safra kesesi taşı

sovalyemm

SAVAŞÇI RUHUM...
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2011
858
0
96
Kocaeli
arkadaslar safra kesesi tasının belırtılerı nelerdır
ben bu gece sııddetlı mıde ve sırt agrısı,üşüme terleme mıde bulantısıyla gıttım
cereyandamı kaldım dıye dusunurken safra kesesınde tastan suphelenıyorum dedı harıcıyeye gıt dedı doktor,
olanlarda belırtıler nedır

Safra kesesi taşı hastalığında belirtiler nelerdir?

1. Kronik hazımsızlık. Safra kesesi taşlarının en sık neden olduğu yakınmalar özellikle yağlı ve kızartmalı gıdalardan sonra bulantı, karın ağrısı, şişkinlik ve gazdır,

2. Yemeklerden sonra ani başlayan karın ağrısı. Bazı hastaların ana yakınması yemeklerden sonra karnın üst bölümlerinde ağrı hastanın olabilir. Bu ağrıya bazen sırt ve omuz ağrısı da eşlik edebilir,

3. Bulantı ve kusma,

4. Ateş,

5. Sarılık.

BELİRTİLERİ
Safrakesesinde kolik dışındaki belirtiVİRÜSlerle kolik belirtileri arasında bir ay-nm yapmak gerekir. Safra taşı çoğu insanda hiçbir belirtiye yol açmaz ve here safra taşı başlangıçta uzun süre sessiz kalır. Taşın varlığı birçok olguVİRÜSda başka organların radyolojik ya da ultrasonografik incelemesi sırasında ya da karındaki bir cerrahi girişimde rastVİRÜSlantıyla saptanır.Kolik dışındaki safra taşı belirtileri basit kronik safrakesesi iltihabını (ko-lesistit) andırabilir.Belirtiler bazen anlaşılmaz ve önemsenmez. Hastada iştahsızlık ya da iştahla yemeğe başladıktan hemen sonra tokluk duygusu ve yiyeceğe karVİRÜSşı isteksizlik görülebilir. Yemekten sonra şişkinlik duygusu, gaz çıkarma ve sindirim güçlüğü safra taşlarının başlıca belirtileridir.
Kızartmalar safra taşına bağlı sindiVİRÜSrim güçlüğünü artıran ve yüksek oranVİRÜSda yağ içermeleri nedeniyle safra kesesinin kasılmasını uyaran besinlerdir. Yemekten sonra sağ kaburga yayının altında hafif ağrıların ortaya çıkması hekimin tanı koymasını kolaylaştırır.

çook geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin

karnın üst sağ tarafında aniden ve şiddetle duyulan ve dönüp sağ kürek kemiğine yükselen sancı. *Ateş. * Bulantı ve bazen kusma * İştahsızlık.
....alıntı......

Benim migdeme kramplar girerdi yatmanin ayakta durmanin yada oturmamin.imkani yoktu lusma ates vs olmadi.bende ameliyat oldum kurtldum cok sükür gecmis olsun cok feci bir agridir allah kolaylik versin

Benim anneannem birgün mide ağrısından fenalaştı hastaneye kaldırıldı. Safra kesesinde taş varmış meğersem. 1 hafta sonra vefat etti Aniden oldu herşey

kusma ama böyle acı bir tat eşliğinde (afedersiniz açık yazdım biraz), mide ağrısı (sanki biri midenin üzerine çıkmış tepiniyomuş gibi), sırt ağrısı (sağ bölgede), hazımsızlık, ağrıdan uykusuz geçen gecelerr....

Ameliyat olalı 2 yıl oldu. orta okuldan beri çektiğim mide ağrılarımın sebebiymiş. 25 yaşında ameliyat oldum 10 seneden fazladır farklı bir sürü doktora gittim ve hepsi mide ilacı verip gönderdi. en son gittiğim acil ameliyat dedi hemen ameliyat oldum da kurtuldum çok şükür.

her bırınıze ayrı ayrı tesekkur edıyorum canlarım cok yardımcı oldunuz ınsallah bende yokturfakat kac gundur dayanılmaz acılar ıcındeyım ınsallah gecıcek

Canım anannemde çok geç farkedildi. Yaşından dolayı sürekli doktora gidiyordu ama hiçbiri farketmedi, ta ki fenalaşana kadar.
Demek istediğim hiç ihmal etme git muayene ol, bir değil birkaç doktora görün. Çok tehlikeli bir illet bu.

her bırınıze ayrı ayrı tesekkur edıyorum canlarım cok yardımcı oldunuz ınsallah bende yokturfakat kac gundur dayanılmaz acılar ıcındeyım ınsallah gecıcek

inşallah geçer canım tez zamanda Allahım yardımcın olsun çok geçmiş olsun...

basın sagolsun canım benım ALLAH mekanını cennet etsın annenın

bütün belirtileri gösteriyorsunuz. ultrasonda bakılırsa çıkar... çok geçmiş olsun.

bol bol su içmeye bakın.

kesinlikle uzman bir doktora gitmelisin...sakın erteleme..gerekeni yaptıktan sonra çözümü kolay ama gereken tedaviyi görmezsen başına çok ciddi şeyler açılabilir...bende de aynı sorun vardı...dediğim gibi sakın erteleme canım...çokgeçmiş olsun...

Canım hiç ertelemene gerek yok ultrasonla hemen görüyorlar.Genel cerraha git öğrenirsin hemen.Safra kesesi ameliyatını bende oldum.Özellikle sabahları mide bulantın oluyor mide boşluğuna bıçak saplanırcasına bir ağrı oluyor ve kıvranıyorsun tabi ağrı sırtına da vuruyor.Ağrı tam olarak mide boşluğunda hissediyorsun ama diikkatli olursan anlarsın aslında mide boşluğunda değil,mide boşluğunun hafif sağ tarafında oluşuyor ağrı.Bende 1 sene böyle ağrılarla yaiadım hamileydim bilinemedi acillerde soluğu aldım gastrit dendi yollandı(gerçi gastritte var bende)en sonunda ultrasonla çıktı ortaya.Hiç bekleme bence hemen git muayene ol.

yanlız o gunden sonra soyle oldu kan tahlılı yaptırdık cıkmadı ıdrarda yaptırdık cıkmadı yarında ultrason var ona gırıcem kısmetse
sırt agrım buyuk olcude gectı fakat sıtmayla bırlıkte mıdemın ustune hala kramp gırıyo zorla oruç tutuyorum yoksa bukadar zorlanmıcam
yarın bellı olur ınsallah noldugu

kızlar bugun ultrasona gırdım bobreklerıme safra v.s yerlere baktılar hersey normal yumurtalıgımda var kıst 3e 3 bucuk ebatında bukadar mıde v.s agrısı yaparmı amılyatla alınmaz mı bende devamlı vardı bu ama bıraz buyumus sanırım

Bu konuda bir bilgim yok mide ağrısı yapacağını zannetmiyorum ama dediğim gibi bilgim yok.Ağrıların geçmezse endoskopi yaptırabilirsin o tam ayrıntıyla görüyor

en iyisi uzman bir kadın doğum uzmanına gitmen...böyle küçük şeyler zamanında müdahale edilmediğin de insanın başına bir sürü şey açıyo...temkinli olmakta yarar var...ameliyat 5in üstündekilere yapılıyo diyebilorum ama ilaç vs.başlatabilir..biz ne dersek yanlış olur,en doğrusu doktora görünmen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…