''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

ben biliom bu kuskusu, marakeşte yemiştim hiç beenmedim ama..ortaya devasa bir tabak koymuşlar üstüne bu kuskus onun üstünede kuzu çevirme,herkes ortaya kaşık sallıyo ıyh hiç hoşlanmadım

dün iftarda ;
bol kaşarlı domates çorbası
kuru fasulye
kabak borani
pirinç pilavı
yeşil salata
havuçlu yoğurt salatası
sakızlı muhallebi yapmıştım

sahurda da ;
kaşarlı sucuklu tost
eşimin isteği üzerine de erişte kavurdum
çay ve kahvaltılıklar eşlik etti bize masada

bugün için hiç bir fikrim yok (

ben çok çabuk tıkanıyorum çorba yetiyo bana sizlerde öyle oluyor musunuz kızlar

Birde bünye iyice alıştı herhalde. iftar saati geldiğinde hiç canım yemek yemek istemiyor benim, dediğin gibi bir çorba yiyiyorum ikinci yemeğide zor bitiriyorum..Ama bütün gün bir yemek telaşıdır gidiyor işte neler yapsak neler yesek diye CADIARZU

haklısın canım
iftar saati açlığımı hissetmiyorum ama gün içinde çok susuyorum
Allah günah yazmasın hele de işte millet gözümün içine baka baka çay içiyo ya mis gibi kokuyo burnuma

Birde dün akşam burda neler olmuş böyle ..topik coşmuşş maşallah bende iftardan sonra kimse uğramıyor diye girmiyordum avrupalılar ,afrikalılar muhabbetin dibine vurmuş, :dilcikar:
biz anadolular uyumuşuzzz mirmirmirmir

hoşgeldin tatlıcm..opuyorumnanaktan

iyi günler kızlar
karadeniz pidesinin tarifini bilen var mı?
yani hamurunun tarifi önemli
mayalı hamur istediğim sonucu vermiyor.
ekmek hamuruda çok sert oluyor.
bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

canlar merhaba..dün bazı egzantrık şeyler yaptık annecimle onları paylaşacağım sizlerle..

Ohh ne güzel sohbet kaçırmışız haberimiz yok kıtalar buluşması olmuş resmen kaydirigubbakcemile5
sempatikim irmik helvasını çok severim seninkide harika görünüyor 1 porsiyonda benim için ye tamammı mafoldumben

libişim o ne güzel bir varlıktır öyle rabbim ömürünü sağlıklı uzun eylesin annesinin babasının yanında
maşallah nazarlık valla hele o yanaklar tam sıklmalık ısırmalık bayıldım bayıldım

Kizlar ben profiterol yaptim.
Istanbulda olsam hic ugrasmaz alirdim ama burda dahada ariyor insan
ama bir mikser kazasi yasadim.
kremayi cirparken kup elimden kurtuldu bende panikle hala tusuna basmaya
devam ediyorum ve bu arada deli gibi donen kupu yakalamaya :))
tabi en sonunda yakaladim ama bende dahil tum mutfak kremaya bulandi
kupun icinde az bir krema kaldi onunla yapmaya calistim.
bide ekstradan mutfak temizligi cikti basima
ama zafer benim en sonunda yaptim fotgrafinida sizinle payalsmak istedim.
yarim saat sonra burada iftar tadina o zaman bakip soylerim cunku ilk kez yaptim.

Görünüşü ve tadı ç ok güzelde çok zahmetlii bişiy bu profiterol canımmm (tembel smiley)
Ellerine sağlık, :hooray: afiyet olsun, cokacimcoook allah kabul etsin, sen neredeydin canım .. saatler çok farklıya :uhm:

ımmmmmmm elinize sağlık profiterol harika görünüyorrcokacimcoook

Çok güzel bi topik olmuş ellerinize sağlık ben de kaç gündür iftarda davetliydim bugün ne yapsam hiç bişi gelmiyor aklıma

hmmmmm profiterol harika görünüyor bayılırım cokacimcoook

benimde bu akşamki menüm
mercimek çorbası
malatya usulu analı kızlı köfte(bildiğiniz hazırlardan değil bu çok farklı)
çoban salata
komposto
tatlı olarakta
tahinli revani ve baklava var

merhaba kızlar...
maaşallah ne güzeller döktürmüşsünüz
dün bir ara girmiştim sohbetlerinizi yakalamak için ama işim çıktı katılmak kısmet olmadı..:gitme:
farklı kültürler ve ülkeler buluşmuş resmen burda ohh ne güzel:sm_cool:
ramazanın bereketi sohbetlerede yansımış sanırım ama çok da hoş olmuş..ayrıca tariflerinizde zaman zaman takip ediyorum:jeyyar:
pınarcım şu bazlama ekmeğine yaptıgın pizzayı söylemediğim insan kalmadı yerimsenibenbunun için sanada ayrıca teşekkür ederim a.s.çok güzel bir paylaşımdı..
aslında daha hatrlayamadıgım çok kişi var burdan hepsine herkeze teşekkürler paylaşımları için..a.s.

benm dünki menüm;

tarhana çorbası
güveç
pilav
kabak çiçeği kızartması
ve patlıcan çığırtmasıydı

gecede;
yağ,bal,zeytin,peynir,domates,reçel..vs..yanına haşlanmış yumurta ve ekmek üstü pizza yaptım..
zaten biz ne iftarda nede sahurda çok fazla birşey yiyemiyoruz ..
çok az yemek yapmama rağmen illaki kalıyor bazen..
bugünki menümde;

mercimek çorba
patlıcan oturtma
pilav
cacık
tatlıda ramazan helvam var..

aslında sizleri ramazan helvasıyla tanıştırmak istiyorum bizim bu bölgenin tatlısıdır ve sadece ramzanda çıkar..
aldın aldın alamazsan ramazan sonrası ölüyorum desen yokturakannehir
tarifinin sır gibi saklanmasına rağmen aslında bir çeşit şerbetli lokmadır..
özelliği unla değilde nişastayla yapılmasıdır..koyu şerbetli ama gevrek şeklinde oldukça kıtır olmasıda en önemli özelliğidir..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…