Sahte isim, imza?

tercih meselesi, ben de sıfırına 10bin tl veremem.
Tercih değil ki bu, mantık meselesi. 2018 Aralık diyorsunuz faturaya. Şu an 2019 hazirandayiz. 6 ay garantisi kalmış. Hani iki ay kullanılmış olsa Okey de 1.5 sene kullanılmış bu ürün. 6 ay sonraki arizada çöp olabilir.

Tercih değil ki bu, mantık meselesi. 2018 Aralık diyorsunuz faturaya. Şu an 2019 hazirandayiz. 6 ay garantisi kalmış. Hani iki ay kullanılmış olsa Okey de 1.5 sene kullanılmış bu ürün. 6 ay sonraki arizada çöp olabilir.

2018 Aralık ile 2019 haziran arasında 1.5 yıl mı var? :)
ayrıca evet hem tercih hem de mantık meselesi, tabi doğru mantık yürütülürse.

diyelim siz bir tv aldınız, 2 yıl sonra garantisi bitti , ardından bir durum oldu ve tv bozuldu o zaman ne olacak? ya da tam tersi garantisiz ürün alıp bozulmama durumu da var. bunu bilemeyiz, bilemezsiniz.

neredeyse 2 yıl önce tv aldım kendi odama. aldığımda da garantisi yoktu o kadar kullandım herhangi bir sıkıntısı yok. olaya sadece bu açıdan bakmayın bence. bakıyorsanız da bir tek kendi düşünceniz mantıklıymış gibi davranmayın. Kaldı ki 2018 aralık ayı ile 2019 haziran ayı arasında 6 ay var. 1,5 yıl değil. siz mantığı çok yanlış anlamışsınız :

2018 Aralık ile 2019 haziran arasında 1.5 yıl mı var? :)
ayrıca evet hem tercih hem de mantık meselesi, tabi doğru mantık yürütülürse.
Yanlış hesaplamisim. Madem çok biliyorsunuz buyrun alın. 10.000 veremeyip çalınti olup olmadığı belli olmayan bir TV için şehir değiştirip gitmek mantıklı tabi.

ne sözleşmesi yaptınız?
seri no falan bakmalar.
ikinci el nihayetinde, ft yı alırsınız olur biter.

Yanlış hesaplamisim. Madem çok biliyorsunuz buyrun alın. 10.000 veremeyip çalınti olup olmadığı belli olmayan bir TV için şehir değiştirip gitmek mantıklı tabi.

ya pardon da ben sizi ve sizin tarzınızdaki insanları anlayamıyorum. neden acılan konuların farklı yerlerınden tutup cekiştirmeye çalışıyorsunuz?

cok biliyorsunuz alın falan nasıl bir üsluptur? siz bu hayatta her şeyi dosdoğru mu yapıyorsunuz? yanlışta yapmış olabilirim, doğrum da kendimedir ama hiçbir durum size bu şekilde konuşma hakkı vermez anladınız mı?

ben size bu konuda ne sormuşum, kaç cümleniz benim konumun açılış amacıyla ilgili? benim şehir değiştirmem sizi ne ilgilendirir ? bu durumu beyan etmiş olmam beni bu şekilde eleştirme hakkı mı verir size? yazmış olmak için yazıyorsunuz ya yuh valla. zaten gezmek istiyordum gittim gezdim hem ticaret hem ziyaret yaptım geldim size ne bundan? olmuş bitmiş olayla ilgileniyorsunuz hala ya, mantığa gel.

Bildiğim kadarıyla aranızdaki o sözleşmenin öyle pek de bir bağlayıcılığı yok. Gidip noterde onaylatmanız falan gerekebilir belki :) O kadarını bilemem.
Ama ben çok da takılmayın derim, almışsınız artık, bitmiş gitmiş. Ödemeyi yapıp ürünü aldıktan sonra bu kadar derine inerek düşünmenin artık bir faydası yok. Keyfini çıkarın.

Fatura numarası aratıldığında çıkıyor dediniz ben bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Hiç o topa girmeyin bence günümüzde herşey olur. 5500 le gidin sıfır bi tv alın en azından kafanız rahat olur

Geçen hafta eşimle bir süredir araştırdığımız tv'yi ikinci el olarak farklı ilde yaşayan birinden almak için yola çıktık. Gidip bakalım olmazsa şehri gezmiş oluruz, görmek istiyorduk o tarafları diyerek yola çıktık. Yola çıkmadan önce sözleşmemizi hazırladık, tv bize atılan fotoğraflardaki gibiyse, çalışmasında ve görüntüsünde sıkıntısı yoksa alacaktık. Satacak olan kişi de belirlediğimiz yere eşiyle beraber geldi ve evlerine gittik.
Açıkcası ilk girişte bir güvensizlik hissettim. Sanki orada yaşayan bu çift değil de bir öğrenci grubuydu. Tamam herkesin evi düzenli olmak zorunda değil ama günler öncesinden sözleştiğin insanlar evine gelecekse en azından üstünkörü de olsa oturulacak yere bir temizlik şart bana göre. Ne kendileri, ne de bahse konu tv o eve ait değildi sanki. Ortamın izbeliğinden tv ye odaklanamadım ilk başta. Hatta eşimin gözüne baktım her an kalkabiliriz diyerek ama o normal olunca ve tvyi inceledikçe bana da her şey normal gelmeye başladı. Eşim tv'yi incelemeye devam etti, ayarlarından seri numarasını not etti ve içimize sinen tek şey o an amacımızın almak olduğu o televizyondu. Faturasını eşime watsaptan atmıştı satan kişi, fatura numarasından sorguladığımızda da kayıtlarda çıkıyor, yani o açıdan sıkıntı yok. Sadece garanti belgesinin abisinde olduğunu ve onu arayıp bize yollayacağını söyledi. İlgili bayiyi aradığımızda da herhangi bir durumda sadece faturanın elinizde olması yeterli, tv nin garanti süresi fatura tarihinden itibaren 2 yıldır dendiği için garanti belgesinin o an elimizde olma şartını aramadık açıkcası.

Bayiyi bugün tekrar aradık ve bize seri numarasını ve fatura bilgisini detaylı olarak mail yoluyla atacaklarını söylediler şuan onu bekliyoruz. Seri numaralarında da problem olmazsa sıkıntı olmayacağını düşünüyorum ben. Sadece sözleşmeye yazdığı isim ve imzanın doğruluğundan emin değilim, faturadaki isimle yazıp imza attı ama ben günlerdir fatura sahibinin bu kişi olduğunu düşünmüyorum. Şayet durum böyle olursa yaptığımız sözleşmenin bir geçerliliği olur mu?

Daha 1 yıllık 9000 lik tv yi 5500 e almışsınız, daha ne didikliyorsunuz:D Hem yarı fiyatına alayım hem herşeyi sıkıntısız olsun. Ayrıca aranızda sözleşme yapmışsınız onun pek bir geçerliliğinin olacağını sanmıyorum.

Siz sadece dua edin sıkıntı çıkmasın yeter. Bir de bu tarz eşyaların bayide kaydı var nasılsa. Eliniz de fatura olmasa da bakmak zorundalar. Mesela, bir samsung telefonumuz bozulmuştu. Bayi tutturdu fatura olmadan ilgilenemeyiz garanti dışı diye. Hemen Samsung merkezi aradık. Onlar da bayiyi aradılar. Sonra gittiğimizde bayideki adam tıpış tıpış aldı telefonu işleme :)

tv nin şuanki peşin fiyatı 9bin küsür. biz 5500'e aldık.fatura tarihi 2018 Aralık.
beyaz eşya hariç çoğu eşyayı ikinci el almayı tercih ediyoruz, temiz ise. ama tabi konumuz neden mağazadan alınıp alınmadığı değil.
Bir aptal kutusuna 5500 vermek..piyasa fiyatı da 9 bin küsürmüş.
Konudaki en acaip şey bu bence

Seni hatirladim, baska bi konudada bu tv hakkinda fikir sormustun dimi?

Simdi imza isim bunlarin bi onemi yokki bu durumda? Sen araba almiyorsun tv aliyorsun. Isimle ilgisi yok yani. Ha calinti mi dersen? Ee fatura ellerindeyse calinti degildir herhalde:)) calarken birde faturayi calalim demez hirsizlar. Keske yinede orjinal faturayi isteseydiniz.

Ha aklima kucukte olsa su ihtimal geliyor.. eger calintiysa, bunlarinda tv nin alindigi yerde bi tanidiklari filan varsa faturanin bir kopyasini cikarttirabilirler. Hatta bazi sacma programlarda fatura uzerindeki verilerde degisiklik bile yapilabiliyor. Tabii benimki uc bir ornek ama..

Bu devirde hic birsey imkansiz degil, adamlar herseyi yapiyor... elektronik esya her zaman sans isidir. Marka filan diyoruz ama sansina iyide cikabilir kotude, 2. Eldede ayni durum var. Ha kullanilan esyada risk belki daha coktur.

Ben olsam 2. El bi tv ye bu kadar acilmazdim. 1. El olsun daha kucugu olsun smart tv olmasin filan derdim. Tabii bu benim tercihim

Son düzenleme:
Ben guvenemezdim mağazaları bile incelerim az paralar değil.
Sahteyse gecersiz olabilir. Mağazadan bile alsaniz problem oldugunda kullanici hatasi demeye bayiliyorken çok risk

diyelim siz bir tv aldınız, 2 yıl sonra garantisi bitti , ardından bir durum oldu ve tv bozuldu o zaman ne olacak? ya da tam tersi garantisiz ürün alıp bozulmama durumu da var. bunu bilemeyiz, bilemezsiniz.

neredeyse 2 yıl önce tv aldım kendi odama. aldığımda da garantisi yoktu o kadar kullandım herhangi bir sıkıntısı yok. olaya sadece bu açıdan bakmayın bence. bakıyorsanız da bir tek kendi düşünceniz mantıklıymış gibi davranmayın. Kaldı ki 2018 aralık ayı ile 2019 haziran ayı arasında 6 ay var. 1,5 yıl değil. siz mantığı çok yanlış anlamışsınız :
Bulasik makinasi Bosch almistik 5 yil garantisi vardi. Tam 5. Yil garantisi bitince bozuldu😂 dedim ya sans isi bu elektronik aletler. Yapilmasi baya pahaliya gelecegi icin yeniden aldik. Bi kac marka denedim ama sonunda yinede tercihim bosch oldu. Alistigim model oldugu icin, halbuki 5 yilda bozulur mu boyle bir alet? Olabiliyor yani

annemin tvsinin altında bir sehpa var faturası da o sehpanın çekmecesinde de

öyle olabilir mi acaba dedim

bir de bu işler şebeke işi

o bunlara fotosunu attıkları fatura satıcıdaki nüshanın fotosudur o adamla ortaklardır

tv yi çalıp o faturayı da dayanak yapıp satarlar vs vs

ben çok kolay kötü senaryo yazarım huyum kurusun :)))
Cevap yazdiktan sonra soyle bi bakayim fatura ayrintisini dusunen olmus mu diye😂 ancak senden beklerdim boyle teoriler meoriler😂

Daha 1 yıllık 9000 lik tv yi 5500 e almışsınız, daha ne didikliyorsunuz:KK70: Hem yarı fiyatına alayım hem herşeyi sıkıntısız olsun. Ayrıca aranızda sözleşme yapmışsınız onun pek bir geçerliliğinin olacağını sanmıyorum.

Siz sadece dua edin sıkıntı çıkmasın yeter. Bir de bu tarz eşyaların bayide kaydı var nasılsa. Eliniz de fatura olmasa da bakmak zorundalar. Mesela, bir samsung telefonumuz bozulmuştu. Bayi tutturdu fatura olmadan ilgilenemeyiz garanti dışı diye. Hemen Samsung merkezi aradık. Onlar da bayiyi aradılar. Sonra gittiğimizde bayideki adam tıpış tıpış aldı telefonu işleme :)
Ben geçen sene evdeki herşeyi yeniledim
Taşınırken garanti belgeleri ve faturaların olduğu kutuyu kaybettiler
Servis bakar mı

Back
X