Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

günaydınlar:3::3:,güzel bi hafta olsun hepimiz için:16::16:

haftasonu benimde güzel geçti,en azından diş ağrısı olmadan huzurlu 2 gün geçirdim,cumartesi kahvaltıya adanadan arkadaşım gelmişti

o geldi,bol bol yedik içtik sohbet ettik,bide 2,5 yaşındaki yeğenim bendeydi,bu ara sürekli halama gidicem diye ağlıyo yavrum,ayrılamıyoruz bi türlü,tüm gün bizdeydi,eşimle çok güzel vakit geçirdiler,hatta öğleden sonra oyun parkına götürdük,anne babası almaya gelince yine feryat figan ayrılmak istemedi:50::50:

bi an kendmizi kendi çocuğuzla hayal ettik,inş.Rabbim tez zamanda bu duyguyu bizede tattırır:emir_bebek::emir_bebek:

pazar günümüzde alışveriş ve evde film izlemekle geçti,bu arada yemeden içmeden çok kısmadım kendimi,bi rahatlama geldi galiba takım izne ayrılınca:1::1:ama bugünden itibaren tekrar dikkat etmeye başlıyorum,yoksa bayrama kadar iyice şişicem:52::52:

bugün oruçluyum,aslında sahur falan yapmadım,niyette etmedim,bakalım ilk gün inş.kazasız atlatırım:34::34:

günaydınnn hatunlarrrr

edacımm yazdıklarını tebessüm ederek okudumm
okadar ortak şey yaşamışız ki..
bende biri bana yeme yeter artık dedıgınde inadına yiyerek ders verdigimi falan sanırdım gerçi bazen hala yapıyorum bunu:)
benım eşimin bana yaşattıklarını,sana abin yaşatmış..
illa biyerden bi çıkıntı çıkacak yanı:)

bu arada bahsetmıssın ben senın eşinin kıskanc oldugunu bılmıyoduum,daha dogrusu boyle bızımkı gibi gittigine geldigine karıştıgını falan...

al birini vur ötekıne hatta hepsını kat birbirine..

mutlucumm neslıcımm günaydın kızlarrrrr

mutlummm izmirde bacak show yapan hatunlardan burdada var,hatta başka dekoltelerle kombin edıyolar...
vücudum buna müsait degil ama olsaydı bile ben yıne giymezdımmm şort falan olan var olmayan var kardeşim aaaa:14::14:

neslıcımmm hazırlıkmı yapıysunuz bakımmm bebikk için:)
bende bazen yegenımı volkanın kucagında görünce tuhaf oluyorum
sonra yegenım aglıyo aammaaann volkandan baba olmaz dıyorum:):9::9::9::9::9::9
allah kabul etsın orucunu kuzum...

ctesi günü ailemı ıftara aldım kızlar full kadroyla 12 kişi oluyoruz:)cok keyıflı gectı tabı benım hazırlıklar cuma aksamı eve gidince başladı ve ctesi devam etti..:)
dün tüm gün yattık hatta son 1,5 yıldır ılk defa 12 de uyandım :)iftar sonrasıda çıktık yüğrüyüş yaptık sitede şu aletlerde spor yaptık falan
zaten iftarla uyku saati arası cok yakın ne sıkıştırabilirsen artık:)
bide iftarda ciddi ciddi tıkanıyo ınsan..ben ki gözüm dönerr
yok arkadaş abartamadım diyet mantıgından cıkmıs olmama ragmen yiyemedım:)

abime de kızıyorum da daha çok kendime kızıyorum ona her sinirlendiğimde oturup masada ne var ne yoksa silen süpüren bende hata insan biraz hırslanır yemez ama ben sırf hırsımdan neler yediydim. hatta abime yengemi istemeye gittiğimizde bana elbise almadılar ben kendim diktiydim açık pembe pantolon ve çeket diktim kendime içine de toz pembe tşort giydim. neyse abim saf istemeye giderken aldığımız 3 tepsi baklavayı evde unutup istdan zonguldağa girerken hatırladı :)))) istedik dönerken kıyafetim elbise almamasının kilom yüzünden olduğu gibi uyuz espriler yapınca eve döndüğümde 1 gecede onlar uyurken 1 tepsi baklava yedim sonra sabah işe gidince 2. tepsiyi yediydim. abim yolda tlf açıp size baklava getireceğim dediği herkese yenisini aldı ben salak öç aldım sandım ama olan bana oldu o zaman orta sondaydım nasıl yedim 1 tepsiyi anlam veremiyorum şu an :53:

oyy oyy çocukluk iştee :1:
2tepsi baklavadan şimdi verseler sıksan 3 tane anca yiyebilirsin :1:
bende sinirlenince dolaba saldırıryordum hiç iyi bişey değil gerçekten frenlemek lazım :34:

haftasonu benimde güzel geçti,en azından diş ağrısı olmadan huzurlu 2 gün geçirdim,cumartesi kahvaltıya adanadan arkadaşım gelmişti

o geldi,bol bol yedik içtik sohbet ettik,bide 2,5 yaşındaki yeğenim bendeydi,bu ara sürekli halama gidicem diye ağlıyo yavrum,ayrılamıyoruz bi türlü,tüm gün bizdeydi,eşimle çok güzel vakit geçirdiler,hatta öğleden sonra oyun parkına götürdük,anne babası almaya gelince yine feryat figan ayrılmak istemedi:50::50:

bi an kendmizi kendi çocuğuzla hayal ettik,inş.Rabbim tez zamanda bu duyguyu bizede tattırır:emir_bebek::emir_bebek:

pazar günümüzde alışveriş ve evde film izlemekle geçti,bu arada yemeden içmeden çok kısmadım kendimi,bi rahatlama geldi galiba takım izne ayrılınca:1::1:ama bugünden itibaren tekrar dikkat etmeye başlıyorum,yoksa bayrama kadar iyice şişicem:52::52:

bugün oruçluyum,aslında sahur falan yapmadım,niyette etmedim,bakalım ilk gün inş.kazasız atlatırım:34::34:

neslimm selamlarr hoşgeldinn :3:

Allah kabul etsinn orucunu ama sahursuz olmaz bida yapma bunu :20: bide ben güneş doğmadan niyetlenir diye biliom ama yanlışta olabilir tabi :34:

aman aman rehavete kapılmak yok sağlıklı beslenirsek zaten bu işi çözeriz. ben cuma günü eşimin aldığı tulumba tatlısını üzülerek çöpe döktüm yoksa yerim biliyorum. gözümüzün göreceği her yerden kaldıralım bu kilo aldıran yiyecekleri... varda yemiyorum gibi artistlikler yapmayalım kendim için söylüyorum ben yaparsam kesin yerim :)))

Allah kabul etsin güzelim...

bizde cmrt pazar eşimin yeğenini gezdirdik herkes oğlumuz sandı eşim amcam dedi yanımızdakiler sizin sandık filan dediler ben utandım tabe biraz bizimde olunca böyle şuraya götürürüm buraya götürürüm diye eşim söylenmeye başladı herkes duydu kimseyi tanımamama ve bir daha göremeyeceğime rağmen bir burukluk geldi... yüzüm asıldı eşim tutturdu noldu diye söyledim nolacak olur inşallah filan daha da kastı püfff yani :5:

bugünde cmrt yaptığım ekşili çorbamın tarifini vereyim. malzemeler çok basit

dilimlenip dondurulmuş domatesler
yarım yk biber salçası
limon tuzu yada limon
maydonoz (yine dondurulmuş olabilir)
yarım su bardağı kırık pirinç
3 su bardağı su
ince doğranmış (ezilmemiş) sarmısak

önce dondurulmuş domatesimizi 1 bardak suyumuzu ocağa koyup pişiriyoruz. sonra salçayı ekleyip blendırdan geçiriyoruz. içine kırık pirincimizi 2 bardak suyumuzu limon tuzumuzu tuz,karabiber koyup pirinçler açılıncaya kadar pişiyor maydonozu ve sarmısağı atıp son 5 dk pişirip kapatıyoruz. limon tuzunu bu ölçülerde 1 çay kaşığı koydum ekşili olunca az tuzlu da yapabiliyorsun iftara tuzlu yiyip ödem toplamamak için ideal çorba :)

bamyayı da limon tuzuyla yaptım sadece salçanın tuzuyla oda iyi oldu...

Bamyanın yararları

Bamya hem çözünebilen hem de çözünemeyen lif içeren bir sebzedir. Çözünebilir lifleri ile kalp ve sindirim sistemi hastalıklarına karşı koruma gösterir, vücuttan zararlı toksinleri (zehirleri) atar, kolesterol emilimini inhibe etmektedir.
Bamyanın faydalarından bir diğeri ise sindirim sistemindeki asidi nötraliza etmesi, ülseri önlemesi, göz kataratına karşı koruma sağlaması, retinayı koruması, stresi, anksiyeti ve depresyonu azaltması ve önlemesidir.
Antioksidan bakımından da zengin olan bamya kansere karşı da koruma sağlamakta ve cildin güzelliğini koruyup yaşlanmasını da önlemektedir. C ve K vitamini ihtiva eder, enfeksiyonları tutup serbest radikallere karşı vücudu koruma altına alır, pek çok hastalığı önler, kilo vermeye yardımcıdır. Son olarak ise bamyanın faydaları arasında kalsiyum, manganez ve magnezyum gibi mineralleri bolca ihtiva ettiğini söyleyelim.

günaydın güzeller..takım kapandı mı şimdi..
neyse güzel haberi bir de burdan vereyim.63 kiloyum:32::32::32::32::32:
aylardır gram vermemiştim.ramazanda ilk defa böyle oluyor.yiyesim yok:26:su,biraz çorba yetiyor ya..inanılmaz..inşallah böyle devam ederim.ramazan sonuna 60 olabilirsem artık beni 50 li rakamlara inmek için kimse tutamaz..

ayran aşı çorbasının hazırı var.ondan yapmıştım.hem uğraştırmıyor hem de gerçeği kadar lezzetli..tavsiye ederim mutlucum

Son düzenleme:
günaydın güzeller..takım kapandı mı şimdi..
neyse güzel haberi bir de burdan vereyim.63 kiloyum:32::32::32::32::32:
aylardır gram vermemiştim.ramazanda ilk defa böyle oluyor.yiyesim yok:26:su,biraz çorba yetiyor ya..inanılmaz..inşallah böyle devam ederim.ramazan sonuna 60 olabilirsem artık beni 50 li rakamlara inmek için kimse tutamaz..

ooo abla maşallah :nazar::nazar::nazar::nazar:

ayran aşı çorbasının hazırı var.ondan yapmıştım.hem uğraştırmıyor hem de gerçeği kadar lezzetli..tavsiye ederim mutlucum

aaa ben unuttum o çorbayı yapacaktım demi ben... neyse hazırı da iyi fikir hatta ben çekmedeki hazır çorbaları bir gözden geçireyim son kullanımı yaklaşan var mı ??? içinde akşama yapabileceğim var mı :D

gülnihal ablacım hoşgeldın
63ün mübarek olsun:)nekadar güzel çıkıyor agızdan şu 60lı 70li rakamlarrr:)

yapıyomusunuz bılmıyorum ama knorun yöresel çorbalarından tutmaç benım favorımm
herakşam aynı corbayı içebilirim:)
kıvamı süperr

gülnihal ablacım hoşgeldın
63ün mübarek olsun:)nekadar güzel çıkıyor agızdan şu 60lı 70li rakamlarrr:)

yapıyomusunuz bılmıyorum ama knorun yöresel çorbalarından tutmaç benım favorımm
herakşam aynı corbayı içebilirim:)
kıvamı süperr

ımmmm denemek lazım... markete gitmeye korkuyorum yaa oruçken acaip alışveriş yapıyorum iftardan sonra gideyim en iyisi...:26:

teşekkür ederim fıstıklar..keyfim pek yerinde...böyle kalıcam diyordum artık..65 sabit kilomdu aylardır..
ayrıca güzel bir haber daha....özgürün sbs sonucu güzel geldi...yani en azından beklediğim gibi çok kötü değil.denizlideki en iyi 3. Anadolu lisesine girecek inşallah...

Ay sabahtan beri şuraya 2 kelime bişiy yazamadım her 2 dkda bir patron bişey istiyor yeter beee bi dur be adamm rahat ver die bağırıvercem hee :1:

günaydınnn hatunlarrrr

edacımm yazdıklarını tebessüm ederek okudumm
okadar ortak şey yaşamışız ki..
bende biri bana yeme yeter artık dedıgınde inadına yiyerek ders verdigimi falan sanırdım gerçi bazen hala yapıyorum bunu:)
benım eşimin bana yaşattıklarını,sana abin yaşatmış..
illa biyerden bi çıkıntı çıkacak yanı:)

bu arada bahsetmıssın ben senın eşinin kıskanc oldugunu bılmıyoduum,daha dogrusu boyle bızımkı gibi gittigine geldigine karıştıgını falan...

al birini vur ötekıne hatta hepsını kat birbirine..

mutlucumm neslıcımm günaydın kızlarrrrr

mutlummm izmirde bacak show yapan hatunlardan burdada var,hatta başka dekoltelerle kombin edıyolar...
vücudum buna müsait degil ama olsaydı bile ben yıne giymezdımmm şort falan olan var olmayan var kardeşim aaaa:14::14:

ben giyerdim ya 1 karış giyemezdim ama 2-3 karış garanti giyerdim sutun gibi bacak olaydı :1:
mini elbise giyerdim bide :1:
bgn oruç tutamadım öğle aramda fırsattan istifade ağdaya gittim bacaklarım tam agdalık olmuştu kızcagız al al bitiremedi koca bacaklarımı :9: yrn dizde bi elbise giyerim artık:34:

gülnihal ablacım hoşgeldin :3: alıntı yapmayı unutmuşum :34:

kızlar buarada cmt günü yaptım ayran aşı ama benimki tutmadı heralde ya anlamadım yada bugdayını mı fazla kattım bilemedim bişey eksikmiş gibi gerçi daha önce hiç içmemiştimdim ama bilmiorum :34:

bugday haşladım nohut haşladım ayranın içine koyup üzerine nane ektim :34: buarada aç gözlü ben öyle bi haşlamışım ki buğdaydan nohuttan oruduyu doyurcam sanki bide onlar iyice kabardı 3 e böldüm 2 tanesini buzluga attım bugday ve nohut karışımı inş bişiy olmaz :34:

bende çorba çok sevenlerdenim ama sıcak çorbayı daha çok seviyomuşum bunu farkettim:34:
bide hazır çorba çok zararlı diolardı ben ondandır içmem sadece bazen işyerinde çok zorda kalırsam bardak acılı domates alıom onada bayılıyom :56:

bende oruç tutunca iftarda bişiy yiyemiyom ya çorba içiom 1-2 lokma bişiy tamam bitiyo :34: inşallah veririm biraz :34:

bu öğlen ağda mağda derken çok geç kaldım yemek yiyemedim oruç tutmadım ama resmen oruç gibiyim bgn kahvaltıda yapmadım :34:

teşekkür ederim fıstıklar..keyfim pek yerinde...böyle kalıcam diyordum artık..65 sabit kilomdu aylardır..
ayrıca güzel bir haber daha....özgürün sbs sonucu güzel geldi...yani en azından beklediğim gibi çok kötü değil.denizlideki en iyi 3. Anadolu lisesine girecek inşallah...

ee süperr ben biliyodum girecegini içime dogmuştu
allah emeklerı boşa çıkarmaz,hadı hayırlı olsun diyim şimdiden ablacımm

edacann kesınlıkle dene tutmaçı,hazır corba mısafıre çıkmaz derdım aMA kesınlıkle çıkar bu:)çıktıda zaten:)

ben yarısma mantıgından cıktyım benım istahım kapandı..
valla takımdayken gözüm daha dönüktü,,
bide iftarda corbadan sonra bıraz bişi tırtıklıyorum ne tatlıya yer kalıyo ne de meyveye
dün biraz süt içtim bide ceviz yanı yatarken saat 12,30 falandı
sahur nıyetıne:)

Hadi gözünüz aydın gülnihal ablacım :34:

Hayırlı ugurlu olur inşallah, en iyi üniversiteye gittiği günleride görürüz inşallah :16:

konu kel alaka olacak ama ebru şallının boşanmasına çok şaşırdım
kadın aşıktı kocasına,kocammı çocugummu,tabiki kocam diyodu

ayy çok sevindim ablacım hakkına hayırlısı olsun...

Ay sabahtan beri şuraya 2 kelime bişiy yazamadım her 2 dkda bir patron bişey istiyor yeter beee bi dur be adamm rahat ver die bağırıvercem hee :1:

ben giyerdim ya 1 karış giyemezdim ama 2-3 karış garanti giyerdim sutun gibi bacak olaydı :1:
mini elbise giyerdim bide :1:
bgn oruç tutamadım öğle aramda fırsattan istifade ağdaya gittim bacaklarım tam agdalık olmuştu kızcagız al al bitiremedi koca bacaklarımı :9: yrn dizde bi elbise giyerim artık:34:

gülnihal ablacım hoşgeldin :3: alıntı yapmayı unutmuşum :34:

kızlar buarada cmt günü yaptım ayran aşı ama benimki tutmadı heralde ya anlamadım yada bugdayını mı fazla kattım bilemedim bişey eksikmiş gibi gerçi daha önce hiç içmemiştimdim ama bilmiorum :34:

bugday haşladım nohut haşladım ayranın içine koyup üzerine nane ektim :34: buarada aç gözlü ben öyle bi haşlamışım ki buğdaydan nohuttan oruduyu doyurcam sanki bide onlar iyice kabardı 3 e böldüm 2 tanesini buzluga attım bugday ve nohut karışımı inş bişiy olmaz :34:

bende çorba çok sevenlerdenim ama sıcak çorbayı daha çok seviyomuşum bunu farkettim:34:
bide hazır çorba çok zararlı diolardı ben ondandır içmem sadece bazen işyerinde çok zorda kalırsam bardak acılı domates alıom onada bayılıyom :56:

bende oruç tutunca iftarda bişiy yiyemiyom ya çorba içiom 1-2 lokma bişiy tamam bitiyo :34: inşallah veririm biraz :34:

bu öğlen ağda mağda derken çok geç kaldım yemek yiyemedim oruç tutmadım ama resmen oruç gibiyim bgn kahvaltıda yapmadım :34:

güzelim buğday nohut çok olduysa sevmemişsindir. dediğin gibi bende buzluğa atarım arada yaparım eğer sıcak yemeye karar verdim dersen yoğurda 1 yumurta kır birazda un ekle sıcacık sıcacık iç birde yahu acıktım ama 4 e az kaldı bugün daha kolay geçti çünkü aynen güzelim seninki gibi bizim genel müdürde durup durup icat çıkarıyor. bi geliyor eda içeriyi gezdin mi bi geliyor çevre bakanlığının yazısı bi geliyor bimin evrakları bi geldi siparişleri yazdım 6 sayfa yeter ulan bir boş bırakta yaptığım işin arkasına bakıyım buraya yazmayı bırak :52:

ya ben iftarda deli gibi yiyorum arkadaş hiç çorba o bu kesmiyor beni tüm hakkımı bir çırpıda temizliyorum. 1 açarken birde iftar kapanışımda hurma yiyorum ama koysan önüme paketiyle hepsini yerim :( hatta yedikten sonra bile hani olsa yerim ama tutuyorum.

güzeller hayırlı bir gündeyiz insanın kendi için duasını bilmem ama tanımadığı biri için ettiği dualar genelde oluyor. kendimden biliyorum tam iftar açılırken aklımıza getirmek zor ama hepimiz birbirimiz için dua etsek. biri bana iştahım kapansın diye mesela dua etse nolurrrrr....:30:

konu kel alaka olacak ama ebru şallının boşanmasına çok şaşırdım
kadın aşıktı kocasına,kocammı çocugummu,tabiki kocam diyodu

kız aynen pazar gazeteyi aldım elime haberi bir okudum eşim dedi noldu ayrılmışlar şaşırdım dedim. 11 yıllık evlilik yahu iyilerdi tv den gördüğüm kadarıyla nasıl bitmiş diye söylendim eşimde bana söylendi elin derdine düştü diye :1:

Back
X