• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Safra kesesi ağrısı atakları

Kartanesi-42

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2025
2
0
1
24
Merhaba arkadaşlar 25 yaşındayım 3 buçuk ay önce sezeryan ile doğum yaptım gebeliğimin başında saframda 17 mm taş olduğunu öğrendim 9 ay boyunca 7-8 kez ağrı atakları yaşadım hastanelik oldum ağrı kesici iğne ve parol ile çok şükür gebeliği atlattım doğumdan sonra safra kesesi ameliyatı olmam gerekiyordu ama ben yeni Ameliyattan çıktığım için biraz daha vücudum toparlansın diye beklemek istedim ama yine günlerdir sırt ağrılarım ve bulantılarım oluyor sanırım ameliyat olmam gerekiyor ama ameliyattan da gözüm korkuyor sanırım sezeryandan sonra tekrar ameliyat düşüncesi beni korkutuyor , sizlerden bu ameliyatı geçirenler var mı ameliyat sürecinizi anlatırmısınız acaba şimdiden teşekkürler 💐

Ben değil, ama arkadaşım oldu. Kapalı yöntemle, 3 küçük yerden aletlerle girilip çok kısa sürede tamamlanan bir ameliyat. Çok küçük dikişleri olduğu için, toparlanması da kısa sürdü. Bir gece hastanede yattıktan sonra taburcu oldu. Yanlış hatırlamıyorsam 1 ay kadar ağır kaldırması yasaklanmıştı. Ameliyat düşüncesinin korkutmasını anlıyorum, ama arkadaşımdan bildiğim kadarıyla sizi çok zorlayacak ve toparlanması uzun süren bir süreç değil. Çok geçmiş olsun. 🌸

Kapalı yöntemle ablam oldu ertesi çıktı hastaneden eve geldı rahattı . Korkmayın sürekli o ağrıları çekmekten kurtulun

Ben değil, ama arkadaşım oldu. Kapalı yöntemle, 3 küçük yerden aletlerle girilip çok kısa sürede tamamlanan bir ameliyat. Çok küçük dikişleri olduğu için, toparlanması da kısa sürdü. Bir gece hastanede yattıktan sonra taburcu oldu. Yanlış hatırlamıyorsam 1 ay kadar ağır kaldırması yasaklanmıştı. Ameliyat düşüncesinin korkutmasını anlıyorum, ama arkadaşımdan bildiğim kadarıyla sizi çok zorlayacak ve toparlanması uzun süren bir süreç değil. Çok geçmiş olsun. 🌸
Bu ameliyatta anestezi şekli nasıl oluyor istersek yarı uyuşuk yapabiliyorlar mı

Geciktirmeyin,
Son raddeye kalınca ağrısı dayanılmaz oluyor, başka risklerde var.
Benimki çamurlaşmıştı ve kapalı planlanan ameliyat açığa döndü, ameliyat süresi uzadı. Kapalı da 3 minik kesi olacakken, açıkta 10 küsür dikişli kesi açıldı. Dolayısıyla İyileşme uzun sürdü

Ben oldum. İyi ki de olmuşum. Bir gün öyle bi ağrı saplandı ki anlatamam. Ölüyorum sandım. Ambulansla hastaneye gitmek zorunda kaldım çünkü eşim koronaydı bizde temaslı. Ağrı kesici serum bulantıya karşı iğne falan. Akabinde bir kaç hafta sonra ameliyat oldum. Bana doktor eğer bunu geçiştirirsen pankreası tıkayabilir ve bu da çok tehlikeli dedi. İnanın hiç korkulacak bir şey yok. 4 tane ufacık delik açıp çıkarıyorlar. Sezaryenin yanında sinek ısırdığı gibi.

Merhaba arkadaşlar 25 yaşındayım 3 buçuk ay önce sezeryan ile doğum yaptım gebeliğimin başında saframda 17 mm taş olduğunu öğrendim 9 ay boyunca 7-8 kez ağrı atakları yaşadım hastanelik oldum ağrı kesici iğne ve parol ile çok şükür gebeliği atlattım doğumdan sonra safra kesesi ameliyatı olmam gerekiyordu ama ben yeni Ameliyattan çıktığım için biraz daha vücudum toparlansın diye beklemek istedim ama yine günlerdir sırt ağrılarım ve bulantılarım oluyor sanırım ameliyat olmam gerekiyor ama ameliyattan da gözüm korkuyor sanırım sezeryandan sonra tekrar ameliyat düşüncesi beni korkutuyor , sizlerden bu ameliyatı geçirenler var mı ameliyat sürecinizi anlatırmısınız acaba şimdiden teşekkürler 💐
Geçmiş olsun canm. Safra kesesi ağrısı çok zor. Ben aylarca çektim, doktorlar hep mideden şüphelendiler. Sonunda aldırıp kurtuldum çok şükür. Kapalı ameliyat oldum. 1 saat sürdü ameliyat, hemen uyandım zaten. 3 gün yattığım yerden kalderken biraz zorlandım o kadar. 4. gün normal hayatıma dönmüştüm. Seninde kolay geçer inşallah. Erteleme bence, biran önce olup rahatla.

Merhaba geçmiş olsun ablam oldu daha yeni. Cok basit bi ameliyat hemen ayağa kalktı. Ama ertelemeyin taş kanalları tıkarsa sarılık olabilirsiniz Allah korusun. Ablamı bu yüzden acil aldılar ameliyata. Suan cok cok iyi Allaha sükür kurtuldu.

Back
X