sağ bacağımda şiddetli bir ağrı var

nihade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2007
126
0
96
İstanbul
24 haftalık hamileyim. neredeyse son bir buçuk aydır sağ bacağımda özellikle diz ve eklem bölgelerimde şiddetli bir ağrı var. ilk zamanlar sadece yürürken ağrıyordu. artık geceleri bile ağrısından uyanıyorum. bir kaç doktora gittim. hamilelikten kaynaklı, herhangi bir tekkik yapamayız mr çekemeyiz, ilaçta veremeyiz dedi. sadece parol verdi. bildiğimiz ağrı kesici. ama o da yeterince etki etmiyor. ve ağrımın geçmesi için günde 3-4 tane kullanmam gerekiyor. onu da o kadar kullanmak istemiyorum tabi.
artık işe gelip giderken topallayarak ve ağrıdan ağlayarak yürüyorum. evin içinde dahi iki adım atmak büyük işgence oldu benim için. hamileliği ondan kaynaklı problemleri bir tarafa bıraktım artık bacağımın derdinden diğer şikayetlerimi göremez oldum.
daha önümde üç ay var , bu ağrıya o kadar nasıl dayanacağım kara kara düşünür oldum. en önemlisi de ya hamilelikten sonra geçmezse, ya başka bir sorunu varsa vesvesesi. ooff off. daha yavruma alışverişler yapacaktım, istanbulu alt üst edip ona en güzel cicileri alacaktım. bu halde kendimi eve zor atar oldum..
benim gibi bacağından şikayeti olan arkadaşlar var mı, onlar ne yapıyor merak ediyorum..

Canım, benim de aylardır sol bacağımla ilgili problemlerim var. Benim kalça eklemimde inanılmaz bir sancı oluyordu yürüyemiyordum, kıpırdayamıyordum... Sinir sıkışması imiş, hamilelikte alınan kilolardan vs. kaynaklanıyormuş dedi doktor. Bol bol dinlen dedi. Dinlenmekle hafifledi gerçekten. Şimdi de sol kasığımda günlerdi bir ağrı var.. Kas ağrısı gibi, sanki tutulmuş gibi.... Yatarken bile sol bacağımı düz uzatıp yatamıyorum, geriliyor, sol bacağımı dizimden büküp öyle uyuyabiliyorum. Bir de tabii ki pek fazla yürüyemiyorum ağrısından... Valla geçmiş olsun sana da canım, tabii senin durumun neden kaynaklanıyor bilemiyorum, bir faydam da dokunmuyor sana maalesef ki... Ama en azından yalnız olmadığını bil istedim :))

canım benimde sol kasığımda ve bacağımda ağrı vardı. hala arada ağrıyor. bol bol süt iç. doktorum bana magnezyum takviyesi verdi baya rahatladım. bide kilo alındığı için vücudun merkezi değişio. yürüyüş yapmanı tavsiye ederim. ilk zamanlarda ağrıdan yürümekte zorlanabilirsin ama ben şuan en az 2-3 km yürüyebiliyorum. vücudun bu değişikliklere alışmaya çalışıo. geçmiş olsun opuyorumnanaktan

destekleriniz için teşekkür ederim. insanın kendi gibi aynı dertlerden muzdarip olan kişilerle görüşmesi rahatlatıyor doğrusu. sizinkiler geçmiş umarım benimkisi de geçecek birşeydir.
yürüyüş yapmaya doğrusu korkuyorum.hamilelikte aslında bol bol yürüyüş yapmak gerekir de ağrıdan yürüyemiyorum, zorlarsam daha kötü olur diye de korkuyorum.
sabır artık yavrum için katlanacağım napalım.üzüldüğüm hamileliği daha heyecanlı daha mutlu geçirebilirdim, benimkisi daha çok sızlanmalarla, şikayetlerle geçiyor gibi oluyor bu durumda

Benimde sağ bacağım kalçamdan başlıyor.Boylu boyunca ağrıyor.Bastıkça kalçam popoma batıyor gibi oluyor.Ayak değil baston sanki gibi

Zor o agruılar. Ben gece bi sancıyla uyanıyordum ağlaya ağlaya da geri uyuyordum. Zavvalı eşimin kolu cimik izlerimle doluyordu :>:>calsiyum alın. Ve suan dikkat sadece agrı değilde bacakta şişlik kızarıklık ates gibi olursa dr a gidin. Ciddi bişey cünkü. Giydiğiniz seylere özellikle ayakkabıda agrıda büyükönem tasıyor. Ne topuklu ne tam düz olsun

aynı dertten ben de muzdarıbım cnm.yatarken ya da dınlenırken sol tarafına yat cnm,arada bır de bacaklarını dık.sag tarafa yatıldıgı zaman baskı oluyormus varıs ve agrı daha fazla oluyormus.sol tarafa yatıldıgında cocuga daha kolay kan pompalanıyormus.gecmiş olsun cnm.

slm,
aynı dertten müzdaribim. 31 haftalık hamileyim fakat 26. haftadan beri benimde sol tarafımda önce sol ayağımın üst tabanında başlayan sonra tüm sol bacağıma giren ne uyku ne yürümeme izin veren ağrılar başladı. dr.um fizik tedavi dr.ve nöroloji ye gönderdi ya bel fıtığı ya sinir basısı ya da siyatik tam teşis konulamadı tam teşis için MR istendi doktorum onayladı ben girmek istemedim. zararı yokmuş bebeğe fakat ya bir şey olursa korkusu var ya . işte annelik böyle bir şey olmalı. yalnız günde 2 parol alıyorum o an için biraz rahatlatıyor sonra devam. size tavsiyem ben çalışıyordum doktorum 28. haftada rapora çıkarttı. evdeyim. çok zorlamak iyi değil. evde yanlızca yatıyorum iş yapmak yok bir tek doktor için dışarıya çıkıyorum . ağrılarım azalmadı daha çok çoğaldı ama istirahat önemli dedi doktorum. allah hepimize kolay lık versin herşey bebek için. tek duam doğumdan sonra bende bir sakatlık kalmaması.

hamilelikte bu tür ağrılar ve kramplar kalsiyum eksikliği yaya kalsiyum magnezyum dengesizliğinden kaynaklanıyormuş,birde başka bir doktora görün bakalım eğer öyleyse çözümü çok basit kalsiyum yada magnezyum takviyesi veriyolar.benim bir arkadaşım daha hamileliğin en başında yaşadı bu sıkıntıyı ben şuan 29 haftalık hamileyim 27.haftada yaşadım,kişden kişiye değişiyor yani aslında bünyenin ihtiyacına göre sanırım

aynı sıkayet bende de var cnm... benım sol ayagım agrıyor gecelerı uyutmyor... arkadasında dedıgı gıbı kalsıyum eksıklıgınden kaynaklıymıs canım... yumurta süt yogurt bunları gunluk olarak tuketmek gerekıyor... bana da agrı kesıcı verdı baska yapacak bırsey yokmus maalesef...

Dün bir daha dr.a gittim. Baltalimanı kemik hastalıkları hastanesine. baya kelli felli bir doktordu. şikayetlerimi anlatınca adam hiç muayene bile yapmadı. siyatik dedi. gebelerde görülüyormuş. omuriliğimizden bacağımıza uzanan siyatik siniri varmış. çocuk büyüdükçe bu sinire baskı yaptığı için bu ağrılar ortaya çıkıyormuş. yapacak hiç bir şey yok. doğumdan sonra geçecek dedi.tek yapabileceğin 40. haftaya kadar sırt üstü yatmak dedi. gerçi yatarkende ağrıyor fark etmiyor ya neyse. bende şimdilik rapor aldım. evde yatıyorum. ağrılarımda hafifleme olmuyor ama, artarak devam ediyor, öyler de olurmuş. rapor bittikten sonra artık bir rapor daha almayı düşünüyorum. yavrum için sabredeceğim artık napalım.

bendede sol tarafımda kalçamda kramp şeklinde ağrı vardı ama geçen gece komple sağ bacağım kalçamla beraber öyle bir ağrıdı ki hem korktum hemde acıdan saatlerce kıvrandım.hamillelikten olduğunu sanıyorum varis falanda yok ama neyin nesi anlamadım,acile gidicektim nerdeyse ama gereksiz ilaçta almak istemedim ağrı kesicide pek fayda etmedi.doktorum yok magnezyum al yok kalsiyum al diyorda.faydasıda yok çeken bilir valla çok zor bir durum,bir daha olmaması için dua ediyorum..

bu sıkıntıyı çeken arkadaşlara moral vereyim biraz:)).
zor bir ikibuçuk ay geçirdim bu siyatik beni baya kıvrandırdı ama şükür ki artık ağrılarım hemen hemen geçti, artık dizimin bir noktasında hafif ağrı oluyor o kadar, o da bi kaç haftaya geçer diye umuyorum. benimle aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara sabırlar diliyorum, ama geçiyormuş şükür ki, ne ağrı kesiciler, ne jeller kremler hiç bir şey kar etmiyor, sdece sabretmek gerekiyor...

Ağrılarınız belinizden mi başlıyor, yoksa sadece bacaklarınızda mı var? Benim belimde kuyruk sokumunun yanından başlayan korkunç bir ağrı var, tek bir noktada, bacağıma da vuruyor, bazen yürüyebiliyorum, bazen ayağımı sürüyerek bile yürüyemiyorum, acısı beynime vuruyor sanki, başım dönüyor.. Belden başlayan ağrı da normal midir acaba?

benimde pazar gününden beri sağ ayağımın üstünde bi ağrı var bastırınca ayakkabı giyince hissediyorum sanki damar şişmiş gibi şişlikte var bide geceleri aynı bacağım sızlıyor resmen kemiği sızlıyor bileğim falan ağrıyor kalçama kadar uykudan uyanıyorum 4 haftam kaldı çok şükür bu son zamanlar gerçekten çok zor yaaa gece hiç uyuyamıyorum allahtan artık izne ayrılıyorum evde olucam yürüyüş yapmaya çalışıcam bebişimin başıda aşağıda pelvise baya baskı yapıyor kasıklarımda ağrıyor. kalsiyum,magnezyum,süt ürünlerinide tüketiyorum ama yok banamısın demiyor.

Son düzenleme:
bana yardım edin arkadaşlar 30haftalık hamileyim yarın ev taşıyacam vede sol dizim perişan çok agrıyor ne yapayım dinlenemem acil çare

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…