Sadece içimi dökmek istedim

Elfidaa90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.635
287
123
Bir insanın hayatta hiç bir yeteneği olmaz mı ? Benim yok :KK43: O kadar üzülüyorum ki hiç bir yetenegim yok ikinci üniversiteye kaydoldum açıktan içimden gram ders çalışmak gelmiyor on dakka oturup kalkıyorum dersin başından işe girdim daha önce bir kaç kez sosyal fobi olduğundan dolayı ve iş ortamına uyum sağlanamadığım için çıktım şimdi de aylardır is arıyorum ama deneyimim olmadığı için ve 30 yaşına geldiğim için haklı olarak kimse geri dönüş yapmıyor el yetenegi desem hiç bir şeye elim yatkın değil sadece tüketmek için gelmişim dünyaya düşünüyorum da resmen boş yaşıyorum hiç bir ise yaramayan elinden hiç bir iş gelmeyen kimseye faydası olmayan boş biriyim bomboş :KK43:

Ne entelektüel heves ne de işteki başarı hayatın tümü değil. Robot veya eşya olmadığımızdan dolayı var olmak için faydalı olmamızda da gerekmiyor.
Aslında bu yüzden faydali olmak zorunda degilmiyiz sadece tüketmek için gelmedik ki boşluk hiç bir işe yaramamak tüketiyor insanı

Su soz senin konuya tam uyuyor. Bunu bir dusun.

“Aslında herkes bir dahidir… Ama siz kalkıp bir balığı ağaca çıkma yeteneğine göre yargılarsanız, balık tüm ömrünü bir aptal olduğuna inanarak geçirecektir.” A. Einstein
Ben veya kimse benden yeteneklerimin üstünde bir şey istemiyor ki bakıyorum da çevrem de herkesin bir yeteneği var ya da bir şeye karşı ilgisi var ben çoğu şeyi denedim ne yeteneğim ne de isteğim yok :(

Olsa 30 yaşına kadar keşfederdim gerçekten yok :KK43:
31 yasinda annemin beni sevmedigini.32 de ablamlarin beni kullandigini.33 de herkesin birbirini kullandigini.34 de kahve icmeyi cok sevdigimi.35 de aslinda sevdigim rengin su yesili oldugunu.kaslarimi kendim alabildigimi.guzel borek yapabildigimi ama kek yapamadigimi ogrendim.kendimi 30 yasindan sonra kesfettigim dogrudur.halada yapiyorum kendimi taniyorum deger veriyorum neyi sevip neyi sevmedigimi ogreniyorum.39 yasindayim daha ogrenecek cok sey var .kendini dinle kendine zaman ayir

31 yasinda annemin beni sevmedigini.32 de ablamlarin beni kullandigini.33 de herkesin birbirini kullandigini.34 de kahve icmeyi cok sevdigimi.35 de aslinda sevdigim rengin su yesili oldugunu.kaslarimi kendim alabildigimi.guzel borek yapabildigimi ama kek yapamadigimi ogrendim.kendimi 30 yasindan sonra kesfettigim dogrudur.halada yapiyorum kendimi taniyorum deger veriyorum neyi sevip neyi sevmedigimi ogreniyorum.39 yasindayim daha ogrenecek cok sey var .kendini dinle kendine zaman ayir
30'dan sonra da yeteneklerimi keşfedebilirim diyorsunuz yani ( varsa tabi yeteneğim) umarım dediginiz gibi olur

Yetenek denilen şeyin bir şeyi uzun zaman yapmak olduğuna inanıyorum ben.Eğer herhangi bir şeyi bir kaç kere deneyip bırakırsanız sıfır noktasında kalırsınız.Basamak gibi düşünün.Diyelim ki güzel yazı yazma yeteneği 30 basamak.Siz ikinci basamakta "ben bu yeteneğe sahip değilim ki" derseniz doğru ama eksik söylemiş olursunuz.Hangi konuda yetenek istiyorsanız her gün onun için bir şeyler yapın.Bir önceki günden üstüne bir şey katın.Ama çabuk sıkılır ve hemen basamakları atlayayım derseniz yuvarla yuvarlana sıfıra düşersiniz.

Yetenek derken zirveyi hayal etmeyin lütfen.
Herkes muazzam bir ressam, eşsiz bir edebiyat yazarı olmayabilir.
Benim kendi yeteneklerim vardır misal iyi makyaj yaparım.
Güzel yemek, börek yaparım.
İnsanlarla iyi iletişim kurar, empati yeteneğimle fazlaca gurur duyarım.
Ayrıca bu hayatı bir şekilde yaşayabilmek dertlerimden sıyrılabilmek, çoğu insanın bünyesinin pes edeceği bir tempoda insan kalmayı becerebilmek de yeteneklerimden.
Göz zevkim ve kişisel tercihlerim de yeteneğimdir, biricik soyut ve sanatsal maddeleri binlercesinin arasından ayırt ederim.
Güzel deneme yazarım, o mesleki meselem.
Ama en önemlisi iyi, vicdanlı, merhametli ve her türlü şeye saygı duyan bir birey olmak benim yeteneklerim.
Düz çizgi çizememek, bir düğme dikememek beni çok da ilgilendirmiyor açıkçası.
O sebeple, hayatın her bir parçasında becerilerinizi kullandığınızı, bunların bazen az bazen de eşi zor bulunur şekilde halledebildiğinizi unutmayın.

Bence en güzel özelliğin kendini bilmen .
İnan bana bir çok insanda olmayan bişey bu.
Ne güzel kendini tanımak be açıkca söyleyebilmek.
Bana ne faydası var bunun dersen , illaki faydasını göreceksin birgüm derim.

30'dan sonra da yeteneklerimi keşfedebilirim diyorsunuz yani ( varsa tabi yeteneğim) umarım dediginiz gibi olur
Deneyerek ogrenebilirsin varmi yokmu 10 kere kek yaptim olmadi.hala diyorumki belki bana uygun tarifler degildi.deniyorum surekli.mutlakâ vardir kendini koreltme

Yetenek denilen şeyin bir şeyi uzun zaman yapmak olduğuna inanıyorum ben.Eğer herhangi bir şeyi bir kaç kere deneyip bırakırsanız sıfır noktasında kalırsınız.Basamak gibi düşünün.Diyelim ki güzel yazı yazma yeteneği 30 basamak.Siz ikinci basamakta "ben bu yeteneğe sahip değilim ki" derseniz doğru ama eksik söylemiş olursunuz.Hangi konuda yetenek istiyorsanız her gün onun için bir şeyler yapın.Bir önceki günden üstüne bir şey katın.Ama çabuk sıkılır ve hemen basamakları atlayayım derseniz yuvarla yuvarlana sıfıra düşersiniz.
En büyük sorunlarımdan biri de o zaten her şeyden çabuk sıkılmak

Yetenek derken zirveyi hayal etmeyin lütfen.
Herkes muazzam bir ressam, eşsiz bir edebiyat yazarı olmayabilir.
Benim kendi yeteneklerim vardır misal iyi makyaj yaparım.
Güzel yemek, börek yaparım.
İnsanlarla iyi iletişim kurar, empati yeteneğimle fazlaca gurur duyarım.
Ayrıca bu hayatı bir şekilde yaşayabilmek dertlerimden sıyrılabilmek, çoğu insanın bünyesinin pes edeceği bir tempoda insan kalmayı becerebilmek de yeteneklerimden.
Göz zevkim ve kişisel tercihlerim de yeteneğimdir, biricik soyut ve sanatsal maddeleri binlercesinin arasından ayırt ederim.
Güzel deneme yazarım, o mesleki meselem.
Ama en önemlisi iyi, vicdanlı, merhametli ve her türlü şeye saygı duyan bir birey olmak benim yeteneklerim.
Düz çizgi çizememek, bir düğme dikememek beni çok da ilgilendirmiyor açıkçası.
O sebeple, hayatın her bir parçasında becerilerinizi kullandığınızı, bunların bazen az bazen de eşi zor bulunur şekilde halledebildiğinizi unutmayın.
Bakın siz bunlar benim yeteneklerim diyorsunuz mesela ben bir tane bile bulamıyorum emin olun :(

En büyük sorunlarımdan biri de o zaten her şeyden çabuk sıkılmak
İşe kullanıcı adınızı değiştirmekle başlayabilirsiniz.
Düşüncelerimiz duygularımızı,ikisi birlikte davranışlarımızı etkiler.
Bunu ben söylemiyorum,psikoloji bilimi söylüyor.
Sanal alemde bile olsa depresif adını kullanmak sizi depresyona yaklaştırır.

İşe kullanıcı adınızı değiştirmekle başlayabilirsiniz.
Düşüncelerimiz duygularımızı,ikisi birlikte davranışlarımızı etkiler.
Bunu ben söylemiyorum,psikoloji bilimi söylüyor.
Sanal alemde bile olsa depresif adını kullanmak sizi depresyona yaklaştırır.
Ağır depresyon tedavisi görüyorum o yüzden böyle kullanıcı adım elim hiç değiştirmeye gitmiyor sanırım hala iyilesemedigim için

Bakın siz bunlar benim yeteneklerim diyorsunuz mesela ben bir tane bile bulamıyorum emin olun :KK43:
Olmaz olur mu?
Bakış açınızı değiştirmeniz lazım.
Akla gelmez ama, düzgün yürümek, tane tane konuşmak da yetenektir.
Bir düşünün kendinizi, illa ki var.
Hızlı hazırlanmak, pratik olmak, mesleki beceriler, temizlik, anlayışlı kibar biri olmak vs.
Çoğu kişiden daha iyi yaptığınız birçok şey vardır eminim, sadece düşünerek bulmanız önemli.

Back
X