Bebek Beslenmesi Sağlık için alınan yogurt makinası

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esergin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
1
0
86
İstanbul
Arzum Bebbe yoğurt yapma makinesini kullanarak yoğurt yapıyordum bir süredir. Ancak ısınan plastik yoğun bir koku çıkarıyor ve bu plastik kokusu yoğurda da siniyor. Yoğurtta yoğun bir plastik tat/koku oluyor. Birkaç kullanımdan sonra geçeceğini düşünmüştüm, ancak geçmedi.Makinayı havalansın diye 1 hafta balkonda bıraktım bir işe yaramadı. Aynı sorunu başkalarından da duydum.
Plastik tadı sadece yoğurdun üstünde değil, tümünde oluyor. Bunun insan sağlığına, özellikle de bebeklerin sağlığına zararlı olduğu kesin.Nasıl böyle bir ürün hala satışta olabiliir.Arzum u aradığımda onerdikleri formul 1.5 lt.lik baska bir plastik yogurt kabı gondermek oldu.Aldıgım ürün 6 adet ufak yogurt kavanozu ıcın , ben her seferinde tek bir 1.5 lt. lik yogurdu ne yapayim.Telefondaki hanımefendinin onerdigi cozum,1.5 lt lik kaptan mevcut kavanozlara aktarmak ,zannedersem hayatindan hic yogurt yememis,ordan oraya aktarilan yogurda ayran diyoruz genelde.Bu umursamaz tutumlari,bebek sagligini tehdit eden bu tavirlari cok yanlis,bu isi her cephede herkese bildirmeye calisacagim,insan sagligi bu kadar ucuz olmamalı.

Amacım makinayı değiştirmek vs. değil ben zaten çöpe attım başkasına da zarar vermesine mani olabilmek için sadece bu konuyu duyurmak istiyorum.
Yardımınızı rica ediyorum

Saygılarımla
Esra Ergin

bende almayı düşünüyordum bebeğim yok henüz ama evde yoğurt yapabilmek için demek böyleymiş çok sağolun bilgi için kendim yaparım daha iyi

yoğurt kapları cam değilmi yani? ben arçelik'in çok eskiden çıkan (hatta ilk çıkan sanırım) bir modelini kullanıyorum, annemde varmış o vermişti. bütün kapları cam. çok memnunum. zaten makinenin yaptığı sadece sütü belli bir sıcaklıkta tutmak. eskisi yenisi farketmiyor yani,

bazen elimdeki boşalan kavanoz mamalarının (milupa vs) kaplarını kullanıyorum sonuç değişmiyor. bir de ben mayalanırken kapaklarını kapatıyorum, mayalanma süresinin sonunda kapakları açıp buzdolabına koyuyorum, 5-6 saat sonra kapaklarını tekrar kapatıyorum.

bende almayı düşünüyordum...

cam olması sağlık acıından en iyisi.

merhabalar, artık arzum cam yoğurt yapma makinasının kapları cam demekki çok şikayet aldılar cama değiştirmişler.

ben de bebeğim ek gıdalara geçeceği zaman arzum bebbe yoğurt yapma makinesi aldım....kullanıyorum çok da memnunum...hiç öyle koku filan da yok......sanıyorum senin makinanda bir problem var...arzumun makinanı değiştirmesi gerek......eğer bu koku ben de ve de benim en az ( benim tavsiyemle alan) 4 arkadaşımınkinde de koku olsaydı bu ürün böyle diyecektim ama bizimkilerde koku filan yok... ben de 6 lı küçük kavanozda yapıyorum.....4^'ünü oğluma yedirip ( 2 'sini de biz yiyoruz) 4 güne bir yapıyorum......

benimkilerde cam kavanoz gayette güzel oluyor. şikayetin nedenini anlamadım.

ben bu makineyi 1.5 yıldır kullanıyorum ve hiç koku yapmıyor,ya sizin makinenizde bir problem var ya da hatalı kullanıyorsunuz ( mayalama esnasında kavanoz kapaklarının açık olması gerekiyor )

ek bilgi : kavanozlar ürün ilk çıktığı zamandan beri zaten cam.

ben de bebeğim ek gıdalara geçeceği zaman arzum bebbe yoğurt yapma makinesi aldım....kullanıyorum çok da memnunum...hiç öyle koku filan da yok......sanıyorum senin makinanda bir problem var...arzumun makinanı değiştirmesi gerek......eğer bu koku ben de ve de benim en az ( benim tavsiyemle alan) 4 arkadaşımınkinde de koku olsaydı bu ürün böyle diyecektim ama bizimkilerde koku filan yok... ben de 6 lı küçük kavanozda yapıyorum.....4^'ünü oğluma yedirip ( 2 'sini de biz yiyoruz) 4 güne bir yapıyorum......

Ben de ilk kez kullanacağım bebeğime yoğurt yapmak için ama taze süt bulamadım pastorize sütle hiç denediniz mi? Bir de en az kac kavanoza yapabiliriz? Benim bebeğim çok küçük de 1 kasenin yeterli olacağını düşünüyorum. Bu bilgileri kullanma klavuzunda bulamadım.

arkadaşlar Allah aşkına yoğurt makinesindeki mantığı bana anlatır mısınız? arzum ve blue house makineleri için sütün ısıtılıp konması gerektiğini öğrendim "e ben sütü ısıtacaksam niye makine alıyorum?" "herşeyini ayarladıktan sonra koyarım bir bardakta yaparım."
tefalinkine soğuk da konulabiliyor ama çok pahalı :( essensoyu düşünüyorum, kullanma kılavuzunda sütü ısıtın falan yazmıyor ama emin olamıyorum hediye alacağım için nokta atışı yapmam gerek help help!

arkadaşlar Allah aşkına yoğurt makinesindeki mantığı bana anlatır mısınız? arzum ve blue house makineleri için sütün ısıtılıp konması gerektiğini öğrendim "e ben sütü ısıtacaksam niye makine alıyorum?" "herşeyini ayarladıktan sonra koyarım bir bardakta yaparım."
tefalinkine soğuk da konulabiliyor ama çok pahalı :( essensoyu düşünüyorum, kullanma kılavuzunda sütü ısıtın falan yazmıyor ama emin olamıyorum hediye alacağım için nokta atışı yapmam gerek help help!

olay belli bir ısı seviyesinde tutmak sanırım onu da yapmak biraz zor. makinelerin tek özelligi o galiba yoksa yogurdu sütü mayalayıp kenara koyunca olmuyor o sıcaklık tam saglanamıyor. ben de sipariş ettim gelecek bakalım nasıl bir makineymiş.

ben kendi bebeğime bir su bardağında çok yaptım sarıp sarmalarsın fırının içine de koydun mu tamamdır. kaya gibi tutmasına gerek yok bebek için bilmiyorum mantığım almadı esseyi de almaktan vazgeçtim o riski almama değmez

Arzumun makinesini yeni aldim prize taktim bi bes dakika bekledim ama alette bi isinma olmadi beklememmi lazim yoksa bozuk mu

canım zaten 8 watt gücünde,ısıtmaz ki çok.
öyle elin degdiginde çok çok hafif bir sıcaklık geliyor,zaten aşırı sıcak yogurdu etkiler biliyorsun.
ben çok memnun kaldım herkese tavsiye ederim.

Arzum Bebbe yoğurt yapma makinesini kullanarak yoğurt yapıyordum bir süredir. Ancak ısınan plastik yoğun bir koku çıkarıyor ve bu plastik kokusu yoğurda da siniyor. Yoğurtta yoğun bir plastik tat/koku oluyor. Birkaç kullanımdan sonra geçeceğini düşünmüştüm, ancak geçmedi.Makinayı havalansın diye 1 hafta balkonda bıraktım bir işe yaramadı. Aynı sorunu başkalarından da duydum.
Plastik tadı sadece yoğurdun üstünde değil, tümünde oluyor. Bunun insan sağlığına, özellikle de bebeklerin sağlığına zararlı olduğu kesin.Nasıl böyle bir ürün hala satışta olabiliir.Arzum u aradığımda onerdikleri formul 1.5 lt.lik baska bir plastik yogurt kabı gondermek oldu.Aldıgım ürün 6 adet ufak yogurt kavanozu ıcın , ben her seferinde tek bir 1.5 lt. lik yogurdu ne yapayim.Telefondaki hanımefendinin onerdigi cozum,1.5 lt lik kaptan mevcut kavanozlara aktarmak ,zannedersem hayatindan hic yogurt yememis,ordan oraya aktarilan yogurda ayran diyoruz genelde.Bu umursamaz tutumlari,bebek sagligini tehdit eden bu tavirlari cok yanlis,bu isi her cephede herkese bildirmeye calisacagim,insan sagligi bu kadar ucuz olmamalı.

Amacım makinayı değiştirmek vs. değil ben zaten çöpe attım başkasına da zarar vermesine mani olabilmek için sadece bu konuyu duyurmak istiyorum.

Saygılarımla
Esra Ergin

Bende bundan kullanıyorum ama koku yapacak kadar ısıtmıyorki çok hafif bir sıcaklık veriyor bizimkinde hiç olmadı açıkçası bnde şaşırdm şimdi okuyunca. teşekkürler yinede bilgilndrme için..

Saygılarımla
Esra Ergin
tesekkürler bılgılendırdığınız için

kardeşim conti marka yoğurt makınası kullanıyor.çok memnun bende sipariş verdım.fıyatıda çok uygun.cam şişede.ve kapakları var.bir yere giderken bıle yanında götürebılıyor

Bende bundan kullanıyorum ama koku yapacak kadar ısıtmıyorki çok hafif bir sıcaklık veriyor bizimkinde hiç olmadı açıkçası bnde şaşırdm şimdi okuyunca. teşekkürler yinede bilgilndrme için..

tesekkürler bılgılendırdığınız için

kızlar bu mesaj kaç sene evvel yazılmış
siz sonraki mesajları okumamışsınız.arzum plastik kapları cama çevirdi.bende de var.
fiyatı da 60 tl bundan ucuza makine mi olur ben bilmiyorum.
karar sizin.

Back
X