Sağlık çalışanları hastalar tarafından tacize uğradığınızda ne yapıyorsunuz?

Nyunyu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2021
18
13
38
27
ben fizyoterapistim ve felçli hastalarla çok yakın çalışıyorum.bugune kadar başıma böyle bir şey gelmemişti ama bir kez olunca da insan kuşkuya düşüyor ya hep başıma gelirse diye.olayı açık açık anlatmak istemiyorum ama benim gibi fizyoterapist olan arkadaşlar veya hemşireler siz çok sık karşılaşıyor musunuz bu durumla? ve ne yapıyorsunuz?

Felçli bir hasta tarafından mı tacize uğradığınızı düşünüyorsunuz gerçekten?

**** galiba yanlış anlaşıldım,açıklamamı buraya da iliştireyim :) :

''o tarz hastaların vücutlarında meydana gelen kontraktürlerden ve/veya hareket kısıtlılıklarından ötürü, ekstremitelerini istedikleri gibi kontrol edememe durumları da oluyor...

acaba yanlış anlamış olabilir misiniz diye sormuştum,yani hemen kötü düşünmeyin diye
:)''

Son düzenleme:
Felç diyince filmlerdeki gibi her tarafı tutmayan yatalak insanlar aklınıza gelmesin, kısmi felç olanlar, felcin daha hafif versiyonu olan paralizi hastaları var
biliyorum hanımefendi merak etmeyin :)

ancak o tarz hastaların vücutlarında meydana gelen kontraktürlerden ve/veya hareket kısıtlılıklarından ötürü, ekstremitelerini istedikleri gibi kontrol edememe durumları da oluyor...

acaba yanlış anlamış olabilir misiniz diye sormuştum,yani hemen kötü düşünmeyin diye :)

Sevgili otrera bu çok mümkün bir şey bence ya :/ Felç çeşit çeşit sonuçta , belki sözlü tacizde bulunmuştur.
ben artık bu hayatta hiç bir şeye şaşırmıyorum
evet mümkün olabilir elbette,ama hemen kötü düşünmek istemedim,bir önceki yorumumda açıkladım neden öyle düşündüğümü :)

Bir cok hastanın tedavisinde bulunmuşsunuz eger kotu niyet sezdiyseniz vardir diye düsünüyorum.

Tabiki yapılacak sey tedaviyi birakmak ama bundan once daha taciz aninda hasta masta demeyip tepki vermek ne yaptığınızı zannediyorsunuz diye sert bir sekilde yuzune de soylemek lazım. baska biriyle tedaviye devam ederse cekinsin bir daha yapamasın diye.

Yanlış anlaşılma olmasın ama o insanlar felçli ve eğer istem dışı bir yerleri reaksiyon gösteriyorsa normal yani çünkü cinselliği yasamadiklari için bir ihtiyaç bu sonuçta dokunma anında tahrik olabilirler.ama sizi elleriyle sizi taciz ederlerse veya biryerlerini size sürtmeye çalışırlarsa tabiki haklisbiz ama istendisi biryerlerinde hareketlenme olmasi normal geldi bana

Fizyoterapist ya da hemşire değilim ama ben de fiziksel olmasa da sözlü tacize maruz kalabiliyorum bazen. Geçmiş olsun demeye geldim, yanlış anlamış olma ihtimaliniz yoksa. Otrera da belirtmiş belki istemsiz olmuştur.

Bu arada felç geçirmiş hastaların "Allah'ın çarpması/ceza sebebiyle" olduğunu düşünenler var, çok üzüldüm. Allah sevmediği kullarını sizce böyle mi cezalandırıyor? Burada kendisi felçli olan, yakınları felçli olan üyeler olabilir. Sözlerimizi biraz düşünerek, başka bir insanın kalbini kırabileceğimizi bilerek etsek keşke.

canım Astoria,güzel Astoria evet, ilk etapta kendimi biraz eksik ifade etmemden dolayı ne demek istediğimi tam anlatamadım ama sonradan senin de dediğin şekilde düşündüğümü belirttim,teşekkür ederim,sana katılıyorum ben de :)

Hemsireyim fiziksel taciz başıma gelmedi ama sözlü tacize bolca maruz kalmışlığım oldu .O tarz durumlarda hastanın tedavisini yapmaktan çekilme hakkımi kullandim. Tabi öncesi beyaz kod verdirmemiz gerekiyor.Beyaz kod sonrası adli süreç başlıyor.

Sizin ki biraz farklı yani kesinlikle eminseniz hastayı reddetme hakkınız ve de adli süreç başlatma hakkınız var elbet .Tabi bu dediğim fiziksel taciz için . Sözlü tacizde zaten emin olamama gibi bir durum söz konusu olmaz .

Başıma gelmedi ama hastanede olsa direk beyaz kod vermen gerekir sonra da adlı süreç başlar zaten ama nasıl bir yerde calisiyorsun özel mi devlet mi bunlar da önemli bence, tabi ilk yapman gereken tepki vermek sessiz kalma, sonra zaten o hastaya bakmazsin ama ben olsam o hastanın olduğu yerde bile durmaz beyaz kod verdikten sonra hastanın sevkini talep ederdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…