- 16 Şubat 2011
- 5.286
- 2.585
- 248
- Konu Sahibi Anti Depresan
-
Aramaz mı bir de insan zaten çok hassas oluyor buda cabası.
Daha 1 ayını bile doldurmamış tazecik bir gelinim..
İçimi hüzün kaplayan bir durum var.
Kına gecem memleketim de oldu çevrem akrabalarım herkes iştirak etti Allah'ım herkese nasip etsin çok güzel bir kına gecesiydi.
Düğünüm le kınam arasında 10 gün var.Bende abim kız kardeşimle ve eşimle aynı araçta erkenden gittik.
Neyse bunlar işin detayı.Geleyim hemen konuya.
Düğüne 2 gün kala annem ve babam otobüse bindiklerini yola çıktıklarını söyledi bende eee amcamlar nerede siz niye ayrı geliyorsunuz ki dedim ve bana amcanlar gelemiyormuş dedi.Şok oldum maddi imkansızlıkları yok iki amcam da babamdan daha iyi maddi durumları var izin deseniz birisinin kendi iş yeri diğeri yıllık izinde.Rahatsızlık desem hepsimi hasta oldu.
Çok kırıldım arayıp sormadım bile.Dedem yaşlı nineme bakıyor diye gelemedi.Dayım bacağını kırdı gelemedi.Mesafelerden ötürü desem geçen sene kuzenim evlendi hep birlikte güle oynaya gittiler.Oysa ki ben içlerinde aile apartmanında büyüdüm yengelerime bile annem gibi saygı duydum öğrenciyken babam annem yoksa amcalarımdan izin alırdım. Madem gelmeyecektiniz o zaman bana neden düğünde bu yakışır mı antideresan bu çok mu kötü durur bu elbiseyi alsak mı diye bir çok şeye dahil ettiniz.
Kendi düğünümde sadece ailemden halam eniştem 2 tane kuzenim ve eşi birde çok sevdiğimiz bir akrabamız vardı.İnanılmaz kötü hissettim istenmeyen bir evlilik olmadı gayet mutlu insanların onayladığı bir evlilikti.Eşim ve ailesi bile çok şaşırdı.Ben kaç kez evleneceğim ki..İnsan hangi zaman da yanında olmalı ki..Böyle bir anımda yanımda yoklardı ve bende asla kati suretle bir daha arayıp sormayacağım hatta ve hatta memlekete evime gittiğimde selam bile vermeyeceğim..Belki abartıyorum ama benim için çok üzücüydü ve ben çok üzüldüm..
sonradan hiç görüşmediniz mi? 1 sene gecmıs uzerınden
aa pardon cok1 ay bile olmadı evleneli :)
Bu kadar tepki gereksiz geldi bana. Evet hepimiz düğünümüzde sevdiğimiz insanları yanımızda görmek isteriz ama olmayınca olmuyor bazen. Üzmek kızmak kırılmak anlamsız.
Bugün kuzenimin düğünü var. Damadın ailesi adıyamanda yaşadığı için orada olacak düğün. Annemler 6 kardeş, ilk gün aldıklarında hepimiz gitmeye karar verdik. Ama olmadı, aksilikler çıktı, maddi durumlar uymadı, hastalananlar oldu. 6 kardeş bilmemkaç kuzenden kimse yok şimdi yanlarında. Ben de gidecektim, kıyafetim bile hazırdı eşimin işi müsait olmadı, gidemedik.
Düğün dernek olaylarını bu kadar abartmak, düğüne gelmediler diye akrabaları silmek mantıksız geldi bana. Kusura bakma.
Olabilir saygı duyuyorum ama benim için mantıklı.
İnsanların neye imkanı var yahut yok bunu bilecek ve anlayacak bir insanım eğer rahatsızlık yahut imkansız bir durum olsaydı telefon açarlar anlatırlardı.
Bahsettiğim insanlar beni haftada defalarca arayan sürekli iletişim halinde olduğum insanlar ve beni düğünden sonra hiç aramadılar.
Ve aileler arasında ki bağı değişkendir .Benim için amcam babam gibiydi ve babam gelmemiş kadar üzüldüm.
Benim için silinebilecek bir sebep çünkü ben böyle şeylere çok önem veririm.
Daha 1 ayını bile doldurmamış tazecik bir gelinim..
İçimi hüzün kaplayan bir durum var.
Kına gecem memleketim de oldu çevrem akrabalarım herkes iştirak etti Allah'ım herkese nasip etsin çok güzel bir kına gecesiydi.
Düğünüm le kınam arasında 10 gün var.Bende abim kız kardeşimle ve eşimle aynı araçta erkenden gittik.
Neyse bunlar işin detayı.Geleyim hemen konuya.
Düğüne 2 gün kala annem ve babam otobüse bindiklerini yola çıktıklarını söyledi bende eee amcamlar nerede siz niye ayrı geliyorsunuz ki dedim ve bana amcanlar gelemiyormuş dedi.Şok oldum maddi imkansızlıkları yok iki amcam da babamdan daha iyi maddi durumları var izin deseniz birisinin kendi iş yeri diğeri yıllık izinde.Rahatsızlık desem hepsimi hasta oldu.
Çok kırıldım arayıp sormadım bile.Dedem yaşlı nineme bakıyor diye gelemedi.Dayım bacağını kırdı gelemedi.Mesafelerden ötürü desem geçen sene kuzenim evlendi hep birlikte güle oynaya gittiler.Oysa ki ben içlerinde aile apartmanında büyüdüm yengelerime bile annem gibi saygı duydum öğrenciyken babam annem yoksa amcalarımdan izin alırdım. Madem gelmeyecektiniz o zaman bana neden düğünde bu yakışır mı antideresan bu çok mu kötü durur bu elbiseyi alsak mı diye bir çok şeye dahil ettiniz.
Kendi düğünümde sadece ailemden halam eniştem 2 tane kuzenim ve eşi birde çok sevdiğimiz bir akrabamız vardı.İnanılmaz kötü hissettim istenmeyen bir evlilik olmadı gayet mutlu insanların onayladığı bir evlilikti.Eşim ve ailesi bile çok şaşırdı.Ben kaç kez evleneceğim ki..İnsan hangi zaman da yanında olmalı ki..Böyle bir anımda yanımda yoklardı ve bende asla kati suretle bir daha arayıp sormayacağım hatta ve hatta memlekete evime gittiğimde selam bile vermeyeceğim..Belki abartıyorum ama benim için çok üzücüydü ve ben çok üzüldüm..
Amcan baban gibiyse bu kadar kolay silebiliyor olman tuhaf değil mi?
Sen açıp sordun mu neden gelmediniz diye?
Bazen insanlar hata yaparlar ve bu hatalarından dolayı kendilerini kapatırlar. İletişim önemli, aile içi iletişim çok çok önemli. Senin yerinde olsam ilk adımı ben atıp sorardım dertleri neymiş öğrenirdim.
Bu kadar sivri köşelerinin olması hayatın boyunca çok yorar seni.
Bence biraz abartıyorsunuz çünkü Anladığım kadarıyla düğün gibi yaptığınız kınanıza Gelmişler..
En azından birine gittik diye düşünmüş olabilirler.. Akraba da olsa 40 gün 40 gece düğün meselesine iştirak etmek yalan değil zor geliyor bana. Nikah ayrı KINA ayrı düğün ayrı olıyor hepsine gidemiyorum. Birini tercih edip gitmeye çalışırım genelde.
Bak benim de iki düğünüm oldu. Benimkine geldi tüm akrabalarım Eş dost vs.. Eşimin memleketinde olana ıkı üç akraba gittik Çekirdek aile dışında... Biraz da ailem gelsinler istemedi. Erkek tarafına Yük olmayalım diye.. Sonuçta extra masraftır bu ve babam zaten benim düğünümü benim memleketimde yapmıştı. Onlarla orda eğlenmiştik..
Bana kalırsa yok yere üzme kendini..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?