Safra kesesi

hayaldunyasi123

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2023
55
-1
18
26
Kizlar merhaba ben 4 sene once tup mide ameliyati oldum suan safra kesemde tas olusmus aldirmam gerekiyor ameliyattan sonra kilo veriliyor mu yoksa aliniyormu beslenme nasil oluyor bana yardimci olurmusunuz bide tup mide oldugum icin acik yapabiliz dedi doktorum acik olunca nasil oluyor daha once iki dogjm yapti ameliyatla 84 kiloya dustum ameliyattan once ise130 kiloydum suan 111 kiloyum acil zayiflamaya ihtiyacim var bebegim daha 4 aylik emzirme yok safre kesesi aldirmak kilo vermeye engel mi

Kizlar merhaba ben 4 sene once tup mide ameliyati oldum suan safra kesemde tas olusmus aldirmam gerekiyor ameliyattan sonra kilo veriliyor mu yoksa aliniyormu beslenme nasil oluyor bana yardimci olurmusunuz bide tup mide oldugum icin acik yapabiliz dedi doktorum acik olunca nasil oluyor daha once iki dogjm yapti ameliyatla 84 kiloya dustum ameliyattan once ise130 kiloydum suan 111 kiloyum acil zayiflamaya ihtiyacim var bebegim daha 4 aylik emzirme yok safre kesesi aldirmak kilo vermeye engel mi
Geçmiş olsun öncelikle. Safra kesesi ameliyatından sonra kilo almaya meyilli olunuyor. Kesinlikle sağlıklı beslenmek, sık ve az beslenmek gerekiyor. Safra kesesinin yokluğunda karaciğerin ürettiği safra doğrudan ince bağırsağa aktarılır. Sonucunda yağların sindirimi zorlaşır ve bu da şişkinlik, gaz gibi sorunlara sebep olur. O yüzden sağlıklı yap tüketmek önemli (avokado gibi) ağır yağlı, kızartma gibi şeylerden uzak duracaksınız.

Bunun dışında açık ameliyatta karından kesi yapılıp safra kesesi alınıyor. Kapalı ameliyatta ise küçük bir kaç kesi yapılıp laparoskopi yöntemiyle safra kesesi çıkarılıyor. Laparoskopiden sonra iyileşme süreci daha hızlı, 2 günde günlük hayata dönülüyor. Açık ameliyatta herhalde biraz daha uzun sürer.

ben de kapalı ameliyat oldum . iki hafta diyet veriyorlar. Yağlı ve ağır et tarzı bişey yediğimde ve süt içtiğimde inanılmak şişkinlik ve ağrı oldu. Hatta ameliyat yerim 6 aya kadar ağrıdı. Yoğun sol üst sırt bölgemde ağrı ,istifra ve baş ağrısı sebebiyle gittim . Bazen bünyelere farklı etki yapabiliyor. Yapabiliyorsanız ağır yağ içermeyen ketojenik diyetle kilo bile verirsiniz. Geçmiş olsun . benim bir sene oldu ama hazımsızlık sorunun hala geçmedi. Hareket edip iç yağlanmaların da önüne geçmeniz gerekiyor.

Back
X