Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Sağlık ocağının yönlendirmesi ile ilgili bir soru

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
herkese selam

Normalde pazartesi 2. Ay aşılarını olacaktı bebeğim. Aşıdan 10 gün sonrası için de lokal anestezili sünnet randevusu almıştık. Ama verem aşısındaki stok sıkıntısı sebebyile aşı işimiz perşembeye kaldı. Sünnet de 5 gün sonra olmuş olacak. Sünneti yapacak cerrahımız bu durumda sünnetten sonra aşı yaptırmamızı tavsiye etti. Sağlık ocağındakiler de aşının etkileri 24 saat içinde görülür ve kaybolur, arada 5 gün var bir sıkıntı olmaz yaptırın diyor. Kafam çok karıştı. Aynı durumla karşılaşan var mı?

Benim oğlumda altı buçuk aylıkken sünnet oldu.Alti ay aşısından bir hafta sonraya randevu almıştık doktor asi üzerinden 10 gün geçmeden sünnet etmek istemedi bir hafta daha ertelendi sünneti.Bebegin anestezi alacaksa önem veriyorlar asi süresine bence doktoru dinle canım şimdiden geçmiş olsun.

Bir dr a daha danışın derim öncelikle. Ayrıca kızamık asısı olduktan 1 hafta sonra aşıya bağlı atopik kızamık geçirdi oğlum. Yani nerde 24 saat?
Bebeğiniz daha çok küçük, bünyesi kaldırmayabilir. Araya zaman koymak mantıklı gibime geldi, ama dediğim gibi bir dr a daha danışın derim.

Sünneti ertelettim çünkü ben de sağlık ocağına güvenmedim. Herkese teşekkürler.

oğlmunda haftaya 18 aylık aşısı var bende sünneti bu ara yaptırmayı düşünüyordm. Konu iyi geldi sünneti bir müddet daha ertelesem iyi olacak

Back
X