sahte face

• Konu Sahibi Konu Sahibi yad
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yad

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2008
37
0
86
41
İstanbul
başkasının adına açılmış ve fotoğraf kullanılmış,ancak hiç bir paylaşım yapılmayan facebook şikayet edilirse ne gibi sonuçlar doğar?

başkasının adına açılmış ve fotoğraf kullanılmış,ancak hiç bir paylaşım yapılmayan facebook şikayet edilirse ne gibi sonuçlar doğar?

Kullanıcı Profili Kapatılır..

adım soyadım ve fotoğrafımla facebook açılmış. ancak paylaşım yapılmamış.. şikayet eder dava açarsam ne olur bilgi verirseniz sevinirim...

Bilişim suçuna giriyor ama çok büyük bir müeyyidesi olduğunu sanmıyorum açıkçası. Profil kapatılır.

dava açsan ne olur bilmiyorum ama bir sonuç alabileceğini düşünmüyorum yine de bilne danışıp buna karar vermek gerekir fakat sen şikayet edersen ve edilmesini sağlarsan da profilin kapanır

Sizin aynı isim ve bilgilerle/resimlerle profiliniz varsa, bu profil benim adıma sahte açılmış şeklinde şikayet ettiğinizde eğer sizin profiliniz sahte profilden eskiyse %95 sahte profil silinir.

Sizin Facebook hesabınız yok ama bu profil benim adıma sahte açılmış şeklinde şikayet ettiğinizde de sizden resim, isim ve soyisim görünen bir kimlik belgesi istiyorlar. Bir kaç gün içerisinde de hesabı kapatıyorlar.

Defalarca başıma geldi, hepsinde de kapattırdım. Dava vesaire uğraşmanıza gerek yok.

Son düzenleme:
Sizin aynı isim ve bilgilerle/resimlerle profiliniz varsa, bu profil benim adıma sahte açılmış şeklinde şikayet ettiğinizde eğer sizin profiliniz sahte profilden eskiyse %95 sahte profil silinir.

Sizin Facebook hesabınız yok ama bu profil benim adıma sahte açılmış şeklinde şikayet ettiğinizde de sizden resim, isim ve soyisim görünen bir kimlik belgesi istiyorlar. Bir kaç gün içerisinde de hesabı kapatıyorlar.

Defalarca başıma geldi, hepsinde de kapattırdım. Dava vesaire uğraşmanıza gerek yok.

benım de resımlerımle ve adımla sahte profıl acılmıs .ustelık face hesabım bıle yok .
ancak sızın belırttıgınız gıbı; kimlik belgemın fotokobısını gonderdım .ısmın soyısım ve fotografım
net gorunuyordu .fakat kabul etmedıler .:44:

Amacın profilini kapattırmak mı yoksa o kişiyi belirleyip ceza almasını sağlamak mı?
Profilin kapatılır elbette ama ceza alacağını zannetmem..
Suçüstü yakalanan bir hırsız bile onu yakalayan polisten daha önce adliyeden çıkıyorsa, böyle bir suçun cezası? I ıh olmaz:18:

Siz ve sizi tanıyan kişiler profili şikayet edecek ve profil kapatılacak.

Herhangi bir paylaşımda bulunmamış ve hakaret edilmemiş böyle bir konuda dava açmanız işinize yaramaz sanırım.

Sanatçılara ait sahte profiller var, ayrıca büyük paylaşımlar yapılıyor, dava açan olmadı, davayı kabul edecek avukat var mıdır bilmiyorum ?

Back
X