sağlıklı beslenip bebeğime hazırlanma gunluğum..

kymtli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2011
53
34
merhaba arkadaşlar..
ben 30 yasında 176 boyunda ve 96 kilo pko ve gizli şekeri olan bir hatunum..bir kere hamile kaldım ve düşük yaptım 4 aylıkken..
düşükten sonra 88 kiloydum..ama sıkıntı stresten yedim durdum..simdi şubatın sonundaki adetimle birlikte iğne tedavisine başlıyacağım..mümkün mertebe kilo verip kendimi hazırlamak istiyorum..
tabiki hamile kalsamda kalmasamda bu sağlıklı beslenme işini oturtmaya çalışacağım..
hedefim öncelikle;mart 19 da yani eşimin doğum gününde 90 kilo olmak..yani 6 kilo vermek..sonrasında asıl yerleşmiş kilolarım var..asıl hedefim 80 kilo olup o kilomu korumak..
tecrübelerime dayanarak oluşturduğum listem..
temel prensibim gramla değil doyana kadar yemek olacak..bunlar zaten sağlıklı ve dengeli yediğimde insallah sonuç alacağıma inanıyorum..

sabah;dengeli bir kahvaltı..yumurtanın peynirin ve sebzenin olduğu..
tatlı ihtycımı kısmen kestiği için organik stevia lı cay..
ve 1 dilim esmer ekmek ve yarım litre su..

öğlen;sebze ağırlıklı yemek..
veya tavuklu-balıklı-etli salata
yada yogurt ve corba..
yarım litre su

ara;bir meyve yanında yoğurt veya süt olacak mutlaka..(gizli seker olduğu için dengeleyecektir..
(bu ara öğünü gün içinde ihtiyacıma göre bir vakitte yapıcam..örneğin akşamı erken yediysem aksam yemekten sonrada olabilir..bazen dısarıdayken bu ara öğünün alternatifi bol sütlü sekersiz bir latte de olabilir..

akşam;balık-tavuk-et bunlardan biri ve salata..
yarım litre su

akşam çay ile;badem,fındık,ceviz ve kayısı gibi sağlıklı atıştırmalıklardan sayıyla ve az yenebilir.
acıktığımda;ayran..yoğurt..olabilir

her öğünle birlikte mutlaka matofin 500 luk alacağım..
haftada 4 gün;yürüyüş..bu yürüyüş dışarı cıktığımda 2 durak önce inerek toplam 30 dk yapılacak..
arı sütü ve poleni karışımı takviye alıcam
d vitamini takviye alıcam-2 haftada 1 ampul

eveet bugun yavastan kırmızılar geldi..yarın sabah itibariyle de başlıyorum..yolum uzun..benim durumum da olan arkadaşlardan katılım bekliyorum

X