Mutfak Püf Noktaları sahur için poğaça ve börek tarifleri istiyorum

AYSE035

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
5.811
57
163
İzmir
arkadaşlar ramazan geliyo kendimi geçtim ben sahurda eşime ne yediricem yardım edin sizden tarifler bekliyorum

Canım yemek topiklerinde gez bol bol seçenek bulabilirsin

iki yufkanın arasına yağ sür. yuvarlak yufkayı 12 parçaya böl ve arasına peynir ya da ne istiyorsan koy ve geniş kısımdan dar olan alana doğru sar. üzerine yumurta sarısı ve sonrada fırına at. çok kolay bir tarif. afiyet olsun.

Selam, sigara böreği sarıp 10 lu gruplar halinde buzluğa at. gece hazır kızartırsın :)

canım sigara böreğini hazır yufkadan sarsam olurmu ki ve içine ne koyayım :)

gız anam sen heç mi bişi bilmisin gözün sevem.:)
sigara böreği zaten hazır yufkadan yapılır.içine ne istersen onu koyarsın,peynir maydanoz,haşlanmış ezilmiş patates,patates ve peynir karışımı,hatta kavrulmuş kıymalı soğanlı iç bile koyabilirsin sana kalmış.yufkaları tezgaha açarak üstüste sereceksin,bir bıçakla yuvarlak yaşpasta dilimler gibi 8üçgen dilime ayıracaksın,üçgenleri üstüste toplayıp içine dilediğin içi koyacaksın,saracaksın,bir kase su bulunduracaksın yanında,sararken yufkanın en sivri ucunu ıslatacaksın ki yapışsın açılmasın.sonra yağda kızartacaksın,kagıt havluya çıkaracaksın.tamam mı canım?

canım sigara böreğini hazır yufkadan sarsam olurmu ki ve içine ne koyayım :)

gız anam sen heç mi bişi bilmisin gözün sevem.:)
sigara böreği zaten hazır yufkadan yapılır.içine ne istersen onu koyarsın,peynir maydanoz,haşlanmış ezilmiş patates,patates ve peynir karışımı,hatta kavrulmuş kıymalı soğanlı iç bile koyabilirsin sana kalmış.yufkaları tezgaha açarak üstüste sereceksin,bir bıçakla yuvarlak yaşpasta dilimler gibi 8üçgen dilime ayıracaksın,üçgenleri üstüste toplayıp içine dilediğin içi koyacaksın,saracaksın,bir kase su bulunduracaksın yanında,sararken yufkanın en sivri ucunu ıslatacaksın ki yapışsın açılmasın.sonra yağda kızartacaksın,kagıt havluya çıkaracaksın.tamam mı canım?

:

Hııı bilmiym ... Teşekkür ederim böyle yapıcam

sigara böreğini sardıktan sonra ucunu yumurta akına batırıp yapıştır ,hamur işlerinde en iyi yapıştırıcıdır ...

illa hazir hamurdan olacak diye birsey yok eldede acabilirsin istersen

Kendi yaptığım poğaça tarifini yazayım size
Poğaça
2 yumurta (akı hamura,sarısı dışına)
1 bardak süt (ılık olacak)
1 bardak su (ılık olacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozmaya (o yoksa 1 kibrit kutusu pakmaya)
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
un
susam,çörek otu

İçi için:yarım kalıp peynir,1 demet maydanoz
yapılışı:ilk önce ılık suda mayayı eritiyoruz iyice,sonra bir tencereye ılık sütü döküyoruz.
yumurta akı,sıvıyağ,şeker,tuz ve pakmayalı suyu,unu da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
tencerenin kapağını biraz ısıtıp,hamur yoğurduğumuz tencereyi kapatıyoruz
1-1,5 saat mayalansın.o arada maydozu ince ince kıyıp peynirle karıştırıyoruz.
mayalanınca domates büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynirli harçtan koyup yuvarlıyoruz
tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
susam ve çörek otu serpip 160 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…