saglıkla ilgilii..

bilmiyor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2012
871
3
0
Ankara
merabalar ben VDRL, HBsAg ,Anti HCV, Anti HIV testlerini yaptırmak istiyorum ..
yaptırdgım testlerin gizliginin olmasını istiyorum .
nerelerde yaptırabilirm acaba?
bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim ..
iyi akşamlar

iyi akşamlar

Sağlık Bakanlığı, hasta bilgilerinin işlenmesi ve mahremiyetinin sağlanması için yeni bir yönetmelik taslağı hazırladı.

Taslağa göre, kişi isterse sağlık sisteminde kayıtlı olan bazı sağlık bilgilerini sistemden sildirebilecek.

yine de ne kadar doğru bilemiyorum yakın zamanda böyle birşey okumustm paylasm dedm:D

Devlette yaptırmazsanız daha iyi olur... Çünkü önüne gelene sonuçları veriyorlar.
Ben adet düzensizliği için bilmem kaçıncı kere gitmiştim doktora, çok da ilgisiz bir doktordu bir şey bulamadı. Neyse en son testten sonra test sonuçlarını almamaya ve göstermemeye karar verdim nasıl olsa yorum yapmıyor diye.
O gün annem gitmiş almış meğer, doktor gebelik testi de yapmış kanıma. Annem gülmüş evli değil ki söylemedi mi size diye. Doktor da ne olur ne olmaz diye yaptık demiş.

Devlette yaptırmazsanız daha iyi olur... Çünkü önüne gelene sonuçları veriyorlar.
Ben adet düzensizliği için bilmem kaçıncı kere gitmiştim doktora, çok da ilgisiz bir doktordu bir şey bulamadı. Neyse en son testten sonra test sonuçlarını almamaya ve göstermemeye karar verdim nasıl olsa yorum yapmıyor diye.
O gün annem gitmiş almış meğer, doktor gebelik testi de yapmış kanıma. Annem gülmüş evli değil ki söylemedi mi size diye. Doktor da ne olur ne olmaz diye yaptık demiş.

Yuh ya nasıl verirler kişinin kendi olmadığı sürece? Ayrıca habersiz gebelik testi ne alaka? Böyle bir şey yapma hakkı var mı?:53:

Yuh ya nasıl verirler kişinin kendi olmadığı sürece? Ayrıca habersiz gebelik testi ne alaka? Böyle bir şey yapma hakkı var mı?:53:

Varmış demek ki:9:
Sormayı geçtim, söyleseydi bari en azından şu şu testleri istiyoruz diye.
2-3 ayda bir şikayetlerimdem dolayı giderim. Yumurtalığının biri normalden büyük ama sorun yok, kistin var ama sorun yok, pek iç açıcı bir ultrason değil ama ciddi sorun yok diye diye fenalık getirdi.

O gün gittim kan verdim ama kadın o kadar pasif davrandı ki yine, bir şey yok dedik hala geliyorsun gibi, bir daha gitmemeye karar verdim.
Anneme de bahsetmiştim kadının bir şey yapmadığından, herhalde kızmak için mi gitti ne yaptı. Beni aramış "çok üzüldüm kızım hamile değilmişsin" diyor. Çok eğlenmiş kendisi ama evlilik dışı ilişki yaşayan ve gebelik şüphesi olan bir kız olsaydı ne olacaktı düşünmeden edemedim:9:

Son düzenleme:

her hasta cinsel aktif olmasıyla ilgili doğru bilgi vermiyor bunun örneğini çok gördük
ayrıca beta hcgnin pozitif olduğu durumlar sadece gebelik değildir

Tıbbi Tahlil Laboratuvarlarındayaptırabilirsin
Bazı virüslerde kuluçka dönemi olduğundan ve bu dönemde tahlilde gözükmeyeceğinden bilgi alarak bir süre sonra tahlili tekrar etmelisin

tıbbi tahlil laboratuvarlarında da kimlik isterler sanırsam bir de sigorta dahilinde olur mu acaba bu işlem?

her hasta cinsel aktif olmasıyla ilgili doğru bilgi vermiyor bunun örneğini çok gördük
gebelik dışında hangi durumlar için bu test yapılamkda bir de pozitif olmasının hamilelik dısındaki belirtisi nedir yardımcı olabil misiniz?

Doktorlar da o zaman evli misin diye sormak yerine bakire misin diye sorsunlar, madem çok biliyorlar evli olmayanların da cinsel hayatları olabileceğini...

Doktorlar da o zaman evli misin diye sormak yerine bakire misin diye sorsunlar, madem çok biliyorlar evli olmayanların da cinsel hayatları olabileceğini...

evet öyle sorulması gerekiyor ki ben öyle yapıyorum şahsen
ama bizim muhteşem türk toplum yapımızda insanlar bi garip karşılıyor kendilerine hakaret gibi algılıyorlar
farkındaysan sen de betahcg bakılmasını resmen hakaret gibi algılamışsın
daha geçen gün gebelik şüphesinden hiç bahsetmeyip adet ağrım var diye acile başvuran bir hastanın arkadaşım şüphelenerek gebelik bakması ve bu sayede dış gebelik tanısı alması sayesinde hayatı kurtuldu. en basitinden bir örnek

tıbbi tahlil laboratuvarlarında da kimlik isterler sanırsam bir de sigorta dahilinde olur mu acaba bu işlem?

Hayır özel yaptırırsan kimlik vermek zorunda değilsin
Doktorun kim ne için vs. gibi sorgu suallere girerlerse birine kan vericem onun için yaptırıyorum dersin
Devletle anlaşması varsa olabilir ama sigorta kapsamından faydalanmak istiyorsan o zaman tc vermen gerekir
hıv testini şüpheni oluşturan temasın 60. gününde yaptır 91. günde de tekrar et hatta aşır bikaçgünde çünkü üç ay tahlilde gözükmeme ihtimali var
birde olmadığı halde pozitif çıkma ihtimali var ozaman bir doğrulama testi yapılıyor.

Hayır özel yaptırırsan kimlik vermek zorunda değilsin
Doktorun kim ne için vs. gibi sorgu suallere girerlerse birine kan vericem onun için yaptırıyorum dersin
Devletle anlaşması varsa olabilir ama sigorta kapsamından faydalanmak istiyorsan o zaman tc vermen gerekir
hıv testini şüpheni oluşturan temasın 60. gününde yaptır 91. günde de tekrar et hatta aşır bikaçgünde çünkü üç ay tahlilde gözükmeme ihtimali var
birde olmadığı halde pozitif çıkma ihtimali var ozaman bir doğrulama testi yapılıyor.
6 yıl öncesinden süpheleniyorum ben ..
yok sigortadan yararlanmamak için sordum .. hani hiç bi sekilde karsıma cıkmasın diye ?
peki siz verdgniz bilgilerden eminsiniz degl mi? yani siz ya da bi yakınınız mı yaptırdı acaba emin olmak istiyorum da:/

bir de bu tıbbi tahlil lab. her sehirde bissürü oluyormus smdi baktımda yani özel bi yer sonucta kişinin kimligni istemez para verildikten sonra?

bir de bu tıbbi tahlil lab. her sehirde bissürü oluyormus smdi baktımda yani özel bi yer sonucta kişinin kimligni istemez para verildikten sonra?

en azından kendi databankları için İllaki isterler ama devlete bağlı kurumlar gibi zorlamazlar kimliğim yanımda yok isim vereyim de geç demeye çalışıyorum

evet öyle sorulması gerekiyor ki ben öyle yapıyorum şahsen
ama bizim muhteşem türk toplum yapımızda insanlar bi garip karşılıyor kendilerine hakaret gibi algılıyorlar
farkındaysan sen de betahcg bakılmasını resmen hakaret gibi algılamışsın
daha geçen gün gebelik şüphesinden hiç bahsetmeyip adet ağrım var diye acile başvuran bir hastanın arkadaşım şüphelenerek gebelik bakması ve bu sayede dış gebelik tanısı alması sayesinde hayatı kurtuldu. en basitinden bir örnek

Evet ben doktorun yaklaşımından hoşlanmadım zaten.
Doktor böyle bir durumdan şüpheleniyorsa daha farklı şekilde sorabilir bence. Aktif cinsel hayatınız var mı denebilir, en son ilişkiniz ne zamandı denebilir ne bileyim... Doktor sonuçta neyi nasıl sorması gerektiğini bilmesi lazım diye düşünüyorum. Evli misin diyerek ya da aynı anda 2-3 hastayı odaya alıp gizlilik falan umursamadan sorular sorarak ne derece ciddi cevap almayı umabilir ki?
Onu da geçtim benim test sonucum, onayım olmadan nasıl başkasına verilebilir?

iyi akşamlar

1.si siz testlerinizi nerede yaptırırsanız yaptırın sağlık.net sistemine kayıt olur
2.si bahsettiğiniz testlerde + çıkması durumunda ilgili birimlere duyurulur ve hastane uyarı sistemlerine dahil olur.
3.sü en basit yolu gidin kan vermek istediğinizi söyleyin kan değerleriniz uygunsa bu testlerin hepsi otomatik olarak yapılmakta...

Back
X