Sahur için tarifler

heidi139

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2011
404
9
68
Kizlar iftar icin tarif ve seçenek çok. Zaten ne olsa yiyoruz çok aciktigimiz icin :) Ama sahurda insan ne yapacagını şaşırıyor. Sahura uygun hem pratik hem de doyurucu tariflerimizi, neler yediğimizi paylaşalım hadi :) :56:

annem sahurda bazen keçiayağı yapar ben çok severim cocuklugumdan beri en sevdiğim şeydir kahvaltı ve sahur icin :) yoğurt, tuz, sıvı yağ, un ve kabartma tozu karıştırılıp hamur haline getirilir sonra hamurdan üç dört tane beze yapılır merdaneyle acılır şerit şerit kesilip dikdörtgen sekli verilir veya arzuya göre şekil verilir kızgın yağda kızartılır :) afiyet ollsunnn

Son düzenleme:
annem sahurda bazen keçiayağı yapar ben çok severim cocuklugumdan beri en sevdiğim şeydir kahvaltı ve sahur icin :) yoğurt, tuz, sıvı yağ, un ve kabartma tozu karıştırılıp hamur haline getirilir sonra hamurdan üç dört tane beze yapılır merdaneyle acılır şerit şerit kesilip dikdörtgen sekli verilir veya arzuya göre şekil verilir kızgın yağda kızartılır :) afiyet ollsunnn

Bunu ilk defa duydum canım deneyeceğim merak ettim tadını :) teşekkürler :)

krep
tava pizzası
hazır yufkadan tava böreği
sigara böreği şimdilik aklıma gelenler bana kalsa haşlanmış yumurta ve kahvaltılıklar yeter de eşime yetmiyor malesef bu topik çok iyi olmuş

ben sahur için yumurtalı ekmek yapıyorum genelde, hem evdeki ekmekler değerleniyor hem de doyurucu oluyor.. 2 yumurtayı çırpıp içine süt ve bolca baharat ilave ediyorum, ekmekleri iyice sosa bulayıp az yağda kızartıyorum, yanına da bolca peynir çeşitleri... hem pratik hem lezzetli:21:

tarifine baktım bu gece deneyeceğim, teşekkürler iyi bir fikir oldu :16:

krep de yapabiliriz aslında :)

MALZEMELER:
2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
pişirmek için margarin

Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.
(ALINTI)

ben sahur için yumurtalı ekmek yapıyorum genelde, hem evdeki ekmekler değerleniyor hem de doyurucu oluyor.. 2 yumurtayı çırpıp içine süt ve bolca baharat ilave ediyorum, ekmekleri iyice sosa bulayıp az yağda kızartıyorum, yanına da bolca peynir çeşitleri... hem pratik hem lezzetli:21:

Bu süper bak bugün bunu deneyeceğim iste teşekkürler canım :)

Back
X