• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı’ndan “T.C.” geri adımı

gwencooper

Broken Hearted Girl
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
6.246
49
108
İstanbul
Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması T.C.’nin bazı devlet kurumlarındaki tabela ve logolarından kaldırılmasına yönelik tepkilerin ve sanal eylemin ardından Sağlık Bakanlığı geri adım attı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Şimdi bütün bunları gördükten sonra bu ülkenin huzurunu bozdurmamak için buraya da TC’yi koyduracağız” dedi. Müezzinoğlu, logoya da “TC” ibaresinin ekleneceğini açıkladı. İlk somut adım ise İzmir’in Bayındır İlçesi’ndeki Devlet Hastanesi’nden geldi. Hastanenin “T.C.” ibaresi olmayan yeni tabelası yerine, üzerinde “T.C.” ibaresi bulunan eski tabelası yeniden takıldı. Bakan Müezzinoğlu dün, “Bakanlığın altındaki kurumlarda TC kullanılmasına gerek yok. Bundan sonra böyle devam edecek” demişti.

Sağlık Bakanlığı ve Ziraat Bankası kurum tabelaları ile logolarından “T.C.” ibarelerinin kaldırılması üzerine muhalefet milletvekilleri harekete geçerek konuyu Meclis gündemine taşımıştı.

Konu sosyal medyada büyük bir tepkiye dönüşmüştü. Facebook ve Twitter kullancıları, isimlerinin başına “TC” koyarak uygulamayı protesto ediyordu.

enderhaber

nabız yokladılar, baktılar olmadı geri adım atmaya başladılar. ancak bu durum, kararlarından vazgeçtikleri ya da yaptıkları hatayı farkettikleri anlamına gelmiyor. bu konuda direteceklerini düşünüyorum, zira amaçları; ülkenin adını değiştirmek, yönetim şeklini değiştirmek.
bayağı psikolojik harekat uyguluyorlar.

eyalet sistemine olumlu bakıyorlarmış, ülke kendilerinin ya kafalarına göre sistem değiştirecekler. bir sonraki seçimde de düşürmezlerse artık bu millete müstehak diyeceğim. hoş ben sandık sonuçlarına da çok güvenmiyorum artık. :50:

seçim sisteminin kendisiyle ilgili çok fazla spekülasyon var zaten. çöpten çıkan oy sonuçları var, ölülere oy kullandırıldığı gibi söylentiler var. bir de bi yerde okumuştum. hani bu seçim verilerinin işlendiği birim, %10 oranına ayarlanmış. yani baştan %10 oy oranı cepte olduğu iddia edilmişti.

ben nasıl oluyor da hala onlara inanılıyor anlayamıyorum zaten. bop eşbakanıyım dedi, sonra ben demedim dedi. apoyla görüşmedik dedi, sonra devlet görüşüyor dedi. bunun gibi bi kaç örnek durum daha olmuştu. ve hala nasıl inandırıcılıklarını koruyabiliyorlar, mantığım almıyor. zaten ben meclisteki diğer partilerin de farklı olduğunu düşünmüyorum. şimdi seçim olsa oy kullanmicam. bütün partiler birbirlerinin koltuk değneği. mecliste şu anda kendi seçmenine verdikleri vaadler açısından çalışan tek parti var:BDP zaten işler de onların istediği gibi yürüyor.

bu t.c yazıları batıda yeniden yerine konmuş, ya da koyulacak olabilir ama aynı şey doğuda olmayacaktır. zaten onların istedikleri de buydu.

seçim sisteminin kendisiyle ilgili çok fazla spekülasyon var zaten. çöpten çıkan oy sonuçları var, ölülere oy kullandırıldığı gibi söylentiler var. bir de bi yerde okumuştum. hani bu seçim verilerinin işlendiği birim, %10 oranına ayarlanmış. yani baştan %10 oy oranı cepte olduğu iddia edilmişti.

ben nasıl oluyor da hala onlara inanılıyor anlayamıyorum zaten. bop eşbakanıyım dedi, sonra ben demedim dedi. apoyla görüşmedik dedi, sonra devlet görüşüyor dedi. bunun gibi bi kaç örnek durum daha olmuştu. ve hala nasıl inandırıcılıklarını koruyabiliyorlar, mantığım almıyor. zaten ben meclisteki diğer partilerin de farklı olduğunu düşünmüyorum. şimdi seçim olsa oy kullanmicam. bütün partiler birbirlerinin koltuk değneği. mecliste şu anda kendi seçmenine verdikleri vaadler açısından çalışan tek parti var:BDP zaten işler de onların istediği gibi yürüyor.

bu t.c yazıları batıda yeniden yerine konmuş, ya da koyulacak olabilir ama aynı şey doğuda olmayacaktır. zaten onların istedikleri de buydu.

oralarda da bi dümenler dönüyor zaten, herkes menfaat peşinde ama ben şuna inanıyorum diğer muhalefetlerden biri gelse hani bunların yediği haltları yer belki ama ülkeyi satmaz en azından.

Back
X