• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sahipsiz çocuklar

Zehrasan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2020
350
-44
23
30
Hepinize merhabalar benim uzun zamandan beri dert yandığım muzdarip olduğum bir konu var oturduğum muhit ne yazık ki tabiri caizse kenar mahalle olarak adlandırılan sosyo ekonomik düzeyin en alt seviyede olduğu semtin nizamindan ötürü konut fiyatlarının ucuzluğu sebebiyle benim de kiracı olarak oturduğum bir semt. Komşularım sabahın erken saatlerinde çocuklarını dışarıya bırakıyorlar ve akşam olana dek içeri almıyorlar çoğunluk bu şekilde çocuklar soğukta akşama kadar üstlerinde mont dahi olmadan yalın ayak ordan oraya arabaların peşinde sürükleniyorlar bu bahsettiğim güruh yön bir tık iyi diyebilirim birde karşı binamda lütfen yanlış anlamayın asla yargılamak haddime değildir hayat kadınlarının yaşadığı bir ev var evde bir kaç kadın birde minik bir kız çocuğu var ben bu durumda bu çocuklar adına ne yapmalıyım nereye basvurabilirim yani devlet ilgilenmez mi bu çocuklarla anneleri evde ilgilenmiyor sokağa atıyorlar okul vs zaten yok başka ülkede olsa bir dakika bu çocukları bu sefalet içinde bırakmazlar ama malum burda pek kıymeti yok yine de basvurabilecegimiz bir yer yokmudur denetleme yapan siler ile konusacak

En büyük problemimiz aslında bu konu.
İhmal edilen, sevgisiz büyüyen, niteliksiz bir ortamda yetişen çocuklarımız...
Potansiyel suçlu, bağımlı, problemli bireyler olacak çoğu
Bildiğim kadarıyla fiziksel şiddet, istismar, ciddi ihmal olmadıkça anlattıklarınızı umursayan olmayacaktır.

Birkaç ay önce böyle bir konum vardı :(
Bu çocukların 40 sene sonraki hallerinden biriyle tanışmıştım :(

Yardım etmeyi bende çok istedim ama düşündüğümüzden çok ancak bir tanesini sahiplenebiliriz
Kimse ilgilenmiyor ve yetiştirme yurtları daha da berbat :(

Bu da toplumun ülkenin kanayan yarası aslında
Her çocuk gelecekten kaybedilen bir değer demek

Birde soyleleri var..
Kadin,kucucuk cocugun ayagindaki terligi alip yalin ayak bekletiyor sokakta,sirf millet daha fazla para versin diye..
Normalde sakinimdir ama kadinin sacini desteleyesim geldi..
Kendisi sarindikca sarinmis,cocuklarin ayaginda ne bir corap ne bir terlik..
Bu cocuklara ust bas alayim diyorum,Yok abla,sen parasini ver biz aliriz diyor..
Cidden bir gun tersime gelecek hincla patlacagim yani..O olacak.

Birde soyleleri var..
Kadin,kucucuk cocugun ayagindaki terligi alip yalin ayak bekletiyor sokakta,sirf millet daha fazla para versin diye..
Bu cocuklara ust bas alayim diyorum,Yok abla,sen parasini ver biz aliriz diyor..
Bunun benzerini Sevgililer Günü, Kadınlar Günü diye köşe başında türeyen çiçekçi çocukta gördüm. Buz gibi havada içinde çiçekler olan kovanın başında elinde bir demet çiçekle titrerken yanı başında ticari araçta bekleyen anne ve babası koyu sohbet içinde günün hasılatını bekliyordu. Soğuk havadan daha çok buz kesti içimi bu görüntü.

Okul yaşlarında ve okula gitmiyorlarsa sosyal hizmetlere bildirebilirsiniz.

En büyük problemimiz aslında bu konu.
İhmal edilen, sevgisiz büyüyen, niteliksiz bir ortamda yetişen çocuklarımız...
Potansiyel suçlu, bağımlı, problemli bireyler olacak çoğu
Bildiğim kadarıyla fiziksel şiddet, istismar, ciddi ihmal olmadıkça anlattıklarınızı umursayan olmayacaktır.
Bir kaç kişi ile konuştum karışmamam gerektiğini söylediler açıkçası bende pişman oldum yani bireysel olarak bişey yapmam mümkün değil işin uzmanlarınin gereğini yapması gerekiyor
Birde soyleleri var..
Yani devlet sosyal hizmetler neden almıyorlar ellerinden bu çocukları alıp okutsalar yetistirseler neden bu u yapmıyorlar bilmediğim için soruyorum bende yarın arayacağım da

Yetiştirme yurtlarının nesi berbat… üniversite kazananı okutuyor, memur olacaksan kontenjanı var… hayata en az 1-0 yenik başlamışlar için olanakları gayet iyi
Çoğu yerde yetiştirme yurdu da yok artık. Sevgi evleri var. Ev ortamında büyüsün çocuk diye. Bence de en azından okulunu okuyup memur olma hakları var

Bir kaç kişi ile konuştum karışmamam gerektiğini söylediler açıkçası bende pişman oldum yani bireysel olarak bişey yapmam mümkün değil işin uzmanlarınin gereğini yapması gerekiyor

Yani devlet sosyal hizmetler neden almıyorlar ellerinden bu çocukları alıp okutsalar yetistirseler neden bu u yapmıyorlar bilmediğim için soruyorum bende yarın arayacağım da
Gelip evlerini incelerler. Devletin önceliği anne baba sagsa aile ortamında büyüsün çocuk istiyor. Hatta çocuk adına maddi yardım yapıyor bazen sen çocuğuna bak diyor. Ama ortam musalt değilse alırlar büyük ihtimalle

Yetiştirme yurtlarının nesi berbat… üniversite kazananı okutuyor, memur olacaksan kontenjanı var… hayata en az 1-0 yenik başlamışlar için olanakları gayet iyi
İçi seni dışı beni yakar

o avantajlar aldıklarının yanında hiç bir şey değil inan

Sevgisiz büyümek, küçük yaşta şiddete uğramak en büyük yoksunluk

Böyle çocuklar insanın içini sızlatıyor. Ne yapılabilir hiçbir bilgim yok. Daha geçenlerde kızımı okuldan aldın, kırmızı ışıkta sağa baktığımda bir baba, kucağında 3 yaşlarında yalınayak, kir pas içinde bir çocuk. Aynı yaşlarda bir oğlum var. İnsan aynı koşullarda yaşayamayışlarına üzülüyor. Yeri geliyor bizler pahalılık, yoğunluk, yorgunluk sebebiyle istediğimiz imkanları sunamadığımız için üzülüyorken; o çocukların can güvenliği bile yok. Belki hastalıktan, bir trafik kazasından ölseler arkalarından yas tutanları bile olmayacak. Buna rağmen durmadan doğuruyorlar. Birkaç gün önce forumda bir arkadaşımız kazara hamile kalmış ve ilk çocuğunu ihmal etmekten korkuyordu. Sorsanız ikisi de anne. Ama aynı değil işte. Lanet olsun bu zihniyetlere! Tanrıya inanmıyorum ama gerçek olmasını o kadar çok isterdim ki. Bu çocukların bir koruyanı olmasını, hepsinin adil bir düzende, hak ettikleri şekilde yaşayabilmesini çok isterdim...

İçi seni dışı beni yakar

o avantajlar aldıklarının yanında hiç bir şey değil inan

Sevgisiz büyümek, küçük yaşta şiddete uğramak en büyük yoksunluk
Hepsi şiddete uğramıyor, sevgisiz büyümüyor. Münferit olayları genele yaymayın. Şimdi sevgiyle mi sarmalanıyorlar yani…

Hepinize merhabalar benim uzun zamandan beri dert yandığım muzdarip olduğum bir konu var oturduğum muhit ne yazık ki tabiri caizse kenar mahalle olarak adlandırılan sosyo ekonomik düzeyin en alt seviyede olduğu semtin nizamindan ötürü konut fiyatlarının ucuzluğu sebebiyle benim de kiracı olarak oturduğum bir semt. Komşularım sabahın erken saatlerinde çocuklarını dışarıya bırakıyorlar ve akşam olana dek içeri almıyorlar çoğunluk bu şekilde çocuklar soğukta akşama kadar üstlerinde mont dahi olmadan yalın ayak ordan oraya arabaların peşinde sürükleniyorlar bu bahsettiğim güruh yön bir tık iyi diyebilirim birde karşı binamda lütfen yanlış anlamayın asla yargılamak haddime değildir hayat kadınlarının yaşadığı bir ev var evde bir kaç kadın birde minik bir kız çocuğu var ben bu durumda bu çocuklar adına ne yapmalıyım nereye basvurabilirim yani devlet ilgilenmez mi bu çocuklarla anneleri evde ilgilenmiyor sokağa atıyorlar okul vs zaten yok başka ülkede olsa bir dakika bu çocukları bu sefalet içinde bırakmazlar ama malum burda pek kıymeti yok yine de basvurabilecegimiz bir yer yokmudur denetleme yapan siler ile konusacak
Cimer üzerinden aile ve sosyal politikalar bakanlığına durumu yazın, açık ev adresini de ekleyin. Habersiz bir şekilde uzmanlarını yollayıp görüşüyorlar. Sizin adınız vs paylaşılmıyor.

Birde soyleleri var..
Ben öyle iki kardeşe ayakkabı kıyafet alayım dedim. Çevre esnaf satmadı. Anlamadım önce. Sonra biri dedi ki siz alıyorsunuz , birazdan ailesi kıyafetleri geri getirip iade ediyor parasını istiyor, biz satmıyoruz bunlara bir şey.
Gerçekten ertesi günlerde aynı kardeşler aynı yerde yine çıplak ayaktilar.
Bir de unutmam, İstanbul'da bir kadın ekmek dileniyordu fırının önünde. Dört ekmek istedi. Aldım, arkamı döner dönmez fırına gidip ekmekleri geri verdi, hayatımın kazigiydi.
Bir de bir çocuk uzgunce oturmuş bekliyordu. Ne olduğunu sordum. Sattığım şeylere biri gelip tekme attı, hepsi ziyan oldu dedi. Ben öğrenciydim paramı ona verdim acıyıp. Aynı çocuk ertesi gün aynı yerde aynı şekilde oturuyordu. Hayır işi gerçekten sorup sorusturulup yapilmali

bu tip çocuklara para vererek en büyük kötülüğü bizler yapıyoruz.o şekilde dilenme dolandırma sektörünün içinde oluyorlar.para verilmese sosyal hizmetlere bırakacak aileleri hayatları çok daha iyi olacak.kendi çocuğunu yaz kış yalın ayak yırtık kıyafetlerle dilendirenlere 3kuruş para vermekle vicdanını rahatlattım sananlar var.bilim insanları da din alimlerid evermeyin diyor yahuu.bu ısrar niye sektörü canlı tutmak için?

Eskiden belki denilebilirdi ama şu an sadece kendi yaş grupları ile kalıyorlar. Ciddi anlamda dersleri, sağlık problemleri, kıyafetleri ile ilgileniyorlar. Benim 2 öğrencim vardı sevgi evlerinden gelen, ev anneleri didik didik ederdi. Çocuk okuldan mutsuz gittiyse hemen arar sorardı, sene sonu etkinlik düzenleyip gösteri yaparlardı vs. Daha önce de yazmıştım tek eksikleri gerçekten sevgi, siz ne kadar verirseniz verin sıcak düzgün bir yuva sevgisi devam ediyor. Ayrıca gönüllü anneleri de vardı evlerine gidip hikayeler okuyan, tiyatroya, sinemaya götüren vs vs. Artık 18 yaşından sonra da çocuğun gideceği bir yer yoksa imkan sağlayıp destek oluyorlar. Devlet memurluğunda ve üniversite imkanlarında ayrıcalık sağlanıyor. Sağlıksız bir ortamdansa devlet koruması çok dahi iyi.

Eskiden belki denilebilirdi ama şu an sadece kendi yaş grupları ile kalıyorlar. Ciddi anlamda dersleri, sağlık problemleri, kıyafetleri ile ilgileniyorlar. Benim 2 öğrencim vardı sevgi evlerinden gelen, ev anneleri didik didik ederdi. Çocuk okuldan mutsuz gittiyse hemen arar sorardı, sene sonu etkinlik düzenleyip gösteri yaparlardı vs. Daha önce de yazmıştım tek eksikleri gerçekten sevgi, siz ne kadar verirseniz verin sıcak düzgün bir yuva sevgisi devam ediyor. Ayrıca gönüllü anneleri de vardı evlerine gidip hikayeler okuyan, tiyatroya, sinemaya götüren vs vs. Artık 18 yaşından sonra da çocuğun gideceği bir yer yoksa imkan sağlayıp destek oluyorlar. Devlet memurluğunda ve üniversite imkanlarında ayrıcalık sağlanıyor. Sağlıksız bir ortamdansa devlet koruması çok dahi iyi.
psikolojisi bozuk anneden alkolik uyuşturucu bağımlısı şiddet düşkünü babadan çocuğu çalıştırıp kullanan ebeveynlerden nasıl kötü olabilir sevgi evleri?ben kaç kere gittim gördüm aynen yazdığınız gibi sevgi eksikliğinden başka tek bir sorunları yok.18 yaşını dolduran çocuk devlet memuru oluyor.kıyafet yiyeyek kitap vs bol bol var orada.hem devlet veriyor hem de yardımlar geliyor tonla

Lambalarda dilenen çocukları görüp şaşırırım bende hiç bi yetkili görmüyor hiç mi polis geçmiyor bu çocuklar kar yağarken montsuz ayağında terlikle dinlendiriliyor demekki çözüm bulamıyorlar aslında devletin hasta çocuklardan sonra en çok onlara para harcaması lazım çünkü bu çocukların kaçı topluma yararlı birey oluyor çoğu hayattan alacaklıyım deyip saldırıyor

Back
X