Sahte isim, imza?

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Geçen hafta eşimle bir süredir araştırdığımız tv'yi ikinci el olarak farklı ilde yaşayan birinden almak için yola çıktık. Gidip bakalım olmazsa şehri gezmiş oluruz, görmek istiyorduk o tarafları diyerek yola çıktık. Yola çıkmadan önce sözleşmemizi hazırladık, tv bize atılan fotoğraflardaki gibiyse, çalışmasında ve görüntüsünde sıkıntısı yoksa alacaktık. Satacak olan kişi de belirlediğimiz yere eşiyle beraber geldi ve evlerine gittik.
Açıkcası ilk girişte bir güvensizlik hissettim. Sanki orada yaşayan bu çift değil de bir öğrenci grubuydu. Tamam herkesin evi düzenli olmak zorunda değil ama günler öncesinden sözleştiğin insanlar evine gelecekse en azından üstünkörü de olsa oturulacak yere bir temizlik şart bana göre. Ne kendileri, ne de bahse konu tv o eve ait değildi sanki. Ortamın izbeliğinden tv ye odaklanamadım ilk başta. Hatta eşimin gözüne baktım her an kalkabiliriz diyerek ama o normal olunca ve tvyi inceledikçe bana da her şey normal gelmeye başladı. Eşim tv'yi incelemeye devam etti, ayarlarından seri numarasını not etti ve içimize sinen tek şey o an amacımızın almak olduğu o televizyondu. Faturasını eşime watsaptan atmıştı satan kişi, fatura numarasından sorguladığımızda da kayıtlarda çıkıyor, yani o açıdan sıkıntı yok. Sadece garanti belgesinin abisinde olduğunu ve onu arayıp bize yollayacağını söyledi. İlgili bayiyi aradığımızda da herhangi bir durumda sadece faturanın elinizde olması yeterli, tv nin garanti süresi fatura tarihinden itibaren 2 yıldır dendiği için garanti belgesinin o an elimizde olma şartını aramadık açıkcası.

Bayiyi bugün tekrar aradık ve bize seri numarasını ve fatura bilgisini detaylı olarak mail yoluyla atacaklarını söylediler şuan onu bekliyoruz. Seri numaralarında da problem olmazsa sıkıntı olmayacağını düşünüyorum ben. Sadece sözleşmeye yazdığı isim ve imzanın doğruluğundan emin değilim, faturadaki isimle yazıp imza attı ama ben günlerdir fatura sahibinin bu kişi olduğunu düşünmüyorum. Şayet durum böyle olursa yaptığımız sözleşmenin bir geçerliliği olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
anlamadıgım konu neden normal olarak magazaya gidip tv almıyorsunuz. aradaki fark kaç para olacak ki? şehir değiştirmeler fln. tv nin parası zaten çıkmış demektır?
tv nin şuanki peşin fiyatı 9bin küsür. biz 5500'e aldık.fatura tarihi 2018 Aralık.
beyaz eşya hariç çoğu eşyayı ikinci el almayı tercih ediyoruz, temiz ise. ama tabi konumuz neden mağazadan alınıp alınmadığı değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
eee ne önemi var adamın ismi ve imzasının

yani siz tv yi ve faturasını alacaksınız

ikinci el eşyada bu risk hep vardır satanın gerçek malik olmama ihtimali

bir de smart tv mi

şahsen internet bağlantısı olan hatta sadece USB girişi olan bir elektroniği bile ikinci el alıp satmam

bir de anlattığınız evde 10 bintl lik tv nin işi ne

hırsızlık malı vs olabilir mi

eee ne önemi var adamın ismi ve imzasının

yani siz tv yi ve faturasını alacaksınız

ikinci el eşyada bu risk hep vardır satanın gerçek malik olmama ihtimali

bir de smart tv mi

şahsen internet bağlantısı olan hatta sadece USB girişi olan bir elektroniği bile ikinci el alıp satmam

bir de anlattığınız evde 10 bintl lik tv nin işi ne

hırsızlık malı vs olabilir mi

Hırsızlık malı olsa faturayı nasıl bulacaklar ki?

Ben sıfır elektronik alırken bile kırk mağaza dolaşıp, firmaların ıcığını cıcığını inceliyorum. İkinci el üründe risk tabi ki olacak, yarı fiyatına aldığınız için de bu riski üstleneceksiniz doğal olarak. Hem ucuz olsun, hem ikinci el olsun hem de dört dörtlük olsun biraz hayal dünyasında yaşamak gibi.

İsimlerin önemli olmadığını düşünüyorum.
Önemli olan faturadaki ürünün model no ve seri no.

Fatura elinizde olduktan sonra ne fark eder?

Sevgilim de bana tv hediye aldı mesela. Fatura onun adına. Ama tv bende. Arızalansa, servise ben götürsem faturada sizin adınız yok mu diyecekler bana??? Tamir etmeyecekler mi?

Endişeniz yersiz

Geçen hafta eşimle bir süredir araştırdığımız tv'yi ikinci el olarak farklı ilde yaşayan birinden almak için yola çıktık. Gidip bakalım olmazsa şehri gezmiş oluruz, görmek istiyorduk o tarafları diyerek yola çıktık. Yola çıkmadan önce sözleşmemizi hazırladık, tv bize atılan fotoğraflardaki gibiyse, çalışmasında ve görüntüsünde sıkıntısı yoksa alacaktık. Satacak olan kişi de belirlediğimiz yere eşiyle beraber geldi ve evlerine gittik.
Açıkcası ilk girişte bir güvensizlik hissettim. Sanki orada yaşayan bu çift değil de bir öğrenci grubuydu. Tamam herkesin evi düzenli olmak zorunda değil ama günler öncesinden sözleştiğin insanlar evine gelecekse en azından üstünkörü de olsa oturulacak yere bir temizlik şart bana göre. Ne kendileri, ne de bahse konu tv o eve ait değildi sanki. Ortamın izbeliğinden tv ye odaklanamadım ilk başta. Hatta eşimin gözüne baktım her an kalkabiliriz diyerek ama o normal olunca ve tvyi inceledikçe bana da her şey normal gelmeye başladı. Eşim tv'yi incelemeye devam etti, ayarlarından seri numarasını not etti ve içimize sinen tek şey o an amacımızın almak olduğu o televizyondu. Faturasını eşime watsaptan atmıştı satan kişi, fatura numarasından sorguladığımızda da kayıtlarda çıkıyor, yani o açıdan sıkıntı yok. Sadece garanti belgesinin abisinde olduğunu ve onu arayıp bize yollayacağını söyledi. İlgili bayiyi aradığımızda da herhangi bir durumda sadece faturanın elinizde olması yeterli, tv nin garanti süresi fatura tarihinden itibaren 2 yıldır dendiği için garanti belgesinin o an elimizde olma şartını aramadık açıkcası.

Bayiyi bugün tekrar aradık ve bize seri numarasını ve fatura bilgisini detaylı olarak mail yoluyla atacaklarını söylediler şuan onu bekliyoruz. Seri numaralarında da problem olmazsa sıkıntı olmayacağını düşünüyorum ben. Sadece sözleşmeye yazdığı isim ve imzanın doğruluğundan emin değilim, faturadaki isimle yazıp imza attı ama ben günlerdir fatura sahibinin bu kişi olduğunu düşünmüyorum. Şayet durum böyle olursa yaptığımız sözleşmenin durumu ne olur?
Piyada değeri 9800 siz 5500 aldınız.....aklınıza aradaki büyük fiyat farkı gelmedimi zaten bulunduğunuz ortamda çok güven vermemiş çalıntı ürün olabilir poliste fatura kaydı varsa alırlar sizden o tv yı 10 sene önce babamın başına geldi ucuza mal aldım derken aldığı üründe gitti parada aldığınız kişinin adıda imzasıda doğru veya yanlış olsa ne farkeder vergi levhası olan bi mağazadan almamışsınki muhatabın varsa fatura üzerindeki yer.. alamazsınız tv yi iade almaz

Hırsızlık malı olsa faturayı nasıl bulacaklar ki?

annemin tvsinin altında bir sehpa var faturası da o sehpanın çekmecesinde de

öyle olabilir mi acaba dedim

bir de bu işler şebeke işi

o bunlara fotosunu attıkları fatura satıcıdaki nüshanın fotosudur o adamla ortaklardır

tv yi çalıp o faturayı da dayanak yapıp satarlar vs vs

ben çok kolay kötü senaryo yazarım huyum kurusun :)))

annemin tvsinin altında bir sehpa var faturası da o sehpanın çekmecesinde de

öyle olabilir mi acaba dedim

bir de bu işler şebeke işi

o bunlara fotosunu attıkları fatura satıcıdaki nüshanın fotosudur o adamla ortaklardır

tv yi çalıp o faturayı da dayanak yapıp satarlar vs vs

ben çok kolay kötü senaryo yazarım huyum kurusun :)))

Eneem resmen komplo teorisyeni :KK53:

Şimdi bir televizyon için mi bu teferuat
Bana göre hiç değmez
İzlemeyi verin o televizyonu canım
aynen bende o düşüncedeyim .. altın kaplama falan herhlde şehir değiştirme durumuna göre..
ama konumuz o değilmiş :)
bu kadar riske ne gerek var anlamsız..

Bende yurtdisina cikmadan once tum beya esyami sattim , hatta o 9 binlik tv mi de sattim icim aciyarak , ama alan kisi hic bunlari yapmadi , geldi gordu begendi , pazarlik yaptik , yukledi arabasina gitti
İkinci elde atilan imza vs bunlarin onemi oldugunu dusunmiyorum
Oldu ki sahte imza atti zaten dava acsaniz mahkeme masraflari kat be kat fazla olacak
Bence fazla pimpiriklisiniz , neticede satan bir firma degil , karsinizda bir sahis var , guveniyorsaniz urune alirsiniz guvenmiyorsaniz almazsiniz

aynen bende o düşüncedeyim .. altın kaplama falan herhlde şehir değiştirme durumuna göre..
ama konumuz o değilmiş :)
bu kadar riske ne gerek var anlamsız..
şehir değiştirmesinin mantıklı olup olmayacağı sorulmamış, konu tercihlerini eleştirin alakasız yorum yapın diye açılmamış olsa gerek.

şehir değiştirmesinin mantıklı olup olmayacağı sorulmamış, konu tercihlerini eleştirin alakasız yorum yapın diye açılmamış olsa gerek.
özellkle belirtmiş ondan söyledim ben kendisi söylediği için söz konusu tv nin de dışında.

Çalıntı olma riski var ,satanın kimliğini gördünüz mü ?
Faturada yazan kişi size satmalı ...

eğer size satan kişiler aynı sahte kimliklerle televizyonu da satın almışlarsa mahkeme televizyona el koyabilir. bi tanıdığımın aldığı telefona bu şekilde el koyuldu. yani 2. el telefon alıyor aldığı kişi telefoncudan sahte kimlik numarayla telefonu almış ve tabi ki taksitle daha sonra aldığı gün satıyor. olay farkedilince mahkeme incelemek için telefona el koyuyor. bilmiyorum durumlar benzer mi içinize kurt düşürmek istemem daha fazla ama yazayım dedim. bir de televizyon almak için şehir değiştirmeler konu açmalar vs demişsiniz ama konu sahibi zaten bize de değişiklik olur diye belirtmiş ayrıca aradaki fiyat farkı az değil konu açmaya değer bana göre. fazla mı sanki bu tepkiler

Back
X