Sadece sevmek yeterlimi?

ankara_ankara

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
447
67
643
evet yeterlimi....2yıldır tanıdığım son 6aydırda çıktığım evlilik düşündüğüm insan...beni çok seviyo bende onu çok seviyorum,ama bizde bazı şeyler sorun oluyo.aramızda şimdiden konuşuyoruz nişan şurda düğün şurda şöyle böyle olur diye ve biz farklı şehirlerdeyiz ben ankara o bandırmada.düğünlerimizde 2şehirde olcak biri ankarada diğeri çorumda(ailesi akrabaları orada).ben istiyorumki 2 mekan tutulsun biri burda diğeri orda.ikisinide o tutsun istiyorum çünkü bizde adettir erkek tutar.ama o ben 2 tane tutamam diyo.zaten onların adetide 3gün sazlı sözlü yemekli bahçede yapılıyomuş genelde ve oda öyle istiyo. bende kapı önünde düğünmü olur diyorum.ve ayrılma noktasına kadar geliyoruz.ikimizde memuruz çalışıyoruz 1yıl daha bekleyelim diyorum maddi açıdan,ama yok onuda beklemiyo 2012 eylülde olsun istiyo.ev zaten kira olcak eşya borçları offf her şey sorun yaa ...... yani sırf bunlar için bir insan bırakılırmı? rahatlığa öyle bi alışmışımki borçtan para sıkıntısı olmasından korkuyorum yapamam diye düşünüyorum

onlarda adet nasıl ? kına gecesini kim yapar?

her şey adetlere geleneklere göre mi olacak ?

iki memleketin adetlerinden örtüşen var mı hiç ?

yani demem o ki bu işlerde hele hele de ayrı memleketlerde isenz "bizde adet böyle" dendiği anda iş çıkmaza girer. sizde adet olan şey onlarda adet değildir. adetlerle boğuşarak zehir etmeyin bu günleri.
ikinizde memurmuşmusunuz. ne güzel. orta yolu konuşarak bulursunuz. evinizde her şeyin 4*4 lük olmasını istiyorsanız beklersiniz . 3 günlük dünyada iki seven insanın birbirni kırması hele hele de para pul yüzünden... değmez!

hayır sevılmekde önemli... tabıkı fedakarlık guven ve saygı onun için çaba sarfetmede önemlı bu yorumu baslıga göre yapıyorum konuyu okumadan aklıma gelenı yazmak ıstedım

biz hallederiz canım ama aileminde isteklerinin yapılmasını istiyorum.görücü usulü olsa herşey daha farklı olurdu sanırım, ama bunu kendimiz yaptğımız için aileme mahcup olmak istemiyorum hiç bir zaman.

hayır sevılmekde önemli... tabıkı fedakarlık guven ve saygı onun için çaba sarfetmede önemlı bu yorumu baslıga göre yapıyorum konuyu okumadan aklıma gelenı yazmak ıstedım

sevgide sorunumuz yok o da bende sevgimizden eminiz canım ama ben fedakar biri değilim galiba okadar inadımki biranda herşeyden vazgeçebiliyorum herşeyi silebiliyorum bu da sadece bana zarar veriyo tabi

bizde iki yerde yapıcaz bi yerde kına gecesini yapıcaz diğer yerde düğünümüzü ama ben burdada bir kına gecesi yapmak istiyorum o yüzden burdaki yapıcamız kına gecesini biz karşılarız bütün masarafları o tarafa yüklemek tabiki olmaz ayrıca ikinizde çalışan insanlarsınız neden kafanıza takıyorsunuz ki... herkes bişeyleri borçla harçla yapıyo ediyo siz ilk raund da havlumu atıcaksınız sevginize sahip çıkmıcakmısınız?

sevgide sorunumuz yok o da bende sevgimizden eminiz canım ama ben fedakar biri değilim galiba okadar inadımki biranda herşeyden vazgeçebiliyorum herşeyi silebiliyorum bu da sadece bana zarar veriyo tabi

lüx bır hayatım vardı ailem hıc zorluk görmedı abımin iş yerı babamın emeklı maası ve ben rahat buyudum paranın degerı yoktu gözumde ve suan herseyı kendım yapan sıkıntılı bır dönemdeyım ama bunu ben istedım pişmanmıyım hayır... evıme bırseyler yaptırdım 5 tl kalmıyor cebımde bazen ama kocamın sevgısını hıssedınce sarılıp böyle kalbımde atesler alınca ne para oluyor gözumde nede bırsey borcmus paraymıs hep gelır gıder dunyalık ısler sunu düşün sen ahiretlik olsun eşin... öldüğünde ALLAH RAZI OLSUN KARIMDAN BANA COK IYI KADINLIK YAPTI DERSE CENNET KÖŞESİ SENIN DİYE BIRSEY OKUMUSTUM BI YERDE DÜŞÜN ASLINDA hersey parapul değil fedekar ol fedakar olsun... ben gezmekden vazgecerım eşimde gecer bız bu zorlukda bile kalkmıs sehır dısı gezmıs insanız düşün. cok zengınle evlenırsın hıc borcsuz evlenırsın bırgun pat dıye aşa düşersın hıc belli olmaz. sevgını para ile ölçme hıc borcdanda kork ama vazececek kadar deil...

öyle deme canım yaa ( sevgime tabikide sahip çıkıcam ama istiyorumki benimde isteklerimi yapsın.zaten eşyaları birlikte ödeyeceğiz, ailem burada bir kına gecesi bir düğün olsun istiyo öyle olursa kınayı tabikide ben karşılarım, ama erkek arkadaşım 2 düğün salonunu ben karşılayamam diyo bende o yüzden bekleyelim 2013 ü diyorum onuda istemiyo (

Örf ve adetlere bağlı iseniz herkes kendi memleketinde kendi örfünü adetini uygulamalı bence..kendi tarafınızda kına veya düğün istiyorsanız bence bunu erkek tarafına yıkmamalısınız ki iki düğün birden yapmak hiç kolay değil.

doğru söylüyosun canım çok haklısın bu dünyaya okadar kaptırmışızki artık diğer taraf aklımıza bile gelmiyo...bende ilk defa birini evlenecek kadar sevdim,şimdiye kadar çok insan geldi geçti dediğin gibi ev,araba,para,meslek sahibi kültürlü,saygılı insanlar ama gel gör ki insanın içi ısınmayınca olmuyo.aslında bizim aileler karışmasa biz hallederiz ama ailelerin istekleri bitmiyo.

kız tarafının hem kınayı hemde düğünü kendi yapması hoş değil bence ki yapamamda.ailesi hiç yardımcı olmuyo yok böyle bişey yaa

bence fazla uzatma gerek yok uzatmaya millet eğlenicek die ne gerek var onların orda salon turulmuyosa hiç de tutturma o parayla başa bir ihtiyacınızı karşılarsınız bir borcunuzu kapatırsınız boşuna masraf yani.. sonrasınıda düşün bizde 2 düğün yapıcaz dediğim gibi bizimde bir tanesi memlekette olucak dışarda olucak yani ben gerek görmüyorum.

ıkınız yapın canım aılenıze destek olsun ustunu tamamlayın mesela.ıstedıgınız hayallerınızın dugunu sızın memleketınızde,aılesının uygun gordugu adetlerın dugunu de onunkınde olsun bıtsın.ama sızın eller de cebe gırsın

sen nasıl olsa kendı memleketınde kına gecesı yapacaksın bunu bı dugun salonunda yaprsın hem dugun hem kına gecesı olur yanı bızım bı tanıdık ole yapmıstı ıkı sehırdede dugun olacaktı kendısı bı dugun salonu tuttu sonrqa ılk once kına gecesı oldu sonra gıttı gelınlıgını gıydıo geldı dugun moduna gecıldı sende bole yap derım ben zaten borc harc bırsuru masraf olacak bunu en aza ındırgemen senın ılerıdekı yasamını kolaylastırsın

öyle evet düşündüğün zaman böylesi mantıklı ama ankaradan oraya gidenler herkes konuşur laf eder durur bizim buralarda hep düğün salonlarında olur akrabalarınki hep öyle oldu, şimdi herkes yadırgayacak bende o yüzden istememiştim yani kendim için değil başkaları için istiyorum maalesef (

adetten bahsetmişsinizde adetlerinizde erkek tarafına 2düğün mü düşüyor..benim erkek arkadaşımında ailesi farklı şehirde bende 2 düğün istiyorum ve elimden geldiği kadarda yardım edeceğim...mutluluk ve sevdiğin insanla olmak paha biçilemez

en mantıklısı kınanı ve düğününü aynı anda kendi memleketinde yapmak veya kına geceni yapıp ertesi gün şık bi nikahla tamamlayıp erkek evinde de düğününüzü yapmak..şahsen benim ikisinden biri olucak..düğün paraları o kadar boş ki..herkes evine cekilir ertesi gün,sen bakakalırsın üstünüze yıkılan borclara.herseyi dşünmek gerek..seviyorsan gercekten böle seyler bes para etmez gercekten arkadasım..allah gönlüne göre versin.parayla düğünle mutluluk olmazzz...

canım benim boşver sen milleti yaaa millet ne derse desin önemli olan onların ne dediği değil sensin sizsiniz.

Biz de ordudan kız aldık.
Ailesi akrabaları arkadaşları orda.
Düğün istanbul da kına gecesi orda olacak.
Neden hem kına hem düğün birde orda düğün gibi masrafa girilsin ki. Ben olsam bende istemem.
İnsanların yapabilecekleri belli bugün bir dügün ne kadar masraflı siz iki düğün istiyorsunuz bence bu bencillik.
Şahsım adına konuşuyorum gereksiz bir istek.
Kınanızı düğün tadında yapıverin madem öyle.
Benim yengem öyle yapacak.
Kına gecesinde gelinliğine giyecek.
Orda tutulan yere biz karışmadık hatta lafı bile açılmadı tutmuş onlar ailece.
2 düğün 1 kına karşı tarafa yazık değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…