- 20 Mart 2008
- 5.917
- 8.446
- 723
Yanlış anlama ama çok arabesk bi'yaklaşım, dediğini tabii ki anladım.
Ama aşkın yanında mantık olmazsa elbet bi'gün geliyo çakılıyosun en tepeden. Mesela o verdiğin örnekteki adam bana herkesi bi'lafta silmeler, gözü başka bi'şey görmemeler falan gerçek aşk gibi gelmiyo. Aşkın çoşkusuyla buldumcuk olmuştur ilişki ilerledikçe pembe gözlükler kalkar ve ışıklar söner.
Konu sahibinin konusuna göre sence ne yanlış var? Bu adam şimdi vefalı bi'dostunu saçma sapan bi'tripten, kıskançlıktan ötürü silmemiş diye sevmemiş, gerçekten aşık olmamış mı oldu?
Yani şu olay mantıksız; "bana aşıksa ve ben onun bi'arkadaşından gözünün üstünde kaşın var diye bile sevmediysem onu benim için silmeli. Ben onun en değerlisiyim. Ben mi o mu dediğimde cevap ben olmalı. Huzursuzluk çıkaracağına silse nolur hıh"
Sevgili başka, dostluk başka. Durduk yere kapris yapıp şunu sil dese aşkımdan ölsem yine silmem. Böyle aşk mı olur:44: O da madem çok aşık "sevdiği adam"ın dostlarını tanımayı seçse mesela? Önyargılı olmasa? En kötü zamanında sevdiği adamın destekçisi olmuş bi'kıza güleryüz gösterse Allah razı olsun dese?
Bi'yorumda da dedim 10 küsür senelik, sıralarda beraber hecelemeyi öğrendiğimiz bi'erkek arkadaşım var şimdi sevgilim "Allam yarabbim sevmedim işte sil şunu" dese silmemem beni az mı seviyo yapıyo:44:Ben zaten sevgilimi "beni de tanıştır ben de geleyim görüştüğünüzde tek gidersen huzursuz olabilirim tanıyım hiç olmazsa" diyebildiği için bu kadar seviyorum. Konu sahibi de hiç olmazsa kıskansa bile böyle çözümler bulabilirdi. Sevgi saygı gerektirir. Kızla kavga ederek sevdiği adamı küçük düşürmüş bence halbuki tatlı tatlı adamın yanında olsaydı o çocuk şuan ayrılmak yerine tepesinde gezdiriyodu konu sahibini. Aşkı dediğin gibi ne kadar çoşkulu yaşarsan okadar hata payın artıyo.
Çevremde verdiğin örnekteki gibi erkekler vardı hepsi sevgilisinden ayrılıp tek tek sildiği insanlarla iletişime geçti tekrardan
Benim de uykum gelmemiş galiba![]()
biz seninle aslında aynı düşünüyoruz da konu sahibinin yasadığı sey üzerinden gidince orta yolu bulamadık. yani ortada gerçek bir dostluk varsa zaten mantıklı hiçbir insan buna karşı çıkmaz. hepimizin hayatında karşı cinsten arkadaşlıkları olabilir benim de var senelerce görüştüğüm erkek arkadaşlarım, hayatımdaki insanın da olabilir. benim dediğim kankalık, yani bir erkeğin en iyi arkadaşının bi kız olması ya da tam tersi bana uzak gelen bu. bu da yaşadığım gördüğüm seylerle alakalı, istisnalar vadır her konuda olduğu gibi ama doğamıza ters bi kere.
ama şöyle bir gerçek var eminim sen de hak vereceksin, hayatında ben varken yılbaşını başbaşa birlikte geçirmek için çağırmayacak dostlar olmalı bunlar, benim hayatımda biri varken çok yakın bi erkek arkadaşımın gel birlikte kutlayalım diye bi teklifte bulunmaz/bulunmamalı çünkü öyle arkadaş olmaz, bencildir o.
konu sahibinin anlattığı duruma göre değerlendirdim ve bana ne sevgilisi ne de onun arkadaşı pek masum gelmedi. benim yakın arkadaşı olduğum erkek arkadaşlarımın ilişkileri var, ben düşünemiyorum kendimi onların sevgilisiyle tartışırken, (aynı ben kendimi sevglimin yakın kız arkadaşıyla tartışırken de düşünemiyorum tabi) yani konu sahibinin yaptığı sey çok yanlış, ama kızın durumu tetiklercesine karşılık vermesi de bir o kadar yanlış. sen madem o adamın gercekten dostusun ve böyle bir yanlış anlaşılmaya istemeden sebep olmuşsun, karşındaki hemcinsin onu ikna edecek bir iki sey söylemen gerekir ya da hiçbi sey söylememelisin. kızın söyledikleri ve sevgilisinin yalanı iyice kafasını karıştırmış belli ki.
ben hayatım boyunca hiç kıskanç bi insan olmadım o yüzden o kriz anında insan ne kadar saçmalayabilir çok da bi yorum yapamıyorum. karakter meselesi bizim gibi sakin olunamıyor belli ki.
sonuç olarak senin dediğine katılıyorum elbette birlikte olduğum adam asla ben varım diye eski dostlarını ihmal etmemeli, aksi takdirde onun bi vefasız olduğunu düşünürüm. aynı sekilde benim hayatımdaki insan da bende yeri büyük olan, benim için zamanında fedakarlıklar yapmış birini sırf kendi kıskançlığı yüzünden silmemi isteyemez, o zaman onun kompleksli ve özgüvensiz olduğunu düşünürüm. ama ne kadar çok kıskanç olmasam da en yakın arkadaşı kız olan bi sevgilim olmadı, olmasını da istemem o zaman da sevgilimin biraz yumuşak olduğunu düşünürüm

ayrıca bir üst iletimde bahsettiğim, genel aşk anlayışı üzerine bir yorumdu. yoksa aşkı ne kadar mantıklı yaşadığımı bir anlatsam taş kalpli olduğumu düşünürsün:) taş kalpli de değilim tabi ama olaya biraz daha realist yaklaşanlardanım. o yaşadığım duygunun ömür boyu sürmeyeceğini biliyorum, aynı sey adam için de geçerli tabi. aşık olduğun adamı sevebilirsen güzel. yani kısaca aşk herşeyi affeder mi dersen bence affetmez.
fena dağıttım konuyu, konu sahibi ne durumdasın?

Son düzenleyen: Moderatör: