Sahi Neredeydiniz ?

Kimse aramadı bende sormadım.Ne önemi var ki.Apartmanımıza yıldırım mı düştü salgın mı oldu 15 kişi birden mazeretli.

sonradan hiç görüşmediniz mi? 1 sene gecmıs uzerınden

Bu kadar tepki gereksiz geldi bana. Evet hepimiz düğünümüzde sevdiğimiz insanları yanımızda görmek isteriz ama olmayınca olmuyor bazen. Üzülmek tamam ama kızmak kırılmak anlamsız.

Bugün kuzenimin düğünü var. Damadın ailesi adıyamanda yaşadığı için orada olacak düğün. Annemler 6 kardeş, ilk gün aldıklarında hepimiz gitmeye karar verdik. Ama olmadı, aksilikler çıktı, maddi durumlar uymadı, hastalananlar oldu. 6 kardeş bilmemkaç kuzenden kimse yok şimdi yanlarında. Ben de gidecektim, kıyafetim bile hazırdı eşimin işi müsait olmadı, gidemedik.

Düğün dernek olaylarını bu kadar abartmak, düğüne gelmediler diye akrabaları silmek mantıksız geldi bana. Kusura bakma.

Olabilir saygı duyuyorum ama benim için mantıklı.
İnsanların neye imkanı var yahut yok bunu bilecek ve anlayacak bir insanım eğer rahatsızlık yahut imkansız bir durum olsaydı telefon açarlar anlatırlardı.
Bahsettiğim insanlar beni haftada defalarca arayan sürekli iletişim halinde olduğum insanlar ve beni düğünden sonra hiç aramadılar.
Ve aileler arasında ki bağı değişkendir .Benim için amcam babam gibiydi ve babam gelmemiş kadar üzüldüm.
Benim için silinebilecek bir sebep çünkü ben böyle şeylere çok önem veririm.

Canim herkeste boyle bu.
En gelir dedigin gelmiyor. En gelmez ama ayip olmasin diye cagirdigin geliyor falan.
Ben artik ona gore muamele yapiyorum valla.
Es dost akraba arkadas, gecerli bir nedeni yoksa cenazesine gitmem.

Benimkine anne tarafından kimse gelmedi baba tarafından da iki kuzenim geldi o kadar gerçi baba tarafında cenaze vadı ama genede ben çok kötüydüm düğünümde sırf onlara inat haddinden fazla oynadım kendi düğünümü kendim yapacam diye aşırı kırgınım hepsine bende görüşmüyorum kimseyle, hatta geçen gün teyzemin oğlu geldi bulunduğum şehre görüşmedim.

Son düzenleme:

Amcan baban gibiyse bu kadar kolay silebiliyor olman tuhaf değil mi?
Sen açıp sordun mu neden gelmediniz diye?

Bazen insanlar hata yaparlar ve bu hatalarından dolayı kendilerini kapatırlar. İletişim önemli, aile içi iletişim çok çok önemli. Senin yerinde olsam ilk adımı ben atıp sorardım dertleri neymiş öğrenirdim.

Bu kadar sivri köşelerinin olması hayatın boyunca çok yorar seni.

Benim de annemin kardeşlerinin çoğu olamadı (8 kardeşler) düğünümde herkes bir yerdeydi ve uzaktaydı. Ama çok alınmadım zaten sürekli görüşmüyorum. Sizinkiler hep yanındaymış bence de şık olmamış.

Bence gördüğünde konuş, tepkini dile getir, konuşmayacağım vs diye içine atma, belki haklı sebepleri vardır. Sebepleri yoksa da belki üzüldüğünü görüp yaptıklarından pişman olurlar, telafi etmeye çabalarlar. İçine atarsan giderek uzaklaşırsın onlardan.

Üzülme booşveer, ne varsa insana kendinden var, beklentilerimi sıfırladım ben kimseye gönül koymuyorum, bana gönül koyana da lafımı koyuyorum. Yanımda olmayanın yanında zaruri sebep yoksa olmayacağım, bu kendi kardeşim bile olsa.

Sormadım telefonla değil de belki gittiğim de yüz yüze konusabilirim.
Aslında kin nefret tutamam ama bir süre kırgınlığın verdiği şey ile uzak durabilirim.Belki de çok taze diyedir diye sindiremiyorumdur.

Bence biraz abartıyorsunuz çünkü Anladığım kadarıyla düğün gibi yaptığınız kınanıza Gelmişler..
En azından birine gittik diye düşünmüş olabilirler.. Akraba da olsa 40 gün 40 gece düğün meselesine iştirak etmek yalan değil zor geliyor bana. Nikah ayrı KINA ayrı düğün ayrı olıyor hepsine gidemiyorum. Birini tercih edip gitmeye çalışırım genelde.
Bak benim de iki düğünüm oldu. Benimkine geldi tüm akrabalarım Eş dost vs.. Eşimin memleketinde olana ıkı üç akraba gittik Çekirdek aile dışında... Biraz da ailem gelsinler istemedi. Erkek tarafına Yük olmayalım diye.. Sonuçta extra masraftır bu ve babam zaten benim düğünümü benim memleketimde yapmıştı. Onlarla orda eğlenmiştik..
Bana kalırsa yok yere üzme kendini..

ah canım seni çok iyi anlıyorum aynı kırgınlıklar bende de var.. bir ay oldu düğünüm olalı ve eşimin işlerine hiç uymamasına rağmen sırf annem yaz tatili akrabalarımıza daha uygun diye ısrar etti ve o tarihi seçti.. Türkiye'nin dört bir yanından arkadaşlarım geldi de en yakınlarım gelmedi.. içim öyle kırgın ki..
elimde büyüdü derler ya o şekilde bütün çocukluğumuz beraber geçmiş kuzenlerim gelmedi mesela her birinin işi çıktı hepsi de oldukça zengin aile çocukları ve öğrenci.. yol parası gibi bi dertleri yok yani
nişanda kurdelamızı kesen aile büyüğüm 100 metre ötesindeki düğünüme gelmedi sebep kendilerine davetiyelik okuyu geç vermiş olmamız düğüne birkaç gün kala vermişiz ya nişan kurdelasını sen kesmişsin her gün sana düğün detaylarını anlatmışız gün aşırı ziyaret etmişiz davetiyesiz bile gelir insan değil mi?
çok çok kırgınım ve ben de onların düğün derneğine gitmeyeceğim tabi ki..

Buna katıldık anti kusura bakma düğüne gelemeyeceğiz demek çok zor olmasa gerek..Ayrıca madem öyle elbiseleri bile bana seçtirdiler kuaförden randevu aldırdılar son ana kadar plan program yaptırdılar yani gelecekmiş gibi davranım son anda gelmemeleri sıkıntı :)

genelde öyle olur arkadaşlar tanıdıklar bazen hatta çoğu zaman akrabalardan daha vefalı olur

ben artık kişiye bana verdiği değere göre muamele edilmesi taraftarıyım
bir çok insan bu düğünlere yeni doğumlara bir çeyrek altından kaçmak için gelmiyor
bizim ailede ise bir tanıdığımızın 6 çocuğunun altısına da gittik düğünlerine
biri gelmedi bir de yakın olduğumuzu düşünüyorduk gelmemelerine sebep hediye almak zorunda kalacaklar ondan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…