Sağlıklı beslenemiyorum.

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
4 aylık hamileyim folik asit içemiyorum mide bulantısı yapıyor doktorun şurup şeklinde denememi istedi sabah içtim sabahtan beri istifra ediyorum içmediğim günlerde daha iyiyim sabahtan beri hiç bişey yiyemedim en azından vitamin almadığım günler sabah kahvaltı yapabiliyorum akşam azda olsa yemek yiyebiliyorum denemediğim şey kalmadı ama faydası yokkk aşerdiğim şeyleride yiyemiyorum herkes kilo alır ben gün geçtikçe kilo veriyorum boş öğürtüler yaşıyorum sabahları safra çıkartıyorum herkes vitamin almıyormusun bebeğin beslenmiyordur aaa bebeğinde şu olur bu olur diye korkutuyor

Oncelikle tebrik ederim Allah saglıcakla kavustursun
Folik asit içeren gıdaları tüketebilirsin
Yeşillikler, mercimek,portakal, ay cekirdeği
Kuru fasulye bunlar folik asit içeregi cok zengin.mide bulantısı yapmıyorsa yemege calıs.
Bu arada folik asit kac ay devam ediliyor
Ben ilk 3 ay ve hamile kalmadan once başlanmalı diye biliyordum..

Bende benzer sıkıntılar yaşıyorum. Kuvvetli bi bulantı ilacı verdi doktorum. Hayatımı normal idare ettircek kadar bulantım hafifledi ve gereken kadar yiyip içebiliyorum. Şöyle söyleyim p.tesi başladım ilaca p.tesiden beri normal yemek meyve sebze yeşillik yiyebiliyorum çok şükür. Onun öncesinde çubuk kraker ve leblebiyle yaşamaya çalışıyodum..

Hamileliğin ilk 4 ayında 7 kilo verdim Kusma öğürtü bulantı tiksinti herşey vardı
Su bile içmiyordum Sudan tiksinmiştim duş bile işkenceydi sadece suyu açık çay şeklinde tüketiyordum
Normal bir dönem geçiriyorsun merak etme Afrika’da açlığın kuraklığın bağrında hamile kadınlar çocuk doğuruyor bizimkiler analarının karnında açıktan hiç ölmezler...

Allah oyle guzel sistem kurmus ki..siz beslenmeseniz bile yavrunuz sizdeki depolardan kullaniyor. Siz eksilirsiniz ama o beslenir.

Ayrica folik asit bebek dogmadan once kullanilirsa gercekten manasi var diye biliyorum. Hamilelik suresinde hepimiz kullandik gerci

Şunu söyleyeyim folik asit rezerviniz zaten hamilelikten önce dolu olmalı çünkü ki hamile olduğunuz ogrendiginizde bebeğin merkezi sinir sistemi gelisimini nerdeyse tamamlamış oluyor. İlk aylar kilo vermeniz normal ben de verdim ama 4. Aydan doğuma kadar 22 kilo almama engel olmadı bu Bebek hersekilde gelişecek...resmen iliginizden kemiginizden çeke çeke beslenecek,bunları dert etmeyin

Geçmiş olsun,ben de hamileyim,6 haftalik...son 5 gun filan mide bulantilarim basladi,mafoldum,2 gun once acillik oldum,serum taktilar,çünkü ne yesem ne icsem geri cikardim,zaten bisey de yiyemiyorum herneyse....bulantiya karsi bileklikler var,internetten arastirin bence,ve sipariş verin,cok faydasi var...bir gun kullaniyorum %80 bulantim kayboldu,bu gun cok az midem bulandi,ama kesinlikle kusmadim...mucize gibi,araştırın siz de

Cevrenizin söylediklerine aldırmayın.Esim ilk babalık heyecanı ile "senin yüzünden bebeğim prematüre olacak " demişti.Cok kilolu doğmadı.ama ilk aydan itibaren çok çok hızlı gelisti

Canm neden doktorun bulantı için ilaç vermediki.benm doktorum vermişti.en azından ozaman normal yemek yiyebilirsin folik asit içemiyorsan netten araştır ve folik asit içeren şeyler ye

Bayanlar öncelikle bütün bulantı ilaçlarını kullandım zofran dışında faydasını göremedim onunda 3 günlük alım fiyatı 61 tl ama durumumuz okadarına el vermiyor artık kolun kalkmıyor yorgunluktan halsizlikten en son gecen komşu geldiğinde ay dişlerinde çürür dökülür senin diyince oturdum ağladım saatlerce moral almaya çalışıyorum ama maalesef ıspanak vs yemeye çalışıyorum ama dediğim gibi muhakkak geri çıkartıyorum ilk aylarıma göre azaldımı diyim alıştımmı diyim bilmiyorum ama ilk aylarımda günde 20 kez istifra edip açıklık oluyordum şuan gene iyiyim ama bebeğim beslenmiyor diye çok üzülüyorum herkes ay karnında yok diyip duruyor

Hiç üzülme canım.Ben işyerinde dik duramıyordum artık,bir iş arkadaşım sordu öğlen yemekte ne yedin diye....çeyrek yeşil elma yedim dedim ,saklama kabina yemek koymuş ,getirdi.O kadar ağladım ki anlatamam. Bir kase çorbayı toplam 4 saatte icebildim, mutfağa tepsiyi götürdügum an geri çıkardım.7 yaşındaki kızım " anne iyileşince bana yemek yapsana " diyordu artık.Kizimin 2 dışı curudu o dönem ....buzdolabinda ,çekmecede ne bulursa kendi alıp yiyordu çocuk

Zofer çok güçlü bir bulantı ilacı.Kemoterapi sonrası bulantıları için.Dusunsene onlar iyileşmek için neler yapıyor ,kullanılan ilacın yan etkilerine katlaniyorlar. Oysa Senin içinde bir yavru oluşuyor ve o çok iyi ....kendisini seven bir annesi olacak ve sen onu sımsıkı saracaksın. Güzel olan hicbirseye çok da kolay ulasilmaz.Bu da senin vücudunun bir savunma mekanizması.Bebege zararı var sanıp herşeyi vücudundan atıyor.

6 aylik hamileyken hamilelige basladigim kiloda bile degildim 6.aydan sonra 8 kilo zorla aldim dogum yaptiktan 1 hafta sonra 10 kilo vermistim.3.200 gr dogdu bebegim ve cok saglikliydi.bebek simdi depolari tuketiyor son aylardada yediklerimizi .endişelenmeyin ne yiyebiliyorsaniz onu yiyin yakinda acilir istahinizda

Bebegin aldigi kilo senin kilonla dogru orantili degil bi kere tecrube ettim.. 25 kilo aldim bebegim 3200 dogdu.. 10-15 kilo arasi aldim 3700 dogdu.. merak etme beslenir o annesi..

sokakta pek gorusmedigim komsu bebekle gelince bu kimin demisti

Gebelik düşüncesiyle folikasit kullanmaya çalışıyorum gebe değilim ama inanın bu halimle bile midemi çok bulandırdı ilacı kestim size ne diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…