Bebek Beslenmesi Sağılan sutu saklama yollari

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Socialmom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2016
113
35
98
33
Arkadaslar merhaba geceleri sagdigim sutu buzlukta sakliyorum ancak her zaman sut saklama poseti evde bulunmayabiliyor alternatif olarak kullandiginiz neler var.cam kaplar ve buzdolabi poşetleri kullanıyorum ama sterilliginden emin degilimyardimlarinizi bekliyorum.

Arkadaslar merhaba geceleri sagdigim sutu buzlukta sakliyorum ancak her zaman sut saklama poseti evde bulunmayabiliyor alternatif olarak kullandiginiz neler var.cam kaplar ve buzdolabi poşetleri kullanıyorum ama sterilliginden emin degilimyardimlarinizi bekliyorum.

Ne kadar zamnda bir ve ne ile sağıyorsunuz acaba benim sütüm mü az diye üzüldüğüm oluyor hastane tipi kiraladım günde 2 kere falan sağıyorum yoksa bebeğim emdiğinde yetmeyecek diyr sağamıuorum nasıl kullanıyorsunuz siz

Ne kadar zamnda bir ve ne ile sağıyorsunuz acaba benim sütüm mü az diye üzüldüğüm oluyor hastane tipi kiraladım günde 2 kere falan sağıyorum yoksa bebeğim emdiğinde yetmeyecek diyr sağamıuorum nasıl kullanıyorsunuz siz
Ben sadece geceleri sagiyorum gunduzleri hepsini iciyo bebege anca yetiyo ama geceleri cok dolu oluyo canim bebek uyanmasa bile kalkip sağ sen de hem artar sutun hem hazirda sutun olur. Ben manuel sut sagicilaridan aldim wee 'nin elektrikli olanlar canimi cok acitiyo bunlarda hizini kendin elle ayarladigindan daha rahat kullandim ben canim

Ben sadece geceleri sagiyorum gunduzleri hepsini iciyo bebege anca yetiyo ama geceleri cok dolu oluyo canim bebek uyanmasa bile kalkip sağ sen de hem artar sutun hem hazirda sutun olur. Ben manuel sut sagicilaridan aldim wee 'nin elektrikli olanlar canimi cok acitiyo bunlarda hizini kendin elle ayarladigindan daha rahat kullandim ben canim

Genelde bir iki kere uyanıyor geceleri üşenmeyip sağmak lazım aslında doğru diyosunuz

Merhaba sütünüzü saklarken sütün temas ettiği madde çok önemli doktorlar mutlaka süt saklama poşeti yada özel süt saklama kaplarının kullanılmasını tavsiye ediyor bende işe başladığım için aventin süt saklama kaplarından aldım şuanda onları kullanıyorum gün içerisinde onları tüketiği için en azından poşet gibi ziyan olmuyor.

Bende şuan lansinohun poşetlerini kullanıyorum kaç ml koyuyorsunuz acaba ben 60 lık poşetler yapıyorum tek öğünde ne zamana kadar 60 içmeye devam eder?

Benim bebeğim şuan 6 aylık 125 ml içiyor tabi bu açlık durumuna göre değişebilde ortalama 100 ml koyarak saklayabilirsiniz.

Bence de süt saklama poşetleri dışında bir şey kullanmamalısın. Ama sağdığın sütü gün içinde vereceksen biberon ile de koyabilirsin buzdolabına.

Benim bebeğim şuan 6 aylık 125 ml içiyor tabi bu açlık durumuna göre değişebilde ortalama 100 ml koyarak saklayabilirsiniz.

2 aylık 120-150. Arası içer diye okudum internette bi kaç kişide öyle yazmış eğer 6 aylık öylle içiyorsa iki ayşık ne kadar içer o a göre poşetlemeye çalışcam

Anne sutunu cam kapta saklamayin, faydali kismi cama yapisarak degerli ozelligini yitiriyor. Anne sutu icin yapilan posetler var, lansinohun 50poseti 25lira mesela, 2ay yetiyor. Ben sutumu sagarken belli bir ml olunca birakmiyorum, gece gogsum bosalana kadar sagiyorum o da 2gogus toplam 180ml den biraz fazla yapiyor. O sekilde tek posette donduruyorum. Cozdurdugumde ihtiyaci oldugu kadarini icer, az gelip ac kalmasindansa cok gelip artmasi daha iyidir diye dusunuyorum.

Benim bebeğim 5 aylık, 2 buçuk aylıkken işe başladım. Her bir öğünde 70-80ml anne sütü içiyordu. Şu anda her 3 saatte bir yaklaşık olarak 140-160ml anne sütü içiyor, yarın 5 aylık olacak. Ben aventin kaplarını kullanıyorum. Sütün yağlı kısmı poşette kalıyor diye poşetlerden pek fazla hoşnamıyorum.

Sütün iyi gelıyorsa tek memeden bile doyuyorlar tek memenı ıyıce emzır doyarsa dgerını sag uc saat snra sagdıgını ver dgerını sag

Merhaba Socialmom, ben lohusalik dönemimde yaşadığım süt birikmesi ateşlenmesinde doktorum tavsiye ettiğinden beri düzenli olarak haftada birkaç sefer sütümü sagarım. Böylece hem ev gezmesi, eve misafir gelmesi yada dışarda vakit geçirme gibi durumlarda kullanacak sütum oluyor ve rahat ediyorum, hem sutumun miktarındaki ve yapisindaki değişimleri gözlemleyebiliyorum, hem de dolmuş göğüslerini bosaltmis oluyorum. Bir kaç sefer kraftin elektrikli bir pompasini kullandıktan sonra verim alamadım ve lansinohun manuel pompasını aldım. Çok memnunum, pratik hızlı kuvvetli. Sutumu hiç özel kap ve posetlerde saklamadim. Plastik türevi urunlerde saklamak ve isitmak bana ters geliyor. Yeğenimin zamanında yediği şu meyve sebze purelerinin minik cam kavanozlarini almıştım annesinden epeyce miktarda ilerde işime yarar diye. 100 ml onlar. Ne kadar kullanacaksam o kadarını dolduruyorum . Hep 2 tane kullanıyorum, 200 sagdiysam 100-100 dolduruyorum, 120 sagdiysam 60-60 dolduruyorum. Sutumu pompanin dahili kabına sagiyorum, sonra cam kavanozlara aktarıp onlarda muhafaza ediyorum ve onlarda isitiyorum. İsindiktan sonra biberona aktarip iciriyorum. Sutu biberona aktarmadan önce ısıtmak önemli çünkü soğuyan sütun yağlı tabakası sulu kısmından ayrılmış ve kabın kenarlarına tutunmuş olur. İsitmadan sutu mevcut kabından alirsam homojenligi bozulmuş olarak gelir, o sebeple sakladigim kavanozda ısıtıp sonra biberona aktariyorum. Bu sebepten de bana poşetler zaten mantıksız geliyor, içlerinde ısıtma işlemi yapılamayacağı için. Bu arada kızım 5 aylık, bir seferde 100-110 ml arası ancak içiyor. 2 aylıkken 180-200 ml e yakın içerdi bir beslenmede, gittikçe azaldı yani. Cam kavanozlarimin temizliklerine gelince, her seferinde deterjanla yıkamak sağlıksız gelir bana, çok sıcak suyla calkalarim günlük kullanimda, bir kaç seferde bir de deterjanla yıkar ardindan kaynatirim deterjan kalıntısı da kalmamış olur.

Son düzenleme:
Back
X