• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı uzun ilişkilerin sırrı

Dinliyorum elbette ben de ama benim en kötü huyum bir şeyleri toplayıp cebime koymak sonra da uygun bir anda silah yapıp kullanmak aslında bilinçli yapmıyorum ama kendime dışardan bi gözle bakınca böyle olduğunu düşünüyorum.
Neden bu kadar çok haklı olmak istiyorsunuz bunun üzerine düşündüğünüzde ne cikiyorz ilişkide kazanmak istiyor gibisiniz. Ama bu savaş değil . Ya da gerçekten olay kapanmamis mi oluyor . Bazen meseleyi karşı tarafla kapatamayiz, yazmayı denediniz mi hiç m olayları belki de olayı kendi içinizde böyle kapatirsiniz

Dinliyorum elbette ben de ama benim en kötü huyum bir şeyleri toplayıp cebime koymak sonra da uygun bir anda silah yapıp kullanmak aslında bilinçli yapmıyorum ama kendime dışardan bi gözle bakınca böyle olduğunu düşünüyorum.
Bilinçaltımız biz küçükken oluşur siz bunu öğrendiniz bunu düşünüyorsunuz oysaki başka seçeneklerde var. Üstünü kapatıp pozitif hayata devam etmek.
Annem hep babamı eleştirirdi. Sürekli ama. Yapmadın etmedin aramadın götürmedin birsürü şey. İlk 6 ay arkadaşlarıma yapmadığım acımasızlığı yaptım eşime. Sonradan yavaş yavaş azalttım. Bir anda olmuyor zaten ama azalıyor. Ara ara eleştirsemde elimde olmadan yapıyorum ama önceden %96 olan şuan %10 olduğu için ilişkim daha sağlıklı. Önceden eleştirdiğim için ilgilenmeyen uzaklaşan eşim şimdi uyucam diye trip atıyor birlikte haber izlicekmişiz :) yani şunu söyleyeceğim kötülük yapmayan kendinize. Kötü anıları söylemek iyi değil. He bazen konuşur anlatırsınız ama yapmayın. İyi anılarınızdan bahsedin daha mutlu olursunuz ❤️

Neden bu kadar çok haklı olmak istiyorsunuz bunun üzerine düşündüğünüzde ne cikiyorz ilişkide kazanmak istiyor gibisiniz. Ama bu savaş değil . Ya da gerçekten olay kapanmamis mi oluyor . Bazen meseleyi karşı tarafla kapatamayiz, yazmayı denediniz mi hiç m olayları belki de olayı kendi içinizde böyle kapatirsiniz
Yazarsam daha da tetikleniyorum bunu fark ettim ama ilişkilerde nedense hiç tahammülüm yok.

Bilinçaltımız biz küçükken oluşur siz bunu öğrendiniz bunu düşünüyorsunuz oysaki başka seçeneklerde var. Üstünü kapatıp pozitif hayata devam etmek.
Annem hep babamı eleştirirdi. Sürekli ama. Yapmadın etmedin aramadın götürmedin birsürü şey. İlk 6 ay arkadaşlarıma yapmadığım acımasızlığı yaptım eşime. Sonradan yavaş yavaş azalttım. Bir anda olmuyor zaten ama azalıyor. Ara ara eleştirsemde elimde olmadan yapıyorum ama önceden %96 olan şuan %10 olduğu için ilişkim daha sağlıklı. Önceden eleştirdiğim için ilgilenmeyen uzaklaşan eşim şimdi uyucam diye trip atıyor birlikte haber izlicekmişiz :) yani şunu söyleyeceğim kötülük yapmayan kendinize. Kötü anıları söylemek iyi değil. He bazen konuşur anlatırsınız ama yapmayın. İyi anılarınızdan bahsedin daha mutlu olursunuz ❤️
siz bunu azaltmayı nasıl başardınız?

Herkese merhaba

Benim çok sağlam güçlü arkadaşlıklarım var ama romantik ilişkilerde hiç istemediğim biri haline dönüşüyorum. İlişkinin başında çok sağlıklı bir kafa yapısına sahipken, ilişki ilerledikçe kafada kurmaya karşımdakini huzursuz etmeye başlıyorum.
Örneğin, bir meseleden tartışma yaşamışsak kaç sene geçerse geçsin güncel bir olayla bağlayıp hıh zaten sen böylesin böyle yapmıştın böyle demiştin diye her fırsatta söyleniyorum. Her konu hakkında sürekli ama böyle olmuştu diyorum.
Mesela arkadaşlarımla da elbette problemler yaşıyorum ama bir meseleyi kapattıysak kapanıyor. İlişkilerde bunu yapamıyorum. Annem de böyledir, söylenir babama geçmişten acaba böyle bir ortamda büyüdüğüm için mi bu şekilde davranıyorum diye sorguluyorum. Mesela babamla annem tartışır sonra babam hiçbir şey olmamış gibi gelir gönlünü alır, annem de söylenir söylenir babam duymaz konu kapanır. Buna alışmışım galiba. Kavga ettikten sonra küs kalmaya da dayanamıyorum, kavgadan 1-2 saat sonra unutuyorum ben her şeyi ama karşımdaki sıkılmış bunalmış oluyor. Bu yüzden de sağlıklı, uzun ilişkiler kuramıyorum.
Sürekli problem arar gibi bir halim var, dışarken kendime bakıyorum diyorum ki bunu başkası yapsa ne dersin yani bu mantıklı mı sence?? Sorguluyorum da kendimi ama engelleyemiyorum. İlişkilerde çok dürtüsel, patlamaya hazır bir volkan gibiyim. Ve iki kişiden, gerçekten çok yoruyorsun sözünü duydum çok üzüldüm tabi ama……. Gerçekten bir şeyleri değiştirmek istiyorum
Kendimle çok mücadele de ediyorum niye rahat olamıyorum niye her şeyi büyütüp mesele yapıyorum, insanların üstüne gidiyorum diye.
Bu sorunları çözmeden de ilişkilerden de uzak durmaya karar verdim.
Kendimi nasıl düzeltebilirim? Siz bir şeye çok sinirlendiğinizde ve olayın geçmişle bağlantısını gördüğünüzde kendinizi nasıl frenliyorsunuz? Sizce Uzun ilişkilerin sırrı nedir?
Uzun ilişkinin sırrı karşımızdakini olduğu gibi kabul etmek. Siz busunuz değişmeyecek siniz. Sadece doğru kişi çıktığında uclarinizi torpulersiniz.

Konulari biriktirmeyin, bir seye caniniz sikildiysa hemen tepki verin sicagi sicagina.

Anneniz ornegine gelince, bir dusunure sormuslar, bu kadar Adabi gorguyu nerden kimden ogrendiniz diye, gorgusuzlerden demis. Yani onun hatalarinin tam tersini yapabilisiniz

siz bunu azaltmayı nasıl başardınız?
Zamanla. Bir anda olmayacak imkansız zaten ama farkına vardığınız için daha kolay. Beni abim uyarmıştı annem gibi davranıyorsun kendinde misin diye. İlk hala haklı olduğumu düşünsemde ilişkim sağlıklı olmadığı için düzeltmem gerektiğini düşündüm. Videolar izledi Tülay Kök çok severim. Zamanla eleştirmeyi bıraktım aksine takdir ettim.

Eleştirdiğim eski anları yüzüne vurduğum zamanlarda oldu ama güzel anılar fazla olduğu için gözüne gelmiyor insanın. Eleştirmek yerine diğer seçenek olan anlatmayı tercih ettim.
Şöyle mesela ilk evliyken 3 çift denize gidicektik eşime saçma sapan benimle ilgilenmiyorsun hiç birlikte aktivite yapmıyoruz diye laf saydım. Tabi kavga ettik bi işe yaramadığı gibi daha da kötü oldu. Sonra dedim ki kendime anlatmak istediğin neydi ? “Birlikte aktivite yapmak”. Ee kızım söylesene o zaman ne eleştiriyorsun adamı diye konuştum kendi kendime. Öyle de yaptım.
Bunu hayatınıza uyarlayın. Eski anıları ısıtıp önüne koyma amacınız ne ? Neden yapıyorsunuz ? Haklı çıkmak için mi ? Koz olması için mi ? Hata yaptıysa sevgiliniz hoşlanmıyorum dersiniz bana uymuyor yollarımızı ayıralım dersiniz. He yine diyin beni bu konuda çok kırdın diye ama kötü anılarda birer enerjidir karşı tarafı soğutursunuz kendinizden.

Yerinde zamanında verilmemiş tepkiler, uğranmis haksızlıklar insanın içinde kalıyor .

Olur olmadık zamanlarda da, zaten bu da böyleydi diye içinde kalanlar dilden zehir olup akıyor 😔

O yüzden olaylara yerinde zamanında gereken tepkiyi verebilmek çok önemli.

Bu davranışı neden yaptığını düşün.
Bu davranıştan veya sonuçlarından farkında olmadığın bir kazanımın olduğunu düşünüyor olabilir misin?

Mesela örnek vereyim. Kilolu olmanın mantıken pek bir artısı yoktur. Bazen bazı insanlar için savunma mekanizmasını kilolu olmak.
Dikkat çekmemek, karşı cinsin ilgisinden kaçınmak, güçlü görünmek vs.

Alakalı bir örnek değil ama mantığı kavrayacağına eminim.

Düşün neden bunu yaptığını bulup sorunun kökenine gitmelisin.

Travmalarımız en çok duygusal ilişkilerde ortaya çıkar. Anne babanız nasıldı ? Nasıl bir evde büyüdünüz? Aktarım yapıyor olabilirsiniz. Uzun ilişkinin sırrı sağlam psikoloji ve saygıdır :)
Bunu yazmak icin gelmistim ki yorumunuzu gordum:) cok ama cok haklisiniz.

Sevgili konu sahibi seni ne kadar iyi anladigimi anlatamam. Gecmiste hayatima giren insanlara dunyayi dar ettigimi cok uzun zaman sonra anladim ama beni kendime getiren eşimin sonsuz sevgisi, verdigi guven, bana her zaman anlayisli yaklasmasi ve beni her zaman cok sevecegine inanmam oldu. Ben de sizinkine cok benzer bir ailede buyudum ve sanirim aile icinde cok genc yasta cocuk sahibi olan annemin, babamin farkinda olmadan bana yasattigi travmalar beni o kadar hircin biri yapmisti. 32 yasindayim, en hircin zamanlarim 28 yasina kadardi. Benim ihtiyacim sakin, huzurlu bir sevgiymis :) Bence en buyuk adim farkindalik, senin neye ihtiyacin var sence?

Bunu yazmak icin gelmistim ki yorumunuzu gordum:) cok ama cok haklisiniz.

Sevgili konu sahibi seni ne kadar iyi anladigimi anlatamam. Gecmiste hayatima giren insanlara dunyayi dar ettigimi cok uzun zaman sonra anladim ama beni kendime getiren eşimin sonsuz sevgisi, verdigi guven, bana her zaman anlayisli yaklasmasi ve beni her zaman cok sevecegine inanmam oldu. Ben de sizinkine cok benzer bir ailede buyudum ve sanirim aile icinde cok genc yasta cocuk sahibi olan annemin, babamin farkinda olmadan bana yasattigi travmalar beni o kadar hircin biri yapmisti. 32 yasindayim, en hircin zamanlarim 28 yasina kadardi. Benim ihtiyacim sakin, huzurlu bir sevgiymis :) Bence en buyuk adim farkindalik, senin neye ihtiyacin var sence?
Benim ihtiyacım da huzurlu bir sevgi ve kolayca vazgeçilmemek galiba…

Herkese merhaba

Benim çok sağlam güçlü arkadaşlıklarım var ama romantik ilişkilerde hiç istemediğim biri haline dönüşüyorum. İlişkinin başında çok sağlıklı bir kafa yapısına sahipken, ilişki ilerledikçe kafada kurmaya karşımdakini huzursuz etmeye başlıyorum.
Örneğin, bir meseleden tartışma yaşamışsak kaç sene geçerse geçsin güncel bir olayla bağlayıp hıh zaten sen böylesin böyle yapmıştın böyle demiştin diye her fırsatta söyleniyorum. Her konu hakkında sürekli ama böyle olmuştu diyorum.
Mesela arkadaşlarımla da elbette problemler yaşıyorum ama bir meseleyi kapattıysak kapanıyor. İlişkilerde bunu yapamıyorum. Annem de böyledir, söylenir babama geçmişten acaba böyle bir ortamda büyüdüğüm için mi bu şekilde davranıyorum diye sorguluyorum. Mesela babamla annem tartışır sonra babam hiçbir şey olmamış gibi gelir gönlünü alır, annem de söylenir söylenir babam duymaz konu kapanır. Buna alışmışım galiba. Kavga ettikten sonra küs kalmaya da dayanamıyorum, kavgadan 1-2 saat sonra unutuyorum ben her şeyi ama karşımdaki sıkılmış bunalmış oluyor. Bu yüzden de sağlıklı, uzun ilişkiler kuramıyorum.
Sürekli problem arar gibi bir halim var, dışarken kendime bakıyorum diyorum ki bunu başkası yapsa ne dersin yani bu mantıklı mı sence?? Sorguluyorum da kendimi ama engelleyemiyorum. İlişkilerde çok dürtüsel, patlamaya hazır bir volkan gibiyim. Ve iki kişiden, gerçekten çok yoruyorsun sözünü duydum çok üzüldüm tabi ama……. Gerçekten bir şeyleri değiştirmek istiyorum
Kendimle çok mücadele de ediyorum niye rahat olamıyorum niye her şeyi büyütüp mesele yapıyorum, insanların üstüne gidiyorum diye.
Kendimi nasıl düzeltebilirim? Siz bir şeye çok sinirlendiğinizde ve olayın geçmişle bağlantısını gördüğünüzde kendinizi nasıl frenliyorsunuz? Sizce Uzun ilişkilerin sırrı nedir?
Bildiğim yerden bir soru geldi :)
Bugün itibariyle 17 yıldır aynı kişiyle beraberim. Bu süreçte tabiki ayrılmalar, küslükler vs oldu. Bence uzun ilişkinin sırrı öncelikle güven. Arkadaş olmak, saygı ve hoşgörü. Bunları karşılıklı kurmak gerekiyor. Geçmişte olan şeyleri tamamen silmem ama kafaya da kakmam. Bir tartışmanın geçmişte olan bir olayla ilgisi yoksa sen de xx zamanda şunu yapmıştın demem. Hayatımdaki en önemli kişi olduğunu düşündüğüm için kırmaktan en çok çekindiğim kişi de sevgilimdir. O yüzden ağzıma geleni söylemem, söylenmem. İyice düşünürüm sinirlensem de en fazla o sırada konuşmamayı tercih ederim. Birini gerçekten severseniz ve o da sizi seviyorsa her zaman ortak nokta bulunabileceğine inanırım.
Pireyi deve yapmam, büyük resmi görür ufak sorunlara çok takılmam. (Bile isteye yapılıp alışkanlığa dönüşmüş olaylar değilse)
Yani bizim ilişkimiz birbirimizi anlamaya, dinlemeye çalışıp önem vermek üzerine kurulu. Umarım siz de istediğiniz gibi bir ilişki kuracaksınız sizi seven ve sevdiğiniz biriyle..

Herkese merhaba

Öncelikle pskolojik destek almaniz en azindan bir iki kere danismanlik almaniz cok iyi olur. Bana altta kaybetme korkusu var gibi geldi. Bu yuzden insan sevgi ispatina girer o yuzden suphelere duser ama buda olmayabilir. Ailenizdeki modeli taklit ettiginizi düşünmüyorum lakin ondan dogan bir sorun bir korku olusmus gibi bilinc altinizda sizi bu davranislara iten.

Yazarsam daha da tetikleniyorum bunu fark ettim ama ilişkilerde nedense hiç tahammülüm yok.
Terapi secegine bakabilirsiniz , ilişki evliliğe evrilsr bile devam etmesi zor olabilir . Dediğim kitaba da bir göz atın isterseniz

Back
X