Saglikocagina giden gebeler

Kizlar hamileyken saglikocagina ne zaman haber vermek gerekiyor ve hangi testler yapiliyor. Ultrason var mi?
öğrenir öğrenmez haber vermenizi istiyorlar.. ilk muayene de genel şeyler soruyorlar.. sonra aşı takiplerinizi yapıyorlar.. ben tetanozun 2.dozunu 1 hafta sonra hemşire arayınca yaptırdım unutmuşum nasıl olduysa.. bebeğin aşıları için de güzel bence, faydalı.. test olarak kan ve idrar testi istiyor, aile hekimine göstermek için, farklı bir şey yapıyorlar mı ben de bilmiyorum, zamanla göreceğiz

Ben 8 haftalık oldum Yen'i taşındığım için aile hekimi seçmedim bile bırak haber vermeyi. Geç mi kaldım ne yapıyorlar orda bildirince

Benim aile hekimim hamile kalinca bana haber ver demisti. Gittigimde kendisi yoktu baska doktora girdim hamile oldugumu soyledim adam hic umursamadi hicbiseyde demedi

3 ay olmadan kayıtları almak zorundaymıs, ben hekimimi tanımıyorum hic, aile hekimiyle calısan hemsire arayıp yalvarıp yakarıp gitmemi istedi. Yoksa devlet ceza yazıyormus onlara. Gittim oturdum sorular sordu, ası olup olmadıgımı sordu. Özel Dr'um var herhangi bir islem yaptırmak istemiyorum diye imza attım cıktım. Hamileliğinizi zaten bir sistem üzerinden takip edip sizi buluyorlar, hic tanısmamıs olsanızda :)

Benim iki bucuk ay oldu bulan yok suan

Bende 7 haftalıkken gittim kayıt için 12.haftamda decavit verdi
2 tane aşim var, biri 17.hafta digeride ocakta yapılacak .sonrada kontroller için gidecekmisim 2 defa
Ultrason hepsinde olmuyor sanırım bizimkinde yokmus oraya gittiğimde de gorurum diyordum bebegimi

aile hekiminde ultrason yok. o yüzden ben hastaneye gitmiştim. bebeği gördüm hamileliği öğrendim. sonra aile hekimine gidiyorsun kart yazıyor sana veriyor. bu kartla gel şu tarihte tetanoz aşısı yapacaz diyor. olay bu kadar.

Hamileliğin başından itibaren gitmenizi tavsiye ederim. Başta aç karnına kan alıyorlar hem hamilelik hem de hormon testi yapıyorlar ve vücudunuzda eksik bir şey var mı diye bakıyorlar somra her ay rutin kan, idrar tahlili yapıyorlar ve şeker yüklemesi falan yapıyorlar. Ben tahlillerimi yaptırıp sonuçları kendin doktoruma gösteriyorum.

İyi de Benin aşılarım tam, eksik aşım Yok ki herkese mi yapıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…