içine giriyoruz camından orada yiyor . Davranış sorunları da var.Kediseverleri göreve çağırın
Haytap gibi, besleme yapan kişiler illaki vardır o şehirde
Siz mamalarını karşılayın
Onlar besleme yapsın
Böylece sorun çözülür
Düzenli mama gönderimi yaparsınız
Onlar da zaten hali hazırda oluşturduğunuz beslenme noktasında beslerler
Geçen iki yıl içinde benzer çok ilan açtım ama ne yazık ki bir dönüş olmadı. Burası küçük bir şehir.sokak hayvanlarına mama vermek yaygın değil. Hadi sağlıklı kediler bir şekilde doyar da ağzı problemli kediş canımı sıkıyor. Kaç defa Büyükşehire veterinere gittik. En son kronik olduğu, hayatı boyunca böyle olacağı ve stres yer değiştirme gibi olaylarla artacağı söylendi . Ona özel blenderdan tavuk geçirip ilaçlı yaş mama ile karıştırıp günde 5-6 defa kapıya gelmesini bekleyip başında durarak yediriyorum. Psikolojik sorunları da var. Ya araba altında yiyecek ya dar merdiven altında ya da gecekondu gibi terkedilmiş ev var onun içine giriyoruz camından orada yiyor . Davranış sorunları da var.
Evet ne yazık ki mama olduğu sürece yeni kediler geliyor. İki sıkıntılı kedi vardı Biri hamile, diğeri de ağzı rahatsız olan. Hamileyi eve aldım. 4 yavrumuz var bir haftalık. Ama diğeri için bazen uykularım kaçıyor . Boşa koysam dolmuyor olayı. Belediyenin herhangi bir kedi evi uygulaması yok burada . Komşular da ne kadar koyar ki. Kim ömrü boyunca böyle bir sorumluluk alırEn iyisi belki de onu da mı götürmek acaba? Ama yer değişimi de sıkıntılı diyorsunuz
Sizin gibi ilgilenenin çıkacağını sanmam
Yine de siz besledikçe o kediler hep orada var olacaklar ve gidemeyeceksiniz
Belediyeye başvurup kedi evi talebinde bulunsanız sizin muhite kediler için bir yer yaparlar mı? Mama kapları falan koyuyorlar ya belediyeler.
O zaman konu komşu da besler hem. İnsanların bir kısmı hala duyarlı.
Bizimkiler sırtlan gibi hepsi yabani neredeyse. Evcil olsalar ben onları çoktan kısırlaştırma yaptırırım daKedi sayınız da çokmuş
Ben evde ancak birine yetişebiliyorum kuru maması yaş maması aşısı derken...
Sokaktaki kedilerin kısırlaştırılması lazım ya
Çok hızlı artıyorlar
Populasyon çok olunca yemek zaten az, iyice içinden çıkılması zor bir durum oluyor
Babamın kedisi de ev kedisi ama kısırlaştırmadı inat etti, bahçeye çıkıyor hamile kalmış 3 yavrusu var evde bakıyorlar şimdi
Ama kara kara düşünüyoruz ne yapacağız yavruları diye...
Kendime ben de zor bakıyorum da arkadaşlara mecbur dikkat ediyorumVallahi tebrik ederim sizi,
Ben kendime zar zor bakıyorum.
Siz kaç tane cana bakiyorsunuz
Aynen. Ev sahibimizde dalga geçiyor Çok şükür kediler var kiracı sıkıntımız yok, 10 yıldır aynı evde oturuyoruz.Bende aynı dertten muzdairibim annemin baktığı yaklaşık 10 kedisi var . Taşınınca ne yaparız bunları diye taşınamıyoruz . Arada bir bağ oluşuyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?