Saf arkadaşım

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
498
Kızlar benim bir arkadaşım var. Artık herhalde bu onunla ilgili açtığım üçüncü konu. Kendisini severim sayarım çocukluk bebeklik arkadaşım. Sorun şu ki kız fazlasıyla saf salak diyebileceğimiz tiplerden. Entrikaya gelince erkek elde etmeye gelince akıllı evet ama normalde bunu sürekli kandırıyorlar.

Bu kızın bir sürü erkek arkadaşı oldu yani sevgili olmadılar ama kısacası her tatlı söz söyleyen yüzüne gülene aşık oldu, güvendi. Buluştular hepsiyle hani öpüştü falan bir şeyler yaşadı. Şu son bir senede hayatına giren erkekleri saysam bir elimin parmağını geçer. Ya çok iyi kalpli bir kız aslında ama onun karakteri biraz daha farklı bana göre o daha rahattır erkeklerle daha kolay iletişim kurar; hemen yakın olur. Aslında biliyorum ne düşüneceğinizi, benim çevremdeki birçok insan da o kızın biraz şey bir kız olduğunu düşünür. Aranıyor, kaşınıyor yani evet farkındayım.

Neyse konu şu ki kız çok çabuk kanıyor insanlara çok saf, biz yakınız ve o bana hep anlatır sorar erkeklerle bir şey yaşadığı zaman. Ben ne zaman bir erkek için "bak x bu çocuk seni kullanıyor, işte kandırıyor, hemen inanma, çağırma vs" diyorum o hep erkeğe inanıyor ve sonunda üzülüyor. Her seferinde uyarıyorum ben onu. Geçen sene aylarca üzüntüden evden çıkmadığı ağladığı bir çocuk vardı çocuğun iki üç kere buluşup öpüşmeden sonra bir kenara attığı, bugün aramış nasılsın özledim seni gel buluşalım eski günleri yad ederiz falan demiş.

Erkekler gelip buna iki hafta görüştükten sonra ilişki teklif edebilecek, canları sıkıldığında sırf eğlenmek gezmek sonunda öpüşmek sağına soluna dokunmak için arıyorlar bu da ona değer verdiklerini zannedip gidiyor. Bunlardan zevk alıyor ve de kötü olan o. İnsanların ona ne gözle baktığını anlamıyor.

Bu x'in benim gibi bir yakın arkadaşı daha var ve kız benim ona söylediklerimin aynısını söylüyor, x de gelip bana o kızı kötülüyor beni kıskanıyor erkeklerle aramı bozmaya çalışıyor falan diyor. Benim hakkımda da tahminen böyle düşünüyor çünkü zaman zaman ima etti böyle şeyleri. Ben ve o diğer kızdan başka adam gibi yakın arkadaşı da yok. Biz de ailecek görüştüğümüz için bir şey diyemiyorum çünkü bir kere aramız bozuldu ve gidip babasına falan şikayet etmiş. Bir şey de diyemiyorum yani. Tabii görüşmek zorunda değilim kimse yakama yapışmıyor ama 18 19 yıllık arkadaşız. Silip atamam. Ne kadar farklı olsak da o kardeşim gibi benim ve üzülüyorum böyle olmasına.

Erkekler kızı kullanıp atıyor resmen. Ben ne kadar uyarsam da dinlemiyor ve muhtemelen beni kıskanç onun ilişkilerini kıskanan biri olarak görüyor.
Yani şimdiye kadar hiç iki hafta görüştüğüm bir erkek bana gelip ilişki teklif etmedi, edemez de yani. Senden yüz buluyorlar diyorum, sen çok şöylesin böylesin ondan sana yaklaşmıyorlar vs diyor. Cidden kızı harcayacaklar üzülüyorum şimdi lise sonda üniversiteye gelip erkek arkadaş bulma ortam yapma falan hayalleri içinde.

Kız hayatından memnun sen neden dert ediyorsun demeyin, çocuğun teki buna bir şey söylüyor -ve yalan söylediği o kadar bariz ki- ben ona detaylı bir şey sorunca "aman işte öyleymiş o öyle diyor" diye cevap veriyor bana. Karşıdaki ne derse koşulsuz kabul ediyor sonra kandırıyorlar bunu, sonuç saatlerce telefonda bana ağlayan üzgün mutsuz ağlama krizlerine girip hastanelere kaldırılan bir x.

Bazen söylemeye çalışıyorum kırmadan pat diye söylemeden hani dikkatli davran, insanlar yanlış anlamasın seni, hem sen üzülmezsin falan diye. Fayda etmiyor. Ben ne yapayım bu kızı? Evet o halinden memnun aslında erkekler arasında olmaktan vs ama çevresinde kimse kalmayacak, insanlar ona iyice kötü gözle bakacak, ben ve diğer arkadaşını da kaybedecek bazen o kadar saçmalıyor ki, sanki biz onun kötülüğünü düşünüyoruz gibi. Üç ayda bir sevgili değiştirmiyoruz diye kıskanç oluyoruz sonra.

insan bazen kendini kandırıyo..ben de bi bakıma öyleyim biri seni seviyrm dese iki çift güzel laf etse inanırım..napsın kız...bilmiyorum ya ben de üzgünüm çok.siz ona ne deseniz inanmaz çünkü inansa da erkek ikna eder onu pis kötü kalpli erkekler :(

Arkadaşınız için üzülme kelimelerinin yerine sürekli kullanıp atmalarından, orasını burasını ellemeye çalışmalarından bahsetmeniz pek bir itici geldi bana...

aslında açıkça anlatsan ona yani kıskançlıktan yapmadığını onu gerçekten sevdğini değer verdğiini böyle davranmaya devam ederse çok üzüleceğini filan seni dinler mi bilmiyorum yani kendisi de bu durumdan kurtulmak istiyor mudur acaba yoksa memnun da olabilir bazıları cidden böyle yaşamayı seviyor çünkü ağırbaşlı olmak filan bunlar hoşlarına gitmiyor maleseff... eğer imkanın varsa düşündüklerini anlat derim eğer hemen kavgaya çevirirse sen bilirsin ben uyarıyorum seni dersin inşallah sözünü dinler ama dinlemezse de yapcak bişey yok kii

bence bu arkadaşının saflığından değil de salaklığından kaynaklanıyor insan hiç mi ders almaz hatalarından.sen bu zamana kadar elinden geleni yapmışsın uyarmışsın fayda etmediği gibi seni de zarara sokacak.böyle biriyle arkadaş olunca çevre hemen senin de onun gibi olduğunu da düşünebilir.sen ne kadar da ona anlatsan yaşayıp görmek istiyor böyle birisi bende de vardı anlatırdım anlatırdım tamam haklısın dikkat etcem derdi sonra yapacağını yine yapardı.en son bıraktım ne halin varsa gör dedim şimdi benim içim de daha rahat en azından gözüm görmüyor kulağım duymuyor.böylelerini yalnız bırakacaksın hayatın sillesini yemedikçe akıllanmaz onlar :1:

Arkadaşınız için üzülme kelimelerinin yerine sürekli kullanıp atmalarından, orasını burasını ellemeye çalışmalarından bahsetmeniz pek bir itici geldi bana...

ama yaptığı o. üzüldüğümü kaç kere belirttim. kızın hatalarını söylemek için yazdım. bundan dolayı uyarıyorum onu burada da konu daha iyi anlaşılsın diye yazdım.

Kızın annesi-babası yok mu?

Hastaneye kaldırılırken sebebi ögrenilmiyor mu?

o sene sınıfta kalmıştı bir de. çok kötü bir dönem geçirdi çünkü ilk erkek arkadaşıydı bir çocuk bir sene çıktılar çok üzülmüştü. annesi biliyordu. babası burada değil yani yurtdışında

bence bu arkadaşının saflığından değil de salaklığından kaynaklanıyor insan hiç mi ders almaz hatalarından.sen bu zamana kadar elinden geleni yapmışsın uyarmışsın fayda etmediği gibi seni de zarara sokacak.böyle biriyle arkadaş olunca çevre hemen senin de onun gibi olduğunu da düşünebilir.sen ne kadar da ona anlatsan yaşayıp görmek istiyor böyle birisi bende de vardı anlatırdım anlatırdım tamam haklısın dikkat etcem derdi sonra yapacağını yine yapardı.en son bıraktım ne halin varsa gör dedim şimdi benim içim de daha rahat en azından gözüm görmüyor kulağım duymuyor.böylelerini yalnız bırakacaksın hayatın sillesini yemedikçe akıllanmaz onlar :1:

aynen yine bildiğini okuyor. sonra dönüp dolaşıp sen haklıydın söz bundan sonra dinleyeceğim beni uyar diyor. sonuç..:50:

aslında açıkça anlatsan ona yani kıskançlıktan yapmadığını onu gerçekten sevdğini değer verdğiini böyle davranmaya devam ederse çok üzüleceğini filan seni dinler mi bilmiyorum yani kendisi de bu durumdan kurtulmak istiyor mudur acaba yoksa memnun da olabilir bazıları cidden böyle yaşamayı seviyor çünkü ağırbaşlı olmak filan bunlar hoşlarına gitmiyor maleseff... eğer imkanın varsa düşündüklerini anlat derim eğer hemen kavgaya çevirirse sen bilirsin ben uyarıyorum seni dersin inşallah sözünü dinler ama dinlemezse de yapcak bişey yok kii

evet o da bana diyor ki ben senin gibi olamıyorum sen çok ayrıntıya iniyorsun vs. bir kere ben birinden hoşlanmıştım okulda sonra çocukla konuşmaya başladık ama kafa yapısı olarak çok farklı olduğumu fark ettim ona anlattım ne olur öyle olsanız illa aynı işte dünya görüşü siyasi görüş hayata bakış açısı vs mi sahip olmanız lazım sevgili olacaksınız dedi. sevgili olmak = sürekli iltifat etmek cilveleşmek olarak falan görüyor. hani bir şey paylaştıkları yok ve dediğin gibi memnun hayatından o da öyle yaşamayı seviyor. dibine kadar da yaşıyor ama sonunda çok üzülüyor

ya duyduğuma göre şöyle bi olay var babasının eksikliğini çeken ve ya onla sorun yaşayan kızlarda böyle şeyler oluyomuş.yani babasından bulamadığını bi erkekten bekliyo.ilgi sevgi şefkat.o farkında değildir dışardan bakamıyodur.sen söyleyince uyarınca ya da hatasını biliyodur belki ama vazgeçemiyodur seviyodur.bu işler zor ya..napsak ki :S

O yaptığının farkında alışmış kudurmuştan beterdir bir tadını aldımı bırakmaz kullanıldığını biliyor ama ona görede o kullanıyor şuan ki aklı ile ve saf felan değil kesinlik ile. Sana dediklerine bakm anlık seni susturuyor işte ayrıca belirtmişsin çevrede adıda çıkmış resmen kendine çekemiyorsa ki çekemeyeceksin kendinide uzaklaştır arada senin adında çıkar yoksa.

aslında hakklısın bi de kullanıldığından çok kullandığını düşünen kızlar da var.sen mesafe koyabilirsin araya.ama arkadaşımı tanıyorum diyosan yanlışından döndürmeye çalış ne bilim yazık üzülüyo insan

Arkadaşın ilgi delisi olmuş.
Muhtemelen ailesinden yeterli ilgi ve sevgiyi görmüyor.
Kullanılmıyor bence,kullanmak karşılıklıdır.Kendisi de çocukları kullanıyor bir anlamda.
Ders alsaydı bunca maceradan ders alırdı.Korkarım fena kayaya çarpana kadar devam edecek.

sen uyar tabi, yaşı küçükmüş hata yapmaya müsait ama bence de o severek isteyerek yaşıyorsa bunları kendi bildiğini yapmaya devam eder herhalde. insana cevreden öğüt verenlerın olması güzel ama bazen insanın gözü görmuyor,hele de aşıksa. o da yaşı gereği de kör aşık olup gözü başka bir şeyi görmeyecektir muhtemelen. biz ne kadar yönlendırmeye çalışsak da bazı insanlar farklı yaşıyor hayatı. Allah kımseye dönulmez hatalar yaptırmasın.

ya duyduğuma göre şöyle bi olay var babasının eksikliğini çeken ve ya onla sorun yaşayan kızlarda böyle şeyler oluyomuş.yani babasından bulamadığını bi erkekten bekliyo.ilgi sevgi şefkat.o farkında değildir dışardan bakamıyodur.sen söyleyince uyarınca ya da hatasını biliyodur belki ama vazgeçemiyodur seviyodur.bu işler zor ya..napsak ki :S

bilmiyorum ki keşke bilsem :( daha az önce çocuğun teki buna demiş ki 10 küsür dersten kaldım bu dönem yaz okuluna gideceğim bir süre buluşamayız şimdi görüşmeyelim ama sen bodrumdayken ben de gelirim orada tatil yaparız birlikte. ben de dedim o bölümde tek dönemde 10 küsür ders olması imkansız emin misin dedim zaten o kadar dersten zaten yaz okuluna kalamaz direk kalır. vardır falan diyor. daha önce çocuğun söylediği ve benim yalan olduğundan emin olduğum bir şeyi direk anlattım nedenleri ne olabilir falan. inanmadı bana niye öyle diyorsun niye inanmıyorsun kendi hayal ürünlerin falan. e peki dedim yani yapacak bir şey yok

Arkadaşın ilgi delisi olmuş.
Muhtemelen ailesinden yeterli ilgi ve sevgiyi görmüyor.
Kullanılmıyor bence,kullanmak karşılıklıdır.Kendisi de çocukları kullanıyor bir anlamda.
Ders alsaydı bunca maceradan ders alırdı.Korkarım fena kayaya çarpana kadar devam edecek.

evet doğru bu yönden bakmamıştım hiç. o da kullanıyor, doğru... memnun hayatından. ilgi delisi olduğunu kendi de kabul ediyor, hatta bu şimdiki erkek arkadaşı buna yarım saat cevap atmamış diye kız çocuğun en yakın arkadaşına mesaj atmaya başlamış benimle ilgilen falan diye.

Son düzenleme:
başka bölümleri bilmiyorum da bizim bölümde sadece ingilizce gibi derslerden yaz okuluna kalabiliyosun 10 tane öyle dersi yoktur bence de.kimseyi kınamamak lazım yani ben de çok safım..kız hakkında söylenenleri biliyo ve rahatsız olmuyosa sorun var demektir bak şimdi bu yönden düşündüm de eger öyleyse sen bi şey yapma artık..

Back
X