Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 2 ay önce başkent hastanesinde uzman bir diyetisyene gittim. Vücudumun yağ oranı, kilom ve boyum ölçüldü.Gittiğimde 70 kiloydum. Şuan 60-62 kilo aralığındayım.Bana çok güzel bir diyet verdi, kesinlikle aç kalmıyorsunuz. Günde 20 dk tempolu yürüyüş ile 1 ayda 4 kilo veriyorsunuz. Belki bazılarınıza 4 kilo az gelicek ama inanın en sağlıklısı bu. Şimdi uyguladığım diyeti yazıyorum.
Sabah: 6 yemek kaşığı müsli, 1 bardak yarım yağlı süt, 1 porsiyon meyve
Öğle: 1 kase çorba (2 kepçe) , 6 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çavdar ekmeği, bol salata
Ara öğün: 2 porsiyon meyve 1 bardak süt veya yoğurt
Akşam: 1 Kase çorba (2 kepçe), 6 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çavdar ekmeği, bol salata.
Gece: 1 porsiyon meyve
(Eğer öğle yada akşam yemeğinde makarna veya pilav yemek isterseniz ekmeği ve çorbayı öğünden çıkararak 6 kaşık yiyebilirsiniz.)
**Haftada iki kez: 6 yemek kaşığı etli baklagil + 1 çay bardağı yoğurt + 1 çavdar ekmeği + bol söğüş
!- Yasak yiyecekler ve içecekler -: Şeker ve tatlılar (bal,reçel,pekmez,marmelat,şurup) , Şekerli bisküviler, Pasta, Kurabiye, Kek, Çikolata, Alkollü içecekler,Meşrubatlar (kola,gazoz,hazır meyve suları), Kızartma, Sakatatlar (karaciğer, beyin, böbrek, dalak, dil vs.), Kuyruk yağı, İç yağı, Tereyağı ve Margarinler, Çok tuzlu gıdalar (turşu,salamura,konserve,cipsler,krakerler), Et-Tavuk suyu kullanılarak yapılan yemekler, Kabuklu deniz ürünleri, Kuru yemişler (fıstık, ay çekirdeği, kabak çekirdeği), Yağlı etler, Kaymak, Krema, Tahin, Yağlı soslar, İçeriği bilinmeyen hazır gıdalar (hazır çorbalar vs).