Sahte İnsanlarla nasıl yaşanır

Mesela kayınvalidem falan toplanıp oturmaya gittiğimizde gittiğimiz kişiye yardım ediyo bu kişi topluyo tabakları falan makinaya koyuyor hamarat oluyor..O gelmeyince ise bizbize gittiğimizde pek elini sürmüyor.2 tabak kalıyor.Ben yerleştiriyorum makinaya falan yıkıyorum.Göstermelik yapıyo yaptığı şeyleri.
Normalde kayınvalidemin evini temizlemiyor.ama biri gelince temizlik aşkı doğuyor onda.ya da merdivenleri hayatta silmez.ama kayınvalideme yatılı misafir gelince merdivenleri siler.(bizim katı silmez ama gelen kişi sildiğini zanneder).şaşırıyorum valla.Gelenlerde dicekki her işe o koşturuyo merdivenleri bile o siliyo der.
not:Biz çalıştığımız için evde olmuyoruz.hafta sonları eşim siler hep merdivenleri.Anesinin evini de süpürür ayrıca.

Eltini kastediyorsun herhalde
Özne eksik..

Kimin nasıl olduğuna ne yaptığına bakma
Sen kendinden eminsen öyle devam et
Biri sana hamarat deyince hamarat olmuyorsun sonuçta, ister desin ister demesin
Kendini eltinle kıyaslama, kayınvaliden belki de sizi gaza getirmek istiyordur

Mesela kayınvalidem falan toplanıp oturmaya gittiğimizde gittiğimiz kişiye yardım ediyo bu kişi topluyo tabakları falan makinaya koyuyor hamarat oluyor..O gelmeyince ise bizbize gittiğimizde pek elini sürmüyor.2 tabak kalıyor.Ben yerleştiriyorum makinaya falan yıkıyorum.Göstermelik yapıyo yaptığı şeyleri.
Normalde kayınvalidemin evini temizlemiyor.ama biri gelince temizlik aşkı doğuyor onda.ya da merdivenleri hayatta silmez.ama kayınvalideme yatılı misafir gelince merdivenleri siler.(bizim katı silmez ama gelen kişi sildiğini zanneder).şaşırıyorum valla.Gelenlerde dicekki her işe o koşturuyo merdivenleri bile o siliyo der.
not:Biz çalıştığımız için evde olmuyoruz.hafta sonları eşim siler hep merdivenleri.Anesinin evini de süpürür ayrıca.

bak kendin söylemişsin amacı belli ayy şuna bak her işe koşuyo ne iyi kayınvalide bu demeleri gösteriş yapıyo amaaan yapsın be kuzum kim ne derse desin zaten çalışıyomuşsun eşin biliyo senide annesini de bilende biliyo hatta her gün misafir gelsin her gün temizlik yapsın oda üzülme bunlar için eşini doldurmasın sana karışmasın varsın akşama kadar o bu görecek diye merdiven silsin

Eltini kastediyorsun herhalde
Özne eksik..

Kimin nasıl olduğuna ne yaptığına bakma
Sen kendinden eminsen öyle devam et
Biri sana hamarat deyince hamarat olmuyorsun sonuçta, ister desin ister demesin
Kendini eltinle kıyaslama, kayınvaliden belki de sizi gaza getirmek istiyordur

bunları yapan eltim.Kendini parçalıyo birileri ona iyi desin diye.

Başkalarının dediğine endeksli niye yaşıyorsunuz ki...

bırakın kim ne düşünürse düşünsün.

senin için rahat mı eşin ve Allah biliyor dimi:34: boşver.

bunları yapan eltim.Kendini parçalıyo birileri ona iyi desin diye.

Bırak parçalasın
Başkalarını bilmem de ben yalaka tipleri kaç metre öteden tanırım
Birçok kişi de bunu anlıyordur
Anlamazsa da sen umursama, sadece kendine bak

Sen kendinden eminsen, birileri sana niye eltisinden daha hamarat demiyo diye kafana takma

bizden biri hasta olunca gelip bakmazlar.
Diğer akrabalardan biri hasta olunca falan giderler yemek götürürler bir yalakalıklar görseniz.Amaçları eller bunlara iyi desin.Aman laf olmasın gelmedi demesinler bu kafadalar.Ben kendimi biliyorum tabiki.Elimden geldiğince kayınvalidem hasta olunca giderim yapılcak bişey olursa sorarım yaparım.O da der çalışıyosun sen napıcan der ama yüzüme.Arkamdanda yapmıyo diye konuşuyo orda burda.
anemede işimi gündüzleri yapamıyor ama geceleri yapabilir demiş.Amacı iş yaptırmak.

Diğer akrabalardan biri hasta olunca falan giderler yemek götürürler bir yalakalıklar görseniz.Amaçları eller bunlara iyi desin.Aman laf olmasın gelmedi demesinler bu kafadalar.Ben kendimi biliyorum tabiki.Elimden geldiğince kayınvalidem hasta olunca giderim yapılcak bişey olursa sorarım yaparım.O da der çalışıyosun sen napıcan der ama yüzüme.Arkamdanda yapmıyo diye konuşuyo orda burda.
anemede işimi gündüzleri yapamıyor ama geceleri yapabilir demiş.Amacı iş yaptırmak.

Sizin kayınvalide çok uyanık
Gaza gelmeyin bence

Çalışmıyor olsan bile yapma, herkes kendi evini kendi temizlesin ( Yatalak hasta olmadığı müddetçe )

ne münasebet kimsenin işini tutmak zorunda değilsin hemde annene mi şikayet etti

kv deniz eski mantık galiba..

gelin = hizmetçi :ssz::ssz:

gündüz çalış gece de ona iş yap ohh ne ala mualla :19:

siz de deyin gece kendi ev işlerimi yapıyorum ,oğlunla ilgileniyorum diye :37::17: dumur olsun.

kv deniz eski mantık galiba..

gelin = hizmetçi :ssz::ssz:

gündüz çalış gece de ona iş yap ohh ne ala mualla :19:

siz de deyin gece kendi ev işlerimi yapıyorum ,oğlunla ilgileniyorum diye :37::17: dumur olsun.

Yani bütün gün evdeler işlerini yetiştiremiyolar.Eltim der devamlı işim var yok çamaşır yıkıcam yok yemek yapıcan falan.Beni düşün hem işe gidiyorum akşam gelip yemek yapıyorum.bazen hafta içi bile temizlik yapıyorum toz alıyorum.Ne temizliği bile diyo kayınvalidem.onlara göre evde iki kişi olunca ev pislenmez.ben nereyi temizliyomuşum.çocukta yok bende.belkide inanmıyolar evde yatıyorum sanıyolar.
EE tabi bide eltim gibi gidip anlatmıyorum evde yaptığım işleri .Ben sevmem kendimi anlatmayı övmeyi.

Yani bütün gün evdeler işlerini yetiştiremiyolar.Eltim der devamlı işim var yok çamaşır yıkıcam yok yemek yapıcan falan.Beni düşün hem işe gidiyorum akşam gelip yemek yapıyorum.bazen hafta içi bile temizlik yapıyorum toz alıyorum.Ne temizliği bile diyo kayınvalidem.onlara göre evde iki kişi olunca ev pislenmez.ben nereyi temizliyomuşum.çocukta yok bende.belkide inanmıyolar evde yatıyorum sanıyolar.
EE tabi bide eltim gibi gidip anlatmıyorum evde yaptığım işleri .Ben sevmem kendimi anlatmayı övmeyi.

Kayınvalidenler kaç kişi ?
Sizin evde pislenmiyordur de o zaman..

Hiç birşey yoksa toz olur bi evde, silmek süpürmek ister..
Eee lavabo ihtiyacınız olmuyo mu sizin , o zaman lavaboyu da temizlemek gerekmiyor mu
Plastik tabaklarda mı yemek yiyorsunuz, bulaşık çıkmıyor mu
Kıyafetleriniz tek kullanımlık mı, kirlenince yıkamak yerine çöpe mi atıyorsunuz

Bi sor sen bunları benim yerime :27:

Ayrıca birşey diyen olursa da ben çalışıyorum de, geç kenara
Çok kolay birşeyse onlar çalışsın bakalım
Daha evdeyken ev işlerini bitiremiyorlar, çalışsalar evleri çöp ev diye haberlere çıkar herhalde :8:

Kayınvalidenler kaç kişi ?
Sizin evde pislenmiyordur de o zaman..

Hiç birşey yoksa toz olur bi evde, silmek süpürmek ister..
Eee lavabo ihtiyacınız olmuyo mu sizin , o zaman lavaboyu da temizlemek gerekmiyor mu
Plastik tabaklarda mı yemek yiyorsunuz, bulaşık çıkmıyor mu
Kıyafetleriniz tek kullanımlık mı, kirlenince yıkamak yerine çöpe mi atıyorsunuz

Bi sor sen bunları benim yerime :27:

Ayrıca birşey diyen olursa da ben çalışıyorum de, geç kenara
Çok kolay birşeyse onlar çalışsın bakalım
Daha evdeyken ev işlerini bitiremiyorlar, çalışsalar evleri çöp ev diye haberlere çıkar herhalde :8:

*seninki de pislenmez 2 kişisiniz demiştim.o da dediki olurmu giriyolar çıkıyolar çocuk burda hep diyor.güya 2 kişi değiller 4 kişiler.
onlar normalde 2 kişiler.eşi var
ama gündüzleri eltimin çocuğu hep orda sayıları 4 e çıkıyor.yemeğini çocuk masada yemiyor.gidiyorum bakıyorum odada tv.izlerken yiyor.oralara döküyor.

*seninki de pislenmez 2 kişisiniz demiştim.o da dediki olurmu giriyolar çıkıyolar çocuk burda hep diyor.güya 2 kişi değiller 4 kişiler.
onlar normalde 2 kişiler.eşi var
ama gündüzleri eltimin çocuğu hep orda sayıları 4 e çıkıyor.yemeğini çocuk masada yemiyor.gidiyorum bakıyorum odada tv.izlerken yiyor.oralara döküyor.

Madem öyle
Ya çocuğuna güzelce yemek yedirsin eltin
Ya da döktüklerini toplasın

Rahatsız oluyorsa kayınvaliden eltine desin yani
Seninle ilgili bi durum yok

en iyi yol aynı taktiği uygulamak diye düşünüyorum.
Sahteliğini belirtmek, yüzüne vurmak,ortaya çıkarmak vakit kaybıdır, yine sahtelikle üstesinden gelir elbette o kişi..
Aynı sahteliği hakediyor o kişiler
:68:

en iyi yol aynı taktiği uygulamak diye düşünüyorum.
Sahteliğini belirtmek, yüzüne vurmak,ortaya çıkarmak vakit kaybıdır, yine sahtelikle üstesinden gelir elbette o kişi..
Aynı sahteliği hakediyor o kişiler
:68:

bendemi biri gelince kayınvalidemin evini temizliyim.apartmanın merdivenlerini falan silip kendimimi parçalıyım bende.

Madem öyle
Ya çocuğuna güzelce yemek yedirsin eltin
Ya da döktüklerini toplasın

Rahatsız oluyorsa kayınvaliden eltine desin yani
Seninle ilgili bi durum yok

eltim çok yoruluyomuş.ona bişey demez.dedirtmezde kimseye.8 yıldır birlikteler.birbirlerinden öğrenmişler sahteliği.
birkere bile duymadım çocuğun buraları pisletiyo temizle dediğini.onun derdi bana temizletmek.yapmıyorum ya dert oldu kadına.

Back
X