Sağlıklı kilo vermek isteyenlere

Jigglypufff

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
34
0
6
Ankara
Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 2 ay önce başkent hastanesinde uzman bir diyetisyene gittim. Vücudumun yağ oranı, kilom ve boyum ölçüldü.Gittiğimde 70 kiloydum. Şuan 60-62 kilo aralığındayım.Bana çok güzel bir diyet verdi, kesinlikle aç kalmıyorsunuz. Günde 20 dk tempolu yürüyüş ile 1 ayda 4 kilo veriyorsunuz. Belki bazılarınıza 4 kilo az gelicek ama inanın en sağlıklısı bu. Şimdi uyguladığım diyeti yazıyorum.

Sabah: 6 yemek kaşığı müsli, 1 bardak yarım yağlı süt, 1 porsiyon meyve

Öğle: 1 kase çorba (2 kepçe) , 6 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çavdar ekmeği, bol salata

Ara öğün: 2 porsiyon meyve 1 bardak süt veya yoğurt

Akşam: 1 Kase çorba (2 kepçe), 6 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çavdar ekmeği, bol salata.

Gece: 1 porsiyon meyve

(Eğer öğle yada akşam yemeğinde makarna veya pilav yemek isterseniz ekmeği ve çorbayı öğünden çıkararak 6 kaşık yiyebilirsiniz.)

**Haftada iki kez: 6 yemek kaşığı etli baklagil + 1 çay bardağı yoğurt + 1 çavdar ekmeği + bol söğüş

!- Yasak yiyecekler ve içecekler -: Şeker ve tatlılar (bal,reçel,pekmez,marmelat,şurup) , Şekerli bisküviler, Pasta, Kurabiye, Kek, Çikolata, Alkollü içecekler,Meşrubatlar (kola,gazoz,hazır meyve suları), Kızartma, Sakatatlar (karaciğer, beyin, böbrek, dalak, dil vs.), Kuyruk yağı, İç yağı, Tereyağı ve Margarinler, Çok tuzlu gıdalar (turşu,salamura,konserve,cipsler,krakerler), Et-Tavuk suyu kullanılarak yapılan yemekler, Kabuklu deniz ürünleri, Kuru yemişler (fıstık, ay çekirdeği, kabak çekirdeği), Yağlı etler, Kaymak, Krema, Tahin, Yağlı soslar, İçeriği bilinmeyen hazır gıdalar (hazır çorbalar vs).

Gerçekten güzel bir diet bende ufaktan bu tarz yemeye alıştırdım kendimi
özellikle 6 dan sonra yemıyorum çok acıkırsam salatalık yada yağsız tussuz salata
sanırım spor yapmadığımdan olsa gerek hep 60 kilo gösteriyor tartım :52:

Diyetisyen listeleri hep bu ve benzeri oluyor ama bunda farklı gibi iki ana ögundede sebze var benim doktorum 1 ögunde haslama yada ızgara vermişti önemli olan pisirme sekli zaten evlerimizde sebze yemegi eksik olmuyor sebze yemeklerinde 1 kg sebze için 2 yemek kaşığı yag mumkunse z.yagi kullanmaliymisiz tuz yok öyle anam usülü bol yaglı azda kıymali bir fasulye degil tuzsuz az yagli olacak etde oyle nohutlu yagli düdüklüde degil ızgara mümkünse yagını alta süzen ızgara telleriyle pişirme yöntemlerimizi biraz degiştirirsek olur bu iş ben her zaman pişirdigim yemeklerin sadece pişirmede azdegisiklik birde listendeki gibi yogurt cok onemli sabahlari limonlu yeşillikler cok iyi olur

merhaba canım diyet listen güzel ama menüde hiç et yok mu? sabah ve öğlen iki öğünde de sebze yemeği mi yeniyor?

Elbette et var, benim et ile pek aram olmadığı için bu şekilde hazırlandı. Ben genelde sebze yemeğinin içinde tercih ediyorum. Ama siz ızgara et tabi yağsız, haşlanmış tavuk ve ızgara balığı tercih edebilirsiniz ben de bazı akşamlar ızgara balık yiyorum yanında bol salata ile şahane oluyor :)

Back
X