Açıkçası çok bilinçli değilim yemeyen çocuk konusunda bu konuda tavsiye veremem ama şunu söyleyebilirim. 1 buçuk yaşına kadar yemekten de uykudan da karakterden de 1 kere sorun yaşamadığım oğlum, bi anda konuşma geriliği, uykuya direnme, yemek seçme ve sırf sevse de canı istemiyor diye yememe, 2 yaş sendromuna birlikte garip davranışlar yüzünden birden neye uğradığımı şaşırdım. Şimdi sorunların başladığı günün üzerinden 1 buçuk yıl geçti. Artık konuşuyor, uykusu düzenli, yemesi düzenli, daha uyumlu söz dinleme vs konularında. Yani o günler hiç geçmeyecek sanırdım, 3 saat uyutmaya çalışıp 2 saatinde ağlardım. Uyuyunca bi posta da ağlardım. Hem öğlen hem akşam. Derdini anlatamadıkça hırçınlaştı o hırçınlaşınca bende gerildim. Gerginliğimi el kadar çocuğa aktaramayacağım için eşimle aram açıldı. Sorunlar ne zaman çözülmeye başladı biliyo musunuz?. Eşim bi şekilde işini ayarladı ve yer değiştirdik. Ben dükkana baktım o çocuğa. Ben biraz o stresten uzaklaştım, oğlum benim gerginliğimden uzaklaştı. Eşim daha sakin olduğu için alıştığından farklı yöntemlerle uyutmayı denedi. Böyle böyle kısa sürede uykuya dalmayı tekrar hatırlattık. Yemeye direndiğinde sen bilirsin diyip bıraktım. Çoğu zmaan yemeği önüne koydum dağıtsa da kendi yedi. Malesef bu süreci herhangi bir 2. Bakımveren olmadan çözemeyeceksiniz. Bi de sizde artık yorulmuşsunuz dizinde psikolojik destek almanız lazım. Beslenme konusunda yazılan bişey kstılıyorum hala taneli gıda yemiyorsa mutlaka bi sorun var terapi almalı. Anneniz daha merkezi yerde yaşıyorsa gerekirse bi süre annenizin yanına gidip aynı doktorla düzenli tedavi görün. En temiz çözüm bu.