• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sahip olduğum Aşağılık Kompleksi

Burada adım "psikoterapi öneren"e çıkacak ama burada sürekli benzer konuları açmak sizi bir adım daha ileriye götürmeyecek zira buradaki insanların verdiği başarı örnekleri ve tavsiyeler size sadece anlık bir fayda sağlayacak. Yani "Aaa doğru diyorsun"dan ileri gidemeyeceksiniz. Maddi durumunuz iyi diye tahmin ediyorum ve acilen alanında iyi bir uzman klinik psikologtan psikoterapi almanızı öneriyorum. Ancak kendi içinizde yüzleşerek bunu çözebilirsiniz, görünüşe göre durum tavsiyeler ya da başarı örnekleriyle çözülecek kadar basit değil. Ankara ya da İstanbul'daysanız psikolog önerebilirim.

Aman canm uc gunluk dunya bende de onceden cok vardı zamanla korerdı, bu durum hayatın tadını cıkartmaya mutlu olmaya bak kim neyse ne onemlı olan insanlar arası saygı bence gerisi bos

Saçma olan sizin aşağılık kompleksli olmanız mi sadece?
Yoksa o kadar okumuslugunuzun boşa gitmesi mi?
Siz insanları sinflandiriyorsunuz hemde neye göre aile...
Banane kimin anası kimin nesi kimin babası ne iş yapar,karşımdaki insan kimdir ben ona bakarım tabi statü konum v.s v.s diil benim ayarıMDA mi insan mı ona bakarim.Bide tutup kıyaslama yapıyorsunuz ben tırnakladim da geldim Onlar yuvarlandı da geldi falan :kusmuk:

İnsan olabilmenin verdiği güzellik ve
Herşeyin kıymetini bilmekle başlayabilirsin
Ailesi olmayan insanlar
İşi olmayan insanlar
Şükredip hayatın tadını çıkarmak

Benim rahmetli babam,sizin o cook tepede gördüğünüz kartviziti sağlam insanlara çay götürüp getirerek bizi büyüttü.ve o adamların babama öyle bir saygısı vardı ki,hala bile gördükleri yerde söylerler.Senin baban çok namuslu,çok karakterli bir adamdı derler.ben hep gururla söyledim,ben çaycı mesut'un kızıyım diye.bir an olsun,gençliği inşaat tepelerinde,ileriki yaşı çaycılık yaparak geçmiş ilkokul mezunu babamdan ve ev hanımı okuma yazması olmayan annemden utanmadim.ha bize makam mevki,,para,pul bırakmadı ama sağlam bir aile şerefi miras bıraktı.temiz bir geçmiş bıraktı.helal yedirdi,üniversite falan okumadi ama kendini çok iyi yetistirmisti.evimize günlük gazete girer ve onun her satırını okurdu.cok güzel adamdı rahmetli

Benim rahmetli babam,sizin o cook tepede gördüğünüz kartviziti sağlam insanlara çay götürüp getirerek bizi büyüttü.ve o adamların babama öyle bir saygısı vardı ki,hala bile gördükleri yerde söylerler.Senin baban çok namuslu,çok karakterli bir adamdı derler.ben hep gururla söyledim,ben çaycı mesut'un kızıyım diye.bir an olsun,gençliği inşaat tepelerinde,ileriki yaşı çaycılık yaparak geçmiş ilkokul mezunu babamdan ve ev hanımı okuma yazması olmayan annemden utanmadim.ha bize makam mevki,,para,pul bırakmadı ama sağlam bir aile şerefi miras bıraktı.temiz bir geçmiş bıraktı.helal yedirdi,üniversite falan okumadi ama kendini çok iyi yetistirmisti.evimize günlük gazete girer ve onun her satırını okurdu.cok güzel adamdı rahmetli
Allah rahmet eylesin gözümde yeşilçam filmi canlandı çok guzel yazmışsın.

Annesi babasi muhendis cerrah olsa nolur 29 yasina gelmis okumus kulturlu bi bayansin kendine haksizlik etme onemli olan insan olmak gerisi bos,sana katilmiyrm sacma dusunuyosun

Böyle düşünmekte haklısınız, o ailelerde yetişen çocuklar baskıyla değil destekle büyüyor, daha çok okuyup daha iyi mevkiye gelmeye çabalasan bile senden adımlarca önde oluyorlar. O çocuk dünyada yokken evi arabası alınıyor, benim kozım-oğlum yapar deniliyor/ Sen dünyaya gelip çalışıp çabaladıktannice sonra o evin yarısını o arabanın üçte birini ancak alabiliyorsun. Sen çabanla iş bulurken onlar çevre faktörüyle direk senin patronun olarak iş bulabiliyorlar. Senin çocuğun olduğunda da aynı şey sürecek etkisi azalsa da sürecek. Buna takılmamaya çalış, iş dışında çok görüşme resmî dur bence. Ayrıca onlar dediğim grup senin kAdar bu duruma takılmıyor, hissettirmemekte çalış.

Öncelikle 'bayan' lafını bir kenara bırakıp 'kadın' kelimesini kullanmalısınız.

Siz kendinizi sevmezseniz saygı duymazsanız, başkası size neden duysun?
Oturup bununla ilgili bir liste yapabilirsiniz.

Siz gurur duyun ailenizle ki size destek olup okumaniza yol açmışlar. Ayrıca benim ailem de işçi grubundaydi ama hiç öyle siniflandirilmadik okulda. Ben de bursa okumuş bir muhendisim.
Her zaman ailemle gurur duydum. Sizin kompleksiniz aileden kaynaklı değil

O kadar okumuşsun ama kusura bakma bu konularda kendini geliştirememişsin.
Zenginde ölecek fakirde ölecek. Ve aynı toprağın altına girecek. Şu sınıflandırmalardan bıkılmadı. Zengin fakir diye değil İNSAN diye bakın herkese.
Ayrıca o ortaokul mezunu babanla annenle gurur duymalısın.

Evet Allah nasip ederse çocuğum rahat edecek, benimle gurur duyacak, benim gibi olmayacak diye düşünüyorum.

Evlilik konusunda da acabalarım oluyor. Mesela bana ilgi gösteren biri var aynı işyerindeyiz, annesi emekli hakim, babası Prof. Dr. Çocukla eşit pozisyondayız hatta okuduğum okulları öğrenince bana imrendi bile. Ama ister istemez düşündüm, yaşlarımız evlilik yaşı, benim babam ortaokul mezunu işçi annem evkadını, yani bu aileyle nasıl uyuşpacaklar ki ? Ya ailemi küçümserlerse ? sorusu kurcaladı kafamı ve moralim bozuldu..
Sen aileni küçümsüyorsun karşınızdaki neden küçümsemesin?
Makam mevki sahibi olmanız benim gözümde sizi saygın yapmıyor. Ailesine statüsünden dolayı saygı duymayan bir insana ben hiç saygı duyamam.

Zekaya odaklan. İnsanların sahip olduklarına değil. benden daha zeki ve akıllı insanların önünde şapka çıkartırım. Diğer kategoridekiler hiç umrumda değil.

Back
X