Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

grideniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2012
176
48
53
Öncelikle hepiniz umarım istediğiniz beden ölçülerine ve kiloya ulaşırsınız burada aranızda olmak çok beni çok sevindirdi açıkçası kendi kendime yazarak ne yediklerimi ne yaptığımı tutmak beni zorlamaya başlamıştı hipoglisemi hastasıyım doktor şekeri bırakıyorsun aldığın kiloları veremezsin hemen kilo ver dedi en azından unuttuğum birşey olursa hem buradan bakarım hemde yardıma ihtiyacım olduğunda konuşabileceğim arkadaşlarım olur diye düşündüm.

Boyum 1.53
Kilom 56,70

Bu sabah uyuya kaldım dünkü içtiğim prolaktin hapının etkisiyle normalden fazla uyumuşum o yüzden bunları yedim;
Bir kase acı biber kızartma üstünde sarımsaksız yoğurt avuç içi kadar ekmek ama beyaz :(

Ara 10 da olması gereken ara öğün 10 buçuğa kayınca şekerim aşırı düştü gözlerim kararınca bi tane havuc yedim.

Öğlen
bir kase kadar havuç rendeli, rokalı ve acı biberli zeytin yağlı salata
2 dilim kepek ekmek
7 tane yaprak sarma :(

Akşam
Bir tabak zeytinyağlı pırasa
sucuk
beyaz ekmek
çokella

işte böyle kızlar hipoglisemi hastası olunca doysan bile şeker düşünce acıkmış gibi yemek yeme isteği oluyor yoğurt yesem durdururdum ben de midem bulanmasın diye süt içtim amacım protein ağırlıklı beslenmek ama onuda midem kaldırmıyor ki neyse artık bişey yemicem hadi bakalım iyi akşamlar.

ben de 15 senedir prolaktin hastasıyım.ama yeni ögreniyorum ki insülin direncim varmış ve prolaktini yükseltiyormuş.şimdi prolaktin ilacını bırakıp insülin direnci için ilaç kullanıyorum.umarım ikimiz de saglıgımıza kavuşuruz :)

ben de 15 senedir prolaktin hastasıyım.ama yeni ögreniyorum ki insülin direncim varmış ve prolaktini yükseltiyormuş.şimdi prolaktin ilacını bırakıp insülin direnci için ilaç kullanıyorum.umarım ikimiz de saglıgımıza kavuşuruz :)

Canım umarım allah ikimizide bu hastalıktan kurtarır valla allah yardımcımız olsun zor bir hastalık sürekli denetim altında olmak gerekiyormuş bende takipli hastalardanım yarın doktor ilk kez ilaç vericek inşallah şu insülin direncini kırarız yoksa kilo veremezmişiz doktor öyle söyledi.

Günaydın kızlar bu sabah 4 de uyandım karnım çok acıkmıştı ama yataktan kalkmadım kendimi uyumaya zorladım 7 de kalktım bir tane haşlanmış yumurtayı başparmağım kadar bir beyaz ekmekle yedim yumurtanın sarısının yarısını kedime verdim. :) Bir tane B12 hapını yuttum inşallah kilo aldırmaz.

$apple_type_obesity.webp

Benim vücut tipim armut tarzı olan bacaklarım ince ama belimden aşası ve basenim daha dolgun duruyor bunun küçükmesini istiyorum ama sabahları beni sıkmicak bir egzersiz bulamadım. Squatı denedim ama bana faydası olmadı birde hergün bacak ağrısı çekmiştim. :(

Dün öğlen Bir kase pırasa 2 dilim kepek ekmek yedim.
Sonra sultanahmette yarım saat yavaş yavaş yürüdüm şekerim düşmeye başlayınca büfeden bir tabe şekerli sakız alıp çiğnedim işe döndüğümde kepek ekmek yemeye devam ettim 2 tane daha yedim.

Eve gidince 1 avuç şamfıstık 3 tane kremalı bisküvi 2 tane cizi yedim canım baharatlı salça çekti onu yedim yanında bir kase bırasa çeyrek beyaz ekmek yedim. 9 gibi ısıtılmış şekerli süt içtim. 10 gibi yattım.

Bugünü cumartesi sanıp uyumaya devam ettim sonra bir saate baktım geç kalmışım hemen 2 yumurta haşladım bir tanesini aceleden sulu yedim yanında 1 dilim beyaz ekmek öğlen içinde katı yumurta aldım yanıma şu an içim kazınıyor galba bir dilim kepek ekmek yiyicem onuda peşin peşin yazayım.

Bana niye bu kadar yeme isteği geliyor bilmiyorum ama iş hayatında yaşadığım sorunlar yüzünden kendimi yemeye verdim nasılsa burası benim günlüğüm biraz içimi döküp rahatlim

Pazartesi günü şube müdürüm beni odaya çağırdı seni çalıştığın bölümden alıyorum başka bölüme vericem dedi bende nedenini sordum sen birim sorumlun için inşallah bebeği sakat doğar demişsin dedikoducu şimdi onu çağırıcam dedi (ben şoktayım) o geldi hemen ayağa fırladım s.... hanım siz kulağınızla duymadığınız bişeyle nasıl bana iftira atabiliyorsunuz dedim oda ben duymadım ama bana söylendi dedi o müdürde ordan dedikoducu utanmadın mı söylerken gidip baş müdüre söylimmi böyle dediğini ona sadece saygısızlık yaptığını söyledim bunuda söylememi istermisin dedi. Ben o anın şokuyla sesimi yükseltip ben dedikoducu değilim öyle bir şey söylemedim o söyledin diyen kişiyi buraya karşıma getirin dedim sonra müdür eve getirelim aslında onda suç var böyle bişeyi gelip söylüyor deyince s..... hanımpanikledi aaa öylemi yapsak ki deyip kaş göz işareti yaptı oda şey bir şans daha mı versekki dedi ama ben seni gönderirim bida böyle birşey olursa dedi bende ben istemiyorum gidicem işiniz sizin olsun dedim odadan çıkarmadı otur dedi bağırdı bana BİZ SENİN YAPMADINI BİLİYORUZ dedi sizce bu kadar tutarsız bir insan olabilir mi yamadımı biliyorsan ne demeye alıp karşına hakaret ediyosun ki ben de ben istemiyorum sizle çalışmak gidicem dedim benim iznim olmadan gidemezsin gideceğin şubeyide ben seçerim s eni öyle bir yere yollarım görürsün dedi sonra ben odadan çıktım olayın şokuyla aşağıya eski kullanılmayan odaya gidip ağlamaya başladım nasıl buldular beni bilmiyorum takip ettirdi herhalde sağ kolu var şubede o geldi niye ağlıyosun dedi bana iftira attılar gidicem dedim sonra bu ortadan kayboldu o müdür geldi sen benim kızımsın gitmene izin vermem sen buralarda ağlıyosun milleti bana düşman mı ediceksin dedi sonra ben yerime geçtim bugün 4.gün hala o olayın etkisindeyimsürekli kafamda o an syi ve müdürü gördükçe neden mahkemeye gitmiyorum deyip durdum günlerdir bu akşam en yetkili kişiye gidip herşeyi anlatıcam yoksa bu insan yarın öbür gün bana kimbilir ne iftiralar atar ve benden özür bile dilemediler başımızdaki insanada saygısızlık yaptı denmişti o bile düzeltilmedi ben o insana gidip herşeyi anlatıcam böylece en azından biraz içim soğur

Öğlen 12 ye doğru Baş müdüre gittim size benim saygısızlık yaptığım söylenmiş dedim beni odaya aldılar hakaret ettiler iftira attılar sonrada yapmadını biliyoruz dediler dedim oda şimdi bir problem var mı dedi yok ama onların yüzüne bakamıyorum dedim benim tek isteğim yine bana iftira attıkların da sizin benim böyle bişey yapmadını bilmeniz oda onlar bana geldiler ben onları karşımda konuşturmadım ben sana inanıyorum hep sana inanıcam çünkü insana baktığım zaman anlıyorum ben merrak etme öyle birşey yapamazlar ben sana inanıyorum çünkü dedi

bu duyduğum sözler beni o kadar mutlu etti ki pazartesiden beri kaybettiğim yaşama sevincimi geri kazandım ve 12de çıkıp 12:45 e kadar sahile inip yürüdüm döndüğüm dede 1 tane katı yumurta yedim ekmeksiz çok mutluyum

Bu sabah naneli limonlu koca bir bardak su içtim endokrin kliniğindeki doktorum 15 gün serbestsin desede ben abartmamaya kararlıyım ne yalan söylim su midemi bulandırdı bidaha aç karnına daha az su içmeyi düşünüyorum sabah biraz çiğ lahana yedim öğlende altn çörek şu an 56.4 kiloyum keşke 53e inebilsem :5:

Back
X