Şahitlik

SuUtku

La Tahzen
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2014
2.493
2.843
333
Bi komşumuzun şubat ayında boşanma davası olacak.Eşimi şahit göstermiş.Mahkemeden kağıt geldi.
Ancak şahitlik yapmasını istemiyorum.
Şahitlikten geri çekilme şansı var mı varsa nasıl olur?

Benim de eşimin haberi olmadan şahit yazdırmışlardı bir davaya fakat eşim gitmedi bir sorun da olmadı.

Çok cetrefilli durumlar mı var. Niye istemiyosunuz. Başına iş mi gelir. N'olucak yani

Bu kararı eşinize bıraksanız daha iyi olur sanki.
Komşunuz şahit yazdırmadan önce mutlaka sormuştur eşinize, o da kabul etmiş ki ismi orda geçiyor.
Karşılaşmışlar dert yanmış eşime.eşi şiddet var diye nafaka istemiş.500 lira tedbir nafakası bağlanmış mahkemeye kadar.eşime şiddet kavga gürültü duydunmu demiş benimkide yok abi demiş
Benim de eşimin haberi olmadan şahit yazdırmışlardı bir davaya fakat eşim gitmedi bir sorun da olmadı.
Kağıtta gelmeyecekseniz mazeret bildirin yazıyor
Çok cetrefilli durumlar mı var. Niye istemiyosunuz. Başına iş mi gelir. N'olucak yani
Üç ay kadar evli kaldılar.şiddet kavga vs duymadık ancak çok güvendiğim üç komşum psikolojik şiddet hakaret vs vardı diyolar.eşim ben bişey duymadım derim en fazla diyor.ya kadın haklıysa ki adam hakkatten sorunlu bi tip
gitmezse sorun olmaz diye biliyorum.
Mazeretsiz bilemedim bende

Karşılaşmışlar dert yanmış eşime.eşi şiddet var diye nafaka istemiş.500 lira tedbir nafakası bağlanmış mahkemeye kadar.eşime şiddet kavga gürültü duydunmu demiş benimkide yok abi demiş

Üç ay kadar evli kaldılar.şiddet kavga vs duymadık ancak çok güvendiğim üç komşum psikolojik şiddet hakaret vs vardı diyolar.eşim ben bişey duymadım derim en fazla diyor.ya kadın haklıysa ki adam hakkatten sorunlu bi tip

Evet yoksa zorla gelip alınır da yazıyor biz mazeret bildirmedik. Bir şey de olmadı.

gitmesin cok sacma sizin kocaniz nereden bilsin gitmesin bir sey olmaz

Ben olsam adalet yerini bulsun diye uğraşırdım ama tabii ki görmediğim duymadığım bir şeye şahitlik etmezdim. Ben olsam önce arkadaşlarımdan izin alır sonra da kadına veya avukatına ulaşır, "eşim duymamış, o yüzden duyan birilerini örneğin şu şu arkadaşları şahit gösterseniz daha iyi olur" derdim.

Mahkemeye gidip biz duymadik diye ifade vermek sacma olur. Komsu cok cakalmis. Bir nevi dolayli yoldan yalanci sahitlige surukluyor sizi. Gitmesin esiniz lutfen mahkemeye.

Kimse kolay kolay 3 ayda yuvasini yikmaz. Adam nasil bezdirdi kim bilir.

Tanıkliķ kamu gorevidir.gitmek zorunda gitmezse bidahaki celse zorla getirilir..ifade vermek istemiyorsa hakimn sordugu sorulara bn bilmem haberm yok bilgim yok tarzinda cevaplar versin..skinti edilecek bi durum yok..

Dava uzarsa ve 3 kere gitmezse(yanlis hatirlamiyorsam) zorla goturulur esiniz. Kadinin lehine sahitlik etmek zorunda degil. Bildiklerini dogrudan anlatabilir esiniz

.... MAHKEMESİNE

DOSYA NO: 2017/....

Sayın mahkemenizin ../../.... tarihli duruşmasına, ..(X).. nedenlerle katılamayacağım. Mazeretimin kabulü ile duruşmanın başka bir tarihe ertelenmesini talep ederim.

Ek: Posta Pulu
- Sağlık nedeni ise varsa rapor
veya neden bir belgeyle ispat olunabiliyorsa
o belge...

Ad/Soyad/Tarih
imza

Nedenle ilgili olarak şahitlik yapılacak konuda bilgim yoktur gibi bir ibare yazamaz mı ?

Netten dilekçe örneği olarak bunu gördüm ama O.o

Eger esiniz sahte sahitlik yapacaksa hic gitmesin zaten.. ama eger adalet (adalet varsa tabikide ki benim bosanmamda yoktu) icin dogrulari konusacaksa gitsin.. ne var yani ileri goruslu olun biraz.. sahitlikle ne var anlamis degilim..

Bi komşumuzun şubat ayında boşanma davası olacak.Eşimi şahit göstermiş.Mahkemeden kağıt geldi.
mahkemeye yazılı dilekçe versşn bilgisi olmadığına ve tanıklık yapamayacağına dair

Kural olarak tanıklık yapmak zorunludur. Tanıklıktan çekinme hakkı olanlar var ama eşiniz bu şartları taşımadığı için gitmek zorunda.

Yani tanık olarak çağrıldığı için, eşin gitmek zorunda. Duruşma günü için mazeret bildirse bile sonraki celse gitmesi gerekir.
Eşiniz, komşuya yada avukatına hiçbir şey bilmediğini,görmediğini ve mahkemede de böyle ifade edeceğini söylerse belki onlar eşinizi tanık olarak dinletmekten vaz geçebilir.

Komşunuz eşinizin tanık olarak dinlenilmesinden vazgeçmezse ,Eşiniz için en doğrusu mahkemeye gitmesi.Konu ile ilgili hiçbir bilgi ve görgüsünün olmadığını beyan etmesi olacaktır.

para cezası yoksa gıtmez olur bıter

Back
X