• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece vakit geçirmek için samimiyetsiz arkadaşlıklar kurar mısınız?

Siyahkurdele

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2016
42
10
3
35
Merhaba. Ben hayatım boyunca az insan olsun öz insan olsun istedim. Ama etrafımdaki birçok insan çok yapmacık ve samimiyetsiz sırf vakit geçsin diye yalnızlıklarından birbirleriyle takılıyorlar, ortama zıt düşmemek için kendi fikirlerini saklıyorlar çoğunluğun kanaatini destekliyorlar vb. Ben bu durumdan çok etkilendim psikolojik olarak kurtuldum o ortamdan ama kafamdan hala atamıyorum insanlara güvenimi çok etkiledi. Aranızda böyle insanlar varmı hangi psikoliyle hareket ediyorsunuz, benmi önyargılı davranıyorum normal bir durum mu bu yorum yapar mısınız. Yada bunları yaşayan varsa kafasından nasıl atmış banada yardımcı olursa sevinirim;)

Merhaba :) Elbette herkesin düşünce yapısı farklı, bu konuda ben de sizin gibi düşünüyorum. Birkaç sağlam dostluğu onlarca lafta arkadaşlığa yeğlerim. Gelgelelim bu durum sizde güvensizlik yaratmamalı, çünkü gerçek dostluk ve sözde arkadaşlık birbirinden kolayca ayrılan iki farkı kavram. Yeni tanıştığımız kişilere kuşkuyla yaklaşmanın pozitif getirisi olmadığı kanaatindeyim. Bize uymayan, arkadaşlık ilişkimizi zedeleyecek hareketlerde bulunulursa, araya gereken mesafe her daim konabilir. Belki de sorun yaşamanızın sebebi, tanıştığınız her insanı samimi bir dost gibi benimsemenizdir. Hani derler ya, herkesi kendin gibi sanmak.. Siz tüm iyi niyetinizle dost olduğunuzu düşünürsünüz, ama her tür ilişki için en büyük tavsiyem insanları tanıdıkça verilen değeri arttırmaktan yana, yoksa hayal kırıklığı yaşanması olası.

Bir daha görüşmeyeceğim bir insan adını söylerken başka şey düşünüyorum ki gereksiz yere beynimde yer işgal etmesin. Değil ki öylesine takılmak, arkadaşlık kurmak.
Arkadaşlık, dostluk bunlar aslında hafif anlam taşıyan kelimeler değil, içleri boş değil.

Boş olduğunu düşünen kişilerden uzak durursanız, kazık yeme ihtimaliniz azalır.

Merhaba, çoğu insan ben de dahil sizin gibi düşünüyor. Evet aynı durumları ben de yaşadım çünkü samimiyet önemli bir şey. Her ne kadar kafaya takmamaya çalışsanız da insanın sinirlerini bozuyor ve haliyle geriliyorsunuz bu da insanlara olan güveninizi etkiliyor. Çünkü size kattığı bir şey yok, daha çok moralinizi bozuyor. Aynı durumu ben de yaşadım ve ortamdan kurtuldum fakat o kısılerın davranıs ve tutumları canımı halıyle sıkıyor cunku benden sonra baskalarına da aynı sekılde yapacaklar ve bu samımıyetsızlık kısır dongu gıbı surup gıdecek halıyle. bu durum ınsanlara olan guvenınızı etkılemesın cunku samımı ınsanlar da var. Hayal kırıkları, kalp kırıkları bunların gecmesı ıcın bıraz zaman lazım ve senın de zamana ıhtıyacın var. ben de hala atlatabılmıs degılım..

Hayatta kurmam.
Samimiyetine inanmadığım kimseye vakit ayırmam.
Mal mal kanepede yatarım daha faydalı geçmiş sayarım o zamanı :)

Back
X